UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: REIGANSS (81.198.8.---)
Datums: 05/04/2008 17:04

Būtu interesanti zināt ko domā citi par tādu lietu kā čakarēšana no LATVENERGO un kad tas vienreiz beigsies vai nebeigsies. Man vajadzēja pieslēgt elektrību savā apbūves gabalā. Elektrības līnija iet pāri pa manu zemi. Aukstsprieguma līnija /20kV./ ari 500m. blakus- bet šie mierīgi pasaka kad bez apm. kādiem 8000Ls nekas nenotiks pagaidām. Vēlāk būšot vairāk jāmaksā. Lai taisa ātri kamērt var. Nu kaut kā smieklīgi izklausās vai ne. Gribētos zināt kā citi tiek galā ar tādām problēmām un ko dara var jau būt kad uzreiz paķer kādus 10 štukus nosviež LATVENERGO čaļiem lai tiek. Piemēram projekts par elektrības pieslēgšanu maksājot 4500Ls. Es personīgi nesaprotu kas tur var maksāt- nu nejau 4500Ls. Ja kādam ir kāda reāla doma kā to LATVENERGO varētu pačakarēt tad tik speriet vaļā. Es domāju kad ar šādiem te sūdiem ir sapinušies baigi daudzi.

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: elektriķis Māris (86.63.172.---)
Datums: 05/04/2008 19:23

regulāri saskaros ar šādām problēmām saviem klientiem. Visi baigi gudrie, nopērk zemesgabalu(liekas par lētu naudu, vēl kādu maņu dzīti), bet painteresēties klientu centrā pēc inženierkomunikāciju pieejamības konkrētajā vietā nevar, tad nu tagad 10k Ls liekas dārgi. Nezinot detaļas, pēc pieredzes varu teikt, ka summa ir tīri vidēja.
Un tā nav čakarēšana! Incanti, ja uzceļ māju meža vidū, pagasts uzreiz uzlej asfaltu līdz mājai par velti?

Tās visas ir izmaksas, ar kurām ir jārēķinās, un kamēr ļautiņi domās, ka ir paši gudrākie un vienmēr pieņem paši pareizos lēmumus, tikmēr būš šadas ziņas forumos!

nothing personal, just business

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: kamo (78.84.184.---)
Datums: 05/04/2008 19:34

nu piečakarēt tu vari viņus tikai nozāģējot stabus :D, bet nu jā probzas ir es ar pirms 2. gadi lai pieslēgtu elektrību uz māju kur JAU bija kādreiz pieslēgums dabuju nomest 1300 ls- redz viņiem baigi sagrabējās nomainīt vienu stabu :D (paldies dievam ka tik vienu-jo uz manas zemes tie ir kādi 12 kas ved tik uz manu māju) , nu ok es saku vajag sročna un tajā pat dienā samaksāju un aizvedu viņiem rēķina kopiju(paši teica ka tā būšot ātrāk), nu atbrauca veči tikai pēc kādi 2 mēn uzlika pa pāris h stabu jaunu skaitītāju un nakuj pazuda, nu pagāja vēl kāds mēnesis..es ļoooti bieži viņiem zvaniju un apciemoju, un beigās saku dodiet man to firmu kas lika stabu un skaitītāju (Latvenergo paši darbus neveic starpcitu),nu karoč sacēlu haju :D - pēc pusstundas atbrauca veči atkal un max 10 min laikā man jau bija elektrība :)
Visa kuna ir tur ka latvenergo ir monopoluzņēmums un visus pasūtijumus viņi atdod sev tīri tuvām firmām :D nu kā energoceltnieks uc līdzīgas , tātad lai būtu lētāk meklē kādu firmu kurai ir visas atļaujas ierīkot energoinženiertīklus un tad vaidzētu būt krietni lētāk :)
man piemēram viens kolēģis šitās visas atļaujas uz projektēšanu un montāžu ir dabujis :D tikai es domā ka diez ko vairāk kā atrauties no 220 pa pirkstiem viņš nezin :D , bet nu reāli tu caur tādu palaid projektu atrodi pats elektriķi, stabu montieri un aidā domāju kādus 50 % varētu ietaupīt.

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: nujaka (78.84.184.---)
Datums: 05/04/2008 20:14

to elektriķis māris.
nu tad saki tu esi stulbs vai izliecies! loģiski ka tā ir naturālākā čakarēšana starpcitu iesaku paintresēties cik uzņēmumi iekš LV piedāvā elektroenerģijas pakalpojumus! , var jau būt ka būsi pārsteigts :D bet ir tikai viens LATVENERGO monopeluzņēmums kas savukārt nosaka cenas pēc savām iegribām...
un da po kur tev atrodās tā māja reāli viens stabs maksā tik un tik un vads metrā tik un tik utt,,, un arī ('patreizējā būvniecības krīzē) darbs tik un tik, bet nevis nepamatoti 10 un * vairāk

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: elektriķis Māris (86.63.172.---)
Datums: 05/04/2008 20:57

LE nenosaka pieslēguma izbūves cenas! Atrodi firmu, kurai ir attiecīgās atļaujas un sarunā par cenu kas apmierina. Kā jau kamo minēja.

Mazāk muldēt, vairāk darīt!


Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: ralf (81.198.173.---)
Datums: 05/04/2008 21:08

Nekur nekādu cenu nesarunāsi visur tās cenas vienādas , jo tu jau vari noskaidrot cik tas maksās uzraksti Latvenergo pieteikumu ka gribi ierīkot pieslēgumu un viņi 1 mēn laikā snieks atbildi vai var pieslēkt un kādas ir aptuvenās izmaksas un beigās arī tāds cipars būs , jo ar šo ciparu un atļauju tev ir jaiet uz firmu, kur arī uztaisīs projektu un pieslēguma izmaksas, tad atpakaļ uz latvenergo, tad atpakaļ uz firmu, kur 3 mēnešu laikā ierīko pieslēgumu, tad atpakaļ uz latvenergo, kur pieņem pieslēgumu un tad pēc mēnesi uzliek skaitītāju un tas apmēram aizņem sākot no pus gada. un jau ir dzirdēts, ka vairāk tos 40% nekompensēs tā ka nebūs melojuši dabūsi visus 8000 štukas samaksāt - tā ka pasteidzies. labi ka tikai 8000ls ir dzirdēti vēl dārgāki varianti.

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: elektriķis Māris (86.63.172.---)
Datums: 05/04/2008 21:24

kāpēc vest cilvēkus maldināšanā ar savu nezināšanu?

1. Neviens neliedz izbūvēt savu kabeļlīniju no tuvākās vietas, kur var dabūt prasīto jaudu, kautvai nx100 m garu? Tikai jārēķinās, ka zudumi kabeļos uzdkaitīsies uz tava skaitītāja.
2. Kad LE aprēķinājuši izmaksas, tas vēl neko nenozīmē, jo tās ir aptuvenas, tālāk, ja sarunāsi savu firmu, kas to izbūvēs, tad arī tās būs reālās izmaksas!
3. Firmas, kas izbūvē līnijas LE vajadzībām arī savā starpā konkurē, un ja ļ. cien. oponenti zin, kas ir konkurence, tad atbilde uz cenu dažādību jau ir rokā! Pēc manas pieredzes cenas var svārstīties >20% dažādu piedāvājumu starpā, vismaz Rīgā, laukos moš savādāk, jo firmu nav tik daudz!

4. JA esmu sapratis pareizi, tad pēc jaunās kārtības(pavisam nesen stājusies spēkā) līniju utt var uzprojektēt/izbūvēt elektriķis ar attiecīgo sertifikātu!

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: REIGANSS (81.198.8.---)
Datums: 05/04/2008 21:30

Tu elektriķīti MĀRI laikam domā ka esi baigi gudrais. NEVELNA. Droši vien baidies kad TEV darba neaptrūkstās. Vot tieši ja cilvēki varētu pieslēgt elektrību pa normālu cenu nu kaut vai tādu cik tas maksā reāli- nevis galīgi pa gaisiem, tad jau tiem elektriķīšiem būtu ko darīt vēl vairāk un vairāk. Nu labi-labi manuprāt TU arī iespējams strādā tani jobenajā LATVENERGO un domā ka esi baigais umņiks. Bet tikai neiedomājies kad visi ir baigie duraki. Un diez vai varēsi man atbildēt uz šādiem jautājumiem. LATVENERGO atsūtija man tehniskos noteikumus un tās cenas apmēram tur bija šādas. 1) Kabeļlīnijas uzstādīšana 400m.ar150m2 + 400m.ar70m2. + četras uzskaites kopā maksājot 25000Ls. Interesanti no kurienes tā cena ir izpūsta. 150m2. kabelis maksā 7.5Ls metrā un 70m2 3Ls metrā kopā būtu kādi 4500Ls. Nu labi traktoriņš un rakšana 100Ls dienā, vēl tās uzskaites katra kādi 150Ls. Labi ja kopā salasītu kādi 7 - 8000Ls. Elektriķīšiem jau arī vajag nu kaut vai 10000Ls kopā nu bet ne jau 25000Ls. 2) Tālāk ja uzstādītu jauno kabeļlīniju tad vecie stabi būtu jānovāc un tas izmaksā 5000Ls. Iedomājies kas par darbu- novākt vecās aluminija drātis un nogāzt 10 sapuvušus stabus. To var izdarīt normāls vecis ar cirvi divās dienās un kā TU domā vai kāds par to samaksās 5000Ls- NEVELNA. Tur esot vajadzīga ļoti speciāla tehnika kas to tikai drīkst darīt. Es saprotu kad tam kas šo lasa nāk smiekli bet man jau smiekli sen vairs nenāk. Būtu jau ar mieru samaksāt to cik vajag lai pieslēgtu pie līnijas. Bet nejau apmaksāt līniju veselai pagasta daļai.

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: REIGANSS (81.198.8.---)
Datums: 05/04/2008 21:43

Reiganss-ralfam. Tas 8000Ls ir tikai kāda daļa kas man būtu jāmaksā. Bet tās kopējās izmaksas ja pareizi atceros bija kādi 35000Ls. Un kaimiņam 200m. tālāk tam arī 8000Ls.

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: aaaa (87.110.11.---)
Datums: 05/04/2008 22:31

Nu te mēs varam runāt ko gribam. Arī no manas pieredzes - NEVIENS uzņēmums LV pat nelīdzinās savā birokrātijā un stulbumā LE. Tas tiešām ir ārprāts. Jau te rakstīju. Man kaimiņa kaste tieši pie robežas. Manējo uzstādīja blakus - apmēram 15cm no kaimiņa kastes. Pat vadi nekādi nebija jāvelk. Tikai papīru kārtošana man aizņēma 9 mēnešus!!! un reālais elektriķu darbs, kas to visu uzstādīja, bija apmēram 1.5-2 stundas (biju klāt) un maksāja man tas ap 900 LS!!! Nu tas toč nav normāli, sakiet ko gribat. LE ir pilnīgs komunistu kantoris, kur sajēga par normālu attieksmi pret klientu, vai lietu vienkāršošana ir pilnīgi kaut kas svešs. Tur neko labot nevar - tā firma ātrāk ir jāprivatizē un struktūra jāuzbūvē no nulles.

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: X (217.199.120.---)
Datums: 05/04/2008 22:47

Es jau sen krenki nekeru. LE neizdarbias del, mes projektu iesniedzam tikai pagajusa gada beigas. Protams, lidzfinansejuma naudas vairs nav un 100% jamaksa pasam. na jau daudz, tikai kadi 10000LS!!! Ir varianti? Nav, jo bez elektribas nevari maja dzivot. Generatoru tacu negriezisi!

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: elektriķis Māris (86.63.172.---)
Datums: 05/04/2008 23:02

kas tad ir tā normālā cena? VAi VAZ ir normāla mašīna?

Vai esi gudrāks par piecklasnieku?
vēlreiz pa punktiem:
1. iesniedzi pieteikumu par jauna pieslēguma izbūvi
2. dabūji tehniskos noteikumus projekta izstrādei, kuros ir ieverta orientējošas vidējās izmaksas [www.st.latvenergo.lv]
3. Jāsadabū projektētājs un jāuztaisa projekts
4. jādabū firma, kas uztaisīs tāmi, un te sākās darbs ar tuvinātajām reālajām izmaksām, atrodi firmu, kas uztaisīs par tavu normālo cenu!
LE mājaslapā ir detalizētāks šo punktu izklāsts [www.st.latvenergo.lv]
5. LE nav juridiska pamata atteikt tevis izvēlētajai firmai ar normālo cenu, ja tā ir zemākā veicot pretendentu atlasi.


Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: REIGANSS (81.198.8.---)
Datums: 05/04/2008 23:20

Nu līdzību šim stulbumam pagaidām laikam nav nekur. Nu tas būtu apmēram ta ja nopērk mobilo telafonu nu kaut vai pa 200Ls. un paprasi LMT. pieslēgumu- līdz šim neesmu dzirdējis ka kāds teiktu kad vajadzētu piesviest vēl kādus 10000Ls. Jo vajadzētu RĒZEKNĒ kādu jaunu torni uzcelt, un LIEPĀJA arī tas tornis jau sarūsējis ta-ka vajadzētu jaunu. Tā vēl līdz šim neviens nav teicis ne LMT ne TELE-2. Ja gribi būt klients iedos visu ko vajag 10min. laikā. Pat telefonu pa 1Ls. iedod. Bet te kaut kādi kretīni grib lai vēl pa saviem līdzekļiem atremontē LATVENERGO nojātās līnijas. Gan jau kaut kāds risinājums te ir kaut kā neticās kad visi kam ievajadzēsies elektrību uzreiz paķers 10000Ls. un atdos kaut kādiem tur galīgiem murgiem. Ja kāds normāls jurists saskartos ar tādu lietu es domāju kad to stulbo kantori izģērbtu vienā mierā.

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: elektriķis Māris (86.63.172.---)
Datums: 06/04/2008 01:28

cilvēkam, kurš no tā neko nesaprot tas liekas neloģiski, bet, ja tehniskajos noteikumos tā stāv rakstīts, tad tas ir jāpieņem defakto. Diezvai būsi apmierināts ar 1 kW pieslēgumu un tad kad ieslēgsies ledusskapis apstāsies veļene, jo spriegums nosēdīsies dēļ līnijas garuma un mazās caurlaidspējas.

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: REIGANSS (81.198.8.---)
Datums: 06/04/2008 13:10

Domājiet ko Jūs gribat. Un tie kas tajā LATVENERGO strādā no savas domas jau neatkāpsies. Bet neloģiski vienalga ir tas kad par maniem līdzekļiem ir jātaisa rekonstrukcija apmēram kādiem četriem-pieciem abonentiem tas ir (jāpievelk jaunas līnijas) un man par to jāmaksā gandrīz 10000Ls. Tas jau nekas kad man esot tikai 60% jāsedz. Pārējo LATVENERGO sedzot. Kam tad te galu galā tās elekro līnijas ir manas vai LATVENERGO. Un ja arī tā būtu ja tomērt atrodas kāds muļķis un maksā un uztaisa to rekonstrukciju tad pēc tam pie jaunām cilpām pieslēdz vienalga ko apmēram pa 600Ls. Kaimiņi apkārt tik to vien gaida kad kāds nosporensēs kādu rekonstrukciju lai varētu pieslēgties. NU KUR TAD TE IR TĀ LOĢIKA. Ja visas tās līnijas izmaksas padalītu uz visiem tad jau būtu daudz-maz normāli. Nevis te vienam uzgāž 60% un paši atmaksā tikai 40%. Tad jau sanāk kad es eamu bagātāks nekā tas nabaga LATVENERGO, un man tās viņu līnijas vajag vairāk nekā viņiem pašiem. Diez kas notiktu ja es to veco līniju nogāztu kas iet pa manu zemi. Jo man jau nekāda labuma vienalga no tā nav un elektrību dabūt nevar. Pēc likuma 10 dienu laikā jaatjauno pieslēgums esošajiem klientiem. Un ja vairākkārt tos stabus nogāzīs varbūt pat kad ieraks kabeļus. Un tad varēs tikt pie normālas līnijas.

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: elektriķis Māris (86.63.172.---)
Datums: 06/04/2008 15:17

nu a ko tad vēl te peries, ņem cirvi un kļūsti par normālu veci :).

Atkārtošos!
Neviens neliedz izbūvēt savu privāto kabeļlīniju no tās vietas, kur ir iespējams pievadīt tavu prasīto jaudu! un tad neviens nekas pie tava kabeļ

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 07/04/2008 09:15

Līnijas projektēšanas un izbūves organizēšana nav elementāra lieta klientam, kurš to veic pirmo vai vienīgo reizi mūžā. Nereti tīklu rajonā klientiem sadod tādu projektēšanas firmu vizītkartes, kuri par projektēšanu vien prasa gandrīz Latvenergo iepriekšaprēķināto cenu par pilnu ierīkošanu.
Laimīgi tie, kam izdodas atrast firmu, kura samierinās ar 7% no LE iepriekš aprēķinātajām izmaksām vai, sliktākajā gadījumā, ar 7% no paredzamās tāmes (kas inflācijas apstākļos pārsniedz iepriekšējo gadu statistiku), un kas ne tikai sola, bet arī izdara saprātīgā laikā.
Man gan grūti stādīties priekšā formalitāšu ciklu, lai izveidotu juridiski drošu sev piederošu līniju pa sev nepiederošu zemi.

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: ERIKO (81.198.8.---)
Datums: 07/04/2008 22:35

Viss te tā baigi interesanti izliekas. Te būs neliela pieredze no man zināmiem notikumiem. Vienās lauku mājās tieši kur beidzas el.linija kāda veca tantiņa nebija laicīgi samaksājusi. Nu tālāk viss kā jau parasti kādu dienu piebrauc ŅIVA un vecais ar plaķenēm štromi nost. Tad kad večiņa samaksāja un vajadzēja atslēgt štromi atpakaļ izrādās kad nevar jo stabi esot jau kaut kādi noņemti un esot jātaisa rekonstrukcija tā līnija vairāk nederot. Lai vecene maksā apm. kadus 5000Ls. tad taisīs tālāk. Kā tas viss beidzās nezinu.

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 08/04/2008 07:48

Var būt arī tā: Kamēr tantiņa maksā parādu, kāds cits jau palielinājis jaudu un tantiņai jāapmaksā jauns trafs!

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: reiganss (81.198.8.---)
Datums: 08/04/2008 21:49

Nu ko tad elektriķis Māris pa šo te nekā neuzraksta? Kā tad diez tas viņuprāt arī laikam ir pavisam loģiski un varbūt pat kad baigi pareizi.

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********        **  **     **   ******   
 **     **  **    **        **  **     **  **    **  
 **     **      **          **  **     **  **        
 *********     **           **  **     **  **   **** 
 **     **    **      **    **   **   **   **    **  
 **     **    **      **    **    ** **    **    **  
 **     **    **       ******      ***      ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727