UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Mājas aizsardzība pret zagļiem.
Autors: Ansis Liepa (---.cust.tele2.lv)
Datums: 28/10/2009 20:36

ar pretzagļu sistēmām jau var visādi interesanti izklaidēties. patšāvējs ar piparu gāzes patronām varētu būt efektīgs, kāpēc ne? zagļi jau parasti nelec iekšā pa logu apāvušies ar gāzmaskām. bet ar tām sistēmām ir tā, ka nereti, jeb teiksim ~5-10% gadījumu sanāk pašam uz tās sistēmas uzrauties. vai dažreiz kautko aizmirst, vai aizsapņojas, un bladāc, acī piparu gāze. un sēdi nu dušā tagad un pārdomā dzīvi...

savai mājai uzliku bļāvēju, ar kustības sensoriem un tālvadības slēdzi ar 4 kanāliem, tātad izejot no mājas ar pulti var aizslēgt un atslēgt bļāvēju. itkā noderīgi ir bļāvēju ieslēgt piemēram pa nakti, kad pats guli. tad piemēram kāds gribēs gramstīties gar logu vai durvīm - ieslēgsies bļāvējs. vēl parocīgi ir uztaisīt trauksmes pogu - nelāgā situācijā nospiest lai ieslēdzas bļāvējs, nebūs pašam jābļauj, un cerams kāds izdzirdēs un atnāks palīgā.

varbūt esmu aizmāršīgs vai kā, bet dažu mēnešu laikā kopš tā sistēma ir uzlikta, tā ir bļāvusi uz mani, savas desmit reizes, uz pāris draugiem un radiniekiem, kā arī stipri vējainā laikā uz kustīgiem kokiem utml. kamēr to visu pieslīpē ideālā kārtībā - jārēķinās ar daudzām viltus trauksmēm, un atraušanos pašam no tās sistēmas. tas viss kaitē kopējai drošībai, tāpēc šādas pašdarbnieku signalizācijas uzstādīšanas nevaru rekomendēt kā super risinājumu.

katrā gadījumā - metode no filosofiskās puses ir tāda - jāapskata visi iespējamie uzbrukuma scenāriji, no tiem jāatlasa kādi 2-3 visticamākie, un pret tiem kaut kas jāsagatavo. piemēram savai mājai - atmetu profesionālo apzagšanu kā maziespējamu un dārgi novēršamu, turklāt mājā arī nav tādu vērtslietu lai nāktu profesionālie superzagļi. bet pret bada un krīzes nomocītiem, zemāko sabiedrības šķiru pārstāvjiem vajag kādu nebūt drošības sistēmu izštukot. noziedzība turpina krasi pieaugt, un apstākļi Latvijā paliek aizvien nelaipnāki.

Re: Mājas aizsardzība pret zagļiem.
Autors: RXE (80.232.140.---)
Datums: 24/11/2009 14:39

Vai kādam jau ir pieredze ar Evor sms apsardzi, kas maksājot 7Ls mēnesī? Viņi laikam ietaupa uz to, ka neizbrauc uz visiem izsaukumiem, bet sazvanās vispirms ar īpašnieku, un tad par katru saskaņoto izbraukumu vēl jāpiemaksā. Krīzes laikā varbūt ir labs risinājums, ja tur nav kādi zemūdens akmeņi? Laiku sanāks zaudēt, bet manā gadījumā īpašumā nav sīku vērtību, bet, piemēram, dārgas mēbeles, no kurām būtu žēl šķirties.

Vislabākā signalizācija, manuprāt, ir tāda, kas zagļus aizbaidīs jau pie loga izsišanas. Ja tu zagli aizturēsi vai vēlāk atradīsi un sodīsi, nodedzinās māju vai noindēs suni.

Re: Mājas aizsardzība pret zagļiem.
Autors: Porex (195.122.4.---)
Datums: 24/11/2009 16:28

Ceru,ka zagļi šo forumu nelasa,tādēļ varu padalīties pieredzē.Manuprāt vislabākais veids kā sevi pasargāt ir rīkoties nestandarti radoši.Pie ārdurvīm piestiprināts vecs kalkulators ar mirgojošu diodi darīs uzmanīgu jebkuru zagli.Var piedāvāt durvīs neko neslēdzošas,izteiksmīgas slēdzenes,tajā pašā laikā īstā ,samērā vienkārša,vispār nav redzama.Dzīvoklim noderēs drošības ķēdes ierīkošana tā ,lai to var aiztaisīt un attaisīt no ārpuses,bet šī iespēja nezinātājam taču nav redzama.Iedomājieties,zaglis atmūķējis atslēgu,pēkšņi konstatē ,ka mājās kāds"laikam tomēr ir",kaut gan bija "navodka",ka nebūs.

Re: Mājas aizsardzība pret zagļiem.
Autors: apsardzes.signalizacijas (195.13.195.---)
Datums: 25/11/2009 11:01

Kombinācija apsardzes signalizācija/piparu vai asaru gāzes šāvējs- noteikti ir pats efektīvākais- jo par cik apsardzes firmām jau sen vairs nav operatīvā transporta statuss viņi ierodas par vēlu, bet zaglis fiksi paķer kas pa rokai un prom, piemērs nesenais (ziedot.lv un sarkanais krusts. Es šādus paššāvējus jau esmu pāris klientiem uzstādījis un lai ciestu pats no viņiem ir jābūt superaizmāršam un iet iekšā telpās nenoņemot signalizāciju no apsardzes:) Princips vienkāršs šāvējs ir aktīvs tikai tad ja signalizācija ir ieslēgta un "piesiets" programmātiski pie tā devēja kur viņš atrodās, ja pults ir trausmes režīmā šāvējs izšauj un zaglim nav vairs variantu.

Re: Mājas aizsardzība pret zagļiem.
Autors: RXE (80.232.140.---)
Datums: 25/11/2009 13:51

Man gada laikā bija 2 viltus trauksmes. Būtu jāvedina telpas. Cik tāds šāvējs izmaksā?

Re: Mājas aizsardzība pret zagļiem.
Autors: apsardzes.signalizacijas (195.13.195.---)
Datums: 25/11/2009 14:20

To:RXE
65 Ls maksā
Viltus trauksmes nav bez iemesla, bija vai nu logs palicis vaļā, vai kāds dzīvnieks mājās, vai vienkārši gļukains dačiks.
Bet ja panelis ir normāls viņu var ieprogrammēt lai šauj tikai pie konkrētas zonas nostrādes.

Re: Mājas aizsardzība pret zagļiem.
Autors: RXE (80.232.140.---)
Datums: 25/11/2009 16:31

Man ir Jablotron Oasis kaut kāds jaunākais modelis. Logi aizkrampēti, un mājdzīvnieku nav (ja nu vienīgi kāda pele vai resna muša, bet uz tiem tak nereaģē) - tātad kustību detektors gļukoja.
Vēl jau pāris reizes pats uztaisīju viltus trauksmi, kad pēdējā brīdī atklājās, ka kodu karte nav savā vietā makā, bet mašīnā :)
Ja man kādreiz tajā īpašumā parādīsies kas vērtīgs un viegli aiznesams, tad nopietni apsvēršu šo piedāvājumu. Pa 10-15 minūtēm ādas dīvānu tālu neaiznesīs.

Re: Mājas aizsardzība pret zagļiem.
Autors: Viesturs 470 (85.254.150.---)
Datums: 25/11/2009 17:30

šobrīd pasaulē viss ir palicis tik relatīvs !
Tāds pats ir apgalvojums ka 90% gadījumos zog zinātāji ! Protams ka piemēram Gerkenu apzagt bez smalkas situācijas izpētes diez vai izdotos, taču tik pat labi var apgalvot, ka 90% gadījumos orinetējas tieši uz to, ka brutāli kaut ko salauž paķer pirmo ko var paķert un laižas, jo apsardzei tehniski ātrāk par vairākām minūtēm ierasties nav iespējams !

Re: Mājas aizsardzība pret zagļiem.
Autors: apsardzes.signalizacijas (195.13.195.---)
Datums: 26/11/2009 09:07

To: RXE
Bezvadu signalizācija? Nu ar bezvadniecēm mēdz būt falšās nostrādes, mūsdienās ēters ir pārāk pie**irsts. Protams nav nekas labāks par vadu signalizāciju, labākie devēji japāņu Optex, grib lētākus- izraēlas Crow, ij strādā kā pulkstenis.

Re: Mājas aizsardzība pret zagļiem.
Autors: RXE (80.232.140.---)
Datums: 26/11/2009 12:10

Jā, bezvadu :(

Re: Mājas aizsardzība pret zagļiem.
Autors: apsardzes.signalizacijas (195.13.195.---)
Datums: 27/11/2009 14:54

RXE
Nu ar bezvadniecēm ir tādas problēmas it sevišķi pilsētās, dziļos laukos problēmu nav, pilsētā ēters ir pārbāzts. Teiksim lidostā manas mašīnas signalizācijas pults principā atsakās strādāt tālāk par 1 m no mašīnas priekšgala:)

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **      **   *******   **      ** 
 **     **  **        **  **  **  **     **  **  **  ** 
 **     **  **        **  **  **         **  **  **  ** 
 *********  ******    **  **  **   *******   **  **  ** 
 **     **  **        **  **  **         **  **  **  ** 
 **     **  **        **  **  **  **     **  **  **  ** 
 **     **  ********   ***  ***    *******    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727