UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare ar vagondēli
Autors: AnnaAnna ()
Datums: 03/12/2019 09:28

Labdien!
Sakiet, vai veicot iekšejo apdari ar vagondēli griestiem un sienām, uz kurām ir uzlikts riģipsis, ir nepieciešams papildus latojums, vai var apdari likt uzreiz uz tā.
Varbūt arī varat ieteikt ar ko labāk krāsot vagondēli, lai saglabātu koka faktūru un tā būtu redzama caur krāsojumu, interesē tieši baltas krāsas.

Paldies!

Re: Apdare ar vagondēli
Autors: martell ()
Datums: 03/12/2019 13:17

Ja zin, kur latojums ir zem reģipša, tad var likt pa taisno virsū - tikai garas skrūves vajadzēs. Ja nezin / nevar redzēt, tad jāliek pa jaunu. Pirmais variants ir labāks ar to, ka sienai šādi būs papildu stingrība.

Faktūra vislabāk būs redzama, ja eļļosi ar ietonētu lineļļu.

Re: Apdare ar vagondēli
Autors: Bioeme ()
Datums: 03/12/2019 18:36

Par eļļu - ar to ir jāprot rīkoties. Lūgums iepazīties ar tēmu - kā noņemt lieko (lipīgo) lineļļu šai forumā. Rūpīgi jāseko instrukcijām.

Tikkurilla piedāvā lieliskas krāsas vagondēļiem. Panelli Assa, piemēram.

Re: Apdare ar vagondēli
Datums: 03/12/2019 19:07

Ja ir iespējams, tad labāks variants būtu tos dēļus stiprināt kā saka Martell. Tomēr tur var gadīties vis'di, jo ja zem rigipsa ir metāla profili, tad tā lieta var neveikties tik raiti, jo vagondēli neskrūvēs ar regipsa skrūvēm, bet mazākām, nepamanām, bet tās domātas kokam nevis profilam. Turklāt no savas pieredzes varu teikt, ka pēc kaltes tie vagondēļi mēdz būt saliekušies, tāpēc tur vēl ar spēku ir jāpieloka un jāiemāna lai tie iegultos kā vajag un tad ir situācijas, ka tām skrūvēm jātur labs spēks.
Es krāsoju ar parastāko balto poļu beici uz ūdens bāzes un mana pieredze bija tāda, ka tai tas baltais pigments bija diezgan maz, tāpēc nācās krāsot 3 kārtās lai iegūtu to gaišumu kādu vēlējos un tas savukārt baigi nospēlēja uz krāsoāsnas salaiduma vietām, tur beice gāja 3+ kārtās un diemžēl to var pamanīt. Tad nu es teiktu, ka labāk, ja tā beice ir tik pigmentēta, lai tiktu galā ar vienu piegājienu un arī tad jaseko krāsošanas vienmērīgumam, lai nav to salaidumu. Beice atšķirībā nopilnībā sedzošās krāsas ir cimperlīga. Droši ir vien kaut kādi krāsotāju knifi lai šo problēmu mazinātu, bet es tādus nezinu.
Koka griesti un sienas. Tas protams ir gaumes jaut'jums, bet ir tāds jēdziens - pārāk daudz koka. Tas dažreiz ir nospiedoši. Es piemēram savā mansardā arī varēju likt griestus un sienas ar dēli, bet es izvēlējos sienas atstāt krāsotu apmetumu un dzīvē man tā šķiet daudz patīkamāk. Lai to saprastu var apskatīt internetā fotogrāfijas, kur pilna koka apdare un kur koks kombinēts ar citiem materiāliem.

Re: Apdare ar vagondēli
Autors: Niks (neīstais) ()
Datums: 03/12/2019 19:16

Ja grib baltus dēļus, tad viens no variantiem ir tos krāsot ar vasku. Vasks manā gadījumā nebija dabīgs produkts, bet gan uz ūdens bāzes radīta krāsa, es teiktu. Ar to nokrāsojot dēļus rodas tāda sajūta, ka dēlis ir krāsots ar vasku, ir redzama faktūra. Konkrētu krāsu nosaukt nevaru, jo man krāsoja woodpainter.lv.

Es uz reģipša tomēr uzliktu koka karkasu no kaut kādām 25x50 mm latām.

Re: Apdare ar vagondēli
Autors: J ()
Datums: 09/12/2019 10:05

Ir lineļļa ar balto pigmentu. Dēļus var arī skrūvēt pa taisno uz reģipša.

Re: Apdare ar vagondēli
Autors: koks ()
Datums: 09/12/2019 13:14

Stafor ir koka balinātājs, ka ir lineļļa ar baltu pigmentu. Tikai nav jābaidās, ka sākumā dīvaini izskatās un līp, arī putekļi klāt līp.
Te gan jāņem vērā, ka pēc eļļošanas viņiem vismaz nedēļa jāļauj izžūt un tad jānoberž ar sausām kokvilnas lupatām, tīrām protams. Es to darīju pirms skrūvēšanas un eļļoju arī spundi. Čakars ir, bet rezultāts ir lielisks. Eļļots koks arī atgrūž mitrumu un manā gadījumā šie dēļi tika likti vannas istabā griestiem (tāpēc eļļoju spundi).

Re: Apdare ar vagondēli
Autors: Minivat ()
Datums: 09/12/2019 17:05

Priekškam likt vagondēli, ja to skrūvē ar redzamām skrūvēm. Skrūves uz vagondēļa izskataš briesmīgi. Tapēc jau izmanto vagondēli, lai nomaskētu stiprinājumu. Pareizi ir vagondēlo sist ar nagliņa'm caur papuci un ar nākamo dēli nosegt naglas galviņu. Stiprināt pa taisno uz riģipša nav prāta datbs. Vagondēļi mēdz liekties , griezties un riģipsis jau nu nav turētājs. Es skrūvētu caur riģipsi, pie tā karkasa ,pa virsu kaut no tā pašaa vagondēļa jaunu karkasu un tad pie tā sistu dēļus. Kamēr vagondēlis gaišs, nez vai to vispār vajag krāsot. Kad paliks, ar gadiem, tumš tad var baltināt ar krāsu. Kam jums vajag to sūda lipīgo lineļļu man nav dots saprast. Sliktāku apstrādes materiālu atrast grūti. Simtreiz labāk, kā Vilnis-radio iesaka, izmantot beici uz ūdens bāzes, bet lineļļu gan nekad uz sienām nevajag smērēt.

Re: Apdare ar vagondēli
Autors: J ()
Datums: 09/12/2019 18:54

Lineļļa lipīga ir tikai tad, ja nenoslauka to daļu, kura nav iesūkusies koksnē. Manuprāt labākais koka apdares materiāls iekštelpām.



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 09/12/2019 18:56, labojis J.

Re: Apdare ar vagondēli
Autors: Minivat ()
Datums: 10/12/2019 14:48

Labi, lineļļu uz grīdas var noslaucīt, bet ne jau uz vagondēļa, kuram parasti ir smuki reljefi frēzējumi. Varbūt pirms simts gadiem lineļļa bija kas labs, bet tagad ir daudz labākas krāsas un lakas, kuras izmantot. Lineļļa tāda modes lieta, bet es taja'neko labu nesaskatu. Vispaŗ, priekškam sienas vajag ka'speciāli apstrādāt. lai tak paliek dabīgs koks. Nav tak grīda, kuru regulaŗi mazgā.



Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   *******   **    **  **     **  ********  
  **  **   **     **  ***   **  **     **  **     ** 
   ****    **     **  ****  **  **     **  **     ** 
    **      ********  ** ** **  *********  **     ** 
    **            **  **  ****  **     **  **     ** 
    **     **     **  **   ***  **     **  **     ** 
    **      *******   **    **  **     **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727