UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Dēļu grīda
Autors: PLB ()
Datums: 28/03/2007 06:53

Dzīvoklis janā mājā, 4. stāvs. Ir vēlēšanās ieklāt dēļu grīdu. ruina iet nevis par akut kādiem līmētajiem dēlīšiem, jeb tiem laminātveidīgajiem dēliem ( 4 mm koksnes, un apakša kaut kāds kartons/mazvērīgs koks. Ir sagatovoti un izkaltēti priedes dēļi. Biezums ap 3,5 cm. Platums ap 25 cm. jautājums sekojoš. par cik griztu augstums tāpat jau nav ipashi liels, negribētos telpu vēl samazināt, tapēc likšana uz sijām neder.
Viens pazīstams meistars man ieteica likt us skaidplatēm vai saplākšņa ar biezumu ne mazāku par 20 mm. pasļaik ir betona pamatne, kas ir samērā līdzena, var pat teikt ka līdzena.
kā pareizi man rīkoties ieklājo grīdu? vai es varētu par pamatni izmantot plānāku materiālu? bet var'but tik biezus dēļu varētu vispār mēģina't savilkt savā starpā, un iztikt tikai ar kaut kādu mitruma/skaņas (lai neklabētu) izolāciju no apakšās?

iepriekš pateicos!

Re: Dēļu grīda
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 28/03/2007 17:32

Ēkas vidū starpstāvu pārsegumi parasti ir sausi un speciāla mitruma izolācija nav nepieciešama, drīzāk tā ieklājama zem dēļiem, lai tie neatdotu savu mitrumu pārsegumam, kokam mainoties mitrumam tas staigā un pie centrālapkures koka staigāšana lielāka nekā pie malkas krāsns apkures.
Skaņas izolācija..forumā ir bijusi sarkste par pārsegumiem. Visdrošāk peldošās grīdas varianti.
Augšpusi tev jārada, ka vienotu plātni grīdai.
Tācu es šaubos vai mazāk par 7..8cm tu fiziski spēsi iegūt, ja nepieciešama arī skaņas izolācija.

Re: Dēļu grīda
Autors: PLB ()
Datums: 28/03/2007 23:44

ok, paldies par atbildi. es rēķinos ar max 7-8 cm. Bet kādu materiālu labāk izvēlēties ka dēlu pamatni, un kā deļus labāk nofilsēt? skrūvēt pie pamatnes, vai savā starpā ..un pa retam pie pamatnes? dēļi nav ar spundēm.
ar skaņas izolāciju es biju domāji ko citu..proti, lai tie dēli, staigājot pāri, nesistos pret pamatni.

Re: Dēļu grīda
Autors: martell ()
Datums: 29/03/2007 00:19

Koks ir koks - nespundētiem dēļiem būs nesmukas spraugas, dēļi ieņems nemainīgu formu tikai 6-7 gadus pēc ciršanas. Es labāk aizvestu uz galdniecību izfrēzēt. Pie tam, ja kāds būs līkāks, spraugas vēl vairāk izcelsies. Vēl arī nebūs kur skrūves paslēpt. No virspuses nav diezko glīti. Bet nu tas gaumes jautājums. Par pamatni - 4.stāvam pilnīgi vienalga. Es liktu 20...25mm līstes (atkarībā cik bieza vate), kuras pieskrūvētu pie betona grīdas ar soli 30cm, izlīmeņotu un starp līstēm liktu plāno akmens vati. Lai putekļi nenāk no apakšas uz augšu virs līstēm liktu 6 vai 8mm osb. Skrūvētu tikai tajās vietās, kur līste apakšā

Re: Dēļu grīda
Autors: PLB ()
Datums: 30/03/2007 02:12

jā, spundes drošvien būs jaizfrēzēm. mājās ir attiecīgs aparāts. arī ideja par līstēm ir ok, paldies. vajadzēs apsvērt visus plusus un mīnusu. kas attiecas uz akmens vati, tad ne ipaši redzu tai jēgu, jo grīda nebūs auksta. putekļu novākšanai varbūt kādu plāno 5 mm pepirer (baltā putuplēve:)). protams risinājums nebūs optimāls, bet diemžēl man ir ierobežoti $$$ resursi.

Re: Dēļu grīda
Autors: EjTakTu ()
Datums: 30/03/2007 22:14

Zem līstēm paliec kādu trokšņu slāpējošu materiālu. Gan kaimiņi katru Tavu soli nedzirdēs, gan Tev klusāks. Tik platiem dēļiem arī apakspusē būtu jāizdara frēzējumi. Sava veida kompensācijas šuves. Bet j''abūt šamējiem gan kārtīgi izžuvušiem. Pretejā gadījumā - kalni un ielejas. Ja pats spundē, tad skatie lai vienam gadskārtu loki iet uz augšu, bet nākamam otrādi. No koka vidus zāģētiem dēļiem vienalga, jo šamējie ir aptuveni simetriski, tikai vairāk plaisā. Kaut gan sausam kokam jau visas plaisas ir izveidojušās.

Re: Dēļu grīda
Autors: PLB ()
Datums: 31/03/2007 00:53

par tiem lokiem runājot, man jau bija neliela pieredze ar to padarīšanu. ievēroju ka vienā vai otrā gadījumā dēļi izliecas uz iekšu vai āru.
par tiem iegriezumiem arī es esmu jau dzirdējis. to arī es domāju izdarīt.
dēļi ir izkaltēti ok. aizpagājošā ziemā cirst mež, tad sagrizts, un statnēs bēniņos kaltis līdz šim laikam.

Re: Dēļu grīda
Autors: SDS ()
Datums: 02/04/2007 17:40

Saprotu ka jums no galdniecibas sajegas vispaar nav.Beninos vai nojumee zaavetiem deliem(1 gadu) mitrums sastaada vismaz 14-16%,tads materials ieksdarbiem neder,jo centraalaa apkure izvilks mitrumu liidz 6-8%.Otrais: ar kaut ko maajas apstaaklos uztaisit gridas deeles,spundeetas,nu atvainojiet smiekliigi.Gala rezultaataa sadirsts darbs un materiaals.

Re: Dēļu grīda
Autors: PLB ()
Datums: 02/04/2007 18:56

mitrums tur nav liels, jo līdzīgi kā mājā, arī siltinātajos bēniņos ir centrālā apkure (gāzes katls pagrabā). vienkarši liela daļa teplas netiek apdzīvota, un kalpo kā noliktava.
kas attiecas uz mājas apstākļiem...par darbu un materiālu vējā, atļaušos nepiekrist. ir mājās visi nepiecišamie instrumenti. arī sencim ši nebūs pirmā grīda, vienkārši šajā gadījumā bija neskaidrība ar ielikšanas tehnoloģiju uz betona grīdas..kā arī gribēju lūgt padomu par iespēju uztasīt grīdu pēc iespējas plānāku. pērējais lai paliek manā ziņā.

Re: Dēļu grīda
Autors: Praktiķis ()
Datums: 02/04/2007 21:01

Tas ka 25 cm platiem dēļiem vajag spundi un vismaz trīs iefrēzējumus apakšā nav jādiskutē,kā skaņas izolāciju labāk izmantot gofrēto papīru , tas nesabirzīs pēc 2-3gadiem kā baltā plēve, tad virsū vismaz 14mm max-22mm OSB vai finieri, kuru ar dībeļiem pievelk pie betona.Klājot dēļus , vajadzētu pa visu plakni līmēt ar ūdeni nesaturošu līmi(ne PVA, bet sveķus saturosu)un klāt vēl vai nu skrūves vai naglas. Lai izdodas:))

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  ********  **     **  ********  ********  
       **  **        **     **  **    **  **     ** 
       **  **        **     **      **    **     ** 
       **  ******    **     **     **     ********  
 **    **  **         **   **     **      **        
 **    **  **          ** **      **      **        
  ******   ********     ***       **      **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727