UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 3 no 6
Re: flizes
Autors: asd ()
Datums: 07/09/2021 10:46

Ir iegādātas flīzes 30*60 balkonam, vai var likt uz Knauf k4 vai kādu citu līmi ņemt? Depo ir K6, te runā par Ceresit, K senukai ieteica Ceresit bez putekļiem?
Veikalā ieteica šuves vismaz 4mm, it kā flīzes izplešoties?
Vai ar Rubi 63cm flīžu griezēju varēs nogriezt no garākās malas t.i. no 60cm 1-2cm strēmeli?
Pašiem ir Rubi 43cm, ar to īsāko malu 30cm griezām līdz 3-4cm, tiesa, ar robiņiem tas grieziens sanāca.
Un ir arī tā problēma ar cementa plāno garozu, kas vietām no lietus jau pati nolobījusies, bet vietām turas, būs jāstrīķē nost kaut kā.

Re: flizes
Autors: Aldiss ()
Datums: 07/09/2021 11:29

>>Varēja teikt. Man " go grīdas" tieši to arī pateica - laistīt 5 dienas pēc kārtas, sākot ar nākamo dienu. Nu vai arī 1x salaistīt un uzklāt plēves.>>

Ar šo tad arī sākās nepatikšanas. Līdz maza bērna dibena gludumam noslīpētais estrich klājs otrajā dienā tiek sabojāts ar ūdens strūklu. It kā jau savilcies un ciets, bet, kad sāk liet virsū ūdeni, tad izrādās nekā. Centīgi lejot, strūkla izsit negludumus un no izskalojumiem kaut kur veidojas cementa garoza, kas ir trausla un vēlāk atslāņojas no pamatnes.

Ja nu ļoti gribas mitrināt, tad otrajā dienā tikai ar pulverizatoru mazās devās.
Tā nopietni cietēt klons sāk tikai pēc 24 stundām un +/- noturība pret lejkannas strūklu sākas pēc 48h. Karstā laikā agrāk, aukstā-vēlāk.

Re: flizes
Autors: kubiks ()
Datums: 07/09/2021 16:02

Jūs te gribat teikt, ka Estrich nav jāmitrina? :o
Kaut kāda jauna Amerika.

Re: flizes
Autors: Aldiss ()
Datums: 07/09/2021 17:24

kubiks rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Jūs te gribat teikt, ka Estrich nav jāmitrina? :o
> Kaut kāda jauna Amerika.


nesaka jau ka nav jāmitrina. To jādara pareizajā brīdī un prātīgi. Kā jau rakstīju iepriekš - sāksi liet ūdeni par ātru un strauju, sabojāsi - svaigi ielikta grīda nav rožu dobe - izskalosi virskārtu un izveidosi cementa garozu. Tad vari ņemt slīpmašīnu, slīpēt un gruntēt. Bet, ja nesamitrināsi un atstāsi tikai ar savu mitrumu, zem plēves, arī nekāda milzu nelaime nebūs. Nu būs zemāka cietība, varēsi ar naglu skrāpēt - nu un tad? Priekš flīzēm vai lamināta pilnīgi pietiek, par zemi zemāk nenokritīs un ar tanku pa guļamistabu arī nebraukā.

Cilvēks, labu gribēdams, paņem lejkanu un nākošās dienas rītā (12-16h pēc ielikšanas) ar lielu strūklu visu nolej dīķī un līdz ar to uztaisa sev problēmas. Mazliet pacietības un atļaut betonam sacietēt līdz stāvoklim, kad ūdens strūkla vairs netraumē!

Siltā laikā tas notiek agrāk, arī ja vairāk cementa tas notiek agrāk, bet, ja tur cements tikai blakus stāvējis, tad kaut kādu noturību iegūst tikai pēc 48h,

Re: flizes
Autors: binary ()
Datums: 07/09/2021 17:50

Skatos, k-rautā šobrīd par €35 pieejams "Flīžu griešanas mašīnas FXA TC180A-1". Tādu ir vērts ņemt? Vai ar ko labāk tās flīzes piegriezt / pielauzt?

Re: flizes
Autors: agrais ()
Datums: 07/09/2021 20:30

2006 gada nopirkam jaunu estrix lejamo aparatu. Komplekteju brigādi, bet par cik pašam par to lietu bija piln,igi tumsa bilde, tad mekleju iespeju kaut ko pamacīties. Atradu Polija, Warsava lielu betonesanas firmu....Vini bija gatavi pieņemt mani un vel vienu uz apmacibu. Tik dasni vini bija jo mums no viniem vel so to vajadzeja nopirkt.Tad nu divas dienas apmacījamies to lietu.Nekas jau tur traks nav, bet vismaz jasaprot ap ko lieta grozās. tad vel izgajam tadu ka teoretisko kursu, nu tipa seminārs.Uzdevu ari jautajumu par mitrinasanu...atbilde bija ka nevajag, jo žūst atri..Bet karsta laika,it īpasi ja nav jumta, tad plevi uzklat gan ieteica.Tada vajadzība gan bija tikai vienreiz... Nu gandrīz divu gadu darbības laika arī nepraktizejam nekadu mitrinašanu.Bija objekti ar vairakiem tukstosiem m2, kur pirma ieliesana no pedejās bija ar vairaku nedēļu atstarpi.Nekadu plaisu nekur neparadījas.Un ari turpmak nekur neredzeju.Bija ojekti kur jau pec paris dienam nāca apdarnieki strādat,gridas jau bija izzuvušas. Ziema likam mitruma savācejus telpas, tas arī praktiski pa paris dienam jau izžaveja lai varetu nakamie tajas telpas darboties.Nestridos, varbūt šobrīd ir kadas citas prasibas. Bet estrix nav tas pats kas parastais betons.Cita tehnologija un cits pielietošanas veids. Gribetu redzet ka daudzdzīvoklu maja tur kads laistītu to gridu. Nu kas grib...lai laista,aizliegt jau nevar.Nu kaut ka ta.

Re: flizes
Autors: agrais ()
Datums: 08/09/2021 07:26

[buvniecibas-abc.lv] Visi dealakais butu šads, vai kads cits šada veida griezejs.Pats lietoju sadu...Bet padargs. Ja daudz jaflīze, ja daudz griesanas, tad ir verts uz kaut ko tādu skatities.Pec tam var pardot talāk.Ja flīzes garakas, tad gan sis izmers neder.Garam flizēm esmu ņēmis Ramirenta noma, tur bija stipri garaks griezejs. Tie mazie, elektriskie griezeji ari izmantojami, bet ar viniem grūti lielakus daudzumus precīzi sagriezst.Bet izdarit var. Tur gan uz ripam jaskatas, letais gals tirgojas ar sliktam ripam, gludu griezienu grūti dabut.Bet ripu var nomainit. Velkamie griezeji...man ir lielais Sigma griezejs, izmantoju biezi, seviski ja daudz jagriez garie griezieni. Ideals tas lauziens nesanak...Bet nu ka kura flize. Par fližu sarausanos vai izplesanos neesmu ne redzejis ne dzirdejis...Bet nu var jau būt. bet vienu gan varu teikt..praktiski visas flīzes staiga izmeros.Ļoti reti trapās perfektas.Arī uz dargo galu tas attiecas. Tamdēļ es parasti izmantoju 3mm krustinus, tad var nedaudz to suvi piekoriģēt.Sevisķi tas attiecas uz lielakam platibam. Protams, lielakus arī var likt, bet tas gaumes jautajums. Daudzam flīzem ir slipas malas, tad jau ar 3mm suve izskatas lielaka.Bija jautajums par depo limenosanas sistemu.Man trapījās neriktiga ta daļa kur spraužas zem flīzes. Tur iznāca liels izliekums, materiāls stingrs.Plana līmes karta nevarēju tos zem flīzes pabāzst.Ta man vairakas pakas palika metajamies.Cik esmu pec tam petijis, tad citadakus Depo nepiedava, bet varbut esmu kadu braki nopircis. Esmu gan izdomajis ka tos struntus izmantot.....suvotaju parasti izmantoju Miras vai Ceresit.Ceresitam ir vairaki varianti...parasts, vairak mitram telpam domats un baseiniem, terasem piemerotāks.Ar epoksīdu neesmu darbojies pats, tur neko nepateiksu. Epoksīda suvotajam citas darbības, nepareizi izdarīsi, tad neko, tā ar paliks...ar to nav tik vienkarsi.Gars penteris sanāca, bet varbūt kadam kas noder...

Re: flizes
Autors: binary ()
Datums: 08/09/2021 10:09

Dārgu griezēju pirkt negribas, 100% es viņu pēc tam nepārdošu. Pirkt vairākus arī īsti negribas. Kāds privātām vajadzībām būtu piemērotāks no "lētā gala" (€20 - €50; nu max €100, ja lētais gals ir pilnīgi nelietojams) - velkamais vai elektriskais?

Ja maina ripu lētajam elektriskajam - uz kādu? Nav ne jausmas, ar ko viņas atšķiras.

Par velkamo griezēju - kā izpaužas tas, ka lauziens nesanāk ideāls? Dekoratīvā virsma ar nelieliem robiem? Jebšu visa nolauztā mala ir nelīdzena? Cik bieži gadās ar to "velkamo" pilnībā sabojāt flīzi (salauzt ne tā kā bija paredzēts)? Tiem velkamajiem sasniedzamais rezultāts kaut kā atšķirās, atkarībā no instrumenta cenas? Jebšu cena atkarīga tik no brenda, izmēra un "papildus fīčām"?

Kā taisa kaut kādus caurumus/robus flīzēs priekš caurulēm, trapiem? Apaļiem caurumiem gan jau ir kaut kādi kroņurbji, bet kā ar neregulārām formām? Ir pieejams Dremel, ar to var kaut cik sakarīgu rezultātu dabūt?

Par Depo pieejamo līmeņošanas sistēmu - skaidrs, paldies. Depo e-veikalā var redzēt to izliekumu… Tātad jāskatās tādus, kam zem flīzes liekamā daļa ir plakana.

----

P.S. Ja kāds ar atbilstošu pieredzi ir gatavs noflīzēt grīdu 12.5m2 telpai (5m x 2.5m), dodiet ziņu :) Objekts atrodas netālu no Baldones.

Re: flizes
Autors: asd ()
Datums: 08/09/2021 14:56

Paldies par info par Ceresita šuvotāju. Skāŗdnieku darbnīcā uztaisīja balkonam tādu kā noteces maliņu (paraudziņu), kur kādi 6cm jāieliek zem flīzes, bet kādi 7cm veido slīpu noteku pāri balkona malai. Ir jēga tādu likt vai neko nelikt, ļaut, lai lietusūdens notek pa balkona malu? Vai tie 6cm metāla , kas ir zem flīzes , neatraus flīzi nost no pamatnes?
Atsitot no balkona virsmas cementa garozu, zem tās garozas betons ir pelēks, pārējā virsma - laika gaitā kļuvusi tumši melna. Vai uz tādas melnas var flīzēt ?
Ar velkamo Rubi 43 katrai trešajai vai ceturtajai flīzei griezienā nelīdzena mala sanāk, robi 1-2mm, bet ir arī veiksmīgi griezieni, kad grūti atšķirt rūpnīcas malu no grieztās. Flīze lūzt pa grieziena līniju. Tas ir akmens masas flīzēm.

Re: flizes
Autors: deformacijas šuve ()
Datums: 08/09/2021 15:31

Balkons + flīzes ir skumjš savienojums. Bet no neko, vēl viens cīnītājs cēlies kaujai, lai cīnītos ar šo nemirstīgo kaščeju. Veiksmi.

Pašreizējā: 3 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   ********   **    **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **   **  **    **   **  
 **     **  **     **  **     **    ****      ** **   
 **     **  ********   **     **     **        ***    
 **     **  **         **     **     **       ** **   
 **     **  **         **     **     **      **   **  
  *******   **         ********      **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727