UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12345Nākošā
Pašreizējā: 1 no 5
Kā pareizi izbūvēt silto grīdu?
Autors: Jānis654 ()
Datums: 13/06/2020 12:42

Labdien!
Tātad jautājums ir tāds - kā pareizi izbūvēt silto grīdu?
Apstākļi - mājai grīdas ir veidotas pēc principa - lāgas uz stabiņiem un pāri grīdas dēļi. No grīdas dēļiem līdz zemei (smiltij) aptuveni 1m.

Vēlos izveidot silto grīdu un gribu zināt, kā pareizi rīkoties.
1) No sākuma pieberam visu ar smilti līdz augstumam X, tālāk nāk plēve, tad pēc iespējas biezāks putuplasts (50-100mm), plēve, betons, armatūra, trubas un betons pa virsu, pareizi esmu sapratis?
2) Ja pieberu smilti, tad cik lielai spraugai ir jāpaliek līdz pamatu līmenim, lai grīda nesanāktu par pamatiem augstāka? Sanāk ka grīdu betonē divos piegājienos vai ne? No sākuma uztaisa izlīdzinošo kārtu, uz tās uzliek armatūru, pie kuras piestiprina trubas un tad pa virsu atkal betons vai ne? Cik biezam jābūt izlīdzinošajam (50mm?) slānim un cik biezam būtu jābūt slānim, kas nosedz trubas (70mm?)? Cik mm laižam betonu virs trubām?
Es ceru, ka +/- skaidri aprakstīju.



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 13/06/2020 12:43, labojis Jānis654.

Re: Kā pareizi izbūvēt silto grīdu?
Autors: Jānis654 ()
Datums: 13/06/2020 13:03

Jautājums kādu plēvi izmantot, ir kāda atšķirība vai var lietot max lētāku?

Re: Kā pareizi izbūvēt silto grīdu?
Datums: 13/06/2020 17:43

Tīri no tā, ko pats pētīju/uzzināju pirms taisīju silto grīdu sev.
Siltumizolācija (putuplasts) 100mm būtu minimums, lai nebūtu nevajadzīgu zudumu. Sev liku 200mm
Plēvi gribi tādu, kas pie mazākās iedarbības nesaplīsīs. Un tā plēve, kuru plāno likt virs putoplasta, varbūt vispār nav vajadzīga. Cik saprotu, tās mērķis ir pasargāt putuplastu no tiešas betona iedarbības un arī neļaut betonam sakļūt šķirbās starp putuplasta loksnēm.
Tad nu virs putuplasta armējošo sietu, pie kura piestiprina caurules. Un pa virsu betons vienā piegājienā. Kopējais betona biezums ~ 70-80mm, virs trubām sanāk ~ 50mm betona slānis.
Neredzu problēmu, ka grīda būtu virs pamata līmeņa, tai tik un tā ir jābūt atdalītai ar amartizējošo lentu vai kaut ko tamlīdzīgu no pamatiem un sienām..

Re: Kā pareizi izbūvēt silto grīdu?
Autors: Aldiss ()
Datums: 13/06/2020 20:39

>>Neredzu problēmu, ka grīda būtu virs pamata līmeņa, tai tik un tā ir jābūt atdalītai ar amartizējošo lentu vai kaut ko tamlīdzīgu no pamatiem un sienām..>>

Grīdai vajadzētu būt virs pamatu līmeņa, citādi siltās grīdas betons dzesēsies no pamatu aukstā betona. Starp abiem betoniem visdrīzāk nebūs 20 cm putuplasta.

Re: Kā pareizi izbūvēt silto grīdu?
Autors: Jānis654 ()
Datums: 15/06/2020 15:54

Paldies par atbildēm. Sanāk tad, ka tos 7-8 cm es laižu virs pamatu līmeņa? Tad teiksim es uzlieku putuplastu uz pamatiem, kas atdala grīdu no pamatiem, pieberu visu un laižu grīdu tā, lai betona slānis ir virs pamatu līmeņa vai ne?

Otrais jautājums, kā saprast kāda resnuma trubas likt un ar kādu soli? Esmu dzirdējis, ka kaut kur internetā ir mājas lapas kurās var parēķināt to visu, bet neesmu spējis atrast.

Cements ir vajadzīgs kāds īpašs vai der jebkurš?

Pie betona ieliešanas it kā sistēmā jau ir jābūt ūdeni. Kā to panākt?



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 15/06/2020 16:00, labojis Jānis654.

Re: Kā pareizi izbūvēt silto grīdu?
Autors: Aldiss ()
Datums: 15/06/2020 16:18

>>Pie betona ieliešanas it kā sistēmā jau ir jābūt ūdeni. Kā to panākt?>>

Ja neplāno nesastalstošo siltumnesēju, tad pieslēgt ūdensvadam.

Re: Kā pareizi izbūvēt silto grīdu?
Autors: Jānis654 ()
Datums: 16/06/2020 10:48

Youtube skatījos video un tur teica, ka vajag pareizo spiedienu dabūt trubās. ja es pieslēgšu vienkārši ūdens vadam es dabūšu īsto spiedienu? ja spiediens būs mazāks kā pēc tam kad pieslēgšu katlu nesnāks tā ka trubas lauzīs betonu?

Re: Kā pareizi izbūvēt silto grīdu?
Datums: 16/06/2020 11:32

Grīdas līmeni primāri rēķini, tādu, lai viņš saskanētu ar grīdas līmeni pārējā telpā, lai nesanāktu nekādi jocīgi pakāpieni. Tad izejot no tā tu atrisina pamata problēmu. Es piemēram neatbalstu Alda versiju par grīdas pacelšanu virs pamatiem, tas nav nekāds pārkāpums un nav it kā arī slikti, bet priekš kam nevajadzīgi celt. Tev jau ir arī jaapskatās uz griestu augstumu, lai tur sanāk kaut kas saprātīgs, 2.20 būtu nu tāds minimums, 2.5m būtu jau patīkama telpa, nu apmēram tā.
Pamatu problēmu, ja atdalīsi ar 5cm ekstrudēto grīdu no pamata, viss būs ok. Nu tur tajā 7cm siltuma zudumi ir pārāk necīgi caur to 5cm putuplastu, lai tur galvu lauzītu. Mikroskopiski zudumi. Galvenais nesabetonēt kopā. Pat vienkārša kompensācijas lenta jau to siltuma pārvadi radikāli samazina. Tur neiespringsti, 5cm ekstrudētais būs bagātīgi.
Smilts sanāk padaudz piebērt, tāpēc vajag arī labi pablietēt, savādāk uz to piebērumu var laika gaitā sanākt acīmredzams rukums un tad tā grīda ņems un nosēdīsies par kādiem 3 vai vairāk cm un tad būs baigi slikti. Nu vibrobliete vai saliešanas metode.
Es parasti lieku plēvi putuplastam no abām pusē, no apkšas un augšas, no apakšas, lai zemes mitrums nenāk, no augšas, lai betons tomer atdalīts no putuplasta un var kaut kur arī nostaigāt.
Kā te pareizi raksta, armatūras siets, tam piesien cauruli ar soli teiksim 15cm ir ok, caurule kādu nu tur esi izvēlējis pex vai plastmasu (ar pexu man šķiet ērtāk strādāt, locīt), tad sietu ar caurulēm pacel uz disanceriem ~2cm (lai neguļ uz putika) un tad betonē ar kādu no metodēm vienā piegājienā.
Neredzu iemeslu kāpēc būtu jāpilda ūdens caurulēs pirms betonēšanas. JA tev nekādi savienojumi grīdā nav un tikai gali torčī ārā pie kolektora, tad tur nekādu ūdeni nevajag. Ja kāds domā, ka betons to cauruli saplacina, tad tas ir galīgi garām. Godīgi sakot pirmo reizi dzirdu, ka kāds tā darītu. Ok, ieliet jau var, tas par sliktu nenāk, bet parasti jau lej pakāpeniski, un piekolektora attiecīgi slēdz visas vienā piegājienā, kad visas grīdas pabeigtas. Tad arī smuki tās iebetonētās caurules var pie kolektora pielocīt pareizajā garumā. Kad tur viss vēl ļurkājas - nav strādāšana.

Re: Kā pareizi izbūvēt silto grīdu?
Datums: 16/06/2020 11:39

Vēl ir divas lietas
- deformācijas šuves betonam, ja tev telpa liela, tad tādu šuvi vajag, lai plaisa kontrolēti aiziet pa šuvi. Piemirsu tagad cik bija tas maksimālais viena laiduma betona laukums, nu kādi 6x6 metri varēja būt (pameklē).
Defromācijas aizrasrdzība caurulēm, ja tās šķērso deformācijas šuvi un/vai salaidumu ar citu betona plāksni (nu cita istaba piemēram), tajās vietās caurulei (vai ja tur ir daudz caurules - visām) uzmauc kaut kādu mīksto siltumizolaciju uz kādiem 20 cm, tad to cauruli nelauzīs tajās vietās, ja notiks kustība.

Re: Kā pareizi izbūvēt silto grīdu?
Datums: 16/06/2020 11:44

Stapr citu, tik tiešām parēķini kas tev ir ar griestiem. padomā, tev ir baigā bedre, reāli tu vari piemēram to grīdu laist zemāku par oriģinālo, ja tev no tā uzlabojas telpas izskats dēļ griestu augstuma. To protams jāsaskaņo ar citām istabām. Tagad tev tāda iespēja ir, pēc betona tāda iespēja būs tikai ar liela perforatora palīdzību. :) Jā, ja laidīsi grīdu zemāk par pamatu, tad tev pamats būs jāizolē no iekšpuses tas gabaliņš, bet to izdarīt var, ja griestu augstums to prasa.

Iet uz lapu: 12345Nākošā
Pašreizējā: 1 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********         **   *******   **      ** 
 **     **  **     **        **  **     **  **  **  ** 
        **  **     **        **  **     **  **  **  ** 
  *******   **     **        **   ********  **  **  ** 
        **  **     **  **    **         **  **  **  ** 
 **     **  **     **  **    **  **     **  **  **  ** 
  *******   ********    ******    *******    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727