UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
pirts termo/hidro izolacija
Autors: Reinis Lusis ()
Datums: 01/12/2006 19:33

ir spudneti delji, vate un aluminija folija - no ta visa jauztaisa pirts iekseja siena (protams - brusas).
Tatad, ja pareizi saprotu - salieku brusas, starpa vate un no pirts puses folija, kas kalpo gan ka termo gan ka hidro izolacija. Jautajums ir - vai vajag kadus dispancerus starp foliju un apdares deljiem, vai ari folija var spiesties klat pie vates un prits ieksejiem apdares deljiam.
Paldies,
REinis

Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: Didzisp ()
Datums: 01/12/2006 21:18

Pareizi būtu starp apdares dēļiem un foliju atstāt spraugu. Ja spraugu neatstāj, tad folija cieši saskarās ar dēļiem un zūd tās atstarošanas spējas(nav jau uz ko atstarot). Ja sparaugu atstāj, tad folija darbojas ne tik vien kā hidroizolācija, bet arī kā spogulis, kas atstaro siltumu. Starp vati un foliju spraugu nevajag. dēļus arī vajag sist ļoti uzmanīgi. Slapjajai pirtij tos nedrīkst piesist par ciešu, citādi izspiedīs sienu, bet sausajai pirtij dēļi jāsit ļoti cieši, citādi tie ar laiku izmauksies no spundēm. Vislabāk somu pirtij dēļus pirms sišanas būtu iepriekš izkarsēt. Pats galvenais pirtij ir ventilācija, kurai jābūt pie zemes, tad ar dēļiem viss būs kārtībā.

Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: v_t ()
Datums: 01/12/2006 21:58

tieši tā! gaisa spraugu starp apdari un atstarotāju vajag noteikti. ideāli ir 12 - 15 mm. atstarotāja salaidumu vietas obligāti jānolīmē ar alumīnija līmlentu. kā atstarotāju visērtāk lietot PEPI REFLEKT vai PEPI REFLEKT PLUS ar putu polietilēna pamatni.

Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: Reinis Lusis ()
Datums: 03/12/2006 03:20

Nu man radas vel paris jautajumi! Luudzu paliidziet! :)
1) apsaktiju vietu. Betona grida un kiegelu sienas. Vai varu izmantot 10cm putuplastu vates vieta - siltinasanai? Vismaz arsienam?
2) saimnieki velas mitro pirti - tatad - udens novadisana jataisa. Jautajums
a) vai vajag kaut ka ipasi apstradat apaksa esoso betona gridu, vai ari pietiek, ja izperforesu gropi caurulei un ieliesu betonu ta, lai veidojas piltuve, kas novada udeni uz centru?
b) krasns izskatas aizdomiga prieks mitras pirts. Ta ir krasns, kurai apkart caurules (gaisa cirkulacijai) un apkart krasns ir apbuveta ar kiegeliem. Te ari jautajums - vai apdares delji drikst pieskarties tiem kiegeliem un vai vispar ta krasns ir deriga slapjajai pirtij?
3) ka tad isti ir ar to ventilaciju? Jabuve apaksa - piespiedu kas velk ara vai pus ieksa gaisu?
4) tur - kur delji pieskarsies gridai (betona), vai vinus vajag ar kaut ko apstradat un vai vajag pasu betona gridu hidroizolet?

Parejais izskatas samera vienkarsi!

Protams - kads butu labakais veids, ka iegut 15mm distancerus prieks tiem apdares delisiem un vai esmu vel par kaut ko aizmirsis?

Paaldies!!!!
Reinis

Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: Didzisp ()
Datums: 03/12/2006 18:27

Nu likt putoplastu gan nevajag. Man pirtī mitruma mērītājam plastmasas stikliņš izkusa, bet putoplasts diez vai ir siltumizturigāks. Grīdu es ieteiktu noflīzēt, tad to būs daudz vieglāk kopt. Pēc apraksta spriežot, tā krāsns ir tipiska saunas krāsns un īstu slapjo pirti ar tādu nav iespējams dabūt. Slapjajā pirtī akmeņi ir noslēpti aiz ķieģeļiem un tie sakarst uz kādiem 500 grādiem. Pēršanās procesā ūdeni uzšauj uz karstajiem akmeņiem un tādā veidā panāk "vieglo garu". Uzlejot ūdeni uz saunai paredzētās krāsns akmeņiem nesanāk tāds gars, kā slapjajā pirtī. Saunas krāsnī nav iespējams sakarsēt akmeņus līdz 500 grādiem, jo akmeņi ir atklāti un pie tādām temperatūrām pirtī būs nenormāli karsts. Tas, ka cilvēki lej uz saunas salīdzinoši vēsajiem akmeņiem ūdeni pie 100 un vairāk grādu gaisa temperatūras, ir apsolūti nepareizi. Vēl trakāk, ja uz akmeņiem gāž virsū pudeļu alu ar visādiem konservantiem, vai citu ķīmiju. Tad tādu slapjo saunu var salīdzināt ar koncentrācijas nometnes gāzes kameru un vēl nevar zināt kur gaiss patīkamāks. Ar veikalā nopērkamajām krāsnīm nav iespējams dabūt kārtīgu slapjo pirti. Slapjajai pirtij krāsns ir speciāli jāmūrē. Dēļu apšuvumu nekādā gadījumā nevajag nolaist līdz pašai betona grīdai, bet gan atsātāt nelielu spraugu starp dēļiem un grīdu. Es uzskatu, ka pirts dēļus apstrādāt ar visādām ķīmiskām vielām nevajag. štrunts, ka dēļi ar laiku paliks pelēki. Pirts taču domāta priekš veselīgas pēršanās, nevis smuku dēļu prezentācijai. Pie pareizas ventilācijas dēļi pirtī nekad nepūst. Svaigajam gaisam pirtī jāieplūtst zem apkures krāsns pie pašas zememes, bet nosūcošajai ventilācijai arī jātrodas pie pašas zemes, tikai pie pretājās sinas krāsnij. Ventilācija izsūc vēsāko gaisu virs grīdas ,pirtī rodas ļoti patīkams mikroklimats un galīgi nav vajadzīgi nekādi piespiedu gaisa pūtēji vai nosūcēji. Visi gaisa apmaiņas procesi notiek dabīgi un tādā pirtī nekad nav vēsas kājas. Distancerus ir ļoti viegli izveidot. Vispirms pie betona sienas pieskrūvē koka karkasu, kuru piepilda ar vati, tad ar skavotāju pa virsu pie karkasa nostiprina foliju, pēc tam uz karkasa un folijas uzsit līstiņas un pie līstiņām savukārt sir dēļus.

Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: Reinis Lusis ()
Datums: 03/12/2006 22:40

Didzip - liels paldies! :)
Vel paris jautajumi -
Koka karkasa apakseja dalja pieskaras pie betona gridas - tur problemas nevar rasties? Nakamais jautajums ir - betona gridai pa vidu iet kadas 3 koka brusas - jocigi - jalej vel virsu betons, ja? Un kada jega no flizem, ja parasti tapatas ir smuka koka gridina pirtis?
Un tagad dienas jautajums! :) Puisim ir sapirkti visadi materiali - taja skaita papira lentas rulis, kur ir papirs, pie krua pielimeti 2vi aluminija celini - katrs kadu 1cm plati, pabiezi. Kam sitadu joku izmanto?
Kas attiecas uz skurtsteni - vai tas ir ok, ka es vinu iemuresu viena pirts siena, kas ir no kiegeliem jau sakta muret (keramzit bloku) un vai ir ok, ja es aizliesu ar betonu skirbas, kur ta metala skurstena truba ieiet ieksa skursteni (kiegelu).
Laikam to ventilaciju nebus parak viegli dabut gatavu zem krasns, jo tur ir samurets. Saimnieki jau sapirkusi putuplasta plaksnes. Es taisu koka karkasu ta lai putuplast nespiestot klat aluminija folijai.
Viniem ir gan 5cm baltais putuplasts gan 3cm zalgans un ciets. Vai varu izmantot balto putuplastu.
Man jau ari nepatik ar to putuplastu, bet nekas cits laikam neatliks. :(

Liels paldies,
nakamais, ko jautasu bus par lavinu taisisanu! :)
Reinis

Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: Didzisp ()
Datums: 04/12/2006 02:28

Arī starp karkasu un betona grīdu vajag atstāt kaut nelielu, bet tomēr spraugu. koka bruses būtu prātīgāk no grīdas betona dabūt laukā. Tās tik un tā ar laiku grīdā sapūs. Visdrīzāk, betonu lejot, līstes nav laicīgi izņemtas. Pirtī var protams likt koka grīdu, bet īpaši praktiski tas nav. Pie meanis piedāvātā ventilācijas varianta, arī flīzēta betona grīda pēc pāris stundu kurināšanas sasilst un kājām ir ļoti patīkama. Nevajag nekādas modernās grīdu apsildes tehnoloģijas, vienkārši no pērtuves visu laiku jāizvada smago un vēso gaisu, kurš sakrājas pie zemes. Cilvēki pieļauj rupjas kļūdas pie pirts celšanas. Cik saprotu, konkrētajā pirtī ar gaisa padevi, tāda jau ir izdarīta. Pirts nav vienkārši sakarsēta telpa, bet gan labi vēdināta telpa, tad vienmēr tādā būs patīkami. Ievadu skurstenī labāk aizsmērēt ar māliem, citādi, ja vajadzēs to trubu dabūt ārā, tad būs nepieciešams āmurs, meiselis un vēl kautkāda tur māte. Māli ļoti labi iztur karstumu. Nezin cik tas skurstenis smags sanāks, bet parasti skursteni mūrē uz savas pedas. Putoplastu es gan neieteiktu izmantot, bet katrs jau var darīt kā grib.

Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: aaapsis ()
Datums: 09/12/2006 06:19

veel viens jautaajums par sho teemu - Ja ar deeliishu apdari ir tikai 2 sienas - Vai var shiis divas betona sienas noshpakteleet ar Vetonit VH piem. un nokraasot? vai kaada kraasa to karstumu un mitrumu speej panest? - ja nevar kraasot, varbuut nolikt ar fliizeem? Fliizes vareet dikti uzsilt un pieskaroties radiit diezgan nepatiikamas izjuutas! kaa tad tur iisti ir?

Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: Didzisp ()
Datums: 09/12/2006 16:39

Es gan domāju, ka visas sienas vajag apsist ar vagondēļiem. Koks tomēr rada patīkamāku sajūtu pirtī. Betona sienas ļoti ilgi sasilst un par apdedzināšanos gan nav ko uztraukties, bet apstrādāt tās ar kādu krāsu nebūtu prātīgi. Es gan visu taisītu no koka un nečakarētos ar flīzēšanu vai vēl ko citu. Pie betona sienas latiņas, pa vidu kaut 5cm vati, foliju, pa virsu vagondēli un pirts gatava.

Re: pirts termo/hidro izolacija
Autors: Wida ()
Datums: 20/12/2006 19:34

Didzisp!

man pavasarī būs jāsāk pirts iekšējā apdare. Vai varu palūgt Jūsu meilu , ja būs vajadzīga kāda konsultācija?

widaga@#$%&one.lv

Paldies!

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********        **  **         ********   ********  
 **              **  **    **   **     **  **     ** 
 **              **  **    **   **     **  **     ** 
 ******          **  **    **   ********   ********  
 **        **    **  *********  **         **        
 **        **    **        **   **         **        
 ********   ******         **   **         **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727