UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Ārdurvis mājai
Datums: 03/06/2019 17:01

Mājā plānots vējtveris, signalizācija un apdrošināšana. Attiecīgi ārdurvīm būtu jāpilda tikai siltuma izolācijas un estētiskā funkcija. Ir kādi ieteikumi,kur lētāk dabūt siltas durvis par viszemāko cenu?

Re: Ārdurvis mājai
Autors: binary ()
Datums: 03/06/2019 22:18

Nav man ieteikumu, kur dabūt lētāk, bet ir ieteikums padomāt, vai tiešām gribi lētas durvis. Man tagad ir kaut kādas no Depo. Atkarībā no laikapstākļiem, durvis vai nu kaut kur beržas, vai paliek sprauga. Turklāt tik ievērojamas deformācijas ir Z pusē novietotām durvīm.


Ir vērts izvērtēt arī signalizācijas nepieciešamību, ja runa ir par signalizāciju kā pakalpojumu, nevis par paša uzstādītu.

Ja pareizi saprotu, uzstādīšana nav lēts prieks. Zināms cilvēks arī padalījās ar pieredzes stāstu - kaut kāda signalizācijas iekārta izgāja no ierindas, bet oficiālā veidā saremontēt nebija iespējams - sak', modelis vecs, vairāk neatbalsta, jāpārvelk visu signalizāciju - papildus izmaksas. Beigās gan atrada meistaru, kurš bija spējīgs salabot to iekārtu ar "neoficiālām metodēm" (konkrēti nepateikšu, bet kaut kas no sērijas "relejs beigts? izjaucam, nolokam sīku plāksnīti, saliekam - strādās vēl 5-10 gadus").

Kaimiņam pērn ar signalizāciju bija kaut kādas problēmas, teju katru dienu bija viltus trauksmes. Kā tas izpaudās - sāk skanēt signalizācija, pēc kādām 10-15min atbrauc apsardze, novērtē, ka tā ir viltus trauksme un aizbrauc. Tālāk tā signalizācija skanēja vēl pa 2-3-4 reizēm, apsardze atkārtoti tai pašā dienā nekad nebrauca.

Apdrošināšana, paša uzstādīta signalizācija un varbūt pat CCTV - tā, protams, cita lieta.

Re: Ārdurvis mājai
Autors: agrais ()
Datums: 04/06/2019 06:44

Nu vispār jau apdrosinataji parasti skatās kadas durvis, logi. Apsardzi ari vini velas....Ir jau ari Depo daudzmaz jedzigas durvis, ap 300 einariem. savu funkciju jau vinas pilda.Par apsardzi gan nepiekritīšu- kada jega no vietējas signalizacijas? Lai atbrauktu un nokonstatetu ka jau maja tuksa?Nē, nu ja ir iespejams pašam atskriet paris minutēs, vai kaimiņi tuvu...bet kaimini var nebūt mājās...Un tai viltus nostradei parasti ir kads iemesls_ Caurvējš, peles, zurkas, kaķi vai vel kaut kas...kameras laba lieta, vismaz var apskatities ka maju aptira.....

Re: Ārdurvis mājai
Datums: 04/06/2019 10:26

Neskatās gan apdrošinātāji durvis. Ielaušanās paliek ielaušanās, logus arī neskatās

Re: Ārdurvis mājai
Autors: binary ()
Datums: 04/06/2019 16:46

Nav jau jēgas apdrošinātājiem skatīties tos logus un durvis. Mūsdienās populārie nesošo konstrukciju materiāli un veikalos pieejamie instrumenti ļauj "iziet cauri sienai" max 15-20 minūšu laikā bez pārlieku liela trokšņa.

Re: Ārdurvis mājai
Autors: agrais ()
Datums: 04/06/2019 19:46

tad kad apdrosinatajiem būs jamaksa zaudejumi, tad redzēs ko vini skatas..Ir dazas reizes sitai lietai iets cauri.Nu nav viegli ar viniem cīnīties. Tapēc labak laikus visu paredzet, cik nu tas iespejams.

Re: Ārdurvis mājai
Autors: Viedais32 ()
Datums: 04/06/2019 20:20

Konkrētus piemērus lūdzu. Nevienos noteikumus nav atrunāts kādam jābūt durvju tērauda loksnes biezumam vai citiem parametriem. Pirms 20 gadiem varbūt bija šādas prasības ,bet mūsdienās konkurence ir darījusi savu. Jābūt aizslegtam un viss

Re: Ārdurvis mājai
Autors: Viedais32 ()
Datums: 04/06/2019 20:25

Tīri no apdrošināšanas viedokļa svarīgāk ir mājas atbildība LNB visām kas saistīts ar apkuri , jumtu un elektroinstalāciju. Mūsdienās nevienam neatsaka atlīdzību,ja durvis ir neatbilstoša biezuma vai bez zirnekļa . Pie tam privātmāju gadījumā ,ja grib tikt tiek arī aiz super drošām durvīm. Aizsardzība pret zagļiem ir vairāk dzīvokļiem aktuāla ,kur katra sekunde zaglim ir no svara

Re: Ārdurvis mājai
Autors: Aldiss ()
Datums: 04/06/2019 21:39

Kāda jēga privātmājai no dzelzs durvīm, ja var iekāpt pa logu?
Es sev ieliku plastikāta durvis ar Gealan 9000 profilu un trīs stiku paketi. Drošībai pret zagļiem un ugunsgrēku ir signalizācija.
Savukārt, ja māja atrodas kaut kur nekurienes vidū kur apsardzes pakalpojumi nav pieejami, no metāla durvīm arī nebūs jēga. Ja nopietni grib zagt,iebrauks mājā ar traktoru.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  ********   **     **  **     ** 
 **     **  **        **     **   **   **   **     ** 
 **     **  **        **     **    ** **    **     ** 
 **     **  ******    ********      ***     ********* 
 **     **  **        **           ** **    **     ** 
 **     **  **        **          **   **   **     ** 
 ********   **        **         **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727