UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 4 no 6
Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Datums: 26/02/2020 09:43

Paldies. Jā, tas ir mansards ar jumta krēsliem. Par deformācijas šuvi ir labs jautājums, es par to neko nezinu, bet nāksies pameklēt tehnisko info. Pēc loģikas varētu tāda lieta būt, bet nav ne mazākās jausmas, kā to šuvi praksē veido, lai tā būtu maksimāli nemanāma un netraucējoša.

Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Autors: Aldiss ()
Datums: 26/02/2020 10:39

"Vislabāk sākt ir no sākuma. Varētu arī sākt no beigām un noskaidrot ar ko tas viss sākās, bet , ja sāk no vidus, tad nevar vienlīdz labi turpināt uz abām pusēm". // citāts - Vinnijs Pūks//. Tas par lamināta montāžas sākšanu no mansarda stabiem - lamināts labi liekas tā montāžai paredzētajā virzienā, bet sākot no staba uz pretējo pusi būs zināms čakars.

Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Autors: filjai ()
Datums: 26/02/2020 10:54

jā,ja nemaldos tad pēc papīriem kompensācijas šuvei ir jābūt uz katriem 25kvm .pēc kā tas izskatīsies tik lielai telpai bail pat iedomāties,viss lamināts sadalīta pa 25kvm gabaliem...es droši vien liktu vienā gabalā,gar sienām un visiem pārējiem šķēršļiem atstātu lielāku "spraugu" kuru pēc tam nosegtu ar biezāku grīdlīsti,domāju kā vajadzētu bū ok.bet,ja tomēr sāktos problēmas,tad domātu tālāk.mūsdienās ir pieejami labi instrumenti,domāju,ka izveidot kompensācija šuvi pēc tam nebūs problēmu.

Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Datums: 26/02/2020 11:04

katram ražotājam un klases laminātam būs savs laukums ko var vienlaidus noklāt, uz pakas vai instrukcijā pakā būs rakstīts, 6mm laminātam arī rakstīts, ka viņš nav domāts, ka pa viņu staigā :) vide'js lamināts vienlaidus ~60kvm telpā 7 gadu nesameta ne kūkumus ne ko citu

Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Autors: Jampadracis (neīstais) ()
Datums: 26/02/2020 12:12

Ieklāju kkādu laminātu sev gadu atpakaļ. Telpa 7x4m. Atstāju deformācijai 1,5cm pa perimetru. Kautkā par maz - sabrieda :)

Būtu zinājis, tad pirms ieklāšanas paplēstu lamināta pakas vaļā un nogaidītu kādu brīdi lai sabriest pirms ieklāšanas. Deformācijas šuvei daudzos centimetrus salikt jau skaitās, ka vajag, bet nezinu vai kāds ir padomājis kā tās nosegt.

Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Datums: 26/02/2020 14:09

Mjā, izskatās, ka problēma ar telpas izmēru var izrādīties diezgan liela. Pagaidīšu vēl kāda eksperta slēdzienu.
Tomēr praksē taču ir biroju telpas, kuras arī lielas pēc izmēriem un gan jau laminātu tādās ieklāj!? Galu galā arī parkets tiek likts ļoti lielās platībās un tas tomēr staigā vēl vairāk par laminātu? Es nevaru atcerēties, ka būtu redējis deformācijas šuves uz lamināta kaut kur. Varbūt labi noslēptas? :)

Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Autors: vent ()
Datums: 26/02/2020 15:22

Jautājums kāds tev lamināts. dārgais, kas ir lamināts, kas ir 2-3 slāņu un kuru var vēl 1-2x slīpēt lakot utt. Vai drīzāk kaut kas uz vinila seguma pusi pa 5-8 eiro/m2? Tam nosacīti lētajam laminātam, kur no koka ne smakas, to var droši klāt bez deformācijas šuvēm un malās atstāt <1cm malu. Šis mateirāls nestaigā -pārbaudīts, tāpēc to klāj birojos utt, ar lielām platībām.
Ja tomēr tev ir riktīgais lamināts, tad situācijai jāpievērš lielāka vērība. No prakses varu teikt, ka šaurās, bet garās telpās (kā tev) īsti tā šuve nav vajadzīga. ja tev platumā būtu vairāk par 7-8 metri, tad gan būtu vēlama. Garenvirzienā lamināts un jebkurš koks staigā mazāk, kā platumā.
Ja es tev klātu, tad klātu bez šuves, bet taisītu lielākas spraugas gar malām (1,5-2cm) tajā skaitā APKĀRT STABIEM un mierīgi dotu garantiju darbam. Galvenais to laminātu neiespīlēt nekur un nepiespiest malas ar kājlīstēm. No pieredzes varu teikt, ka ir redzēts, ka bez lieka mitruma plānais parets (ozolkoka, beznaglu- peldošais) mēdz gada laikā nostaigāt pat par tiem 1,5 cm uz katru malu un tik un tā uzmest kūkumu vasarā. Lamināts tomēr ir rūpniecisks, apstrādāts produkts, kurā koks jau ir miris līdz ar to tā staigāšana/peldēšana būs krietni mazāka.
Būsim reāli, instrukcijās materiāliem saraksta visu, lai ražotājs sevi pasargātu no kompensācijām, bet ar realitāti tam nav sakara. (jocīgākais, ka dēļiem gan instrukcijas nav, ka viņi izplešas, staigā, vērpjas utt).

Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Datums: 26/02/2020 17:04

Pagaidām es vēl neesmu nopircis segumu kamēr nav skaidrs risinājums. Man nav nekas pret lētā gala laminātu, ja tas mazāk staigās. 2 cm rezerves ap šķēršļiem un sienām varu atļauties un nosegt ar dekoratīvām līstēm. Galvenais lai necilā pēkšņi.
Ja precīzi tad telpas izmērs ir 7,5m x 18,2 m.



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 26/02/2020 17:05, labojis Vilnis_Radio.

Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Datums: 26/02/2020 22:04

Atradu info no lamināta ražotāja par kompensācijas šuvēm. Tur nav gluži teikts par lēto un dārgo laminātu, bet minēts, ka ja platumā ir vairāk par 8 metri un garumā vairāk par 12 metri, tad šuve obligāti jātaisa. Manā gadījumā sanāktu vienu kaut kur pa vidu uztaisīt.
Parādīts arī risinājums kā to taisa - atstāj 25 mm spraugu, pa vidu tai ieliekas plastmasas profils, kurā iefiksējas nosedzošā alumīnija līste.
[www.kronotex.com]
Negribas riskēt un laikam būs jāieliek, tikai jāatrod tāda toņa līstes un tas plastmasas profils.

Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Autors: Praktiķis ()
Datums: 28/02/2020 08:49

Lamināts protams, ir ātri ,lēti un ērti,bet sajūtu līmenī galīgi neiet kopā ar koka krēsla statņiem.
Man arī ir tāda viena liela telpa (12x6) kurā grīdu ieklāju no strēmelēs sazāģēta egles finiera ar nofrēzētām kantītēm. Noeļļots ar tonētu lineļļu. Jā ,ir ko paņemties,bet skats ir tā vērts-nezinātājs to uztver kā dēļu grīdu
Lai mazāk čakars,var sameklēt pie finiera atgriezumiem jau gatavas strēmeles,kau bērza,eļļotam nebūtu ne vainas.
P.s Man ir alerģija pret laminātu kā tādu (pēc sajūtām).

Pašreizējā: 4 no 6


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **  ********  **    ** 
 **     **  **     **  **     **     **     ***   ** 
 **     **  **     **  **     **     **     ****  ** 
 **     **  *********  *********     **     ** ** ** 
  **   **   **     **  **     **     **     **  **** 
   ** **    **     **  **     **     **     **   *** 
    ***     **     **  **     **     **     **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727