UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
flīzes vienā līmenī ar koka grīdu
Autors: PLB ()
Datums: 01/04/2007 21:58

tātad daļa no dzīvoikļa top koka grīda. Vienā no telpām ir apvienota virtuvu un viesistaba. planojams, ka viesitabā būs deļu grīda, bet virtuvē flīzes. Jautājums, ko likt fližu pamatnē, lai dabūtu tās vienā līmenī ar koka grīdu (6-7 cm). iepriekš pateicos.

Re: flīzes vienā līmenī ar koka grīdu
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 02/04/2007 04:05

Flīzētās grīdas visracionālāk likt uz betonētas pamatnes. Ja tas jādara uz koka sijām, tad izmantojami profilēta skārda pamatnes, tipa 'Lewis' , kurā iestrādā cementa javu. Taču iepriekš jāzin flīžu biezums un līmes biezums, jo lielizmēra 60cm flīzēm līmes kārtu zem 5..6mm nevar likt.
Taču mitrām telpām grīdu ietecams izbūvēt 0,5..1cm zemāk nekā organisko materiālu grīdas. Tas saistīts ar tādu dzīves ķibeli, ka izlietnes krāna saplīšana vai ūdens spaiņa apgāzšanās, kur telpa nejauši tiek pielieta ar ūdeni. Bet, ja par savu un bērnu veselību un veiklību dzīves garumā esat 100% pārliecināts, tad var izbūvēt arī vienā līmenī.

Re: flīzes vienā līmenī ar koka grīdu
Autors: PLB ()
Datums: 02/04/2007 07:46

hmm. par to drošību es gan nebīju padomājis:)
lieta tād, ka tur nevis koka sijas apakšā, bet gan gluda betona grīda. daļa no telpa tik klāta ar grīdas deļiem (+6-7 cm no betona grīda līmeņa), bet daļa plānota izlikt ar lielajām flīzēm, kur max ko var izspiest uz flīžu līmes nebūs varāk par padsmit mm. ja pat es lktu tās flīzes zemāk, kā ieteci, Ivar, man vēl joprojām paliek apmēram 4 cm starpā:(
varbūt tas nav prāta darbs, un likt dēlus arī virtuvē (flīžu vietā), iztiekot tikai ar kaut kādu cietinošo koksnes ķimiju? ģimene man nav liela:) virtuve ar simboliska..tb ar simbolisku nozīmi.

Re: flīzes vienā līmenī ar koka grīdu
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 02/04/2007 16:22

Katrs pats savas laimes kalējs.
Virtuve, ka telpa ēdiena gatavošanai, katrā ģimenei ir viņas personīgā lieta. Un tā arī būtu jāuzskata tās aprīkojums grīdu ieskaitot. Ja ar līdzekļiem nav jāknapinās, tad var atļauties nelielai virtuvei aprīkojumu mainīt arī biežāk.
4cm var aizpildīt ar to pašu javu, ja vēlaties nedaudz siltāku pamatni, tad izmantot keramzītsmilts cementa javu. Daļa no būvētājiem vēlas papildus apsildāmu grīdu. To var ierīkot arī zem dēļu seguma, taču manuprāt flīzējums ērtāks.Tā ierīkojama iestrādājot speciālus elektrības sildvadus vai arī ierīkojot atsevišķu atvadu no ūdens apkures, te 4cm to var ierīkot, vienīgi siltumizolācija zem tās nesanāk.

Re: flīzes vienā līmenī ar koka grīdu
Autors: nafigs ()
Datums: 03/04/2007 23:25

Te jau kādam reiz ierosināju. Ir tāda lieta kā speciāls grīdas reģipsis (Bodenplate, Gulvplank vai kas tamlīdzīgs). Vienas plāksnes biezums ir 13mm. Ja apakšā ir līdzens betons, veicot hidroizolāciju (plēve vai kas taml.) var likt patiešo, ja nelīdzens - vajag tādu dabūt. Vispār ko es te muldu - apskaties Knauf vai Norgips mājas lapās un iepazīsties ar sausajām grīdām (vai peldošajām - kurš vairs to atceras). Iegūsi siltu un siltumizolējošu gludu pamatni. Nu un nav tas dārgi, netīri.

Re: flīzes vienā līmenī ar koka grīdu
Autors: PLB ()
Datums: 05/04/2007 20:52

paldies par padomu. pacholēšu to knauf lapu.

Re: flīzes vienā līmenī ar koka grīdu
Autors: kvazi ()
Datums: 07/04/2007 15:43

Nu gridas regipsi neieteiktu likt. esmu redzejis to materialu cik vinjsh ir noturigs tikai pec paris parstaigashanas reizem tam pari ...
ja nav ko likt tad to var darit ...

Re: flīzes vienā līmenī ar koka grīdu
Autors: paparam ()
Datums: 08/04/2007 03:24

Nu es dariiju taa, virtuves paarseguma panelju augstuma pret koridora deelju griidu bija aptuveni 10 cm, sapirku keramziitu un liku tam pa virsu divaas kaartaas rigipsi /nevis griidas, jo nebija uz vietas, bet gan hard/ keramziitu beeru taada biezumaa lai uzliekot abas kaartas rigispsi 25mm paliktu veel 10mm /aptuveni/ fliizhu tiesa, tad liiimeeju fliizes ar elastiigo fliizhu liimi knauf kaut kaada! un nekaadu probzu pagaidaam, tiesa virtuve intennsiivi veel nav lietota, jo nav pabaigts iekaartojums

Re: flīzes vienā līmenī ar koka grīdu
Autors: Andris-12 ()
Datums: 21/05/2014 16:19

Es dariiju taa. 12 kvadratmetrus vajadzeja noflizet - arii koka griida liimenii paareejais +\- 8 cm kritums - apaksha nelidzens panelis. Pats sagadaaju materiaalu - keramziits - 2 cm plutuplasts, pleve, gridas betons maisos, armatuura. Plus minus sanaca kaa saka uz 0,5 kvadraati viens maiss (4-5 cm celums). Kopaa izmaksaaja 270 eiro ar visu darbu. Cilveeki saka ka var ar estrich - cena it kaa leetaaka 200 eiro bet tad jaaved grants atseviskji umn cilveki kaskjiigi kad viss iebraucamais celsh staav ar betonetajiem un daudzi nenjemas ar tik maziem projektiem. 4 staavs. 28 maisi betona uznest prasa arii laiku.
Ja ir vairaak platiibas\ vietas tad noteikti praatiigaak ar estrich. Jo saskaaros ar probleemu ka nav daudz meistaru kas ar maisiem grivb stradaat - tjipa maisit pashi betomnu ar udeni. Var rakstiit uz epastu ja sikaaku info nepiecieshams.

Re: flīzes vienā līmenī ar koka grīdu
Autors: aaaa ()
Datums: 21/05/2014 19:47

Kādus vēl betonus un kādus vēl keramzītus??? Cilvēkam jāpaceļ 4-5 cm. Flīze ir 1 cm, līme vēl 1 cm. Liec 4 kārtās reģipsi (grīdas var likt tikai pēdējo kārtu) un būs tev tā grīda ideāli līmenī. Pārdod speciālas kompensācijas maliņas/pārejas šādiem savienojumiem, jo jārēķinās, ka dēļu grīda mitruma ietekmē "staigās", tāpēc savienojums jāuztaisa pareizi. Tā kā tā ir virtuve, hidroizolācija 2 kārtās uz reģipša obligāta, stūrus un šuves armējot. Lētākais un ātrākais risinājums. Betonu pat mazā platībā līmenī uzliet ir jāmāk. Pašizlīdzinošā masa būs dārgi un sarežģīti.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **   ******   **     **  **     **   *******  
 **  **  **  **    **  **     **   **   **   **     ** 
 **  **  **  **        **     **    ** **           ** 
 **  **  **  **        *********     ***      *******  
 **  **  **  **        **     **    ** **           ** 
 **  **  **  **    **  **     **   **   **   **     ** 
  ***  ***    ******   **     **  **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727