UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Kā organizēt remontu mazā studijas tipa dzīvoklī?
Autors: SaimnnoJelg ()
Datums: 27/11/2019 20:03

Labdien, dots - mazs studijas tipa dzīvoklis nepilni 36 kvadrāti, kurā dzīvojam divatā ar bērnu. Prasās pēc remonta, nomainīt grīdu virtuves zonā kādi 5 kvadrātmetri, jo lamināts tur jau ir stipri bojāts, kā arī nokrāsot visā telpā griestus apmēram 30 kvadrātmetri. Es nekādi nesaprotu, kā lai organizē remontu, ja ir tik maz telpas kaut ko pārbīdīt, neko īsti nav kur iznest, nu abi - kaut ko kopējā koridorā varbūt uz neilgu laiku. Mums nav, uz kurieni pācelties. Vai var kaut ko remontēt, sākot no virtuves zonas, piemēram, uzklāt jaunu grīdu no vinila (kas pret mitrumu izturīga), kaut kā mēģināt laipojot starp mēbelēm nokrāsot griestus. Varbūt kādam ir pieredze, ko lai dara, man pat kauns aicināt pie sevis meistaru, ja nu viņš būs šokā par to, kādos apstākļos jāremontē.
Nauda remontam ir, bet galva sāp, kā lai to saorganizē, Paldies par padomiem.

Re: Kā organizēt remontu mazā studijas tipa dzīvoklī?
Autors: agrais ()
Datums: 27/11/2019 21:03

Nu grūti būs...Bet galvenā problēma būs dabūt meistaru kas to apņemsies darīt.Jo cik saprotu, tad apjoms nav liels, bet čakars gan...Lidz ar to laika pateriņš liels, bet padarīts nekas pratīgs nebūs. Attiecīgi ari nopelnīt neko pratīgu nevar.Bet izdarīt jau var, esmu lidzigos apstakļos paris dzīvokļus remontejis.Vairak gan uz tadu lietu neparakstitos.Vēl...diezgan grūti būs nokrasot tikai griestus sienas neaiztiekot.Un ja vel nevar normali tikt pie sienas-griestu salaiduma.Nu kaut ka tā....

Re: Kā organizēt remontu mazā studijas tipa dzīvoklī?
Autors: Cogito ()
Datums: 27/11/2019 21:50

Dabūt meistaru, kurš uz šo parakstīsies, būs pagrūti.
Bet pašam pamazām, palēnām to izdarīt ir iespējams. Ir nācies to paveikt pat divreiz. Nekāds izcilais remonts gan nesanāca, bet tas vairāk nevis no ērtībām, bet roku taisnuma atkarīgs.
Grūtāk jau ir, bet ir izdarāms, bīdot un klājot mēbeles. Tikai jārēķinās, ka griestus nāksies krāsot divos piegājienos un viss ies ilgāk, īpaši ja guļamos no rīta jāslien pie sienas, bet vakarā jālaiž atpakaļ. Bet izdarīt var, īpaši ja var atrast kādu, kas kaut reizēm nāk palīgā.
Starp citu - ar tapetēm šmuces daudz mazāk, kā ar krāsošanu. Arī uz griestiem.

Re: Kā organizēt remontu mazā studijas tipa dzīvoklī?
Autors: SerViss ()
Datums: 28/11/2019 07:09

Lamināta grīdu nomainīt pa posmiem ar mēbeļu pārbīdīšanu jau nu nevajadzētu būt problēmai.
Nekādi ieteikumi. Tikai papildus variants izstudēšanai (par kaitīgumu, ērtumu, dizaina iespējām,darbu ātrumu utt). Iestieptie franču griesti (matēti, glancēti, satīna, auduma). [www.ss.com] Gan jau interneta tālēs vai kādiem paziņām būs atsauksmes arī par reālu ekspluatāciju.

Re: Kā organizēt remontu mazā studijas tipa dzīvoklī?
Autors: SaimnoJelg ()
Datums: 28/11/2019 10:43

Paldies. Es nemāku pati krāsot griestus, esmu sieviete, man pietrūka spēka vienmērīgi spiest otu, griesti sanāca pleķos. Sienas gan sanāca normāli. Ja jūs sakāt, ka var, meklēšu cilvēku. Ar nopelnīšanu nedomāju, ka būtu problēma, jo es par to čakaru esmu gatava samaksāt vairāk. Par iestieptajiem griestiem esmu domājusi, bet tie noēd griestu augstumu (tā man teica firma) , man tāpat dzīvoklī ļoti zemi griesti.

Re: Kā organizēt remontu mazā studijas tipa dzīvoklī?
Autors: agrais ()
Datums: 28/11/2019 17:01

iestieptie griesti kādus 3-4 cm noņems no augstuma...Kura pilsetā atrodaties? Jelgava?

Re: Kā organizēt remontu mazā studijas tipa dzīvoklī?
Autors: SaimnoJelg ()
Datums: 28/11/2019 19:13

Jā, Jelgava un 4 cm man ir daudz. Man šķiet, ka krāsotajiem nav ne vainas, tikai ne manā izpildījumā. Ir jau balti, bet pleķos.

Re: Kā organizēt remontu mazā studijas tipa dzīvoklī?
Autors: Jamulejs ()
Datums: 28/11/2019 22:30

Galvenais virsmu sagatavot pirms krāsošanas attīrīt, sagruntēt uzvilkt līmeni, sagruntēt un tad tik krāsot savădāk bez pleķiem neiztikt. Ar pindzeli pindzelēt ar nav prāta darbs. Bet nu neizvāktā dzīvoklī to darot tiks viss nocūkots. Ja griesti vismaz 254 cm augstumā tad var atļauties 4 cm .
Vēl var provēt līmēt tapetes, bet nu jāskatās vai nav acīs krītoši viļņi.

Re: Kā organizēt remontu mazā studijas tipa dzīvoklī?
Autors: jtdesign ()
Datums: 29/11/2019 12:16

Nauda ir?

Ja nav, tad rīkoties, kā rakstīts vecās pavārgrāmatās ...

Nopirkt celtniecības plēvi un darbadienas (diena, kad nolemts remontēt) rītā nosegt pilnīgi visu - grīdu, mēbeles utt. Nomazgāt griestus - vajag tikai trepīti (krēsls, lai cik liktos vienkārši, nav variants), pindzeli un ūdens spainīti. un tā pamazām doties uz priekšu pārējo iecerēto darbu veikšanā.

Ja ir, noīrēt uz nedēļu+ citu guļvietu un censties lielākās/smagākās/grūti pārvietojamās mēbeles uz brīdi dabūt ārā no dzīvokļa. Liekas, arī mūsu pusē lēnām sāk uzrasties dažādas mantu glabātavas. Neviens meistars neizrādīs sajūsmu, ja viņam papildus tiešajiem pienākumiem būs vēl jābīda mēbeles.

Re: Kā organizēt remontu mazā studijas tipa dzīvoklī?
Autors: Brigadiers ()
Datums: 29/11/2019 14:52

Ir vēl kkādas poliesterola plāksnes. Var izlīmēt tādas, nelīdzenumus nosegt var. Pārējo darīt telpā ar mantām, ir tas pats kas raut ārā mandeles caur atveri kas atrodas zem astes kaula.
Ja ir nauda, atrodam pārvāksanās servisu, izvedam stafu uz hladovku. Meistari bez cakara salabo griestus, sienas. Air bnb dzīvokli uz nedēļu pa 60 eur Jelgavā var atrast.
Getapro.lv var atrast masterus dazadiem darbiem ar atsauksmēm.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.