UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 3 no 6
Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Datums: 29/12/2018 11:40

PS
J, vispār nākamā gada pirmajā pusē būs nopērkams EU ražojuma pvc free vinils un cena nebūs komos, principā tas pat nav vinils, bet nu cita nosaukuma viņam arī nav :)

Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Autors: ETT ()
Datums: 30/12/2018 10:08

Kāpēc dabīgais linolejs jālamā par PVC free vinilu, īsti nav saprotams. Tad jau pliku dēli kurš nav apstrādāts jālamā par "oil, lak, paint free eļļots, lakots, krāsots dēlis" :) Ja nav PVC (polivinilhlorīds), tad nekāds vinils tur vairs īsti nesanāk...

Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Autors: J ()
Datums: 30/12/2018 11:42

Vai tiešām šeit bija runa pa dabīgo linoleju nevis vinilu? Žēl, ka dabīgais linolejs nav pieejams click dēļu veidā!

Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Datums: 30/12/2018 12:28

ETT neraksti rakstīšanas pēc. Tie kam tiešām interesēs apskatīsies googlē, jā SPC vinilā PVC daļa ir aizstāta ar akmens putekļu masu, kas nodrošina, ka viņš tiešām ir kā dēlis nevis mīksta lupata, buktes viņā sasist ir ļoti grūti, ūdens vienalga, siltumu vada labāk par laminātu. Jā, viņš ir dārgāks par laminātu, bet viņam nav nevienas no lamināta vājībām.

Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Autors: ETT ()
Datums: 30/12/2018 15:50

daudzjautājumi, ja Tu tikai par plākšņu materiāliem un esi iesprindzis jēdzienā "brīvs no PVC", tad tiešām nevajag rakstīt rakstīšanas pēc, bet vajag apskatīties materiālu aprakstos. Tur skaidri un gaiši rakstīts, ka viena no SPC (vinila segums uz kaļķakmens miltu bāzes) vai WPC (vinila segums uz koka putekļu bāzes) sastāvdaļām ir PVC pulveris. Tātad, nekāds "free", jo tāpēc arī to sauc par vinila segumu, ka sastāvā ir polivinilhlorīds. Un šie SPC un WPC produkti nav kaut kādu izgarojumu novēršanai, bet vienkārši radīta jaunas produktu līnijas, kuras ir izturīgākas, tikpat ūdensdrošas, ar labāku ugunsdrošības noturību un vieglāk montējamas nekā klasiskās vinila plāksnes. tā kā vecais produkts bija elastīgāks, tas bija jālīmē, un tieši līmju, šķīdinātāju dēļ radās izgarojumi, formaldehīda veidā, kas kādreiz bieži, bet nu jau retāk tika pievienots šiem montāžas produktiem. Tāpēc tāds škandāls arī apkārt vinila grīdām.

Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Autors: J ()
Datums: 30/12/2018 18:01

Nē, nē skandāls ap vinila grīdām pamatā dēļ ftalātiem, kuri nodrošina elastību, dioksīniem un pievienotā svina.

Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Autors: ETT ()
Datums: 30/12/2018 18:19

Ftalāti jau arī ir tikai mīkstinošas piedevas. Acīm redzot, ka arī tas ir viens no vinila plākšņu seguma attīstību cietības virzienā...

Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Datums: 25/02/2020 11:04

Labdien! Man ir jautājums par pareizo lamināta ieklāšanas stratēģiju, t.i. no kuras puses labāk sākt un kādā secībā darīt.
Problēma, ka telpā ir pietiekoši daudz šķēršļi, kuriem jāapliek lamināts apkārt, raksts jāiegūst garenvirzienā un telpa liela. Laminātu dzīvē esmu veinreiz licis dzīvoklī un ar to problēma nebija, bet ja pareizi atceros, tad vienmēr jāsāk ir no vienas malas un visā garumā. Pagaidām man nāk prātā, ka man būtu tā līnija jāsāk likt gar austumu malu visā garumā un tad arī darboties ar šķēršļu apiešanu, pareizi?
Bilde pielikumā: [failiem.lv]

Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Autors: vent ()
Datums: 25/02/2020 12:58

Pareizs spriedums. Uzliec gar A sienu taisnu malu un mauc tālāk. Es drošības pēc nomēru no 1.rindas attālumus līdz pretējai sienai vai mēģinu piedzīt aptuveni 90* pret sānu sienām, tikai, lai pārliecinātos, ka galā nebūs nedaudz vizuāla diagonāle.

Re: Lamināta grīdas ieklāšana
Autors: arre ()
Datums: 26/02/2020 09:32

Tīri sarunas uzturēšanai varu piedāvāt savus prātuļojumus. Telpa droši vien ir mansards ar stabiem jumta krēslam? Es sāktu ar A sienu un mēģinātu pārbaudīt rēķinus vai var iegrozīt lamināta rindu precīzi līdz ar stabiem, lai būtu vieglāka piegriešana tiem šķēršļiem vienādi visā sienas garumā. Pēc tam iemānītu segumu no stabiem līdz sienai un tad bez aizķeršanās liktu grīdu līdz pretējās sienas šķēršļiem, kur gan būtu mazliet jāpačakarējas ar piegriešanu. Starp citu, vai tik lielas platības ieklāšanai ražotājs neliek veidot deformācijas šuvi?

Pašreizējā: 3 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **        **  **     **  **     **  **     ** 
 **  **  **        **  **     **  **     **  **     ** 
 **  **  **        **  **     **  **     **  **     ** 
 **  **  **        **  **     **  **     **  **     ** 
 **  **  **  **    **  **     **  **     **  **     ** 
 **  **  **  **    **  **     **  **     **  **     ** 
  ***  ***    ******    *******    *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727