UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Atsauksmes par būvfirmām :  Building.Lv Forums

Ģenerāluzņēmēji
Autors: jānis turiņš (84.237.186.---)
Datums: 18/08/2006 22:29


Vai kāds ir strādājis ar firmu ''Kalnozols'' subčika statusā,kādas atsauksmes.




Re: Ģenerāluzņēmēji
Autors: ref (81.198.217.---)
Datums: 21/08/2006 19:44

:) buvdarbu vaditaji ir labi un gudri, bet finanses buvniecibai bus jagaida ilgi un pacietigi, bet dazreiz var ari nesagaidit. Pie viniem stradat var tikai gadijumaa, ja tev ir pasam savs kapitals ko ieguldiit uz ilgaku laiku. ja no rokas mute, tad apdoma.

Re: Ģenerāluzņēmēji
Autors: Joris (81.198.7.---)
Datums: 24/11/2006 01:06

Kas vienreiz pastrādās ar viņiem, otru reizi negribēs.

Re: Ģenerāluzņēmēji
Autors: KOHINURS (80.232.247.---)
Datums: 24/11/2006 02:34

Piekrītu "ref".
Ir bijusi kopdarbība, gan ne apakšuzņēmēja statusā. Inženieri tiešām sakarīgi. Bet ar to finansējumu gan tā ir, bet tas jau saistīts ar konkrēto objektu. Ja pasūtītājs valsts vai pašvaldība, tad tiešām tas naudas gaidīšanas laiks ir pamatīgs. Citreiz arī pasutītāju pārstāvošā banka nodarbojas ar neloģisku birokrātiju. PIEM -, ieraksta līgumā, samaksu nevis par izpildīto darbu, bet % no kredītsummas pēc noteiktu darbu izpildes (10% pēc pamatiem, 20% pēc sienām, 20% pēc jumta utt. Tad nu var gadīties, ka tu jau liec jumtu, bet nevari saņemt pa pamatiem, jo redz kādi 10% no pamatu apjoma nav izpildīti, jo loģiski ir darīt citus darbus, nevis betonēt pamatus ieejām, piebūvēm , terasēm.)

Tā kā atkarīgs no konkrētā objekta un saprātīga līguma. Vismaz pagaidām pats nēesmu sastapies, ka būtu kādu brutāli pārmetuši, ko nemaz nevar teikt par visiem lielajiem.

Re: Ģenerāluzņēmēji
Autors: Valdis Kalnozols (---.T84.eth.dnet.lv)
Datums: 21/12/2006 18:46

Kalnozols Celtniecība- godīgākā kompānija!
Posted by: Kalnozols Valdis (---.T84.eth.dnet.lv)
Datums: 20/12/2006 16:25


Bruģēšanas kompānija SIA „Vides Dizaina Grupa” (VDG) 20. decembrī vērsusies Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā ar pieteikumu par parādu piedziņu pret SIA „Kalnozols Celtniecība”. Pieteikums saistīts ar uzņēmuma „Kalnozols Celtniecība” parādiem, kas radušies, strādājot projektā „Dienvidu pakavs".
„Vides Dizaina Grupa” uzskata: lai arī „Kalnozols Celtniecība” jau agrāk regulāri kavējuši maksājumus, šoreiz uztraukumam ir reāls pamats, jo bruģētāji nav vienīgie, kuriem minētais uzņēmums ir parādā ievērojamas summas. Turklāt „Vides Dizaina Grupai” ir radušās šaubas par „Kalnozols Celtniecība” godprātību attiecībā pret apakšuzņēmējiem.
„Mēs jau agrāk esam dzirdējuši par maziem uzņēmumiem, kas bankrotē, jo nespēj norēķināties ar piegādātājiem tādēļ, ka ģenerāluzņēmējs atsakās maksāt par paveiktajiem darbiem. Tādēļ mums ir aizdomas, ka „Kalnozols Celtniecība” ir nolēmis arī šoreiz risināt savas finansiālās problēmas uz apakšuzņēmēju rēķina. Tieši šā iemesla dēļ arī nolēmām vērsties tiesā,” stāsta „Vides Dizaina Grupas” valdes priekšsēdētājs Aigars Krīgalis.

Parastā „shēma” esot šāda: ģenerāluzņēmējs juridiski nepieredzējušu apakšuzņēmēju nostāda izvēles priekšā - vai nu parakstīt līgumu, kas izdevīgs tikai ģenerāluzņēmējam, vai arī vispār nedabūt pasūtījumu. Līdzīga līguma ķīlnieki ir arī „Vides Dizaina Grupa”. Bruģēšanas kompānija, tāpat kā citi apakšuzņēmēji, cerēja, ka diez vai tik liels un prestižs uzņēmums kā „Kalnozols Celtniecība” mēģinās viņus apkrāpt, nemaksājot par padarīto. Šodien uzņēmuma cerības gaist pat vairs ne pa dienām, bet pa stundām. Un, lai gan līgums, kas ir noslēgts starp „Vides Dizaina Grupu” un „Kalnozols Celtniecība”, nav izdevīgs bruģētājiem, tomēr likumā esot punkti, kas ļaušot Kalnozolu tiesā uzvarēt.

Kā pastāstīja sašutušais bruģēšanas kompānijas vadītājs, celtniecības darbi objektā „Dienvidu pakavs” bijuši izcili „samocīti”. Nemitīgas projekta izmaiņas un papildinājumi. Risinājumi, kurus neesot bijis iespējams sagaidīt mēnešiem ilgi. Kad tie beidzot rasti, nesamaksāto rēķinu dēļ atkal apstājušies darbi. Un tā visu laiku. Ir nauda – nav risinājuma, ir risinājums – nav naudas. Vai arī ir risinājums un nauda, bet nav atbildīga lēmuma! Apakšuzņēmēji bieži pēc ilgstošām dīkstāvēm bijuši spiesti strādāt gandrīz vai celtniecības „specvienības” režīmā. Visu šo izmaiņu, dīkstāvju un sasteigto darbu rezultāts ir pasūtītāja un „Kalnozols Celtniecība” projektu nesakritība. Šī nesakritība tad arī tiek minēta kā galvenais iemesls naudas nemaksāšanai.

„Vides Dizaina Grupa” uzskata, ka darbus veikuši saskaņā ar „Kalnozols Celtniecība” izsniegto projektu un tam sekojošajām izmaiņām. Tāpēc kompānijai ir tiesības pieprasīt samaksu par veiktajiem darbiem. „Tas, ka „Kalnozols Celtniecība” projekts nesakrīt ar pasūtītāja projektu, nav mūsu, bet gan paša Kalnozola uzņēmuma menedžmenta problēma. Un tāpēc nevar kalpot par pamatu, lai mums nemaksātu,” norāda Krīgalis.

Krīgalis piebilda, ka viņa vadītā kompānija nopietni apsver iespēju objektā „Dienvidu pakavs” noņemt bruģi piebraucamajiem ceļiem, lai norēķinātos ar būvmateriālu piegādātājiem. „Tas, par ko nav samaksāts, pieder mums. Protams, būs skumji, ja „Dienvidu pakava” iedzīvotājiem nāksies jauno gadu sagaidīt nevis ar bruģa, bet gan ar zemes piebraucamajiem ceļiem. Taču mums kaut kā ir jākompensē zaudējumi, kas ir radušies „Kalnozols Celtniecība” negodprātīgās rīcības dēļ. Es nezinu, ko šī uzņēmuma vadība stāstīs pasūtītājam, bet šoreiz esam stingri nolēmuši rīkoties, ja mums netiks samaksāts,” saka Krīgalis, uzsverot: „Visnožēlojamākais ir tas, ka mums jācīnās par naudu, ko būtībā esam jau sen nopelnījuši.”

Re: Ģenerāluzņēmēji
Autors: KOHINURS (87.110.121.---)
Datums: 21/12/2006 23:50

Jā, viss plūst un mainās. Man bija tikai termiņu un maksājumu kavējumi, bet nu jau pa smago. Toreiz caur gremdējamo Orlandu kaut kā objektu izvilka.

Re: Ģenerāluzņēmēji
Autors: Apakšnieks (80.232.153.---)
Datums: 22/12/2006 00:12

Keksi tēma te skatos ir laba pavērusies. Tad LŪK! padalīšos savā pieredzē - kas nebūt nav maza. Principā strādāju ar visiem tiem blēžiem. Labi, ka mūsu kompānijai naudas tā vairāk, tad nu mūs ar vairāk respektē, bet to virtuvi zinu labi, kā arī to "Solido" kompāniju pāris īpašniekus arī labi zinu, tad lūk "jauniņiem" tāds īss ievads celtniecības biznesā:
1. Kalnozols[Orlands] - uzmetēji - nav naudas - naudu nemaksā - līgumā nereti maksājums pēc 60 dienām, iemaksā reāli pēc 120. Starp citu nemaksā kā apakšniekiem tā arī savējiem.(Nestrādājiet ar viņiem nekādā gadījumā)
2. PBLC - nīkuļi, neveiksminieki un uzmetēji - pie stūres vecais stagnāts Lancers, apmaksa līdzīgi kā "Kolhozam"(Kalnozolam), bet vēl ir tendence katru gadu pašiem ieberzties lielos mīnusos(Centra Nams, Torena Nams u.t.t.) Nestrādāt nekādā gadījumā
3. Skonto Būve - Vecie labie KGB, pie stūres Bentley laimīgais īpašnieks un eksotiskais mednieks Rāvja kungs, nauda ir, bet tā īsti maksāt negrib, ja nav labas attiecības ar Proj. vad. labāk tur iekšā nelīst. Līgums tāds - vēl nav parakstīts, bet skaiti, ka jau esi parādā. Vienu brīdi tā kā attīstijās, bet tagad stagnē puiši. Itogo 50% 50% - var ieberzties - un neko neizdarīsiet.
4. VELVE - Totāli Lūzeri, ja ne NĪP bums sen jau būtu bankrots, principā jau bija tikai Modulis pārņēm viņus. Kompānijas maksāšanā tas nepalīdzēja. Iesaku ar viņiem laiku netērēt, ja nu vienīgi nav azarts dzirdēt vissmieklīgākos attaisnojumus - Grāmatvede dekrētā, Direktors Slims, Proj. Vad. tikko izgāja būs pēc 2 mēneši. Nekādā gadījumā nemeiģiniet, tas ir nožēlojami!
5. REMUS - polnij zaval - par naudu aizmirstiet, kaut gan strādāju ar viņiem pirms 2 gadiem. Varbūt tur jau sen viss aizvērts. Cik zinu šefu(Siņavski) tur pa krupno uzmeta.
6. RBSSKALS, ARSDOMINA, Mūsu Māja - tikai ar privātām attiecībām var kaut ko izdabūt - principā situācija bēdīga - keksi stagnā - Mūsu Mājai pēc traģiskās vadības maiņas vispār iet štelles uz leju, ceu ka ARČERS izmantos iespēju... RBSSKALS, nu negrib viņi maksāt, negrib... ARS DOMINA - itkā Pīlēns tur kaut ko veicināja, bet nu tā kā direktors ir pilnīgs bumbieris - tad tur viss ar katru dienu iet lielākā pakaļā, cik zinu neviens ar viņiem negrib strādāt un visās stroikās tiek kavēti sroki. Kā nekā Andris M. no Kalnozola vien nāk un neko gudrāks jau kļuvis nav. Ne velti visi normālākie proj.vad. iet no turienes prom. Principā arī, ja nebūtu NĪP projekti viss būtu d***ā.
Viss gan nav tik sūdīgi ir vēl citi kadri:
1. MERKS - Maksā kā pēc pulksteņa! Protams, ja tu vari nodot. Līgums - norēkties, ja gribēs, tad nu nekad mūžā nenodosi un tevi izdrāzīs. Principā paši proj. vad. to īpaši neslēpj. Cik saprotu skola no skandināviem. Iesaku visus papīrus savest kārtībā un kā kas tā rakstīt vēstules un sūtīt foto. Iesaku labas attiecības ar proj. vad. Nekādā gadījumā nekavēt termiņus, un neatstāt aktus bez parakstīšānās par saņemšanu. BLĒŽI!!! Principā tādi nomaskētu uzmetēji - Taisot Saules akmeni - uzmeta daudz un dikti!
2. YIT Celtniecība - cepuri nost! Dari Labi savu darbu un viss būs bumbās, maksā AFIGENNA labi!
3. BL Group - attīsta visus Dzintara projektus - slaveni ar to, ka uzmeta poļus "Budimex", bet nu apakšniekiem maksā godam. Vienīgais viņiem priekšnieks tāds lohs un ļimonadņiks, no celtniecības principā neko īsti nesaprot un var bez sirdsapziņas pārmetumiem paprasīt 50% atlaidi un pabrīnīties, kapēc kurpēm tā var a taviem darbiem nē. Strādāt var, ar naudu problēmas nebūs, ja nu vien tu neesi halturšiks un skaidu galva!
4. Ir arī tādi mazie, kurus maksāšanas lietās gribētu paslavēt:
- Grata Plus
- ABORA
- Pamats Plus
- un citi kadri
P.S.
Drukājiet ārā liekat pie sienas, sūtat draugiem un strādājiet raženi. Ja kādam, kas piebilstams, labprāt uzklausītu citu cienījamu cilvēku pieredzi.

Re: Ģenerāluzņēmēji
Autors: KOHINURS (87.110.121.---)
Datums: 22/12/2006 08:36

Ar gandrīz pusi no augstāk minētajiem kaut kāda veida sadarbība atsevišķos projektos bijusi, tomēr ne kā apakšniekam, drīzāk kā speciālistam, pārstāvot kādu no būvniecības procesa dalībniekiem. Bet redz un jūt arī to, kas īsti neattiecas uz pašu. Piekrītu par Aboru. Varbūt tieši tāpēc, ka viņi mazāki un vairāk tiešu kontaktu ar firmas galvgali, kuri paši ir celtnieki. Pirms gadiem 2-4 liekas, ka apakšniekiem nekāda vaina nebija arī strādāt ar Skalu, Mūsmāju, Velvi, Modulu un Arčeru.

Kaut kā, zinot vai vismaz nojaušot to virtuvi, pašam kā apakšniekam zem tiem milzeņiem negribas līzt.
Labāk ņemos ar mazajiem objektiem, jo ir vai nav šobrīd pasūtījums- tas, paldies Dievam, nav dzīvības un nāves jautājums. Noliec 1,5 ar pieredzi un 1,5 cilvēku, kas piepalīdz uz privātmāju un miers mājās. Un papīru mazāk. Un pats atbildi par savu reputāciju. Biji vienam labs - tas padod ziņu nākošajam. Pēdējā laikā pat par tāmi nav izmisīgi jātirgojas, jo visi informēti par drausmīgajām m2 izmaksām un priecājas, ja piedāvāt var nedaudz zemāk. Maksātājs parasti banka un tur lietas notiek operatīvi. Ja šodien parakstīts akts iesniegts - rīt jau nauda var būt kontā. Labi - nav baigie tūkstoši attīstībai, bet, izņemot to, kur ņemt parastu strādnieku, un noturēt to, kas pie tevis ieguvis pieredzi, cits nekas arī sevišķi nervus nebojā. Un nav arī problēma kādu mazbūdu pašiem uzprojektēt ar perspektīvu vēlāk uzbūvēt. Tā kā, ja starp mums nebūtu arhitekta un pāris dabūjamu būvinženieru, kas garantē kvalitāti kaut vai no inženierviedokļa (amatnieku un meistaru kļudas, kuras parasti redz pasūtītājs, tomēr ir vienkāršāk labojamas) un grāmatveža, kas liek sakārtot nodokļu būšanas, varētu teikt, ka īsta pelēkās zonas brigāde.

Re: Ģenerāluzņēmēji
Autors: Viens no (212.93.97.---)
Datums: 15/03/2007 20:06

Jā jā jā!
Lieliski komenti un viedokļi. Piebiedrojos "Apakšniekam" un varu tikai piemest vēl tādu kreiso kantorīti kā "Uzņēmējs" - normālam cilvēkam sirmi mati... Nekad i nedomājiet ja cienat sevi. Lai arī kāda limonāde izskatītos - beigās berziens garantēts!!!
"Transceltnieks" - vidēji pa rajonu, bet ir OK;
"Kalnozols" - vispār kaukāds nesaprotams kantoris - labāk nesākt.
"BMGS" - rullee bet apceerp...
u.t.t.

Re: Ģenerāluzņēmēji
Autors: martini (---.tux.lv)
Datums: 16/03/2007 23:24

Sia "Uzņēmējs" ar Izraelsonu priekšgalā?

Re: Ģenerāluzņēmēji
Autors: Betonētājs (80.233.254.---)
Datums: 02/04/2007 02:57

Varu ieteikt vēl kādu ļooottiii labu ģenerāluzņēmēju, ar kuru NEKAD man nav bijušas problēmas- SPN-2, ja darbu izdara kvalitatīvi un termiņos tad ar samaksu arī nav problēmu, pat atrak nekā nolīgts- sevisķi gribētu izcelt viņu projektu vadītaju Edgaru Veveru, jauns puisis, bet prieks komunicēt, un ja ir tomēr kāda problēma ar termiņu kad nu nekadi nevar iekļauties, jāaiziet un jāparuna un visu var sarunāt bez jebkādām soda sankcijām

Re: Ģenerāluzņēmēji
Autors: STAPIŅŠ (80.233.243.---)
Datums: 27/12/2011 20:57

Ģenerāluzņēmums (BŪVNIEKS)Sia MATTHAI ar Aldi Muraško kgu priekšgalā,nepilda saistības,jo tieši viņš koreģē savus būvdarbu vadītājus kā rīkoties,lai pārmestu un novilcinātu izpildes darba termiņus,lai apakšnieks līguma summas atlikuma vietā saņemtu nevis naudu,bet paliktu parādā MATTHAI.Nepamatoti argumenti,līgumsodi,līguma punkti.Sarunas,vienošanās,risinājumi no viņu puses nekādi,visu laiku nepamatota demogoģija.Neatbild par saviem vārdiem,ja kāds grib slēgt līgumu ar MATTHAI,tad apdomājiet,ka par katru vārdu,ja ir tāda nepieciešamība un darba procesā rodās kādas izmaiņas vajaga slēgt atsevišķu vienošanos.Līgumi arī taisīti nez kur,īsti nesaprotami,LR tiesvedībā nepieļaujami punkti kurus ja būtu tiesa nevarētu izmantot kā pamatotus.

NEMAKSĀJOT SIA MATTHAI SEV SARŪPĒ "LABU REPUTĀCIJU"
TĀDAI FIRMAI KĀ MATTHAI,KURA IR LATVIJAS TIRGŪ NEPILNUS DIVUS GADUS UN KURA NOPROTAMS GRIB STRĀDĀT AR PEĻŅU,AR LABU VĀRDU ILGTERMIŅĀ,REPUTĀCIJA BŪTU SVARĪGA.
PIEKOPJOT NEGODĪGU PRAKSI,NEPAMATOTAS PRETENZIJAS,SODA APRĒĶINUS JŪS GRAUJIET PAŠI SEVI.

Re: Ģenerāluzņēmēji
Autors: rosy dam (1.53.239.---)
Datums: 18/01/2024 06:39

Enter the Fusion Laboratories, the beating heart of scientific innovation in Pokemon Infinite Fusion . Collaborate with researchers, experiment with fusion recipes, and push the boundaries of what's conceivable in the realm of Pokémon genetics. It's a journey into the scientific unknown, where wonder meets discovery.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ******    **    **  ********   **     ** 
    **     **    **   ***   **  **     **  **     ** 
    **     **         ****  **  **     **  **     ** 
    **     **   ****  ** ** **  **     **  **     ** 
    **     **    **   **  ****  **     **   **   **  
    **     **    **   **   ***  **     **    ** **   
    **      ******    **    **  ********      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727