UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Ģipškartons (reģipsis) grīdai
Autors: Jenna ()
Datums: 01/08/2015 20:29

Labdien.
Vēlējos noskaidrot, vai uz keramzīta var likt arī parasto reģipsi divās kārtās, vai arī obligāti jāliek grīdas reģipsis? Varbūt standarta reģipsim zem flīzēm var var uzklāt vēl kaut ko stiprināšanai, tad arī derēs tas? Nesen kaut kur forumā lasīju vienu komentāru, ka var likt arī parasto, bet gribētu dzirdēt vairākus viedokļus.
Paldies jau iepriekš.

Re: Ģipškartons (reģipsis) grīdai
Autors: Jenna ()
Datums: 01/08/2015 20:31

Šeit arī ir šis komentārs:
Re: Help! Peldošā grīda: keramzīts + 2 kārtas reģipsis
Posted by: EjTakTu ()
Datums: 15.05.2006 13:34

Ja šādā konstrukcijā grib izmantot vati, tad tā būs pavisam cita konstrukcija. To varētu lietot, ja grīdas augstums no pamatnes pārsniedz 20 cm. Keramzīta slāni parasti iesaka no 2 - 20cm. Tad virsū plākšņu materiālus. Var speciālo grīdas reģipsi, kurš ērts pēc izmēriem un ieklāšanā, var parasto reģipsi, var skaidu plati vai OSB. Kā nu kuram patīk. Skaņa varētu rasties, ja plātņu materiāls cieti tiktu piestiprināts pie sienām. Taču šī ir "peldošā konstrukcija". Galvenais ievērot dažus nosacījumus. Uz pamatnes nedrīkst palikt caurumi (gar caurulēm, šahtām, utt.), kur arlaiku varētu "pazust"keramzīts. Gar sienas perimetru jāpiestiprina 2,5 cm bieza akmens vates sloksne, augstāka par paredzamo grīdu. Pirms keramzīta bēršanas pa visu telpas perimetru jāievieto vai nu celtniecības papīrs, vai ilgmūžīga plēve - uz grīdas min.30cm, gar vates sloksni uz augšu virs paredzamās grīdas līmeņa 10 cm. Apkārt caurulēm un citiem verķiem arī. Saber un nolīdzina keramzītu, sākot no tālākās malas virzienā uz durvīm. Tad liek plāksnes. Es liku parasto reģipša plāksni, sagrieztu 3 daļās pēc vajadzības piegriežot. Pirmo kārtu sāk likt no durvīm. Pa uzliktām plāksnēm var mierīgi pārvietoties. Otro kārtu jau likt vieglāk. Kārtas savā starpā salīmē ar PVA un saskrūvē ar speciālām skrūvēm. Starp kārtām tiek ielocīts augstāk minētais papīrs. Tas novērš iespējamo putekļu rašanos. Pēc otrās kārtas ieklāšanas grīdas līmenī nogriež lieko vati. Plātņu šuves starp kārtām jāpārklājas ap 30 cm. Nošpaktelējam un uz priekšu ar vēlamo grīdas segumu.
Vai arī virs šitās kostrukcijas liekam vati, atkal plāksnes un tad grīdas segumu. Sadārdzinās konstrukcija, bet vai iegūst lielāku klusumu - nezinu. Pozitīvais pie keramzīta ir tas, ka pamatni nevajag līdzenu, bet grīdu iegūstam klusu un līdzenu.

Re: Ģipškartons (reģipsis) grīdai
Autors: ETT ()
Datums: 02/08/2015 00:11

Pagājuši 9 gadi, kopš uzrakstīju šo komentu un 10 gadi, kopš ieklāju šādu grīdu vannas istabā. Niks pa šo laiku ir sīsinājies, bet grīda kalpo lieliski :) Ja vēl ņem vērā, ka pa virsu vibrē veļasmašīna un pie grīdas pieskrūvēts pods, tad ko vairāk vēlēties? Protams, sakarā ar to, ka telpā iespējamas ūdens būšanas un nebūšanas, papildus ir uzklāta hidroizolācija, bet tas lietas būtību nemaina...

Re: Ģipškartons (reģipsis) grīdai
Autors: Jenna ()
Datums: 02/08/2015 11:43

Paldies ETT!
Saki lūdzu pēc sava pfofesionālā viedokļa. Ja tagad virtuvē un koridorā ir parastā skaidu plātne virs brusītēm, vai derēs risinājums tāds, ka tagad visu veco noārdām, apakšā ir betons, nav ne jausmas cik līdzens, viss vēl nav noārdīts, bet kopā grīda būs atpakaļ jāpaceļ pa 8 cm (vismaz tas ir tajā vietā, kur ir noārdīts, tas ir viens stūrītis tikai). Ja pareizi saprotu (tas vajadzīgs, lai aprēķinātu aptuvenās izmaksas), sākumā jāieklāj plēve (kāda būtu ieteicama?), lai keramzīts kaut kur nepazūd, tad gar sienām liekam vates strēmeles (vai kā tur pareizi to sauca), lai peldošā grīda pie sienām nepieskaras, tad beras keramzīts un pa virsu vienkārši divas parastā reģipša kārtas, savā starpā salīmētas un vēl saskrūvētas. Šuvju vietas droši vien nošpaktelē, bet ko dara pēc tam? uzreiz var līmēt flīzes virtuvē un likt laminātu koridorā, vai arī kaut kā vēl jāapstrādā virsējais reģipsis?
Liels liels paldies jau iepriekš. Ceru, ka mans domu gājiens būs saprotams :)

Re: Ģipškartons (reģipsis) grīdai
Autors: ETT ()
Datums: 02/08/2015 22:34

Jāsaka gan , ka profesionālis esmu citās jomās, bet šis forums ir palīdzējis teorētisku informāciju papildināt ar praktiskiem ļaužu ieteikumiem, pielietojot to praksē. Par pamatu peldošās grīdas ieklāšanai tika ņemta informācija no Knauf sausās bū ves brošūras. Esmu aizmirsis, vai kaut kur atsevišķi, vai šavuklaik interesanta žurnāla "Māja Dzīvoklis".
Nav tikk svarīgi, ko zem keramzīta ieklāj. Ieklājuma mērķis ir keramzīta ieslēgšana konstrukcijā - apakšā un sānos, lai kaut kur neizbirtu un nerastos tukšums, un lai uz augšu neceltos iespējamie māla putekļi, tāpēc ieklājuma materiāla augsējās malas tiek iestrādātas starp reģipša vai cita lietotā materiāla slāņiem. Ieklājamais materiāls var būt gan celtniecības papīrs, gan plēve. Savā gadījumā ieklāju stabilizēto plēvi, kuru lieto arī kā tvaika barjeru, tās ilgmūžības dēļ. Skrūvēšana būtu ieteicama tikai tad , ja ir pieejamas šim nolūkam speciālās skrūves, pretējā gadījumā jārēkinās ar nelielu virsmas nelīdzenumu, jo nav iespējams citas skrūves pievilkt tā, lai skrūves zeņķējums iegrimtu augšējā plāksnē, nepārvelkot savienojumu ar apakšējo plāksni. Pievelkot "ar jūtām", parasto skrūvju galvas paliek nedaudz virs plāksnes limeņā. Flīzējot tās var ietilpt flīžu līmes slānī, bet lamināta apakšklājs mēdz ar laiku sēsties, un var sanākt nepatīkami pārsteigumi.
Šuvju špaktelēšana droši vien aktuāla vairāk lamināta vai linoleja gadījumā. Ņemot flīžu līmi, kurai pieļaujams biezāks klājums, ieprikš špaktelēt neredzu lielu jēgu. Pirms flīžu ieklāšanas būtu ieteicamsreģipsi apstrādāt ar dziļumgrunti, jo būs labāka sasaiste un arī papīrs reģipsim nedaudz paliks izturīgāks.

Re: Ģipškartons (reģipsis) grīdai
Autors: Raivooososososo ()
Datums: 01/09/2021 10:23

Sveiki , Jautājums, 3 satāvu māja, mūra un dzelzbetona paneļa projekts, 3 stāvs, pašlaik tur ir koka grīda, jautājums (lamināts un flīzes)vai varu likt uz koka grīdas reģipsi parasto, ja varu tad cik kārtās, jo osb tagad nieres cenā ir
Paldies

Re: Ģipškartons (reģipsis) grīdai
Autors: ints45 ()
Datums: 01/09/2021 17:23

Tam ir domāts grīdas reģipsis

Re: Ģipškartons (reģipsis) grīdai
Autors: Aldiss ()
Datums: 01/09/2021 18:21

Uz dēļu grīdas laminātu var likt virsū tāpat, uzliek tik zaļo apakšklāju.
Protams, grīdāā nedrīkst būt bļoda izliekumu istabas vidū vai kādā stūrī. Ja tādi ir, tad nekāds riģipsis apakšā neder. Tad vismaz 22mm OSB.

Re: Ģipškartons (reģipsis) grīdai
Autors: agrais ()
Datums: 02/09/2021 07:50

Ir MIRAI pasizlīdzinosais koka gridām...Esmu vienu tadu bļodu izlidzinajis un laminatu uzlicis.Nezinu ka tur laika gaita uzvedisies tas pasizlidzinošais, bet kad uzleju, kadu mēnesi tur vel nostaveja bez laminata.Nekadu plaisu neparadījās.Nu kolhozs varbūt ir, bet ir situacijas kad bez kolhoza neiztikt....

Re: Ģipškartons (reģipsis) grīdai
Autors: Aldiss ()
Datums: 02/09/2021 08:26

agrais rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ir MIRAI pasizlīdzinosais koka gridām...Esmu vienu
> tadu bļodu izlidzinajis un laminatu uzlicis.Nezinu
> ka tur laika gaita uzvedisies tas
> pasizlidzinošais, bet kad uzleju, kadu mēnesi tur
> vel nostaveja bez laminata.Nekadu plaisu
> neparadījās.Nu kolhozs varbūt ir, bet ir
> situacijas kad bez kolhoza neiztikt....

Laminātam gluži vienalga ir vai nav apakšā paisas. Galvenais lai nav "bļoda" vai "gaiziņš"; parasti telpas vidus vecās mājās zemāks kā malas. Ir pat vienkārši sausas baltās smiltis "bļodā" sabērtas un lamināts ar apakšklāju likts smiltīm pa virsu,. Nekas, nostāvēja divus gadus līdz demontāžai un siltās grīdas ierīkošanai. Bet tikpat labi varēja stāvēt kaut 10 gadus.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  ********        **  ********  
 ***   **  **           **           **  **     ** 
 ****  **  **           **           **  **     ** 
 ** ** **  ******       **           **  **     ** 
 **  ****  **           **     **    **  **     ** 
 **   ***  **           **     **    **  **     ** 
 **    **  ********     **      ******   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727