UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Grunts sačakarētam reģipsim
Autors: arre ()
Datums: 16/11/2020 12:40

Cīnos ar tapešu plēšanu no reģipša sienām. Ķēze tāda, ka tapetes pielīmētas bez gruntēšanas un daudz kur nāk nost kopā ar reģipša virsējo plāno - pelēcīgo papīru. Zinot, ka būs problēmas ar špaktelēšanu pastudēju šo jautājumu internetā. No ārzemnieciskajiem padomiem secinu, ka pēc tapēsu noplēšanas šādā gadījumā jāuzklāj speciāla grunts, kas to papīra ļurkāšanos un plūksnošanos 'tālākajā špaktelēšanā novērš. Respektīvi īpaši nostiprina papīru. Pavisam neesot dārga, bet tur norāda uz tādām gruntīm, kuras preču zīmes nav pie mums dabūjamas. Cik saprotu arī špakteļmasa pēc tam jāizmanto tā, kas paredzēta šuvju pildīšanai. Varbūt kāds var padalīties ar pieredzi, kuri pie mums nopērkamie materiāli būs atbilstoši manai vajadzībai.

Re: Grunts sačakarētam reģipsim
Autors: m! ()
Datums: 16/11/2020 12:54

Stipraka tapesu lime?

Re: Grunts sačakarētam reģipsim
Autors: Katls ()
Datums: 16/11/2020 13:59

Tā nav tā pati tifgrunts? Tik pirms gruntēšanas siena jāsakarto. Grunts to padara cietu un grūti apstrādājamu/ slīpējamu. Līmes stiprākas vai vājākas neizsūksies cauri papīra virsējam slānim. Mitrums iesūksies bet līmvielas paliek starp slāņiem.

Re: Grunts sačakarētam reģipsim
Autors: ETT ()
Datums: 16/11/2020 14:30

Dziļumgrunts.

Re: Grunts sačakarētam reģipsim
Datums: 16/11/2020 14:33

Kā tu viņas plēs nost? Es nesen padomju remonta dzīvoklī ar to nodarbojos un man baigi labi nonāca, prakstiski nesabojājot to brūno regipsi. Es biju paņēmis mazo kompresoru un ar siltu ziepjūdeni krāsu pistolē pamatīgi nopūtu sleju un tad taustīju kurš ir īstais brīdis noņemšanai. Ja kur aizķēras, tad neplēsu, uzreiz nogriezu atlupināto nost un aši ņēmu nost tos lēversu ,kuri viegli nāca. Tad tos laukumus kuri nenonāca vēlreiz nopūtu un ķēru brīdi. Principā ļoti ātri visu noņēmu un nekāda skāde nebija. Bija dažās vietās robiņi, kurus vnk nopūtu ar parasto grunti un nošpaktelēju ar to kas bija pa rokai - kaut kāda baltā gatavā špaktele.
Bet ņemot vērā to, ka sienas nu tādas kā jau padomju sienas, tad es nečakarēu sev smadzenes ar ideāli taisno sienu, vnk uzlīmēju krāsojamās tapetes un nokrāsoju. Sanāca ideāli un bez čakara.

Re: Grunts sačakarētam reģipsim
Datums: 16/11/2020 14:38

Par gruntīm runājot, man šķiet, ka tās baltās gruntis principā kaut kas līdzīgs ir atšķaidītai PVA līmei, Es nemaz nebrīnītos, ja tur ir tas polivinilacetāts kā bāze. Ir vēl viena grunts ar kuru esmu strādājis un kura jūtami atšķiras - viņa ir paredzēta krīta virsmām. Viņa pēc sajūtām paliek tāda stiklaināka nevis kā tās baltās - varbūt kaut kāds silikāts. Kaut gan pieļauju, ka ir diezgan daudz dažādas bāzes gruntīm. Varbūt jāpapēta tehniskie dati, kas kurā ir iekšā kā pamatbāze.

Re: Grunts sačakarētam reģipsim
Autors: arre ()
Datums: 16/11/2020 15:54

Nāk tās tapetes nost ļoti labi. Skrāpēju, durstu un mitrinu un eksperimentēju. bet tāpat ņem līdzi to pelēko kārtiņujebkurā variantā. Ja nu vienīgi pa mazam gabaliņam, pavisam uzmanīgi. Zinātāji saka, ka nav izmantota grunts pirms līmēšanas, tāpēc tā ir. Ņeot vērā, ka ir 5 istabas kopā ar griestiem, tad pārāk vilkt garumā to plēšanu negribas.



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 16/11/2020 15:55, labojis arre.

Re: Grunts sačakarētam reģipsim
Autors: agrais ()
Datums: 16/11/2020 16:08

Ja,,,man ari ta ir gadijies...Ņem parastu dziļumgrunti, tur nekada atskirība nebūs, vajag tikai lai to papīru savāc vieta. Labi būtu nolaist divas reizes. Tad ar Fugenfuleru spaktele. Kaut kur vienalga to papiru varbut uzraus, tad to atkal nokasi, piegruntē un spaktele...Var vel ar Uniflotu, bet tas sanaks stipri dargak un grūti būs slipet. Kaut kads LR nebūs ipasi piemerots jo ilgak žūst un atkal var uzraut papīra burbuļus. Fūgenfulers pieraujas diezgan īsa laika. Nakoso kartu tikai tad kad pirma nozuvusi. Bet krasosanai diez vai kads labs rezultāts sanaks, vairāk tapetēm...Bet čakars būs, jo tie spakteļi diezgan grūti slipējas. Varbūt ir vēl kāds cits spaktelis, bet domaju ka tikai uz gipsa bazes, lai dienam nežūst. Vel var meginat pirmo kartu ar Fugenfuleru, tad nogruntē un tad ar kādu citu vieglāk slipejamu spakteli. Es zinu kur tada situacija pirmo kārtu ar rotbandu laida, pec tam špakteleja. Rezultats bija labs...Bet nu es ta nedarītu...

Re: Grunts sačakarētam reģipsim
Datums: 16/11/2020 16:41

Ko tu no tām sienām vēlies panākt? Varbūt var tās tapetes vispār neņemt nost, nogruntē ar tapešu līmi un līmē jaunās pa virsu. Dažreiz jau nav baigi jāpārcenšas ar demontāžām, lai pēc tam atkal visu tur špaktelētu un slīpētu un tāpat to milzu darbu neviens cits kā pats nenovērtēs.

Re: Grunts sačakarētam reģipsim
Autors: arre ()
Datums: 16/11/2020 17:05

Kundze grib nošpaktelētas krāsotas sienas. Cenšos realizēt mīļā miera labad. Pa virsu tapetēm līmēt tapetes gan nebūtu laba doma

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **      **  **      **  ********  **     ** 
 **     **  **  **  **  **  **  **  **        **     ** 
 **     **  **  **  **  **  **  **  **        **     ** 
 *********  **  **  **  **  **  **  ******    **     ** 
 **     **  **  **  **  **  **  **  **        **     ** 
 **     **  **  **  **  **  **  **  **        **     ** 
 **     **   ***  ***    ***  ***   **         *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727