UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

OSB grīda
Autors: JanJan ()
Datums: 18/01/2013 14:29

Sveiciens visiem BUILDINGistiem!
Divus gadus atpakaļ vannas istabā pārtaisīju grīdu - uz "masīvām" koka latām (25cmx20cm) uzkrūvēju OSB, starp latām sabēru keramzītu. No apakšas mitruma nav, apakšā grīda izbetonēta, latas saliktas bieži . Uz OSB uzklāju linoleju. Tagad vienā vietā OSB palika "mīksts" , noņemot linoleju konstatēju, ka OSB ir itkā sapuvis, bet liela mitruma tur nav, bet plāksne apmēram 1 kvdr.m. laukumā ir melna un mīksta, citur ir normāli.
Kā man rīkoties? izgriezt bojāto daļu un ielikt jaunu, vai meklēt citu risinājumu? Varbūt linoleju vajadzēja pa perimetru pielīmēt, lai vispār mitrums netiek apakšā?
Pirms liku plāksnes, tās vairākas reizes "nopindzelēju" ar oksolu(līdzīga pernicai, tikai krietni lētāks).

Jau iepriekš saku lielu paldies visiem, kas atsauksies ar padomu.

Re: OSB grīda
Autors: eb ()
Datums: 18/01/2013 14:36

nomaini bojāto daļu un jauno linoleju ielīmē tā, lai malas ir uzlocītas uz augšu un pielīmētas pie sienas.

Re: OSB grīda
Autors: parks2007 ()
Datums: 18/01/2013 15:22

Ja jau apaķšā betona grīda,tad taču labāk izflīzē un miers.....nekā ņemties ar OSB un linoleju...

Re: OSB grīda
Autors: JanJan ()
Datums: 18/01/2013 15:37

parks2007, Tu izlasīji kādas man latas? grīda ir pacelta par 25 cm, tur iet visa kanalizācija. Lai noflīzēt, vajag sākumā izbetonēt, tas ir laikietilpīgs darbs un ziemā ir kā ir. Savukārt, OSB grīdu (apmēram 3mx2m) sataisīju nepilnas dienas laikā. Vasarā atgriezīšos pie šī Tava padoma, bet tagad tomēr aktuāls ir padoms, kā atremontēt veco grīdu un mēģināt izprast kapēc tā notika.

Re: OSB grīda
Autors: Guchii ()
Datums: 18/01/2013 15:51

Ticamākais ka reizēm apakšā veidojas kaut kāds kondensāts, kurš izžūst lēni, jo virsū ir linolejs. Reiz ko tādu esmu redzējis, Padomju laika būvē, telpā bija šahta, kur apakšā gāja kanalizācijas caurule, tajā bija plaisa, šahta nosegta ar osb bet tai pāri, linolejs. Šahta nebija dziļāka par 0,5m, metru gara un 0,5m plata. Visā telpā bija linolejs, pati šahta atradās pie iekšējās sienas. Kad blakus telpā no virtuves mazgājot traukus tecēja karsts ūdens, tad apakšā veidojās kondensāts. Lūka periodiski sapuva, un zem linoleja veidojās pelējums.
Varbūt tuk ko var līdzēt pagrīdes ventilācija.

Re: OSB grīda
Autors: parks2007 ()
Datums: 18/01/2013 15:59

Sorry,tiešām npiefiksēju ka grīda ir pacelta uz pamatīgām brusām,vienkārši ar latām parasti asociējas 2,5 X5cm līstes....tad jau tiešām jānomaina kvadrāts izpuvušā vietā un jācenšas hermētiski ieklāt pa jaunam linoleju.....,bet vēlāk jau 150mm ptutuplasts 7cm betons + flīzes....

Re: OSB grīda
Autors: tikkurila ()
Datums: 18/01/2013 16:20

Pie OSB ir ticis klāt ūdens, tādēļ arī sapuva.
Uz OSB jāklāj hidroizolācija 2 kārtās (KIILTO, MIRA, BOSTIK utt.). Stūros un salaiduma šuvēs hidroizolāciju liek kopā ar armējošo audumu. Viss jātaisa kā baseinā, citādi tas būs tikai laika jautājums, kamēr atkal ūdens kaut kur atradīs šķirbu.
Tad līmē visam pa virsu linoleju.

Re: OSB grīda
Datums: 18/01/2013 16:31

Noteikti oponēšu tikkurila:
1) ar mastiku noizolējot 100% osb no augšas, apakšas mitrums darīs savu darbu un mitrumam tur ir jābūt, jo tas ir visur un ventilācijas tur nav konkrētajā gadījumā (principā jāpiekrīt parks2007, ka vannas istabai labākais risinājums ir betons utt.),
2) kāpēc linolejs būtu jālīmē? ok saprastu kaut kur pie sliekšņa, bet visā laukumā. To es pēc būtības nesaprotu kāpēc linoleju līmē, jo tur kur līmēts tur redzu burbuļus, kur nav, tur tie nav un viss ir 100% ideāli, turklāt šajā gadījumā cilvēkam noteikti drīz tas viss būs jāplēš nost un tad līmējums būs kā saldais ēdiens. Es arī ilgi un dikti svārstījos līmēt nelīmēt un nekur atbildi neatradu, nelīmēju un esmu ļoti apmierināts.

Re: OSB grīda
Autors: tikkurila ()
Datums: 18/01/2013 21:59

Vilnis_Radio
1.) Kur tad radīsies tas apakšas mitrums? Jan Jan jau raksta, ka no apakšas viss sauss. Ja no augšas būs noizolēts ar kvalitatīviem materiāliem, mitrums pie kokiem netiks.
Protams, ja pieļauj iespēju, ka netiek lietota hidroizolācija, ir labāk, ka pagrīde vēdinās un žūst, bet tas nav moderns būvniecības princips. Mitrās telpās šodien pieņemts visu izolēt cik vien iespējams tuvāk mitrajai vai slapjajai zonai, lai jabkāds ūdens tiktu bloķēts jau pašā sākumā.
2.) Par linoleju. Nepielīmēts linolejs ar laiku smagāk slogotajās vietās var izspaidīties un tieši tad var rasties burbuļi. Ja pielīmētam linolejam rodas burbuļi, es teiktu, ka slikti pielīmēts. Man gan pašam arī ir bijuši nepielīmēti linoleji (na jau mitrās telpās), bet labi pielīmētam un aizšuvotam tomēr labāks skats un izturība.
Ja vannas istabā viss būtu pareizi pielīmēts, aizšuvots un pa perimetru nohermetizēts, pieļauju, ka hidroizolācija nemaz var nebūt, jo tai vairs nav nozīmes. Mitrumu zem linoleja laist laikam gan nebūtu pareizi, jo būs ļoti apgrūtināta žūšana. Tas arī šajā JanJan gadījumā ir tieši veicinājis OSB pūšanu.
Es tomēr ieteiktu tā - vai nu hermētisks linolejs, vai nu jāizvēlās cits grīdas segums, piemēram, flīzes. Man ir OSB, Izlīdzinošā masā el. kabelis, hidroizolācija, flīzes un nav ne vainas. Flīzēt, protams, var tikai tad, ja grīda ir stabila un nelocās.

Re: OSB grīda
Autors: sakataka1 ()
Datums: 13/02/2013 19:55

Sveiki! Vajadzīgs padoms. Ir 3 istadu dzīvoklis.Visu istabu grīdas līmenis savā starpā atšķiras.Vai var izmantot OSB,lai izvilktu visa dzīvokļa grīdas līmeni vienādu. Vecā grīda ir koka.
Paldies!

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.