UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Silto gridu jautajumi
Autors: spk ()
Datums: 07/09/2006 05:26

Sveiki. Izvelejos apkurei izmantot siltas gridas - gan 1., gan 2. stava. Saskaros ar viedokli par siltam gridam 2. stava - tas esot nepareizi, tjipa nevajadzigi jo 1. stavs 2. sasildot. Ka ir isteniba?
Vel ari par segumu - flizes maz aizturot siltumu, ari laminats uz speciala apakseja klajuma. Parkets stipri aizturot, deli ari. Vai taisniba? Kadu segumu izmantot, lai butu gan silti, gan labi un smuki?

Re: Silto gridu jautajumi
Autors: kvazi ()
Datums: 07/09/2006 21:52

Siltums ceļas uz augšu - tā ir taisnība. Es neliktu savā guļamistabā silto grīdu ....

Re: Silto gridu jautajumi
Autors: IneseX ()
Datums: 08/09/2006 16:36

Kur tādi dīvaini spriedumi rodas? Tad jau radiatorus arī nevajag 2. stāvā - sasils no 1. stāva....
Man ir siltās grīdas visā mājā un jūtos ļoti labi. Arī guļamistabā. Vienmērīgs siltums visā mājā un neviena radiatora. Ar citām apkures sistēmām nmūžīgi kaut kur ir auksti - ja pašam silti, kājas salst, ja kājas vairs nesalst, pašam jau karsti. Man šādas problēmas vairs nav. Nevajag jau pārkurināt - man piemēram ir noregulēta 19 grādu temperatūra istabās, kas nozīmē, ka grīda ir aptuveni 21-22 grādi. Ļoti patīkami kājām!
Par flīzēm un laminātu - vai bija doma, ka tas ir slikti, ja flīzes maz aiztur siltumu vai kā? Siltajām grīdām jau jo labāk vada siltumu, jo labāk - 'vairāk siltums nonāks gaisā. Flīzes siltajām grīdām protams ir vislabākās, bet nez vai liksi tās guļamistabā... man ir flīzes priekšnamā, ēdamistabā un virtuvē, bet istabās - lamināts. Būtuskas temperatūras atšķirības nav, bet pērkot lamināta apakšsegumu veikalā jāsaka, ka tas vajadzīgs siltajām grīdām. Viņi ieteiks tādu, kas izlīdzina, bet mazāk aiztur siltumu. man ir tāds zaļš, bet ir vēl citi labāki.

Re: Silto gridu jautajumi
Autors: kvazi ()
Datums: 08/09/2006 23:36

Mani apmierina guļamistaba ar radiatoru un istu koka grīdiņu. Ja salīdzina šīs divas apkures .. siltās grīdas ir vienozīmīgi labākais risinājums vietās kur grīdas segums ir jāgulsta uz betona vai tās ir flīzes. Patīkamāk kājām u.t.t.
Man liekas ka tas atkarīgs no katra cilvēka - kas kuram patīk. vienozīmīgi ja cilvēkam ir problēmas ar asins cirkulāciju kājās tad neieteiktu likt siltās grīdas...

nu ko nu daudz te runāt palasi foruma .. te kaut kur jabut jau rakstitam par šo temu.

Šodien rokot ar traktoru kanalizacijas cauruli pārrāvu siltumsūkņa kolektoru ... blah blah blah nu labi ka vel shkidrums nav iekšā.. :)

Re: Silto gridu jautajumi
Autors: spk ()
Datums: 09/09/2006 21:09

Paldies kvazi, IneseX. Ieguvu apskaidribu ari no citiem avotiem. Atskiriba siltuma parvietosanas celam ir, no radiatora tas atrak nonak uz griestiem un specigi tos silda, tapec sanak, ka daudz siltuma nonak 2. stava un tur mazak jakurina. Ja siltas gridas - siltums celas uz augsu vienmerigi visa telpa, sanak savadaka konvekcija. Mazak tiek silditi griesti.
Problemas ar asins cirkulaciju kajas - mana sievasmate daktere pasmejas par sito :)
Par materialiem - ne nu skaidrs, ka flizes labi vada siltumu, un tas ir labi :) bet visa maja flizes likt negribas. Bet no citas puses - ists koks vai parkets tuvaks sirdij, ka laminats. Bet izsverot radiatori+koks vs. zemgridas+laminats, paliku pie 2., ja nekas tuvaks kokam neatradisies :)
Ja, un tas viss del siltumsukna modela izveles. Pasutiju Thermia Villa 105.

Re: Silto gridu jautajumi
Autors: IneseX ()
Datums: 11/09/2006 16:07

Spk
Labs lēmums. Un sievasmāte arī smējās pareizi! Nekas ar tām kājām nenotiek! Nu kas tad varētu notikt, ja kājas ir 22 grādu temperatūrā? Es arī šitās basņas saklausījos, pirms izšķirāmies par silto grīdu ierīkošanas. Un visas šaubas atkrita, kad reāli sajutu, ka tās grīdas nemaz tik siltas nav. varbūt tās domas rodas, ņemot par piemēro Devi elektriskās siltās grīdas vannastistabās/ Tur reāli jūt to siltumu, un tad varētu arī pampt tās kājas. Bet ja Tev būtu tāda grīdas temperatūra visā mājā, tad telpās būtu īsta "Taškenta" - ap 30 grādi droši. Jo vannastistabā jau tas siltais laukumiņš ir maziņš, bet visa grīda kā sildītājs - milzīgs radiators....
Var jau likt koku arī uz grīdas, mazliet vairāk aizturēs siltumu un viss. Ja ir koka grīdas, tad SS noregulē max temperatūru ne augstāk kā 30 grādi un viss kārtībā, kokam pašam nekas nenotiks. Vienkārši koks ir vislabāk izolējošais materiāls, no visiem pieminētajiem vismazāk laiž cauri siltumu. Tāpēc nav pats piemērotākais materiāls siltajām grīdām.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    **     **  **     **  **      **  **    ** 
 **    **   ***   ***  ***   ***  **  **  **  **   **  
 **         **** ****  **** ****  **  **  **  **  **   
 **   ****  ** *** **  ** *** **  **  **  **  *****    
 **    **   **     **  **     **  **  **  **  **  **   
 **    **   **     **  **     **  **  **  **  **   **  
  ******    **     **  **     **   ***  ***   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727