UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: Vegas ()
Datums: 14/02/2007 18:36

Labdien.Privātmājas (Ķegumā) pagrabstāvā ir paliela telpa ko gribu izmantot saunai vai pirtij.Tā kā katrā vietā var būt savas nianses un risinājumi gribēju
lūgt Didzim privātu konsultāciju uz vietas.Par samaksu.Paldies.

vegas@#$%&banda.lv

Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: ??? ()
Datums: 15/02/2007 22:58

Izskatās , ka Reinis ir baigais meistars.
Nu tik taisīs pirtis.

Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: Ivars123 ()
Datums: 20/02/2007 04:54

Man arī ir jautājums: vai drīkst koka karkasa vietā izmantot KNAUF metala profilus (tie vienkārši palika pāri pēc mājas remonta), pēc tam uz viņiem koka latas (25 x 50) - horizontāli un jau pie viņiem vagondēļus? Bet ar izolāciju, foliju - kā iepriekš jau bija rakstīts. Tikai koka karkasu pamainīt pret Knauf profiliem?

Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: Didzisp ()
Datums: 20/02/2007 05:36

Droši vien, ka drīkst, bet ķā Tu tais štrunta bleķos naglu iedzīsi? Visa tā konstrukcija ar profiliem un distanceriem ir liela ļerpata un turās kopā tikai uz daudzajām riģipša skrūvēm. Ja izdomā, kā savienot koku ar metāla profiliem, tad taisi tik augšā. Domāju, ka pirts no metāla profiliem necietīs, bet čakars ar tiem būs lielāks.

Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: Ivars123 ()
Datums: 20/02/2007 21:57

Didzisp!

Doma ir sekojoša: pie knauf vertikāliem profiliem ar reģipša skrūvēm pieskrūvēt perpendikulāri (horizontāli) koka latas 25 x 50, nu vēl nezinu, droši vien ar soli 30 – 40 cm (ka ieteiksiet?), un jau pie koka latam ar naglām piesist vertikāli dēļus. Gaisa sprauga būs 25 mm (vai nav pa daudz?). Protams, koka latas var paņemt arī kādi 15 x 20 mm, bet tad diez vai būs viegli to naglu tur iesist, jo tā lata taču amortizēs. Vai nu tad vertikālus profilus būs jāskrūvē neviss pēc 60 cm, bet ik pēc 20 – 30 cm – tas man liekas gan nebūtu lietderīgi. A varbūt dēļus pie tām (15 x 20mm) latām var pieskrūvēt ar mazām skrūvēm (naglas vietā)? Un vēl: pirts (saunā) ir domāta elektriska krāsns. Pati krāsns būs pie pagraba iekšsienas. Kā tā ir ar to ventilāciju? („Svaigajam gaisam pirtī jāieplūtst zem apkures krāsns pie pašas zememes, bet nosūcošajai ventilācijai arī jātrodas pie pašas zemes, tikai pie pretājās sinas krāsnij”). Tad man sanāk, kā gaisa ieplūde pirtī būs no priekštelpas (dušas telpa ar ģērbtuvi). Un gaisa izplūdi taisīt pie pretējas sienas? Bet ja tā pretēja siena arī ir pagraba iekšsiena? Es pareizi sapratu – izplūdi ir jātaisa tikai pie ārsienas maksimāla attālumā no krāsns? Vai tas (ar ventilāciju) viss darbosies un nebūs tā, kā gaiss (ziema -20C) no ielas ieplūdis pirtī?. Pirts izmēri: H = 2.25, Pl. = 2.15, Dziļums = 1.80, tas jau ar izolāciju un vagondēļiem.

Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: v_t ()
Datums: 20/02/2007 22:20

īstenībā, apšuvuma dēlīšus un lāvas dēļus stiprina ar koka tapiņām. naglu vietās koks izdeg. droši vien, ka būsi ko tādu redzējis.

Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: Didzisp ()
Datums: 21/02/2007 01:33

Nav jau nozīmes no kurienes ieplūst svaigais gais, galvenais, lai tas vispār ieplūst. Labāk protams, ja tas ieplūst no pirts priekštelpas, kur gaiss jau ir silts. Tādā veidā arī ventilēja pirts priekštelpa, jo pirtī zem krāsns nepārtraukti tiek iesūkts gaiss no priekštelpas. Savukārt gaiss priekštelpā ienāk no āra. Nosūcošai ventilācijai uz ventilācijas cuku jābūt pēc iespējas tālāk no krāsns, tad gaisa apmaiņa notiks visintensīvāk un pirtī visos augstumos būs līdzīga temperatūra. Būtībā jau nekas nenotiks, ja aizplūstōša ventilācija būs pie tās pašas sienas kur krāsns, tikai pēc iespējas tālāk no tās. Galvenā nosūcošās ventilācijas"fīča" ir tā, ka vēsais gaiss pie grīdas tiek izsūkts no pirts, jo tas taču nevienam nav vajadzīgs. Man grūti spriest, kādēļ tik elementāras un pašsaprotamas lietas cilvēki neievēto taisot savas pirtis. Pirts bez pareizas ventilācijas ir īsta gāzeskamera un ja vēl kāds duraks uz akmeņiem uzlej"digitālo" alu no plastmasas pudeles, tad koncentrācijas nometnēs ieslodzītie jutās labāk.
Ja atrodas meistars, kurš par saprātīgu naudu tapos dēlīšus, tad tas protams būs vislabākais variants. Pirtij jau nebūs nekāda vaina, ja apšuvuma dēļi būs sisti ar naglām un lāvas dēļi skrūvēti ar skrūvēm no apakšas, tā lia skrūvēm nevar pieskarties. Galvenais, naglas dēļos vajag sist dēļa spundes "papucī", tā lai nākamā dēļa spunde aizsedz naglas galviņu. Nekādā gadījumā nedrīst sist tā, ka redzamas naglu galvas.
Ivars123 vari atsūtīt man uz mailu vismaz pirts skici, tad varēšu pateikt par ventilācijas izvietojumu.

Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: Ivars123 ()
Datums: 22/02/2007 21:43

To Didzisp: Nosūtīju Jums vakar pa E-pastu skici un bildes. Gaidīšu atbildi par ventilāciju. Paldies
[foto.inbox.lv]

Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: Didzisp ()
Datums: 23/02/2007 00:53

Ivars123, atbildi nosūtiju.
Konkrētajā pirtī es nečakarētos at metāla profiliem, bet koka latas stiprinātu pataisno pie mūra un starp tām liktu siltinājumu. Pirtī jau nevajag milimetra precizitāti, kā tas ir ar riģipsi. Tā pat apšuvuma dēļi nebūs ideāli vienādi un ja arī būss sākumā, tad pirts karstums tos vienalga izmainis. Pirti taisa priekš karsēšanās un pēršanās, nevis kā prezentāciju objektu. Pie 100 grādiem nevienam neinteresē, vai kāds dēlītis ir nedaudz šķībāks vai sagriezies.

Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: Ivars123 ()
Datums: 23/02/2007 01:04

Labdien, Didzi!
Vai nav iespējams pamainīt fontus (pa E-pastu) vai labāk jūsu rakstīto atsūtīt ka pielikumu Word faila, jo es saņemu kaut ko galīgi nelasāmo. Metāla profilus es gribu izmantot tikai tāpēc, kā viņi man ir palikuši no mājas remonta,- nav jāpērk koka brusas (tā taču ir lētāk?).
Paldies, Ivars

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **    **  **    **  **     **  ******** 
 **     **  ***   **  ***   **  **     **  **    ** 
 **         ****  **  ****  **  **     **      **   
 ********   ** ** **  ** ** **  **     **     **    
 **     **  **  ****  **  ****  **     **    **     
 **     **  **   ***  **   ***  **     **    **     
  *******   **    **  **    **   *******     **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727