UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 4 no 6
Re: Gāzes katls- palielināts spiediens
Autors: audi-xtr ()
Datums: 10/03/2021 22:01

Nu man ir 2stāvu māja, cik l, nemācēšu pateikt, uzliku katlu 2005. Gadā, un līdz 2015. Vispār bēdu nezināju, tad sāka parādīties šādi niķi, vienu reizi sapumpēju, tad gadus 2 nav problēmu, tagad manuprāt pat 3gadus nebija problēmu, vienīgais kas ir mainījies es uzliku mazu apsildāmo grīdu 20m loks, termostats uz atpakaļgaitas, un jocīgi ir tas, kad sistēmā ir uz 1, tad grīda nesilda, pārējie radiatori mājās silda, bet kad sistēmā ir 1.5 tad grīda sāk sildīt.

Re: Gāzes katls- palielināts spiediens
Autors: SerViss ()
Datums: 10/03/2021 22:53

...... jocīgi ir tas, kad sistēmā ir uz 1, tad grīda nesilda, pārējie radiatori mājās silda, bet kad sistēmā ir 1.5 tad grīda sāk sildīt.
..............
Teorētiski varētu būt kaut kāda kavitācijas ietekme. Ūdenī pie lielāka spiediena mazāki gaisa burbuļi un sūknis spēj nodrošināt intensīvāku plūsmu.
Savukārt pie zemāka spiediena ap sūkņa lāpstiņām veidojas biezāks gaisa spilvens un nosacīti notiek daļēja malšana pa tukšo un ūdens (siltuma) transportēšanas plūsma palēninās.

Re: Gāzes katls- palielināts spiediens
Autors: ETT ()
Datums: 11/03/2021 11:02

Ūdens pats sevi nesaražo. Pareizi Vilnis_Radio klāsta, ka vainīgs var būt gan krāns, gan tas pats ūdens sildāmais boileris. Man muterei savulaik pašteces sistēmā arī boileris izgāja no ierindas. No izplešanās trauka pārplūdes visu laiku nedaudz nāca ūdens. No sākuma arī bija aizdoma uz sistēmas papildināšanas krānu. Nomainīju, bet rezultātus nedeva. Nomainīja ūdens sildāmo boileri, un viss sakārtojās.
Tas, ka bija kādu brītiņu miers, nozīmē tikai to, ka izplešanās tvertnes pretspiediens tika sakārtots un veica savas funkcijas. Var jau būt, ka vairākas šaizes reizē. Taču, ja būtu vainīgs tikai izplešanās trauks, tad spiediens celtos strauji pie uzsilušas sistēmas, bet pie atdzišanas tikpat strauji samazinātos...

Re: Gāzes katls- palielināts spiediens
Autors: audi-xtr ()
Datums: 11/03/2021 16:15

Sveiki visiem, lieta tāda šodien atkal 3, pa vārstu pil ūdens, izslēdzu katlu, mēģinu laist gaisu no izplešanās trauka, sākumā nāca gaiss, pēc tam ūdens, iznāca apm 5-10 ēdamkarotes ūdens, un vairs nekas nenāk, viss ventils ūdenī, spiediens uz doto brīdi 2.5. Kādi secinājumi? Paldies

Re: Gāzes katls- palielināts spiediens
Datums: 11/03/2021 17:17

5-10 ēdamkarotes neko daudz nenozīmē - domāju, ka membrāna ir vesela un ar trauku viss ir kārtībā. Ja membrāna būtu pušu tad tev nāktu ūdens nepārtraukti līdz sistēmā būtu tuvu nullei spiediens.
Kas tev ir ar ūdens boileri?
Mans secinājums ir tāds, ka tev nāk klāt ūdens no ūdensapgādes, meklē problēmu tur. Iesākumā vari apskatīties kādā veidā var noslēgt boileri no sistēmas, resp. pienākošo auksto ūdeni boilerim. Kad to izdara, tad dienu vajadzētu, lai saprastu vai boileris tur varētu būt iesaistīts. Turklāt, ja tik tiešām boilerī siltummainis caurs, tad sistēmas ūdens pie noslēgta aukstā ievada spiedīs uz siltā ūdens krānu. Resp. būtu pareizi noslēgt no boilera abus krānus - pienākošajam aukstajam un izejošajam karstajam.
Vai ir vēl kādi citi iespējamie pieslēgumi no ūdensapgādes? Pašam jāskatās uz to sistēmu, bet parasti vairāk pievienojumiem nevajadzētu būt, ja vien meistari nav ielikuši kaut kur nezin kur vēl kādu krānu.



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 11/03/2021 17:20, labojis Vilnis_Radio.

Re: Gāzes katls- palielināts spiediens
Autors: SerViss ()
Datums: 11/03/2021 18:13

Var jau būt, ka spiediena lēkāšanas vainas ir vairākas un varbūt pavisam citas.
Ja ūdens nāk ārā pa augšu no tās tvertnes daļas, kurā būtu jābūt tikai gaisam, tad varbūt jāmēģina vairākas reizes uzsildīt un atdzesēt sistēmu, lai membrāna paelpo. Ja pēc tam atkal no gaisa ventiļa tecēs ūdens, tad atliks vien atzīt, ka izplešanās trauks ir vismaz viens no vaininiekiem.

Re: Gāzes katls- palielināts spiediens
Autors: audi-xtr ()
Datums: 11/03/2021 18:16

Paldies par atbildi, nu man ir tā ka ienākošo auksto ūdeni, pirms paša katla es varu noslēgt, bet aizejošo silto es nevaru noslēgt, man visā mājā siltais ūdens ir tikai no katla, caurplūdes. Sistēma papildinās ar auksto ūdeni uz atpakaļgaitu, un ir patstāvīgi savienots ar kausējamo krānu.

Re: Gāzes katls- palielināts spiediens
Autors: audi-xtr ()
Datums: 11/03/2021 18:39

Es tagad auksto ienākošo katlam atslēdzu, silto notecināju redzēsim, redzēsim ja pa silto krānu kaut kas nāks, tad būs kaut kāda nojausma, bet mani nepamet doma, ka tam ir kaut kāda saistība ar to, ka nepārtraukti gaiss tiek iekšā, un būtībā, problēma ka es līdz galam nevaru atgaisot, sākās rudenī, kad pieslēdzu apsildāmo grīdu 20m loku, vai tas viss kaut kā ir saistīts?

Re: Gāzes katls- palielināts spiediens
Autors: Aldiss ()
Datums: 11/03/2021 20:06

Gaiss nekādā veidā nevar būt ar būt vainīgs pie paaugstināta spiediena. Gaiss ļoti labi saspiežas, tādēļ ar to pilda izplešanās trauku.

Re: Gāzes katls- palielināts spiediens
Datums: 11/03/2021 20:14

Ar gaisu spiedienam nebūs saistība noteikti, jo pat ja tev sistēmā ir gaiss, tas nevar palielināt spiedienu, tieši otrādi - viņš var samazināt, jo atšķirībā no ūdens gaiss saspiežas. Truklāt tavam aparātam ir iekšā automātiskie atgaisotāji, tu tikai tos neredzi. Ja tev būtu gaiss, tad tev nesildītu kaut kas, vai vāji sildītu, bet tā ir atsevišķa problēma.
Tava problēma, ka tu tikai nolej (tā ir, ka tu tikai nolej, vai tomēr papildini arī) un spiediens tik un tā ir. Tas nozīmē tikai un vienīgi tas papildinās.
Caurplūdniekam siltummainis manuprāt ir tā uzbūvēts, ka siltumnesējs ar ūdensvadu principā nevar saskarties. Vai tā ir? To tu viegli noskaidrosi, ja nogriezīsi to pienākošo auksto ūdeni. Ja pēc tās operācijas tev spiediens atkal ir 3, tad nu skaties kā gribi, bet paliek krāns.
Vai arī tev nestrādā manometrs un drošības vārsts vienlaicīgi, kas ir neticami.

Pašreizējā: 4 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  ********   ******   **     ** 
 **         **   **      **     **    **  **     ** 
 **          ** **       **     **        **     ** 
 ******       ***        **     **        **     ** 
 **          ** **       **     **         **   **  
 **         **   **      **     **    **    ** **   
 **        **     **     **      ******      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727