UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123456
Pašreizējā: 6 no 6
Re: flizes
Autors: Lauris3333 ()
Datums: 25/09/2021 08:43

Es vēlreiz par līmeņošanas sistēmu,vēlos to īsto un labāko atrast:)
Knauf spainītis 100 gab ķīļi un 100 apakšā liekamie + knaibles = 75 eur.

Re: flizes
Autors: AivisA ()
Datums: 26/09/2021 18:08

Šodien Ozolā bija rubi delta,dažādi komplekti kā arī atsevišķi knaibles.

Re: flizes
Autors: binary ()
Datums: 03/10/2021 13:43

Cik daudz tos līmeņošanas enkurus vajag 42x42 grīdas flīzēm, biezums 8.5mm? Pietiek ar 2 gar katru malu? Vai labāk 3?

Re: flizes
Autors: miets ()
Datums: 04/10/2021 13:27

> Var arī strādāt bez knaiblēm? Tieši tā ķīļu sistēma, ir redzēts ka ar roku vienkārši iespiež ,bet drošivien ir neērtàk.


Principā var, pāris kvadrātmetrus vienreiz uzlikt ir OK, bet ja kaut ko nopietnāk darīt tad noteikti ir vērts knaibles iepirkt, lai nav pirksti jēli vakarā :D

Re: flizes
Autors: Lauris3333 ()
Datums: 13/10/2021 12:25

Sveiki!Jautājums par sienas flīzēm , izmērs 33x25 , vai jāliek krustā 4 kīļi? vai pietiek augšā un apakšā?
Un kā vispār īsti ir ar to daudzumu,lielām flīzēm tas skaidrs tur vajag to daudzumu , kā lielākajā daļā video tas redzams, bet kā ar mazākām flīzēm....
Paldies.

Re: flizes
Autors: Mr. ()
Datums: 13/10/2021 15:03

Tāda izmēra flīzes parasti neviens ar ķīļiem neliek.

Re: flizes
Autors: binary ()
Datums: 17/10/2021 22:21

Štruntīgs no manis flīzētājs sanāk. Cerēju, ka ar 3mm krustiņiem būs OK, bet tomēr ne vella nav OK :) Tālāk iesācēja pieredze, varbūt kādam citam iesācējam noder.

Ja flīzes saliek cieši vienu pie otras tā, lai apakšējā mala saskaras, tad manējām pie virsmas ir ~2mm "sprauga". Līmeņošanas sistēmas enkuri ir ap 1mm (rakstīts "1mm (1/32")", tātad varētu būt plānāki par 1mm). Nu bez krustiņa sanāk gandrīz 3mm šuve (varētu būt kaut kādi 2.8mm - pavisam mazliet pietrūkst, lai varētu ielikt krustiņu).

Telpa 5m x 2.5m. Sākumā uzliku lāzeri un salīmēju vienu taisnu, ~5m garu rindu, pēc kuras vadīties tālāk. Līmējot blakus nākamo rindu, šuves aizpeldēja un neko daudz tur piekoriģēt nesanāk - līmeņošanas enkuri traucē. Šuves aizpeldēja tāpēc, ka nav jau tās flīzes visas vienādas.

Ar līmes biezumu arī baigās bēdas. Lai dabūtu vajadzīgo līmeni, man vietām līme sanāk 2-3 mm, vietām - gandrīz centimetrs (paldies grīdu lējējiem). Tos 2-3 mm uztrāpīt ir salīdzinoši viegli - izsmērē līmi pa grīdu, novelk ar 10mm robaino, uz flīzes uzklāj pavisam plānu slāni un beigās sanāk tie 3mm. Ar biezāku slāni sanāk baigā zīlēšana, cik biezu slāni atstāt uz flīzes, lai galā sanāk tik, cik vajag. Ne vienu vien flīzi ir nācies ņemt nost un līmi smērēt no jauna, biezāku.

Flīzes ir ar "vēderu" - vidū biezākas, pa malām plānākas. Tas "vēders", šķiet, katrai mazliet citādāks. Pa perimetru, šķiet, ir +/- vienādas. Tad nu uzlīmēju līmeņrādim galos 5 slāņus izolācijas lentas, lai līmeņrādis nešūpotos, kad uzliek uz flīzes stūriem.

Nu neko, saimniecības telpa - eksperimentu telpa. Vannas istabai būs jāmēģina nolīdzināt grīdu ar kaut kādu lejamo pašizlīdzinošo masu (ATLAS SMS 15?), lai nebūtu jāzīlē līmes biezumu, un būs jāizmanto 4mm krustiņus, lai var tās šuves koriģēt. Vienīgi depo neatradu 4mm krustiņus "ar turētāju" un to rimbuli, kas neļauj krustiņam iekrist šuvē.

Re: flizes
Autors: agrais ()
Datums: 18/10/2021 04:11

Nu par visu to jau ieprieks rakstiju. Ar flīzem ta ir, un ari ar darga gala. Ja, var ieprieks visas sakalibret, iznak vairakas cupinas, un tad megina kaut ko salikt. Bet tas baigais cakars, un pasa vajadzibam jau ta parasti nedara. Ja nebūtu tie līmenotaji, tad izliektas flizes vispar normali gruti uzlīmet, malas lien ara. Ja, daudzam malas ir slipas, tad arī suve sanak liela, jo pie nekvalitatīva izmera flīzem jau tomer ir 3mm krustiņš janem.Bet es lieku krustiņus suves,praktiski izmantojas tikai viena krustiņa maliņa.Tad ar var kaut ko koriget.Ja krustinus bāz krustpunkta, tad cakars liels.To var darit ja idealas flīzes.Limi uz flizem nesmere...nu ir kas smere, ir kas nesmere...Es nesmereju, neredzu tam jēgu. Bet ja esi gridu pamerījus ar līmeņradi, ja redzi ka ir bedres un nelimenis...tad ņem lielaku zobu lapstinai. 3mm jau uz regipsa līmē, uz gridas parasti nem lielaku zobu.Tad ir vieglak regulet limeni. Nu ja grida ir ideala, tad var, bet tas diezgan biezi nav ta.Es nekad ar tik mazu zobu gridu neflīzeju.Par pasilidzinoso....Ar tam planam kartam uzmanīgi.Cilveki salej un tad brīnas ka kukumi palikusi.Tas skidrums vienkarsi nokopē tos nelīdzenumus. Biezaka kartā ta parasti nav, bet ja grib uzliet 1-3mm tad praktiski vienmer....Tur baigi roka japiesauj ar liesanu ,japiestrada ar spakellapstiņu un rulliti,savadak nekada jega rezultata nav.Un limes biezums svarigs...10mm zobu tomer uz 3mm pagrūti dabūt, tad lime pa skidru, un ja vel uz flīzes esi smerejis...nu tur nekadi 3mm nesanaktu.Es gridam parasti jau vairakas rindas uzreiz eju, un nezinu, enkuri neko netrauce suvju biezumu regulet, ja vien izveletais krustins nav par planu. Vel var gadīties ka krustinu iebāz pa seklu, tas ir flizes slīpas malas aukša. Ari tās malas medz but nevienadas, tad nu suves staiga. Tapec es bāžu krustinu līdz flīzes apaksai...Tad ar var kaut ko pakoriģēt.Un vel...ja redzi ka suves stipri staiga, tad izvelies suvotaju lidzīgi flīzes tonim, tad ta suve nav tik uzkritosa.Tagad Depo paradījies Mira suvotājs, agrak nebija. Man ar to labāk patik stradat.Atlass nepatik, un Atlasam ar biezi vien ir iepriekseja posta minetas problemas ar suvju nevienmerīgu krasojumu. Nu tur nianses dafiga. Bet kam tagad viegli....Lai veicas!Es ari nekads baigais flizetajs neesmu, nu ta..kadus 15 gadus kaut ko lepiju....Tagad vairs tikai sev...Ta skola nāk ar laiku, pirmas reizes biezi vien sanak nu ta...Labie flīzetaji parasti neko citu nedara, tikai flīze, tad visas nianses atkostas un atstrādatas.

Re: flizes
Autors: binary ()
Datums: 18/10/2021 10:16

agrais Wrote:
-------------------------------------------------------
> 10mm zobu
> tomer uz 3mm pagrūti dabūt, tad lime pa skidru, un
> ja vel uz flīzes esi smerejis...nu tur nekadi 3mm
> nesanaktu.

Nu man ir 10mm kvadrātainie zobi, līme knauf k4, ūdens 7L uz 25kg, kā pēc specenes. Bet ar to 10mm zobu jau nav "10mm līmes, 10mm sprauga" - līmes joslai ne platums, ne augstums nav tie 10mm. Un tukšumi sanāk platāki par līmes joslām.

Biju iedomājies, ka ar tiem 10mm zobiem būs 5-6mm līmes slānis, attiecīgi arī sarēķināju nepieciešamo līmes daudzumu (2.5 maisi). Nu nācās vēl 3 maisus piepirkt.

Tur, kur man 3mm vajag, tur uz flīzes ir pavisam plāns slānis - faktiski nosmērēju flīzi un notīru. Rezultātā ar līmi aizpildās flīzes apakšējā virsmā esošās bedres (labāka saķere, labāka siltumvadāmība?), bet kopējo līmes slāņa biezumu tas būtiski neietekmē.

Kur vajag biezāku slāni, tur vēl jāeksperimentē, kā to veiksmīgāk izdarīt.


agrais Wrote:
-------------------------------------------------------
> Es gridam parasti jau vairakas rindas
> uzreiz eju, un nezinu, enkuri neko netrauce suvju
> biezumu regulet, ja vien izveletais krustins nav
> par planu. Vel var gadīties ka krustinu iebāz pa
> seklu, tas ir flizes slīpas malas aukša. Ari tās
> malas medz but nevienadas, tad nu suves staiga.
> Tapec es bāžu krustinu līdz flīzes apaksai...Tad
> ar var kaut ko pakoriģēt.

Es jau gribētu vairākas rindas uzreiz, bet pirmajā reizē gaužām lēni iet. Flīzes 42x42, līmes slānis dažādās vietās atšķirīgs, daudzas flīzes jāņem nost un jālīmē no jauna (cik nu daudzas, kādas 2-3 no 10). Līmi nākas jaukt pa pusmaisam, lai paspētu izstrādāt.
Par krustiņiem - biju iedomājies, ka tu viņus liec pie flīžu augšējās virsmas, nevis apakšējās. Man ta' krustiņi ir ar to apli, kas neļauj krustiņam iekrist (https://online.depo.lv/products/7038#19539). Es viņu gribēdams nevaru līdz flīzes apakšai iespiest. Gribēju 4mm, bet nebija tik biezu ar to apli.


agrais Wrote:
-------------------------------------------------------
> Un vel...ja redzi ka
> suves stipri staiga, tad izvelies suvotaju lidzīgi
> flīzes tonim, tad ta suve nav tik uzkritosa.Tagad
> Depo paradījies Mira suvotājs, agrak nebija. Man
> ar to labāk patik stradat.Atlass nepatik,

Šuvotāju nopirku Mapei. Tonis - nu kāds kuršos bija un šķita kaut cik piemērots, tādu paņēmu. Flīzes nav vienkrāsainas (https://www.cersanit.com/tiles/marble-room-beige-42x42,262.html), līdz ar to šuvotāju "līdzīgā tonī" nemaz īsti nevar nopirkt.

Re: flizes
Autors: agrais ()
Datums: 18/10/2021 13:41

Nu nav jau tik burtiski par to toni. Esmu redzejis kur baltam flizem bija melnas suves, bet pasas suves staigaja diezgan..nu izskatījas briesmigi, taisni nevienado suvju deļ. Bet katram jau gaume sava.Tos krustinus ar apalo vidu vispar neizmantoju, tikai parastos. Un ari tad, pec katras lielakas flizēsanas metu āra un perku jaunus. nu tacu centus maksa.Ja flīzes stipri nevienadas, tad bez krustiniem ari mazos ķilīsus izmantoju, kaut ka jau daudz maz ta suve vienada jadabū. ir gadijies ari pieslipet vai ar griezamo pielīdzinat malas.Bet akmenenem, vai kadam citam cietam, tas grūti, keramikas bez problemam.Vel, ja lime flizes ar matetu, pusmatetu, grubulainu virsmu, tad loti rupigi suvotaju nomazga...Ja paliks tajos grubulos, tad izžūstot viss būs redzams, tad bus gruti iztīrit.Ar glancetam vieglak Bet ar glancetam jauzmanas lai pec flīzesanas vairs ipasi pa viņam nemīcitos ar citiem celtniecibas darbiem.Sasvīkas...tas no pieredzes.Vai nu labi janoklaj, ta lai gruži apakša netiek.Ja lime gaisas flizes, tad labak ņem baltu limi. iesacejs suves sasmerēs..ja kartigi nav iztirītas, tad pec fugosanas var palikt redzami flīzu limes traipi. Tapec gaišam flizem labak balto limi....Ta gan nedaudz dargaka.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123456
Pašreizējā: 6 no 6


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  ********  ********   ********  
 **         **   **      **     **     **  **     ** 
 **          ** **       **     **     **  **     ** 
 ******       ***        **     ********   ********  
 **          ** **       **     **         **        
 **         **   **      **     **         **        
 **        **     **     **     **         **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727