UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Lamināts vai linolejs uz viļņainās koka grīdas
Autors: asaris52 ()
Datums: 02/03/2020 23:51

Labvakar,

Jautājums sekojošs - koka māja, ap 1930. gadu celta ar veco koka grīdu, dēļi - labi, taču "viļņainie" un grīda, protams, nelīdzena. Piedevām starp dēļiem iet nost gan vecā špaktele, gan vienkārši nāk aukstums un vēlētos vai nu laminātu vai linoleju.

Kādi būtu ieteikumi, kā vislabāk darīt, lai būtu kaut cik līdzena grīda un koks nebojātos? Platība aptuveni 25m2. Viens no ieteikumiem, ko esmu saņēmis būtu pirms tam visu noslīpēt (jautājums gan vai nebūs liels čakars to, ka grīda ir viļņaina, nevis līdzena), pēctam cietā vate grīdai, durelis un linolejs pa virsu, bet no šī neko daudz nesaprotu un pirms saucu meistaru, vēletos saprast, kādi ir varianti.

P.S. Protams, ja ir kāds labs speciālists, tad priecāšos par ieteikumiem.

Re: Lamināts vai linolejs uz viļņainās koka grīdas
Autors: agrais ()
Datums: 03/03/2020 06:37

Vispirms uzraksti cik daudz vari atlauties celt gridas līmeni. Tad ari vares saprast ko ieteikt.Pats vienkaršākais ir neiespringt uz vilņainumu, likt 5mm biezu apakšklaju, tas kalpos arī ka neliels siltinatājs, tad kadu no bieziem laminatiem.Bet ne leto 6mm biezo...Tad tev grīda pacelsies par kadiem15-17 mm.Bet vispār jau labak pasauc meistaru, tas vares ieteikt ko un ka darīt..

Re: Lamināts vai linolejs uz viļņainās koka grīdas
Autors: Georgs999 ()
Datums: 03/03/2020 07:30

Viss vieglākais un ātrākais būtu noslīpēt un pēc tam eļļas, beicas, lakas. Visu ko vēlies. Un nekādu osb vai durel vai laminātui. Staigā pa koka grīdu.

Re: Lamināts vai linolejs uz viļņainās koka grīdas
Autors: ETT ()
Datums: 03/03/2020 07:58

Vēl, protams, jautājumi - kurš stāvs, ja pirmais, tad kas zem grīdas...

Re: Lamināts vai linolejs uz viļņainās koka grīdas
Autors: vent ()
Datums: 03/03/2020 09:26

kāds durelis? kāda akmens vate? ja lieka nauda atdod kādam, kam vairāk vajag.
Variants-1: noslīpē (viļņainums tam nav traucēklis), aizdari spraugas ar koka hermētiķi, atbilstošā krāsā, un noeļļo/novasko (obligāti jāiepulē atbilstoša efekta sasniegšanai). Viss. Būs ļoti skaista, dabīga grīda un nekāds aukstums pa spraugām nenāks. Es to darīju pats, ņemot nomā slīpmašīnu. man labāk patika ar apaļo, vienīgi tur spēku vajag un nelielu trenniņu, lai pats neaizlido pa gaisu. Bet vecās krāsas kārta tev dos iespēju patrennēties, kamēr tiksi līdz kokam jau būs iemaņas. Pēc krāsas noņemšanas, vajadzēs naglas dziļāk iesist, lai smilšpapīrs nebojājas. Var, protams, arī nokrāsot pa jaunam tos dēļus. Gaumes jautājums.

Variants -2: noslīpē vilnīšus ar rupjo papīru un met pa virsu biezo linoleju. Biezais ir tas, kuram apakšā 4-5 mm "odere" pirms paša lamināta. Šos tagad visgrūtāk dabūt, bet atrast var. Gar malām atstāj 1-2cm spraugas, jo staigājot pa tikko ieklātu tas nedaudz izgulsies un uz malām pastiepsies. Var arī griest līdz ar, tad staigāt kādu mēnesi un tikai pēc tam piegriest un kājlīstes likt. Šis variants ir labs no lietošanas viedokļa. Linolejs viegli tīrās, nebaidās mitruma un var staigāt kaut ar gumijas zābakiem pa taisno no dārza.

Re: Lamināts vai linolejs uz viļņainās koka grīdas
Autors: arre ()
Datums: 03/03/2020 09:43

Grīdu notīrīt no krāsas, piešpaktelēt šķirbas un nokrāsot/nolakot/noeļļot pēc gaumes. Vai arī izravēt esošo dēļu grīdu pilnībā un aizstāt ar betonu vai kādu peldošo risinājumu. Visādu laminātu linoleju un citu sū krāmēšana uz šādas grīdas beigsies ar grīdas nopūdēšanu un atgriešanās pie varianta ar izravēšanu.

Re: Lamināts vai linolejs uz viļņainās koka grīdas
Autors: agrais ()
Datums: 03/03/2020 12:35

Vari pamatot kapec zem laminata grīda sapūtu? Tadas mulkības dzirdu pirmo reizi...

Re: Lamināts vai linolejs uz viļņainās koka grīdas
Autors: Praktiķis ()
Datums: 03/03/2020 20:35

Viļņaina grīda varētu būt diezgan stiepjams jēdziens-kas kuram ir viļņains? Tas varētu būt atkarīgs no dēļu platuma. Ja dēļu platums līdz 15 cm,tad nekas briesmīgs nevarētu būt,un vienkāršākais variants patiešām būtu uzklāt kādu 12mm kokšķiedru un laminātu virsū.
Noslīpēt un noeļļot dēļus būtu pavisam cita lieta- ja pats dara,tad izmaksas tik cik instrumentu īre un citi sīkumi,bet aukstums no grīdas,protams,paliks-tas nav mazsvarīgi. Spraugu aizšpaktelēšana nekādu taustāmu efektu nedos-ar to jārēķinās. Siltuma ziņā ,kokšķiedra- kā apakšklājs, arī nekādu dižo efektu nedos ,bet starpību varēs just.

Re: Lamināts vai linolejs uz viļņainās koka grīdas
Datums: 03/03/2020 23:29

Piekrītu Praktiķim. Ja tā būtu pirmā stāva grīda, tad es protams to visu izvāktu ārā, jo nav jēga no nefunkcionālas estētikas - ar to es domāju dēļu drillēšanu un pucēšanu.

Re: Lamināts vai linolejs uz viļņainās koka grīdas
Autors: asaris52 ()
Datums: 04/03/2020 21:40

Paldies visiem par ieteikumiem!

Aizmirsu pieminēt, ka, jā, tas ir 2.stāvs, dēļu platums ir 14 cm.
Kāpēc es to laminātu/linoleju uzsveru vairāk - tāpēc, ka, grīda atsevišķās vietās ir ļoti nelīdzena, vai tik nebūtu vieglāk izlīdzināt, jo kā tad interesanti es to "uzkalniņu" normāli noslīpētu. + kā jau lietotājs praktiķis saka - man svarīgi ir arī siltums, jo ir krāsns apkure un man pat paklājs dod efektu, kur nu vēl, ja uzliktu normālu grīdu...
Par to, cik varu atļauties pacelt grīdu, tas, ir aptuveni 3 cm, tik, cik koka durvis no apakšas būtu jāsaīsina (domāju, ka to varētu izdarīt). .

P.S. Par to koka grīdas sapūšanu zem lamināta arī esmu dzirdējis un kā jau saka, katram meistaram ir savs viedoklis, tāpēc jau arī prasu šeit pēc padoma, jo pieņemu, ka kādam noteikti ar šo ir pieredze.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **  ********  **      **  ********  
 **        **   **      **     **  **  **  **     ** 
 **        **  **       **     **  **  **  **     ** 
 ******    *****        **     **  **  **  **     ** 
 **        **  **       **     **  **  **  **     ** 
 **        **   **      **     **  **  **  **     ** 
 ********  **    **     **      ***  ***   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727