UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Vecās koka grīdas slīpēšana.
Autors: Renovators ()
Datums: 05/04/2016 12:18

Sveiki, ir radusies nepārvarama vēlme vecai koka grīdai noņemt padomju brūno krāsu. Telpa nav liela (aptuveni 9m2), tādēļ īrēt lielo grīdas slīpētaju un dzīt to no Rīgas uz Latgali nesaskatu finansiālu izdevību. Darbošos ar celtiecības fēnu un orbitālo slīpmašīnu. Ir jautājums par optimālāko fēna temperatūru krāsas noņemšanai un to kādu smilšpapīru izmantot slīpēšanai?

Re: Vecās koka grīdas slīpēšana.
Datums: 05/04/2016 12:44

Fēna faktors manuprāt ir nenozīmīgs - jākarsē tikai tik daudz, lai krāsu var noņemt. Ar slīpmašīnu varētu būt problēmas, jo ļoti iespējams to aizsitīs ar krāsas pārpalikumiem un pernicu. Drīzāk domāju, ka smilšpapīra vietā jāizmanto skrāpis. Smilšpapīru var kā pēdējo, ja pēc tā būs vajadzība.

Re: Vecās koka grīdas slīpēšana.
Autors: ETT ()
Datums: 05/04/2016 14:20

Slīpmašīna no Rīgas? Nu vismaz Daugavpilī, Rēzeknē un pa ceļam Jēkabpilī ir gan Cramo, gan Ramirent, gan Storent Un gan jau vēl ir, ja labi pameklē. Nu bet vajag jau zināt, ko grib sasniegt gala rezultātā gala rezultātā. Krāsa ir tikai viena lieta. Otrs ir grīdas līdzenums. Ja ar orbitālo slīpmašīnu vēlas iegūt perfekti līdzenu grīdu, tad darbs var ievilkties līdz sirmam vecumam :)

Re: Vecās koka grīdas slīpēšana.
Autors: Praktiķis ()
Datums: 05/04/2016 18:21

Orbitālā slīpmašīna nav nopietns darbarīks šādam pasākumam. Kā jau ETT minēja-līdz sirmam vecumam.Fēns arī ir šaubīgs variants. Ar lentas slīpmašīnu tas sen,sen atpakaļ ir darīts. Rezultāts-vesels mēnesis putekļos (katru vakaru 2-3 st.) nokauta slīpmašīna-sāpoši ceļi. Telpa ~20m/2, un krāsas kārta ar nekāda biezā nebija. Grīda diez ko līdzena nebija dabūnama tādā veidā-tam nepieciešami piemērotāki darba rīki.

Re: Vecās koka grīdas slīpēšana.
Autors: Dindirin ()
Datums: 05/04/2016 20:00

Kamēr krāsas lielums nav noņemts, slīpmašīnu virsū nevar laist, jo momentā piedzen ar krāsu - lieks materiālu un laika tēriņš.

Es esmu ņēmis krāsu nost - fēns un špakteļlāpstiņa. 25kvadrātmetri divos cilvēkvakaros. Pēc tam jau var iet ar slīpmašīnu. Tehnoloģiju sapratīsi mēģinot jau pēc 2 minūtēm. Īsumā: iet pa vienam dēlim, lāpstiņa pa diagonāli. Karsē tik ilgi, kamēr krāsa paliek mīksta, bet vēl neuzcepas. Labi noder trīsstūrveida reflektora uzgalis.

Gala smilšpapīra numurs atkarīgs no paredzētā klājuma - ja lakot, tad beigās ar nullīti. Ja eļļot, tad nobeiguma smalkums nav tik būtisks - tāpat ar laiku mīkstās šķiedras izrīvēsies.

Re: Vecās koka grīdas slīpēšana.
Autors: Kaplis ()
Datums: 05/04/2016 20:18

Pats izgāju šim cauri un varu ieteikt tikai un vienīgi lielo grīdas slīpmašīnu pat 9 m2, ja negribi sabojāt nervus un dabūt sirmus matus!
Lielai mašīnai nav nekādu putekļu, pat vissmalkākos tā savāc maisā, Vari iznomāt Rezeknes Ramirentā, cena bija kaut kas ap 30 eur par dienu, ja nemsi piektdien, vari atdot pirmdien, lentas dod līdzi, maksā par izmantotajām, drošibas maksa bija ap 200 eur. Lielo mašīnu nenožēlosi, jo darbs iet 30-50 reizes ātrāk kā ar fleksi vai rokas lentas slīpmašīnu, par orbitālo vispār aizmirsti! Ar fleksi vai rokas slīpmašinu nekad nedabusi tik līdzenu virsmu kā ar lielo mašīnu, fleksi vari izmantot maliņām gar sienām, jo ar lielo mašinu pie sienas nevar noslīpēt, paliek kadi 4-10 cm.
Pie tam paradoksāli, bet lielai mašīnai lenti pieķepināt ar krāsu ir diezgan grūti, loti labi pašattīrās, bet fleksi vai rokas slipmašinu aizsist elementāri!
Ja krāsa veca sāc ar 16 vai 24 rupjumu, tad 60 un tad 100. 9 m2 pietiks ar vienu lentu no katra ripjuma. ja ir, tad nobeidz ar 150 vai 180 rupjumu, to gan vari ar savu orbitalo vai rokas lentas slipmašinu.

Re: Vecās koka grīdas slīpēšana.
Autors: Zodčijs ()
Datums: 06/04/2016 15:59

Vai neviens nav mēģinājis ar rokas elektrisko ēveli ?

Ar vecās krāsas noņemšanu tieši dēļu grīdai nav nācies ņemties - tikai krāsotam mēbeļkartonam piegludināju kūkumus, un ar n-tās reizes krāsotiem koka mēbeļu elementiem viss notikās perfekti...putekļu ne visai daudz - vairāk tādas viegli saslaukāmi rupjākas frakcijas smilšveidīgi gruži.

Grīdai krāsas kārtu ēvelējot atregulētu zoba dziļumu, jo:
1) ja par maz, tad slīpēs - būs ilgi un kā ar slīpmašīnu
2) ja par daudz, tad iecirtīs robus grīdā un arī risks ātri aplauzt zobus zaru vietās....nu naglu galvas tak laikam nebūs...

Un ar maigu ēveles pieslidināšanu (pielaižot un paceļot) process noritētu - ja vien roka daudzmaz piešauta...
Beigās gludumam atliktu pārlaist ar kādu slīpmašinu - pie tīriem koka putekļiem...

Man tas liekas samērā vienkārši, jo kopš agras jaunības ir pamatīga pieredze strādājot ar parasto (neelektrisko) rokas ēveli, ar kuru patiesībā bija krietni grūtāk iegūt vienmērīgu virsmas ēvelējumu - īpaši platiem koka elementiem - ...citam varbūt tā tomēr būs ķīnas ābece...

Re: Vecās koka grīdas slīpēšana.
Autors: arre ()
Datums: 06/04/2016 16:38

elektriskā ēvele ir garām. pēc pāris vēzieniem asmenis kirdik.

Re: Vecās koka grīdas slīpēšana.
Autors: Praktiķis ()
Datums: 06/04/2016 16:43

Zodčijs,laba doma! Ja ar rokas el. ēveli vajag noēvelēt lielu plakni,tad ēveļzobu malas asinot mazliet "norauj"-tad neveidojas pārejas ēvelējot. Problēma varētu būt naglas,jo lētā gala ēvelēm ēveļzobi švaki,bet dārgāku aparātu būtu žēl upurēt šādam pasākumam....

Re: Vecās koka grīdas slīpēšana.
Autors: piča ()
Datums: 06/04/2016 17:24

ar to ēveli:
1. naglas.
2. var baigos sū sataisīt. saraut bedres ne pa jokam.
pats slīpēju ar grīdas slīpmašīnu - ar jau nekāda dieva laime nebija, jo pacietība tomēr baigi vajadzīga. kolēģis cīnijās ar krāsotu grīdu - teicās nekad vairs. viņam gan apakšā bija pernica vai kas tamlīdzīgs - smilšpapīru aizrauj momentā. droši vien prātīgāk būtu to krāsu ar fēnu nokasīt, cik var un tad laist ar lielo mašīnu. tāpat garās maija brīvdienas pavadīsi slīpējot un pēc tam vēl vairākus vakarus pindzelējot kaut ko virsū.

--------------------------------
paķimerējos ap savu vasarnīcu.
[vasarnica.blogspot.com]
tagad snaikstos ap nākamo objektu:
[mezamaja.wordpress.com]

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  ********   **     **  ******** 
  **  **   **        **     **   **   **   **       
   ****    **        **     **    ** **    **       
    **     ******    ********      ***     ******   
    **     **        **     **    ** **    **       
    **     **        **     **   **   **   **       
    **     ********  ********   **     **  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727