UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Loga aiļu profili
Autors: Pāvels.O mob ()
Datums: 20/07/2020 19:52

Tur īsti nav izmēru kā tādu. Šeit ir katalogs ar profila tipiem, marķējumiem un izmēriem

[www.google.lv]

Re: Loga aiļu profili
Autors: binary ()
Datums: 05/09/2020 10:06

Pāvels.O mob Wrote:
-------------------------------------------------------
> Kas par logu profilu, synego? Kā patīk logi? Kāda
> pieredze ar avu?

Par pieredzi… Pagāja kāds laiks no sākotnējās saziņas līdz līguma noslēgšanai. Ir vērts aizbraukt pie viņiem un klātienē pakonsultēties - lai arī biju pie viņiem jau bijis un it kā bija skaidrs, ko pasūtīt, šoreiz pasūtījuma gala variants pēc konsultācijas "mazliet" pamainījās. No līguma noslēgšanas (precīzāk - no avansa apmaksas) līdz logu montēšanai pagāja precīzi 6 nedēļas (pēc līguma ir 4-8 nedēļas). 10 logus (tai skaitā 2 lieli) divi vīri samontēja divās dienās.

Vakar, aizvakar montēja. Uz doto brīdi atrastie kasjaki:
* terases durvīm ielikta nepareiza slēdzene - sīkums; atbrauks, nomainīs
* vienam logam uz iekšējā stikla pleķis - it kā jau nav viņu vaina (viņi paši stiklus netaisa), bet nu nebūtu slikti loga ražošanas laikā tomēr pārbaudīt, vai ar piegādātajiem stikliem viss OK; nu neko, pasūtīs jaunu stiklu, tad atbrauks un nomainīs
* vienam logam putas divās vietās uzmetušas burbuli, atspiedušas ārējo lentu - kad atbrauks mainīt to stiklu, tad novērsīs

Visi stikli pēc montēšanas ir nopleķoti (kaut kur no pirkstiem, kaut kur no tiem piesūcekņiem, kaut kur kaut kādas līmes paliekas, kaut kur kaut kādi notecējumi un tml). Par stiklu mazgāšanu atbildīgs ir pasūtītājs. Grūti teikt, tas ir labi vai slikti. No vienas puses - lieks darbs pasūtītājam. No otras puses - kad mazgāsim, tad varēsim rūpīgāk pārbaudīt stiklu stāvokli - vai nav vēl kādi pleķi, skrāpējumi, plaisas vai tml.

Pāris ļoti pozitīvi momenti:
* Konsultācijas laikā sapratu, ka terases durvis varēs atvērt mazliet vairāk kā par 90 grādiem (varbūt tuvāk 135, neatceros). Praksē tās durvis var atvērt gandrīz par 180 grādiem (līdz "sānu gaismām", "vitrīnām" vai kā nu to loga daļu sauc). Nu… Sajūsma bija neaprakstāma :)
* Ja nepieciešami pretkukaiņu tīkli, tad tos arī var pie viņiem pasūtīt. Dārgi, bet labi - ja var ticēt viņiem, tad tas tīkls arī pēc 5 gadiem izskatās kā jauns. Apnicis ik pēc 1-2 gadiem mainīt Depo nopērkamos ar tām "pumpainajām" lentām, tāpēc pasūtījām pie viņiem arī pretkukaiņu tīklus.

Es teiktu, ka kopumā pieredze pozitīva. Cilvēki atsaucīgi (gan ražotnē satiktie, gan brigāde), konsultācijas laikā necenšas pārdot to, ko klientam nevajag, termiņos iekļaujas.

Re: Loga aiļu profili
Autors: Pāvels.O mob ()
Datums: 05/09/2020 17:37

Man ar aizņēma 2 dienas 2 cilvēki. Bija daži kasjaki, bet tos operatīvi atbrauca un novērsa. Bet vienalga būs jābrauc viņiem, kad sākšu dzīvot, jo dažiem logiem apakšējais stūris pie eņģes nepieguļ, ir neliela šķirba. Kopumā man ir laba sadarbība ar viņiem un palika pozitīvs iespaids.

Re: Loga aiļu profili
Autors: binary ()
Datums: 05/09/2020 19:09

Kā man konsultācijā teica, tad kādu pusgadu-gadu pēc uzstādīšanas ir viņus jāpasauc, lai atbrauc un saregulē logus. Ja atmiņa neviļ, pa to laiku viņi var mazliet nostaigāt un ieņemt savu vietu. Pēc tam garantijas laikā regulēšanu jāveic 1x gadā, lai saglabātos garantija. Būs vēl jānoskaidro, cik bieži un ar ko iesmērēt furnitūru.

Vakar vīri, kas montēja, teica, ka tās putas atsevišķos gadījumos var cietēt pat vairākas nedēļas, jo atrodas no visām pusēm noslēgtā telpā. Šā iemesla dēļ viņi atstāja plastmasas štruntus starp vērtni un rāmi tajās malās, kur ir eņģes - lai rāmis caur to plastmasas štruntu balstās pret vērtni un nedeformējas. Kad sākšu lietot logus, tad varēs tās plastmasas ņemt ārā.

Stikli ir no Glaskon, par tiem gan neko labu nevaru pateikt… Šodien, mazgājot logus, ļoti daudziem stikliem ievēroju iekšā kaut kādus sīkus gružus. Vienam stiklam ārpusē ir pāris grūti pamanāmas, nenomazgājamas svītras. Vienam logam kādus 5cm garš "punktains skrāpējums" ārpusē, vēl kaut kāds defekts uz iekšējā stikla. Nu… Ļoti daudz tādu kasjaku pašos stiklos. Nu neko… Vienu stiklu mainīsim, jo tur tas defekts pārāk krīt acīs, pārējos droši vien piecietīsim, ja vien turpmākā mazgāšanā neizlīdīs vēl kāds lielāks defekts (vēl no iekšpuses jāmazgā, šodien nepaspēju). Piecietīsim ar domu, ka "stikls ir tīrs tikai īsu brīdi pēc mazgāšanas" un "nav ko lieki tērēt dabas resursus".

Re: Loga aiļu profili
Autors: Pāvels.O mob ()
Datums: 05/09/2020 19:54

Man viņi teica, lai tos plasmasus izņēmu, kad būs visas ailes uztaisītas līdz gala apdarei. Tā ir, tās putas ilgāku laiku cietē. Man kad uzlika visi logi atgāzās bez strīķēšanās, bet tagad dažiem logiem tie plastmasas distancei nedaudz aizķer metāla daļu, bet tas ir pilnīgi normāli, kad izņemšu nekas nestrīķēs.
Stikli ir Glaskona, bet nebiju pamanījis, ka iekšā ir kāda draza. Kaut gan es viņus neesmu mazgājies un ļoti detalizēti stiklus neesmu pētījis. Šur tur tie plastmasas distancei, kuri atdala stiklu paketē ir šķībi un savstarpēji nav vienā plaknē, vienam ir tā vairāk, bet mani tas īpaši neuztrauc.
Smēres var piemeklēt no Wurth klāstā.

Re: Loga aiļu profili
Autors: binary ()
Datums: 05/09/2020 21:30

Stiklus detalizēti var izpētīt, mazgājot tos pirmo reizi - tad, kad jānomazgā līmes pikučus, pēdas no tiem korķkoka kvadrātiņiem u.c. "rūpnīcas netīrumus". Pēc tam jau ikdienā lielāko daļu to defektu nemanīs.

Par smērēm - jāsaprot vēl, ko un cik bieži jāsmērē. Un tad vēl, ar ko jāsmērē - ar smēri vai eļļu. Bet nu to vēlāk.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    *******   **    **  **     **  **    ** 
 **    **  **     **  **   **    **   **    **  **  
 **        **     **  **  **      ** **      ****   
 **         ********  *****        ***        **    
 **               **  **  **      ** **       **    
 **    **  **     **  **   **    **   **      **    
  ******    *******   **    **  **     **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727