UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Vinilla grīdas seguma problēmas
Autors: Kark ()
Datums: 20/11/2020 18:43

Vēlreiz apskatot bildi, tur pat nav jādomā kaut kas, ka tās loksnes nav ieliktas līdz galam viena otrā. Nedomāju, ka liela atšķirība ir tehnoloģijā starp laminātu un vinulu, laminātām šāds raksts bija tieš tām loksnēm kuras nebija savienotas ar kliku bet vienkārši iebāztas viena otrā.

Re: Vinilla grīdas seguma problēmas
Autors: v_t ()
Datums: 20/11/2020 20:45

sāk palikt interesanti.
cik lapu taps pierakstīts, lai saprastu, ka problēma ir grīdas pamatnē?

kad kas var čīkstēt? tad kad ir iespēja loksnēm savstarpēji kustēties, berzties vertikālā virzienā.
kad tās var berzties? tad, kad ir līmeņa starpība starp loksnēm - nelīdzenumi.

kāpēc izjuka savienojums? jo loksnēm bija iespēja pārvietoties vertikālā virzienā. šādu iespēju dod nelīdzena pamatne. kur viņas pārvietosies uz ideālas virsmas?

vinila kliki ir vārīgāki, tāpēc tam ir plāns apakšklājs un augstākas prasības pret pamatni. ja pabiezs lamināts uz vecas, viļņotas dēļu grīdas mierīgi izturēs pāris gadu, tad vinils atņirgsies pāris nedēļās. šis ir līdzīgs gadījums.

kāda ellē ratā līme? ja tā pēc tehnoloģijas nav paredzēta, tad nav jāliek. ar sērkociņu pakaļu neaizbāzīsi, jālīdzina pamatne.

kā var būt siltā grīda pie vainas, ja tā pati pakaļa ir par dažiem grādiem siltāka nekā siltumnesējs grīdā? es gribētu redzēt, kā vinilu var sabojāt, sēžot uz tā. pārdomāju - tomēr negribētu, garlaicīgi un nerezultatīvi.

jāceļ viss nost un pamatne jāmēra ar divmetrīgo latu vai līmeņrādi. jāskatās cik daudz gaismas spīd cauri starp grīdu un latu. ir speciāls milimetru ķīlītis bāšanai starp latu un grīdu. skaties kādas ir prasības vinila ražotājam pret grīdas pamatni un kas ir dzīvē. ja neatbilst, tad līdzini līdz vēlamajai kondīcijai.

līdz šim, visos man zināmajos klika lūšanas gadījumos, 99% pie vainas bija pamatne un atlikušajā 1% līkas rokas - īso galu šuves pa rindām saliktas par tuvu. ja nu, šis ir kaut kāds īpašs gadījums, tad man būtu interesanti to uzzināt.

Re: Vinilla grīdas seguma problēmas
Autors: Mr. ()
Datums: 20/11/2020 20:47

Šādu grīdas skaņu, kad sprakšķ it kā smiltis būtu apakšā, esmu redzējis divos gadījumos. Pirmajā variantā lamināta grīda bija uzlikta uz samērā līdzenas, bet ne gludas betona virsmas- diezgan rupja un akmeņaina betona. Skaņa radās laminātam dēļiem rīvējoties un deformējoties vienam pret otru spundēs un pat apakšklājs nespēja to kompensēt, pēc gada spundes jau bija nolūzušas un dēļu malas jau līda ārā. Otrajā variantā lamināts bija uzlikts uz veciem grīdas dēļiem, kuri bija izliekušies apaļi. Ir redzētas arī lamināta grīdas, kuras neskan uz nelīdzenas virsmas, iespējams tas atkarīgs no klik spundes konstrukcijas. Šajā gadījumā pie vainas arī vajadzētu būt nelīdzenai grīdai, jo vinila grīda prasa daudz labāku virsmas sagatavošanu nekā citi segumi.
Vinila grīdas jau izskatās labi un ir praktiskas, bet kā jau visiem materiāliem ir arī savi trūkumi. Speciālisti kā galvenos min:
1. Vinila grīda ir jāieklāj uz labi sagatavotas, tīras un līdzenas pamatnes, tādēļ priekšdarbu veikšana prasa būtiski ilgāku laika periodu. Ja šāda rūpīga priekšsagatavošana netiek veikta, virsmas nelīdzenumi var kļūt par cēloni vinila grīdas priekšlaicīgam nodilumam un pat sabojāšanai.
2. Lai arī vinila grīdas segums ir nekaitīgs veselībai, par ekoloģiski tīru to saukt nevar. Savas ķīmiskās izcelsmes dēļ vinila grīdas segums izdala toksiskas vielas aizdegšanās gadījumā.
3. Vecu vinila grīdas segumu ir sarežģīti utilizēt, jo tas laika gaitā nesadalās.
4. Vinila grīdas kontakts ar dažiem materiāliem negatīvi atsaucas uz tās ārējo izskatu. Viens no šādiem nevēlamiem materiāliem ir gumija, saskarsmē ar kuru vinila grīda izbalo un zaudē savu krāsu. Tādēļ gumijas paklājiņus nedrīkst izmantot vannas istabās ar vinila segumu.

Re: Vinilla grīdas seguma problēmas
Datums: 21/11/2020 00:50

Kas tas par fufeli līmējamas vinila grīdas?Un pie tam vēl dzīvojamā mājā,wtf?Ieliec kvalitatīvu laminātu,ja reiz ir siltās grīdas un aizmirsti problēmu uz ilgu laiku,sieva un bērni būs priecīgi par tavu jauno izvēli! Tev taču ir ģimenes māja nevis kautkādas ražošanas telpas,kur var likt tos mēslus.
Diemžēl kārtējais bēdīgais piemērs,ko var salīdzināt ar tiem metāla vai šindeļu "jumtu" saimniekiem.

Re: Vinilla grīdas seguma problēmas
Autors: Apbižotie bēniņi ()
Datums: 21/11/2020 11:23

Dakstiņus ieklāj! Dakstiņus!

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **      **   *******   ******** 
 ***   **  **     **  **  **  **  **     **     **    
 ****  **  **     **  **  **  **         **     **    
 ** ** **  *********  **  **  **   *******      **    
 **  ****  **     **  **  **  **         **     **    
 **   ***  **     **  **  **  **  **     **     **    
 **    **  **     **   ***  ***    *******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727