UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
skursteņa remonts/būvniecība
Autors: mnm ()
Datums: 03/06/2012 20:05

Vēlos uzzināt jūsu viedokli un ieteikumus šādā situācijā:
Lauku mājā konstatēju ka skurstenim bēniņu daļā ir vērojamas mazas plaisas skursteņa apmetumā kuras iezīmē ķieģeļu mūrējuma šuves un vietām starp plaisām ir redzams apkvēpums. Arī istabas daļā cauri apmetumam jau ilgu laiku takā sulojas brūna viela.
Šķiet ka problēma varētu būt nopietna tāpēc domāju iespējamos risinājumus: likt esošajā skurstenī kādu oderējumu vai labāk nojaukt un būvēt no jauna. Tomēr jauns skurstenis izmaksātu vismaz 600 Ls kas ir visai padaudz.. Varbūt jums ir kādi ieteikumi vai arī kā ekonomiski uzbūvēt skursteni? Esmu dzirdējis par risinājumu ka ar Aeroc starpsienu blokiem uzbūvē tādu kā šahtu visā augstumā un vidū ievietojot dubulto tērauda dūmvadu izolētu ar akmensvati.

Re: skursteņa remonts/būvniecība
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 03/06/2012 21:06

Gāzbetona skursteni var atrast @#$%&.lv. Tāds gan nebūs izturīgāks par čaulas ielikšanu un plaisu aizdari vecajam, varbūt vienīgi siltāks. Kāds vecajam cukas izmērs? Ja ķieģelis reiz ķieģelis, tad tur daudz ko var salaist iekšā, pat šamota čaulas.

Re: skursteņa remonts/būvniecība
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 03/06/2012 22:11

Skurstenim plīsušās šubes var izgriezt, izkalt vai izurbt un no jauna aizpildīt ar māla kaļķa javu... tapēc jau nav jājnoajuc skurstenis.
Brūna izskata izsulojums norāda par to, ka skursteņa iekšpusē izkrīt kondensāts.. principā tas samazinājams izmantojot dūmeņa nosiltināšanu ar 5cm minerālvati vai fibrolītu. Taču koka darvas izkrišanai skurstenī ir vairāki iemesli - mitrs kurināmais, nepareizs kurināšanas režīms.. minētais nesiltinātais apjoms bēniņu daļā, blakus kanāli, kas netiek izmantoti - caur tiem notiek dūmeņa stobra spēja atdzišana - izsalšana.
Taču precīzu skursteņa stāvokli jāļauj izvērtēt skursteņslauķim.. tas var noteikt cik lielā mērā ir erodējušas mūra šuves un pats ķieģelis no kā mūrēts skurstenis- ceru, ka tas nav silikātķieģelis.. tad gan vai nu jauns skurstenis no pareiziem māla dūmvada ķieģeļiem , vai čaula.

Re: skursteņa remonts/būvniecība
Autors: aaaa ()
Datums: 03/06/2012 23:20

Vai traks, skursteni jaukt nost? Visa vaina kondensātā, kas darvas veidā uz aukstajām skursteņa sienām izgulsnējas un tad mēģina spiesties cauri šķirbām. Pamatiemesls - nesiltināts skurstenis. Aplīmē to pašu skursteni visā augstumā ar 5cm cieto akmensvati un aizmirsti problēmu uz nākošiem 50 gadiem. Pašas darvas rašanās, savukārt, liecina par nepareizu kurināšanu, vai, pareizāk sakot, kurināmā nepilnīgu sadegšanu, kas parasti notiek pārāk zemas kurtuves temperatūras dēļ, vai, ekstrēmos gadījumos, nepietiekama gaisa daudzuma dēļ, kas gan ir retāka parādība kurinot krāsni. Ja ir ilgdegšanas krāsniņa, tad iemesls ir arī tās nepareiza kurināšana. Galvenais, pirms sākt griezt nost gaisa padevi ir uzsildīt līdz darba temperatūrai pašu kurtuvi un kaut nedaudz sasildīt arī skursteni. Skaidrs, ka tas prasīs nedaudz vairāk malku. Pirmās 15 minūtes jākurina ar pilnu gaisa padevi, lai krāsniņa uzkarst pamatīgi, tikai tad var griezt ciet gaisu. Ja ir vecā tipa krāsns ar pelnu režģi un apakšējo gaisa padevi, tad tur parastākā nepilnīgas sadegšanas problēma ir tieši pārāk lielā gaisa padeve - kurtuve un ogles no apakšas tiek dzesētas ar nesamērīgu aukstā gaisa brāzienu un iztvaikojošās degošās gaistošās vielas ar lielo vilkmi nesadegušas nonāk skurstenī, kur arī kondensējas. Arī vecajai krāsnij apakšējās durtiņas ir vajadzīgas tikai iekurināšanas sākumā un pelnu izgrābšanai - kurināšanas laikā tām jābūt ciet un durvīs jāatstāj pavisam maziņa šķirbiņa, 1-2mm, lai gaiss nedzesē degšanu no apakšas.

Re: skursteņa remonts/būvniecība
Autors: heating ()
Datums: 17/06/2012 14:29

Vai ir kadas idejas kaa dekoratiivi apdariit skursteni kas iet cauri majai un beniniem?!Vai arii vienkarsi restaureet vecaas suves, notirit kiegelus un miers!!

Re: skursteņa remonts/būvniecība
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 17/06/2012 15:04

Apmet.
Cik zinu, vēl padlaikā un pirmajos 4.maija Latvijas gados spēkā bija normatīvs, kas apmešanu un vēl balsināšanu pieprasīja, un gan jau gluži no pirksta viņš izzīsts nebija.

Re: skursteņa remonts/būvniecība
Autors: Didims ()
Datums: 19/06/2012 00:02

Caur smuki iztīrītām ķieģeļu šuvēm gaiss skrien cauri - samazinās vilkme kuršanās laikā un lieki ventilējas siltums ārā

Re: skursteņa remonts/būvniecība
Autors: peters2 ()
Datums: 24/05/2018 22:41

Iesaku šos, viņi var palīdzēt!
[roofmaster.lv]



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **        **    **  ******** 
 **           **     **        **   **   **       
 **           **     **        **  **    **       
 ******       **     **        *****     ******   
 **           **     **        **  **    **       
 **           **     **        **   **   **       
 ********     **     ********  **    **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727