UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Nosēdusies grīda
Autors: nauriss ()
Datums: 12/11/2020 12:23

Māja celta 2006. gadā. Lentveida pamati, grīda lieta atsevišķi. Pirmajā stāvā dažādās vietās grīda ir nosēdusies no 5 līdz 18mm. Visticamāk, nav bijis kārtīgi noblietēts pirms betona ieliešanas. Visvairāk uztrauc tas, ka pa grīdu iet apkures trubas. Mājā dzīvoju 2 gadus, pa šo laiku dažās vietās nav bijušas izmaiņas, bet dažviet nosēdusies vēl pa 2-3 mm.
Pirms iekštelpu remonta vēlētos saprast ko darīt. Es tā noprotu ka ir tikai daži varianti:
-) ignorēt un pārlīmet sienas flīzes/līstes;
-) pacelšana ar Uretek metodi;
-) grīdas kapitālā maiņa.

Varbūt kāds var ieteikt tiešām labu speciālistu šādā jautājumā?

Re: Nosēdusies grīda
Datums: 12/11/2020 14:53

Tā nav baigi lielā nosēšanās un caurulēm pašā grīdā tas neko neizdara, jo viņas ir lielā, saturīgā betona plācenī. Caurulēm varētu notikt kaut kas tikai ja ir nenormāla sēšanās ar asiem lūzumiem pašā pamatnē. Bet tas nav tavs gadījums. Domāju, ka pilnīgi lieki būtu tagad kaut ko darīt. Neko daudz nezinu par uretek metodi, bet neticu, ka tā ir adekvāta šinī gadījumā. Turklāt grīdā visticamāk ir armatūras siets, kurš neļauj veidoties asiem lūzumiem, kuri varētu būt bīstami caurulēm.
Kāpēc jāpārlīmē sienas flīzes? Ja tur parādījusies tāda sprauga starp grīdlīsti, kuru nevar izturēt, tad var uzlikt augstākas grīdlīstes.

Re: Nosēdusies grīda
Autors: nauriss ()
Datums: 13/11/2020 08:48

Man ir bažas par to, ka lentveida pamati nesēžas, bet grīdas sēžas. Trubas, kas iet arī caur pamatiem, stāv savā vietā, bet pārejā no pamatiem uz grīdu ir lauzienā. Bet tā tikai mana teorija.
Dažas sienas, kas nav uz lentveida pamatiem, arī mazliet pagājušas uz leju attiecībā pret nesošajām, kas stāv uz pamatiem.

Re: Nosēdusies grīda
Autors: AWD ()
Datums: 13/11/2020 11:55

Nauriss, dzirdēts temats, risinājums joprojām atklāts. Bija doma par uretek, bet riskanti - viņi neko negarantēs, kas arī loģiski, jo kā viņi var atbildēt par grunti apakšā? Ja turpinās sēsties, tad tad notiks ar visu to viņu pildījumu, un nauda vējā. Reāls risinājums - jauna grīdas plātne, bet tas nozīmē izvākt/kaut kur uzglabāt visu iedzīvi + parkets, fīzes... Ja izlem par kādu risinājumu, nepazūdi, padalies!

Re: Nosēdusies grīda
Autors: m! ()
Datums: 13/11/2020 12:28

Muzigi jau nesedusies. Izlimenjot esosho platni?

Re: Nosēdusies grīda
Datums: 13/11/2020 13:30

Jautājums ir par to kā ir izlaistas grīdas caurules. Principā, manuprāt, pareizi ir grīdas caurules bez liekas vajadzības nelaist caur nesošo iekšsienu pamatiem, turklāt tas arī nav vienkāršākais variants. Parasti tomēr grīdas caurules tiek izvilktas caur durvju ailēm, tādējādi tās neiet caur pamatiem. Otrkārt, pareizi saliktas grīdas caurules nozīmē to, ka deformācijas šuvju vietās (tajā skaitā ja iet caur pamatiem) iestrādā deformācijai elastīgu materiālu, tādējādi pieļaujot staigāšanu +- 1-2 cm. Ja tev tādas ir iestrādātas, tad viss ir ok.
Treškārt, kāpēc tev jālauza galva tagad par to? Ja tev dēļ deformācijas pārraus cauruli, tad tas visticamāk būs tajās kritiskajās vietās un to vietu varēs lokāli izlauzt un saremontēt. Izlauzt visu grīdu tikai tāpēc, ka varbūt kaut kas var notikt ir dārga izklaide nevis racionāls risinājums. Tas pats ar ureteku - risinājums bez garantijas un būtiskas nepieciešamības. Tā nelielā staigāšana jau nav nekas tāds kas tev trauc'wtu dzīvot. Es saprastu, ja tev kādā stūrī ir noslīdējis par 7 cm un grīdas segums bojāts, nu tad var domāt ko darīt, bet arī tad vienkāršāk ir pielit klāt un izlīdzināt.
Grīdas izlaušana ir ekstrēmi galējs risinājums, kurš būtu jāpielieto, kad tik tiešām nav varianti un vispārēja katastrofa.

Re: Nosēdusies grīda
Autors: AWD ()
Datums: 13/11/2020 14:46

Jā, droši vien labākais ir nogaidīt, bet liet kaut ko virsū diez vai būs labākais risinājums - tas vēl vairāk noslogos plātni un var tikai pastiprināt sēšanos. Un tas var būt arī gana darbietilpīgi un dārgii - masīvparketu reizēm mēdz līmēt tieši uz betona, fīzes pats par sevi.

Re: Nosēdusies grīda
Autors: jtdesign ()
Datums: 13/11/2020 18:09

Tradicionāls trekno gadu mantojums. Te jau jau vēl sīka vienība, vairāk estētisks diskomforts, ne tehniska problēma. Praksē gadījusies nopietnāka sēšanās, ap 15 cm un nejauka izskata plaisas starpsienās.

Nepietiekami blietēta pamatne zem grīdas (par to, ka būtu blietēts pa slāņiem ar laistīšanu, varam pat nesapņot).

Re: Nosēdusies grīda
Autors: AWD ()
Datums: 13/11/2020 19:08

patiess, protams, komentārs, bet nez kā tas varētu palīdzēt risināt konkrēto problēmu:)?

Re: Nosēdusies grīda
Autors: jtdesign ()
Datums: 14/11/2020 12:30

Man tehniskās apsekošanas slēdzienā ierakstīts - paredzēt grunts zem betona grīdas stabilizāciju. Risinājumu padaudz (skatīt internetu, pamatā dažādas injekcijas), bet visi nepatīkami (darbietilpīgi, dārgi, ilgi, nav speciālistu). Pirms darbu uzsākšanas noteikti par ļaunu nenāks uztaisīt ģeoloģisko izpēti vismaz zem vienas telpas grīdas.

Ja ar pamatiem viss kārtībā (lai cik neliktos dīvaini, ar tiem parasti dižu problēmu nav, kas jau nebūtu pamanītas un labotas stipri agrāk), tad varētu lauzt ārā veco grīdas konstrukciju, veikt blietēšanu kā pienākas un taisīt jaunu plāceni. Problēma var būt starpsienu pārpilnība uz tā plāceņa, ne visas izdosies "iekarināt".

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **   ******   ******** 
  **   **   **     **  **     **  **    **  **       
   ** **    **     **  **     **  **        **       
    ***     **     **  **     **  **        ******   
   ** **     **   **    **   **   **        **       
  **   **     ** **      ** **    **    **  **       
 **     **     ***        ***      ******   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727