UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

durvju liksana
Autors: felikss200 ()
Datums: 08/01/2010 23:35

lugums specialistiem!! Lūdzu sakiet,kad ir vispareizāk salikt telpās durvis vai to ailes-t.i. pirms sienu špaktelēšanas vai pēc, vai arī atstāt trikai ailes uttt. Nu īsi sakott lūdzu paskaidrojiet kā rīkoties pareizāk???

Re: durvju liksana
Autors: Riģipsis ()
Datums: 09/01/2010 11:29

Durvju blokus ieliek un tad špaktelē sienas, lai vērtni nesabojātu iesaku atstāt plēves maisu tai apkārt. Te vēl ir triks ar durvju līstēm, pirms špaktelēšanas iesaku tās piemērīt, bet uztādīt tikai kad siena nošpaktelēta.

Re: durvju liksana
Autors: aaaa ()
Datums: 09/01/2010 12:30

Pirmo reizi kaut ko tādu dzirdu. Durvis mājas iekšējā apdarē vispār ir pilnīgi pats pēdējais. Parasti nošpaktelē, nokrāso, vai izlīmē tapetes, tad ieliek grīdas segumu, visu smuki pabeidz, tad saliek durvis, tad pieliek aplodas un tad grīdaslīstes. Parasti neviens grīdu neliek pirms krāsošanas un špaktelēšanas, lai to nenosmērētu, savukārt durvis nevar ielikt nezinot beigu grīdas augstumu, par aplodām pat nerunājot. Tātad...tikai un vienīgi pēc.

Re: durvju liksana
Autors: felikss200 ()
Datums: 10/01/2010 11:20

jaa,beigaas buutu tiiri un logiski,bet ja nu tas ailes ir par augstu vai platu,sanāk ka jāapstrādā,tātad nevar izlīmēt tapetes un tad apstrādāt ailes....bet pirms špaktelēšanas varbūt salikt durvis un tad izņemt,lai paliek tikai kārbas...vai kkā tur ir pareizāk????

Re: durvju liksana
Autors: aaaa ()
Datums: 10/01/2010 12:28

Durvju ailēm ir standarta izmēri, ja gribi pirkt gatavas durvis. Ja pasūti pie galdniekiem, tad ir pilnīgi vienalga, viņi atbrauc un tāpat visu izmēra.
Kādam jābūt durvju caurumam standarta durvīm, skat šeit:
[www.swedoor.lv]

Re: durvju liksana
Autors: AB ()
Datums: 10/01/2010 20:07

17 gadu laikā tikai dažas reizes bijušas ka sienas biezums atbilst durvju kārbas biezumam. Tad loģiski ka durvis jāapstrādā pirms tapetēm, citu iespēju jau nav. Tāpat ja durvis ir ar slieksni, neredzu problēmu likt pirms apdares. Arī apmales daudzos gadījumos jāliek un jāapstrādā pirms tapetēm. Ne jau visur ir tikai jaunbūves, ir visādi momenti bijuši. Manā skatījumā katrs dara kā viņam ērtāk jo katrā vietā ir savādāk.

Re: durvju liksana
Autors: h2so4 ()
Datums: 11/01/2010 23:16

protams, ka ir gadījumi, kad durvis jaaieliek pirms krāsošanas,špaktelēšnas,pat pirms reģipša pilnīgas montāžas. tie ir gadījumi,kad ir biezas sienas.
bet, enivei, var jau visādīgi kombinēt...

Re: durvju liksana
Autors: aaaa ()
Datums: 12/01/2010 09:11

Nesaprotu, kāds biezām sienām sakars ar durvju likšanu. Kā jau teicu, ja pasūta, tad kārbu uztaisa tik biezu, cik siena, ja nē, tad pēc durvju montāžas gar malām uzliek koka noseglīstes, kas pieēvelētas vajadzīgajā platumā, ko nobeidz ar aplodām. Pats sev mājās pilnīgi visām durvīm tā uztaisīju, arī darbā, skatījos mums tā ir uztaisīts. Durvis jau nav logs, kur malas ar reģipsi jāapdarina - baigi lēti un tizli izskatās.
Pirms parasti liek tikai ugumsdrošās durvis, kam slieksnis jāiegremdē utt., bet iekšdurvis liek pēc.

Re: durvju liksana
Autors: MW ()
Datums: 12/01/2010 09:41

Plānoju likt durvis šobrīd, sienas nošpaktelētas, grīdas ieliktas, durvju ailes nav apstrādātas (rēgojjās gāzbetons). Ielikšu durvis, rāmi plānoju pa visu aili. Nav tik slikti arī ar standarta durvīm, tās arī pieejamas dažādos platumos, galvenais ievērot standarta augstumu.

Re: durvju liksana
Autors: AB ()
Datums: 12/01/2010 18:40

Nu protams ka var uztaisīt kārbu pēc izmēriem. Bet es jau runāju par gatavām durvīm no veikaliem. Ne jau visi klienti ir gatavi pasūtīt durvis kuras iznāk dārgāk. Nu tad arī sanāk tā kā sanāk ar tiem biezumiem. Tāda sajūta ka cien.aaaa jūtas kā mūsu deputāti- nezin kas tautā notiek.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.