UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: flīzēšana no augšas uz apakšu?!
Autors: žora korņevs ()
Datums: 29/11/2009 20:17

flīzes neslid lejā ar mira 3000 līmi. protams ja uzjauc pareizā konsistencē,nevis tā lai pļura ir. pārbaudīta un ļoti laba līme. pats nekad nelietoju krustiņus,flīzēt vienmēr sāku no acu augstuma, bez nekādiem atbalstiem, vienīgi uzšauju strīpu līmenī.
un visi ir ļoti laimīgi un apmoerināti beigās!!

Re: flīzēšana no augšas uz apakšu?!
Autors: kila ()
Datums: 13/12/2009 16:49

ja ar ķelli velk horizontāli tad flīzes neslīd uz leju un nevajag nekādas miras, pietiek ar flexkleber.

Re: flīzēšana no augšas uz apakšu?!
Autors: Dunkans ()
Datums: 27/12/2009 18:48

Cik novērovu Vācijā liela daļa vannas istabas ir flīzētas no augšas. Biju redzējis Saimnieks serviss veikalos pamācību, kā flīzēt no augšas uz apakšu un blakus arī līme Lugato 18 kg iepakojums, kas ir domāta no augšas uz apakšu flīzēšnai un uz jebkurām virsmām. Ja līme ir jau nopirkta, ar kuru flīzes slīd lejā, var sākumā flīzes ar visiem krustiņiem salikt uz sausas grīdas un izmērīt kopējo garumu veselām flīzēm un to pašu attālumu nomērīt no griestiem līdz otrai flīzei no grīdas plus atstāt 2mm šuvi starp griestiem un flīzi. Jāsanāk prēcīzi, iespējams maksimums +/- 0,5mm novirze.

Re: flīzēšana no augšas uz apakšu?!
Autors: h2so4 ()
Datums: 28/12/2009 00:16

flexkleebers ir daargaaks par miru btw...

Re: flīzēšana no augšas uz apakšu?!
Autors: viser ()
Datums: 02/01/2010 21:45

Zinu vienu dzheku kursh flizes saak likt no acu augtuma. (arii pamataa straadaa Vaacijaa) Temps, aarkaarteejs, lidz 50m2 dienaa!!! Virtuozs!!!

Re: flīzēšana no augšas uz apakšu?!
Autors: gints40 ()
Datums: 16/05/2012 13:16

esmu pusgadu strādājis zviedru firmā,kura nodarbojas tikai ar flīzēšanu,kopā ar zviedru flīzētājiem.viss notiek bez krustiem un šuves taisnas.iesācējiem iet švaki,jo acumērs ir jātrenē.zviedri parasti sāk flīzēt no sienas vidus(protams iepriekš izvērtējot un aprēķinot vajadzīgo augstumu) uz augšu,pēc tam no vidus uz leju(tas bija par neliela izmēra flīzēm).sienām lielākas flīzes,sākot no 20*30cm, zviedri liek ar sņori flīzējot no apakšas.pirms tam viņi noflīzē pirmo rindu pa perimetru pa lāzera līniju.kad pirmā rinda pieķērusies,zviedri sāk flīzēt uz augšu,izmantojot šņori liekot to horizontālajā šuvē un vertikālo šuvi kontrolē ar acumēru.ja kāds nav piešāvis aci var izmantot lāzeru kontrolei.Zviedrijā gūto pieredzi,Latvijā virtuozi mainu tehnoloģijas pēc saviem ieskatiem.

lielas kalibrētas flīzes lieku pēc,,Latvijas skolas" no apakšas ar krustiņiem.metālu vai citu latu zem otrās rindas ,kā Latvijā pieņemts, pēc Zviedrijas vairs neizmantoju,jo sāku no pirmās rindas, flīzes augšmalu liekot līdz ar lāzera līniju (iepriekš nogriežot apakšu cik vajag ja grīda ir ar kritumu)

maza izmēra flīzes lieku pēc zviedru metodes bez krustiņiem.tā flīzēt ir daudz ātrāk,jo atkrīt laika tērēšana uzstādot latu zem otrās rindas un vilkt ārā krustiņus.lai iegūtu maksimālu ātrumu un precizitāti ir jāizmanto lāzera stienis,kuru iespīlē starp griestiem un grīdu.(stienim augšējo galu vēlams aplīmēt ar līmlenti,lai nesabojātu griestu krāsojumu,ja tas ir jau izdarīts)pa šo stieni flīzētājs var uzstādit lāzeru jebkurā vajadzīgajā augstumā dažu sekunžu laikā un kontrolēt šuves horizontāli,arī vertikāli.ši metode ir nepārspējama ja flīzes ir no lētā gala ar neprecīziem izmēriem.flīzējot neprecīzas flīzes ar krustiņiem flīzētājam jātērē daudz laika noflīzēto rindu kontrolei un koriģēšanai,kad uzliekot līmeņrādi uz flīžu rindas konstatē,ka lielākās flīzes lien ārā no rindas un lauž šuves līniju.tad sākas ,,dižā'' regulēšana ar ķīlīšiem,kartoniņiem u.t.t.flīzejot bez krustiņiem koriģēšana ir daudz ātrāka.

ja flīzējumam ir jābūt līdz griestiem un pie griestiem jābūt veselai flīzei un namdari ir pacentušies uzlikt precīzus griestus(ko vajag obligāti pārbaudīt.Latvijā parasti ir vismaz viens centimetrs neprecizitāte starp griestu stūriem.paldies mūsu namdariem),tad var flīzēt no augšas.arī no augšas flīzējot var izmantot gan bezkrustu metodi gan ar krustiņiem ja vēlaties.lielākās flīzes,ko esmu flīzējis no augšas ir 25*35cm.

bezkrustu metodei der jebkura elastīgā līme,pašam tīk knauf flexkleber

Re: flīzēšana no augšas uz apakšu?!
Autors: h2so4 ()
Datums: 17/05/2012 00:28

..krustiņi ir domāti amatieriem -diletantiem. Ir redzēts, ka caur šuvju masu rēgojas iekšā atstāts krustiņš:D

Re: flīzēšana no augšas uz apakšu?!
Autors: aaaa ()
Datums: 17/05/2012 10:21

Jūs te veči runājat kā profi, kas ar flīzēšanu naudu pelna, bet šajā forumā tādu ir maz. Man kā amatierim flīzējot bez atbalsta dēļa un bez krustiņiem pilnīgi noteikti viss aizietu pilnīgi šķībi. Turklāt krustiņš jāliek nevis guļus, bet ar vienu radziņu suvē - 4 flīžu saduršuvē ir nevis 1 krustiņš sadurpunktā, bet 4, katrs apmēram centimetru no "krustojuma". Tā viņus ir vieglāk ielikt un 1000x vieglāk iznemt. Man ir pilnīgi vienalga, vai es dienā noflīzēju 50m2, vai 2. Ja vakarā pēc darba varu noflīzēt pusi vannasistabas sienas - es jau esmu lepns un priecīgs. Tā es nedēļas laikā uztaisu smuku un akurātu vannasistabu. Te drīzāk aktuāli kā ir vieglāk iesācējam, nevis kā ir ātrāk profesionālim.
Jā, visur rakstīts, ka grīdu jāflīzē beigās, bet man personīgi likās daudz loģiskāk un vieglāk grīdu flīzēt pirmo - tad man nekas nav jādomā un jāmēra, cik augsta būs grīdas flīze, cik līme - tā es smuki starp gatavo grīdu un sienas flīzi ielieku kartona gabaliņu un man ir ideāla šuve starp grīdu un sienu, nevis kā ļooooti daudzās vietās ir redzēts, ka starp grīdu un sienas flīzi ir centimetrīga sprauga, kas ir pistūķēta ar kaut kādu tizlu silikonu un rezultātā visa tā flīzētā telpa izskatās pēc miskastes. A to taču flīzējuši profesionāļi. Problēma tajā, ka sienu flīzēja viens un drošības pēc atstāja pāris centimetrus no grīdas. Grīdu jau pēc nedēļas flīzēja cits, a tam vairs nebija kur likties.
Ja par nosmērēšanu runājam, tad uz gatavās grīdas es uzlīmēju celtniecības papīru ar skoču un beigās noņemot grīda ir kā cāļa miesa.

Re: flīzēšana no augšas uz apakšu?!
Autors: gints40 ()
Datums: 17/05/2012 11:30

aaaa,pareizi Tu dari un saki.amatieris iebrauks auzās ar bezkrustu flīzēšanu.

Re: flīzēšana no augšas uz apakšu?!
Autors: kaamisz ()
Datums: 17/05/2012 11:59

Nevajag šuvēm 4 krustus, bet gan 1 ar tādu aplīti apkārt kas reguē plakni

[www.jusv.lv]
[www.cenuklubs.lv]

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **      **   ******   **    **  **    ** 
 **     **  **  **  **  **    **   **  **    **  **  
 **     **  **  **  **  **          ****      ****   
  ********  **  **  **  **           **        **    
        **  **  **  **  **           **        **    
 **     **  **  **  **  **    **     **        **    
  *******    ***  ***    ******      **        **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727