UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Baseins mājas pagrabā
Autors: daru_pats ()
Datums: 04/02/2020 13:18

Sveiki, jālūdz palīdzība pēc padomiem.
Situācija tāda, ka esmu ieguvis māju, kuras pagrabā, vai vairāk cokolā ir ierīkota pirtiņa neliela un kādreiz ir bijis paredzēts baseins. Ar pārējo māju pamazām tieku pats galā, bet visu laiku neliek mieru doma par baseina pabeigšanu, jo cokolā ir nosacīta atpūtas telpa, WC, duša, pirtiņa darba kārtībā, bet baseins stāv acīmredzot tā arī nekad nepabeigts. Cik nu varēju palasīju, izpētīju, ka baseins dzīvojamā mājā nav nekas labs pēc būtības un lielākais klupšanas akmens ir ventilācija un mitruma nosūkšana, ja tāds elements atrodas mājā, bet ar šiem elementiem neredzu problēmu. Problēma ir konstrukcijas pabeigšanu un novešanu līdz saprātam. Jautājums, ko labāk, lētāk, lietderīgāk iesākt ar esošo un kā turpināt? stulbi, ja tev cokolā šāds objekts, bet nav pabeigts un netiek lietots. 1,7m dziļums, 4-5m garums un 2-2,5m platums.
Baseins ir iemetināts metāla "kisons", jeb milzīga metāla vanna no metāla loksnēm. Sarūsējusi nav. Metāla vanna ir iemetināta ēkas pamatu konstrukcijā, t.i., starp nesošo konstrukciju blokiem no visām pusēm. Starp metālu un betona blokiem ir piepildīts ar cementu. Iekšā ir uzmetināta armatūra. Ar šo viss ir beidzies.
Ko ar šo iesākt?
1.variants, ko iedomājos, ir uzvilkt iekšpusē attiecīga sastāva apmetumu 1-2cm biezumā uz armatūras, tad apstrādāt ar hidroizolāciju un tad ielikt saucamo baseina PVC materiālu. Par baseina obligātajiem un vēlamajiem funkcionālajiem elementiem itkā jautājumu nav, ko vajag, to saliks, bez īpašām izvirtībām.
2.variants izgriezt metālu laukā un uztaisīt baseinu no stiklašķiedras vai attiecīgi iebetonēt stingru baseina pamatu un tad iekšā PVC baseina plēvi.

Ir citas idejas? kura no šīm labāka?

Re: Baseins mājas pagrabā
Datums: 04/02/2020 13:35

Tas metāls tur manuprāt ir diezgan nelāgs risinājums, jo viņu nevar tā smuki apdarināt. No otras puses pats, pats lētākais variants ir to metālu notīrīt ar birsti, lai nost ir rūsa, tad rūsas pārveidtāju uz fosofrskābes bāzes, tad epoprim grunti un virsū uretāna krāsu gaiši zilā/tirkīza baseina krāsā. Pēc tam baseinam uztaisa smuku apmali no kāda neslīdoša, glīta materiāla un viss. Caur ūdeni skatoties viss izskatīses samērā ok. Rēķinies, ka tas ūdens jau arī nebūs ekstrēmi dzidrs, drīzāk tāds brūngans, bet tik un tā baseina zilo redzēsi. Flīzēm un citiem materiāliem tāpat izskatīsies.
Ja tu plāno to baseinu arī apsildīt un gribēt, lai tur piemēram ir kādi 10-20 grādi, tad tev tur jāliek ir siltumizolācija un tad jau metāls ir lieks, tad ir izolācija un plastikāta vanna. Slikti ir tas, ka tev tas baseins ir liels un reāli tādu prasās apsildīt ja, jo neba bariņš tur ilgstoši plunčāsies 5-9 grādos. 5-9 ielekt pēc pirts un tam vajag nevis baseinu, bet grodu. Apsildīt to pasākumu, mainīt ūdeni (m3 = EUR) jau ir formula, kuras rezultāts būs paliels.

Re: Baseins mājas pagrabā
Datums: 04/02/2020 13:48

Ja esi pie centrālā tīkla, tad viena baseina ūdens maiņa sanāktu ap 35eur un uzsildīšana no 8 līdz 26 grādi sanāktu 357kwh. Atkarīgs protam kā silda, bet jebkurā gadījumā tas ir ļoti ievērojams enerģijas daudzums.

Re: Baseins mājas pagrabā
Autors: v_t ()
Datums: 04/02/2020 14:52

pie tā publisko baseinu tīkla, kas šobrīd ir izveidots, izbūvēt savu mikroizmēra baseinu, ir nerentabli.
noteikti nepieciešama mitruma aizvadīšana, sildīšana - savādāk tam nav jēgas, aukstam ūdenim priekš atdzesēšanās pietiek ar palielu mucu, cirkulācija, ķīmija - tas viss ir vajadzīgs, lai pēc trešajā dienā pēc lietošanas ūdens nekļūst zaļš. ir tādi pirts baseini bez cirkulācijas redzēti, kur ūdens dzidrs ir tikai dažas dienas pēc nomaiņas. pēc tam jādomā - līst tajā iekšā vai nē. ka nenoraujas kādu zarazu.

Re: Baseins mājas pagrabā
Autors: daru_pats ()
Datums: 05/02/2020 09:43

Vilnis_Radio rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ja tu plāno to baseinu arī apsildīt un gribēt, lai
> tur piemēram ir kādi 10-20 grādi, tad tev tur
> jāliek ir siltumizolācija un tad jau metāls ir
> lieks, tad ir izolācija un plastikāta vanna.
> Slikti ir tas, ka tev tas baseins ir liels un
> reāli tādu prasās apsildīt ja, jo neba bariņš tur
> ilgstoši plunčāsies 5-9 grādos.

Šo apstākli biju palaidis garām. nu 26* tas ir šerpi un nedzesē pēc pirts, bet tos 16-20* gan gribētos, lai var tur pavadīt bik ilgāk par 1-2 min.
Šis varētu novirzīt izvēli par labu plastikāta vannai, kuru no ārpuses ar putām nosiltina un ieliek tajā esošajā iekšā.
Ko sakat par šādu risinājumu: esošo kārtīgi nostiprināt, lai nevibrē utt, tad no iekšpuses iepūst siltināmās putas 4-5cm, tās smuki izfrēzēt, nolīdzināt un apdarīt ar armētu betonu/javu, protams, attiecīga sastāva un tad ar epoksīdu to visu apstrādāt? Jautājums ir par to vai tā putu kārta izturēs ūdens masas radīto spiedienu un nesāks izspiesties, saspiesties? plastmasas vanna, man aizdomas, ka nederēs, ja vienīgi viņu nelodēs kopā uz vietas, jo lielākā piekļuve telpai ir caur 0,8x1,9m durvīm.

par ūdens nomaiņu es īpaši neuztraucos, jo no reālu piemēru, paziņu atsauksmēm, ja tur nav cilvēku plūsma 10 cilv/diennaktī, un izmanto tikai ģimene un dažreiz radi, draugi, tad var pat sezonu ar vienu ūdeni, pielietojot attiecīgos līdzekļus un filtrus, protams nepārspīlējot ar ķīmijām. Lielākā baseina sāpe ir aļģes, bet tās ir apkarojamas. Un ja ir kaut neliela, bet pastāvīga cirkulācija un aerācija, tad ūdenim piemīt īpašība pašam attīrīties, šo no zivjrūpniecības nozares zinu, kad audzē zivis mākslīgos baseinos, tad tur visu tīrību nodrošina tikai šie divi elementi, jo ķīmiju lietot nevar.

Re: Baseins mājas pagrabā
Datums: 05/02/2020 11:41

Tu zini, ka 26 nemaz tik šerpi iespējams nav. Ir sanācis būt vairākos ūdens relaksācijas centros un lielajos baseinos tā arī parasti norāda, ka ir tie 26 un negribētu teikt, ka 16 grādi ir baseins kuru es gribētu sev mājās. :)
Par tīrīšanu baseinu jautājumā man nav zināšans, bet pielauju, ka tā ir salīdzinoši nopietna un kompleksa problēma. Es neticu, ka sezonā varētu vienu ūdeni noturēt. Ne jau tas ūdens nolietojas dēļ cilvēku plūsmas.
Pirms putu un pārējo rsinājumu domāšanas es laikam kārtīgi izpētītu baseinu uzturēšanas, uzsildīšanas, apkalpošanas problēmas, lai ir pilnīgi skaidrs ko darīt.
Man gan intuīcija saka, ka grods pēc pirts būtu saprātigākā ekstra, Pārējo bedres daļu izmantojot kaut kā interesanti un savādāk. Vēl varētu izsvērt džakuzi, kurā iepilda un izlej ūdeni (tur vismaz nav 17 kubi ar ūdeni). Abi tomēr ir ar mazu ūdens tilpumu un kaut kā vieglāk uzturami. Jebkurā gadījumā tās ir ekstras, kuras ir tikai retā mājā. :)
Starp citu, tu mazliet pakalkulēji ko nozīmē tās kilovatstundas baseina sildīšanai tavā gadījumā? Tur ir vajadzīgs kārtīgs enerģijas avots un enerģijas daudzums ko visa mana saimniecība notērē mēneša laika (elektroenerģijas ekvivalents). :).



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 05/02/2020 11:45, labojis Vilnis_Radio.

Re: Baseins mājas pagrabā
Autors: daru_pats ()
Datums: 05/02/2020 15:02

tā doma par mazāku tulpumu grodu vai džakuzī man sen arī neliek mieru. Ja tomēr pilnā izmēra baseina risinājums neietilps saprātīgā budžetā, tad noteikti pārdomāšu par labu mazākam risinājumam, bet tur jau +/- viss skaidrs un vienkāršāk.
Par sildīšanu man kā teikt savs štuks. Ziemā domājams, ka nāksies slēgt šo pasākumu vai izmantot kā auksto baseinu, bet par periodu marts-septembris, kad tas arī ir visvajadzīgāk, es sliecos par labu saules kolektoram vai kaut kādam saules "baseina sildītājam". No šī viedokļa izvietojums un atālumi caur sienu ļauj diezgan efektīvi šo īstenot. Internets pilns ar idejām un risinājumiem, līdz šim pieturos pie principa "viss ģeniālais ir vienkāršs". 357kwh pfff, 10 dienu patēriņš, bez apkures/dzesēšanas jau šobrīd, ar visu to, ka visiem skraidu pakaļ un slēdzu visu lieko laukā. Daudzbērnu ģimenes "pēda". Grētai noteikti būtu kas piebilstams par šo :)
Paldies par šīm dažām idejām un niansēm par ko neiedomājos iepriekš. Katrā ziņā neesmu no tiem, kas pretendē uz statusu ''šim baseins mājās!'', tāpēc arī veicu priekšizpēti šim jautājumam, lai pēc tam nenožēlotu.

Re: Baseins mājas pagrabā
Autors: Varbuutnoder ()
Datums: 05/02/2020 15:59

Ieraksti meklētājā Latgales baseini un sakontaktējies. Domāju tur būs reāli padomi un risinājumi.

Re: Baseins mājas pagrabā
Autors: jtdesign ()
Datums: 05/02/2020 16:52

Bez bildēm baseina apraksts ir nedaudz nesaprotams, nedaudz biedējošs.

Mūsdienu baseinos ūdeni maina reizi sezonā vai atkarībā no tā piemēslošanas. Sūkņu un tīrīšanas automātiskā sistēma nakts laikā spēj no purva rāvas uztaisīt dzidru ūdentiņu (personīgs novērojums).

Re: Baseins mājas pagrabā
Autors: Aldiss ()
Datums: 05/02/2020 17:00

Ātrāk vai vēlāk lielā daļā baseinu un āra strūkklaku tiek ieklāta baseina plēve.

Ieteiktu pie tās pieturēties nevis domāt par flīzēm.
Man vasaras sākumā polikarbonāta siltumnīcas tipa būdā tiek pieliets Cenu klubā pirkts baseins, 8m3 apjomā. Maksāja ar atlaidi kaut kur ap 200 eur, lietots četras sezonas. Pagājušajā pavasarī uzliku divus ielāpus- bija netīra pamatne un uz bruģakmeņa akmentiņiem bija izrīvējies caurums. Lietoju ķīmiju, filtrus, ūdeni mainu 2x sezonā. Ja saulains laiks, lietot var no aprīļa vidus līdz septembra beigām. Ja durvis ciet, jūlijā iesilst virs 40 grādiem, tādēļ turu durvis vaļā. Turēt baseinu telpās būs izaicinoši kondensāta dēļ.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   *******   ********   ******** 
 ***   **  **        **     **  **     **     **    
 ****  **  **        **     **  **     **     **    
 ** ** **  ******     ********  ********      **    
 **  ****  **               **  **            **    
 **   ***  **        **     **  **            **    
 **    **  ********   *******   **            **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727