UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Guļbūves remonts
Autors: Viktors111 ()
Datums: 01/03/2021 13:46

Sveiki!

Cīnos ar vecas lauku mājas atjaunošanu. Ir radušies vairāki jautājumi, ceru uz jūsu palīdzību. Māja ir guļbūve būvēta 30. gados, izmēri 10,36m x 7,15m(iekšejie). Pārseguma sijas izmēri ir ja nemaldos 18cm x 23cm. Attālumi starp sijām ir no 1,14m līdz 1,19m.
Plānoju izbūvēt otro stāvu, tāpēc zem pārseguma sijām kuras ir 7,15m garas, esmu uzbūvējis sienu no gāzbetona blokiem, 20 cm biezu lai atbalstītu sijas un sadalītu istabas. Respektīvi telpa ir sadalīta šādi: 3,30m un 3,65. Problēma ir tāda ka siena nav visa telpas garumā un neatbalsta visas sijas. Neatbalstītas ir 2 sijas no septiņām. Ir doma sijas atbalstīt ar metāla U profilu kur viens gals ir uzsēdināts uz gāzbetona sienas bet otrs ir iegriezts guļbūves sienā. Varbūt ir vēl kādi varianti ar šo.
Otrajam stāvam ir melnā grīda no collīgiem dēļiem. Plānoju grīdu izbūvēt šādi: perpendikulāri pārseguma sijām lieku brusas 5cm x 10cm ar attālumu 40 cm. Uz 5cm x 10cm brusām perpendikulāri lieku collīgos dēļus ar attālumu 15 cm. Uz collīgajiem dēļiem OSB plaksne 2cm biezumā un uz plāksnes vienā istabā lamināts citā kavrolīns. Kādas domas ar grīdas izbūvi?
Kā ar koka sienu apšūšanu ar reģipsi? Palasot rakstus pamanīju ka domas dalās starp reģipsi un kokšķiedras plāksnēm. Doma likt reģipsi lai varētu līmēt tapetes. Kā ir ar tām kokšķiedras plāksnēm?

Paldies.

Re: Guļbūves remonts
Datums: 01/03/2021 14:24

Iesākumā atkāpei no tēmas - plānojums. Sanāk diezgan mazi būceņi ar dalījumu uz pusēm. Man ir līdzīga ēka, bet es mazliet mazāku par pusi ēkas atvēlēju lielai telpai, kura atdalīta ar virtuves leti, sanāk kā liela virtuve ar atpūtas zonu un tad nu tur visi mājinieki var nomāli izgrozīties bez drūzmēšanās un tur arī aktīvo laiku pavada. Kad sabrauc ciemiņi, tad arī visiem ir galvenā telpa pasākumam. Būceņi paliek gulēšanai un datoram utml.
7 m laidums pie labas sijas iespējams pat vispār neprasa atbalstu (teorētiski to vajadzētu novērtēt būvkonstruktoram, kurš tad pasaka, vai vajag balstu jeb nē). Ielikt balstu var protams ar to pašu U metālu, bet nekādas problēmas jau nav izmantot arī koku. Nav tur tā slodze tik zvērīga un laidums uz tām 2 sijām arī niecīgs . Es metālu tur neliktu, koka ēkai koka risinājums. Var griezt iekšā guļbūvē, bet tikpat labi var piestiprināt pie tās guļbūves sienas vertikālu atbalsta planku, stuti, kas sēž piemēram uz sava pamata vai kopīgā pamata, ja tāds tur ir.Bet var protams iegriezumu nelielu uztaisīt, pārāk nesabojājot sienas veselumu.
Nu grīda tāda varētu laikam būt, tikai būs noteikti jāpalīmeņojas. Es darīju bišķi savādāk - uz siju muguras man bija collīgie dēļi ar distanceriem, lai izlīmeņotos (sijas bija ievērojamā U formā ar izliekumu uz augšu nevis uz leju kā varētu domāt), tad noklāju ar collīgajiem dēļiem, bišķi nācās gan pēc tam uzēvelēt, jo tas nebija kalibrētais materiāls, tad 2 cm kokšķiedru un tai virsū lamināts. Kokšķiedras pluss ir skānas izolācija. Tavā gadījumā tā grīda būs stipri skaļa un ja pārsegumā neliksi kaut ko akustikai, tad arī dzirdamība būs laba.
Principā jau guļbūvei var arī uzvilkt apmetumu uz kura var tās tapetes likt vai krāsot. Senos laikos tā bija standarta metode - kaļka java uz skalu sieta pa tiešo uz guļbūves. Bet nu mūsdienās laikam jau tas pats regipss būs vienkāršāks risinājums. Kokšķiedra nebūs piemērotākais materiāls guļbūves sienas izlīdzināšanai. Kokšķiedrai ir citas īpašības.
Supersarīgs moments guļbūvei ir silitinājums. Var jau visu interjeru izremontēt, bet ja guļbūve nesiltināta, tad viņa būs stipri vēsa. Siltinājums protams no ārpuses. Zinu no pieredzes kāda ir starpība - ļoti, ļoti liela.

Re: Guļbūves remonts
Autors: Viktors111 ()
Datums: 02/03/2021 14:41

Plānojums ir tāds kāds ir un platībā arī ir tāda kāda ir. :) Šeit ir bilde ar plānoto izkārtojumu:
[files.fm]

Iepriekš bija divas istabas un virtuve. Tagad ir 2 guļamistabas, virtuve un viesistaba. Vēl guļamistabas plānojas otrajā stāvā.
Sijas ir vizuāli ir nebojātas. Šobrīd pa melno grīdu staigājos nekas nekust. Ja uz sijas palēkā, tad tā nedaudz ieliecas. Par balstu domāju lai sijas neizliektos kad otro stāvu sāks apdzīvot. Metālu balstu domāju likt, jo vieta ir ierobežota. Respektīvi 10 cm varu atļauties, kā arī tas balsts būs saskarē ar keramisko skursteni. Koku tomēr negribas likt klāt skurstenim.
Ar grīdu līmeņošanos būs ko noņemties, jo piecas sijas ir vienā līmenī bet atlikušās divas ir 4 cm augstāk. Grīdā plānoju likt akmensvati 10cm biezumā, akustikai. Kā ir ar to vati, ir nepieciešams likt grīdā tvaika plēvi, lai pasargātu vati?
Par apmetumu biju domājis, bet kaut kā tomēr vairāk nosliecos uz reģipsi. Kad norāvu veco papi, zem tās vietām bija māls starp baļķiem. Kā ir labāk tā māla vietā sapūst putas vai mēģināt iestrādāt akmens vati? Uz sienas tvaika plēve ir vajadzīga?
Par siltinājumu ir tā, ka maju ir siltinajs iepriešējais īpašnieks no ārpuses. Vagondēlis, plēve, vate. Cik labi nevaru komentēt, to redzes ievācoties.



Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********    ******    ********   ******** 
 ***   **  **     **  **    **   **     **  **       
 ****  **  **     **  **         **     **  **       
 ** ** **  **     **  **   ****  ********   ******   
 **  ****  **     **  **    **   **         **       
 **   ***  **     **  **    **   **         **       
 **    **  ********    ******    **         ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727