UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 4
Re: Cik ilgi LATVENERGO
Autors: Vienstāvs (212.93.96.---)
Datums: 29/05/2013 10:48

Cik lasīts, visiem plāno ieviest abonēšanu. Pēc kā daudzi no neapdzīvotām lauku mājām paši atslēgs, un LE varēs likvidēt ne tikai "nerentablās" zemā, bet arī vidējā prieguma līnijas un trafus. Pēc tam, ja kāds gribēs španni nekurienes vidū, glābs tikai ķīniešu ražoti "alternatīvie" avoti un aķi, kas, cerams, kautkad sasniegs vairumam pieņemamu cenas/performances attiecību.

Sodīti LATVENERGO apakšuzņēmēji par tāmju saskaņošanu!
Autors: Vienstāvs (178.16.22.---)
Datums: 27/06/2013 11:31

Neticami - beidzot kāds izkratījis firmas A B C:
[www.delfi.lv]
LETA 27.jūn.2013 11:12
"Konkurences padome piemērojusi divu miljonu latu latu naudas sodu 26 energobūvniecības uzņēmumiem, kas vairāk nekā 300 iepirkumos kropļojuši konkurenci un sadārdzinājuši cenu. Uzraugu PĀRMETUMI veltīti arī AS "Sadales tīkls" un AS "Latvenergo".
Sodītie elektrobūvniecības uzņēmumi no 2006.gada līdz pat brīdim, kad KP ierosināja pārkāpuma lietu, saskaņoja savu dalību konkrētajos iepirkumos. Aizliegtā karteļa vienošanās tika īstenota pēc shēmas - pretendents, kuram vienošanās rezultātā bija paredzēts uzvarēt, citiem pretendentiem nosūtīja vai nu jau sagatavotas tāmes, vai norādes par to, kādas cenas tiem būtu jāpiedāvā, vai arī nosūtīja pats savu tāmi, norādot, lai pārējie pretendenti savu cenu veido lielāku."

Re: Sodīti LATVENERGO apakšuzņēmēji par tāmju saskaņošanu!
Autors: rbm (178.16.22.---)
Datums: 27/06/2013 11:43

tagad jautājums - pie kā vērsties lai man atmaksā pusi no pieslēguma maksas :D

Re: Sodīti LATVENERGO apakšuzņēmēji par tāmju saskaņošanu!
Autors: Vienstāvs (178.16.22.---)
Datums: 27/06/2013 12:13

Mēģinu turpināt ķēdīti - ja firmas ziedoja partijām, tad partijas samaksāja masu mēdīšanas līdzekļiem, reklāmas aģentūrām, tipogrāfijām...

Re: Sodīti LATVENERGO apakšuzņēmēji par tāmju saskaņošanu!
Autors: Espats (178.16.22.---)
Datums: 27/06/2013 13:20

Cenas ir tādas kādas vajag...
[financenet.tvnet.lv]

Re: Sodīti LATVENERGO apakšuzņēmēji par tāmju saskaņošanu!
Autors: m. (178.16.22.---)
Datums: 27/06/2013 18:09

Par konfisceto naudu atkal uztaisis kadu parcenotu vai bezjedzigu projektu!

Re: Sodīti LATVENERGO apakšuzņēmēji par tāmju saskaņošanu!
Autors: Vienstāvs (178.16.22.---)
Datums: 28/06/2013 10:05

Konkurences padome piedāvā spilgtākos citātus no konkurentu sarakstes:
Pielikumā ir 7 tāmes par kopsummu 60 559 Ls bez PVN. Lūdzam palielināt cenu par 4 tūkstošiem bez PVN un mainīt tāmju izskatu.
Jūsu summa ar PVN ir 15 528,81 Ls. Tāmei lūdzu izveidojiet sev raksturīgo izskatu.
Informējam, ka Jūsu summas dotajam objektam atsūtīsim nākamās nedēļas sākumā.

LETA: SIA "Elbra" pārstāvis Roberts Koklačovs laikrakstam "Dienas bizness" atzinis, ka "mahinācijas" iepirkumos tiešām ir veiktas - principā uzņēmums bija nostādīts fakta priekšā un īsti nebija iespējas izvairīties. Cik noprotams, šāda situācija uzņēmumam bijis izdzīvošanas jautājums.

Manas pārdomas. Vienotā iekšējā bazara dalībnieki, kas šo visu gadiem akceptēja, tagad ir sašutuši un būs spiesti iztikt bez daudziem pasūtījumiem. Pa to laiku darbiniekus, iespējams, pārvilinās citi "investori" (diez vai no Latvijas). Un kas ir labāk? Vietējais kungs - blēdis, vai svešinieks, kas par Latviju zinās tik vien, ka viņam te kautkas pieder...

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: Monta (178.16.22.---)
Datums: 29/04/2014 16:13

Liels prieks kad nu ir tā savā ziņā paveicies!
Es arī cenšos ievilkt elektrību mājā kas nebūt neatrodas tālu no Rīgas!
Māja ir Jaunmārupē un tieši pretī Olainferm uzņēmumam, bet lai pieslēktu savai majai elektribu man prasa 91 000 EUR (64 tukst. Ls)
Nezinu kā Jums izdevās saglabāt mieru!!!
savacu vēl 10 cilvējus kad ar mieru mesties lai ari savam majam taja puse dabūtu elektribu, bet nu liekas nereāli visu procesu sākām kārtot pagājušo gad 09.09.2013 drīz būs gads bet vinivisu laiku tikai čakare pratu. projekts puse bet tad izradas kad jataisa saskanošna ar LV ceļu un birokrātika kopumā liela! Tik nesaprotu vienā ceļa pusē ir Jaunmārupes centrs un daudzīvokļu mājas, bet otrā pusē nevar pievilkt elektrībuu kas tas par sviestu!

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: ZR (83.136.136.---)
Datums: 22/05/2014 16:56

Tām Jaunmārupes mājām ir sava projektētā (tagad jau noteikti stipri pārsniegta) elektroenerģijas jauda. Jūs, kā rakstāt - 10 īpašnieki (neliels ciematiņš), arī gribat elektrības pieslēgumu. Acīmredzot ir jāizbūvē jauna infrastruktūra - transformātori, elektrolīnijas utt., pie tam elektrolīnijai jāšķērso autoceļš. Protams, ka izmaksas būs lielas.
Ja Jūs skolā būtu mācījusies arī fiziku, tad saprastu elektroenerģijas pārvades principus.
Daudziem saprotamāk ir tā - ja jums pa krānu tek ūdens, jums vienam ar to pilnīgi pietiek, pietiek arī diviem vai trijiem reizē, bet iedomājaties, ka šo ūdens strūklu gribēs padalīt vēl desmit lietotāji, kas tur katram tiks... Tāpēc vajag resnākas caurules (elektrībai vadus), lai vienlaicīgi dabūtu cauri vairāk ūdens.
Tas attiecas arī uz vecāku topiku tēmām - "kāpēc man jāmaina visa elektrolīnija, kas apgādā vēl citus kaimiņus?". Kaimiņiem bez tevis elektrības jauda pietiek, bet pieslēdzot vēl vienu patērētāju visiem būs problēmas, pieslēgumu vajag tev, kāpēc lai kaimiņi maksātu par to?

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: hihi (178.16.22.---)
Datums: 22/05/2014 22:40

Visvairāk nepaveiksies tai privātmājai, kura uzrakstīs jauna pieslēguma pieteikumu akurāt nākamajā dienā pēc tam, kad būs izbeigušās visu mūsu HES, TEC, ŠMEC un visu importa starpsavienojumu kabeļu nominālā jaudas :) Tad pieslēguma tāmē ieraudzīs jauna TEC būvniecības izmaksas :)

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: Zodčijs (178.16.22.---)
Datums: 23/05/2014 00:52

Ja frizētavas būtu attiecīgajā pakļautībā - man droši vien pie matu apgriešanas rēķina pieskaitītu jaunas šāmpūna vai smaržu mucas izmaksas - ja iepriekšējā nelaimīgā kārtā būtu piebeigusies - tieši manis apkalpošanas brīdī - un varbūt arī no manas pārslodzes izbeigušais matu dzenamais...

Ūdentiņa piemērs derīgs pirmklasniekiem...tīklu resursi attīstība, modernizācija - tas ko izmantos arī citi vēlāk klātpienākušie - un maksās par pakalpojumu saimniekam!!! - arī jāfinansē saimniekam - nevis jāuzkrauj dotā brīža klātpienācējam....

Bet no pelnoša pakalpojumu sniedzēja, kurš mūsu "godīgajā" valstiņā - turpina atļauties pats priekš sevis likumus rakstīt - godīgumu prasīt laikam ir bērnišķīgi...

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: Pavels.O (178.16.22.---)
Datums: 23/05/2014 10:30

Nu nevajag pārspīlēt.
ZR pēc būtības ir taisnība, jebkurš tīkls ir projektēts pēc noteiktiem pamatkritērijiem, piemēram, māju skaita, pieļaujamās jaudas, u.t.t., rezerve ir, bet nu saprāta robežās un tas ir pamatoti. Ja ir projekts N mājām ar kopējo jaudu uz 250 kVA, tad arī uzliks tādu trafu, vadus u.t.t., ja pēc kāda laika atnāks jauns(i) saimnieks(i) un gribēs lai uz 250 kVA ir N+1(i) māja, tad diez vai pārējie N saimnieki gribēs samazināt sev jaudas un neviens nepārslogos trafu dēļ tā.
Nevajag uz citiem uzvelt savu vajadzību.
2Zodičijs
Un matu griešanā ir ierēķināti šampūni, smaržas u.t.t., nav īsti korekts salīdzinājums.
2hihi
Kāpēc tad LV ir nostūri, kur knapi pietiek 1f 16A un līnijas galā sprieguma kritums ir virs 5%?

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 23/05/2014 10:47

Pavels.O Wrote:
-------------------------------------------------------
> 2Zodičijs
> Un matu griešanā ir ierēķināti šampūni,
> smaržas u.t.t., nav īsti korekts
> salīdzinājums.

Tu centies apgalvot, ka, maksājot ikmēneša rēķinu, tajā maksājamajā ciparā nav iekļauta maksa par atbilstošas infrastruktūras izmantošanu, par infrastruktūras modernizēšanu, labošanu, nav iekļauta uzņēmumu peļņa utt utjp? Par ko tad mēs katru mēnesi maksājam? Tik par gaisu, ko elpojam?



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 23/05/2014 10:47, labojis binary.

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: Pavels.O (178.16.22.---)
Datums: 23/05/2014 11:07

nē, nav jau runa par pakalpojumu, matu griešana ir tas pats, kas elektrības izmantošana - pakalpojums, kur iekšā amortizācija, peļņa, resursi nodokļi u.t.t. ar zināmu robežu.
Runa ir par jaunu pieslēgumu, jaunu frizētavas telpu, krēslu - vietu. Frizētavu, kura var apkalpot 5 klientus (nu tāda maza, sūdī..a), bet parādās jauns klients, kurš ar grib nogriezt matus, tad viņam saka ok, bet ir jāiegulda naudiņa - nopirksim papildus krēslu, ja nepieciešams izbūvēsim jaunu telpu (nomainīsim trafu u.t.t.) neviens jau nesaka: uzcelsim tev jaunu frizētavu (HES, TEC u.t.t.)
tāpēc ar teicu, ka salīdzinājums nav īsti korekts
P.S. Es nerunāju par izmaksām (samērīgas vai nē u.t.t.) bet par būtību, un resursu galējību

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: Zodčijs (178.16.22.---)
Datums: 23/05/2014 12:34

1)Salīdzinājums ar frizētavu - ir sarkasms - pirmā līdzība, kas ienāca prātā....pasmejamies...

2)Nedomāju, ka kādam no mums - ierindas cilvēkam - būtu morāls pienākums būt korektiem izteikumos pret bezkaunīgu monopolistu, kurš patiesībā ņirgājas par mums...drīzāk būtu jāpārmet, ka kāds vēl ir korekts...piemēram nesen... atvērtais tirgus!!! ir traģikomiska operete - ja ne ņirgāšanās!!! Vai ta nē ?

3) Nav būtiski vai runa par pēdējās Arktikas naftas piles pārdošanu....vai par Tec būvēšanu, šitā līdz saknēm neaizraksimies...varēsim filosofēt un cēķināt mūžīgi mūžos !

4)Jebkurš DARBS (fizisks, intelektuāls) - Jebkurš PAKALPOJUMS - IR PRECE !!!, kā jebkura cita taustāma (Marksa kapitālisms jāpastudē! - nekas pasaulē nav mainījies)

5)Un Būtība lūk ir dziļāk - tas kurš vēlas Nopelnīt vairāk kā vakar (vai arī vienkārši uzturēt pakalpojuma sniegšanas iespēju- tātad uzturēt infrastruktūru- ar visu no tā izrietošo)- attīsta un paplašina ražošanu !!! uz sava rēķina...un nekā savādāk...un Normāls ražotājs tā arī dara - jo viņam nav citu variantu !!!...Binary jau noilustrēja...
...ja tas frizieris prasa no manis ko neadekvātu - es paceļu cepuri un aizeju pie cita - un viņš agri vai vēlu spiests mainīt attieksmi...bet nav jau kur aiziet...

6)Tā kā ...VISI IR VIENLĪDZĪGI, BET DAŽI IR VIENLĪDZĪGĀKI (Dž.Orvels)....tie arī patiesību cenšas grozīt...

Cik nav dzirdēts...man - vienkāršam pilsonim - pasīvam lietotājam jāsedz puse no jauna transformatora izmaksām, jo mana pieprasītā jauda pārsniedz tā iespējas...nu un - tā nav mana darīšana... cita lieta, ja taisu baismīgo ražotni - lai pelnītu...tad jā - man būtu jāpiedalās kaut cik arī ar savu maciņu...
Bet nav reālas alternatīvas - kā tikai aizcelties uz citu valsti.....

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: Pavels.O (178.16.22.---)
Datums: 23/05/2014 13:13

Piekrītu par pārmērīgām prasībām un maksām, tā pat par tirgus atvēršanu.
Bet pastāvu uz tā, ka jebkurš resurss nav bezgalīgs un ja tika projektēts konkrētam gadījumam un nosacījumiem, tad mainot mainīgo skaitu, mainās nosacījumi un visa sistēma kopumā. (kam, cik un kā jāmaksā par nosacījumu maiņu ir sekundāra lieta)
Būtu jau ideāli piedāvāt klientiem pieslēgumu par velti (iespēju robežās), jo pakalpojumu un preci vēlāk pirks kādu laiku (var vilk paralēles ar mob. tel., kur uzbūvē sistēmu, iedod par simbolisku samaksu uztvērēju, bet laika gaitā klients nes naudu / peļņu uz pakalpojuma saņemšanas rēķina. Bet būsim reāli citas alternatīvas nav, nav kur likties (brīvā tirgus atvēršana ar neko nesekmēs, jo nevienam nav intereses par tik mazu tirgu, kur vēl jāiegulda milzīgs resurss, lai investīcijas kādreiz sāks atmaksāties) IMHO

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: pamats topošais (178.16.22.---)
Datums: 23/05/2014 13:15

Tas bezpriģels nekad nebeigsies. Galu galā, LE peļņu atņem un tāpat ieliek valsts budžetā, lai nebūtu jāsakārto saimniecība un kāds jāatlaiž...
Kas attiecas uz izmaksu pamatotību - fufelis tas ir! Mums arī ciematiņš no elektrificējās - salika visiem kastītes. Jaudas taču sarēķinātas uz konkrēto slodzi, vai ne? Ciematiņā reāli patērētāji 1/8 - secinājums? 7/8 mierīgi varētu pieslēgt bez izmaiņām līnijā, jo nav jau noslodze. Kad parādītos noslodze, tad pēdējam arī būtu kaut kas jāmaksā - jo varbūt jāmaina trafiņš utt. Bet mums pie ciemata vēl viens izdomāja elektrību vilkt - hopā, šim uzreiz - jāmaina trafs, vēl kaut kas tur infrastruktūrā...Protams, ka tās ir blēņas! Bet cilvēks neko nevar panākt - ja gribi, maksā, negribi - liec sev propelleri...
Protams, LE arī pukojas par tiem, kam kastītes uzliktas, bet patēriņa nav. No otras puses bija tak 40/60 no izmaksām, tātad LE zaudējumi sanāk tikai 60%. Bet ja patēriņa nav, tad viņi noņem skaitītāju un jātaisa pieslēgums pa jaunam, kad viņi kompensē 100% savus izdevumus, jo reāli infrastruktūra jau ir!
Tad vēl pārdomām - kad braucu garām un redzu uz stabiem saliktos gaisa vadus - vai tiešām lētāk ir stabi, līnijas, vadi, rakt, zāģēt, pieslēgt, pacēlāji, labot, drošība, kritieni utt nekā ierakt 1x zemē un miers? Protams, LE tas ir dārgāk, bet kaut kā individuālam pasūtītājam tomēr lētāk...

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: VK (178.16.22.---)
Datums: 23/05/2014 13:26

Vienmēr pastāv vairākas iespējas. Latvijā ir izvēlēts variants, ka tas kurš vēlas jaunu pieslēgumu par to arī maksā, jo pretējā gadījumā būs jāmaksā visiem pārējiem. Naudu var paņemt no tā kurš vēlas pieslēgumu, vai arī iekļaut tarifā visiem lietotājiem, kas manas vēlmes uz jauno pieslēgumu būs jāsedz.
Nav labs variants visas izmaksas uzlikt jau esošajiem klientiem, jo tad potenciālais klients nedomās vai vispār reāli tur ko būvēs, bet tikai prasīs lai tīklus izbūvē. Tad Latvijā būs daudz vairāk tukšu pļavu ar sadalēm, un daudz augstāks sadales tarifs.

Izmaksas gan lielā mērā ir atkarīgas no nodokļu samaksas, kas būvējot privātmāju notiek ļoti reti.

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: Zodčijs (178.16.22.---)
Datums: 23/05/2014 14:00

Protams protams...kāda valsts - tāda arī valsts valstī...
Likumus sarakstīt un sakarīgā dzīvotspējīgā sistēmā sakārtot tā, lai nebūtu Nepārtraukti Jācīnās ar Nevēlamām sekām - tā nav mūsu darīšana - katram savs darbs...tas tā kā būtu jādara tiem, kas par to - to pašu nodokļu naudu saņem....jau 20 garu gadu garumā...

Ja vēl dziļāk ņemam - tad kādu dzīves kvalitāti mums spējīga nodrošināt valsts, kura aizgūtnēm nepārstāj mums atgādināt - būsim godīgie nodokļu maksātāji - tad mums Visiem ies labi.....aizmirstot mazu piebildi - Visiem Vienlīdzīgākajiem ... nečīksti - kļūsti par tādu ...un viss tev būs...

Jaunajām māmiņām - katrai iedot papildgrašus mēnesī par bērnu.....aizgūtnēm stāstot kādi papildus miljoni tam tiks iztērēti....pirms radāt bērnu - vajag domāt par to ko varēsit dot tam ēst (neviens jau nespiež dzemdēt !).... jūsu brīva izvēle - pilni puņči sveču gaismā vai pustukši pie spuldzītes...kaut kā tā...pārāk ēst jau esot kaitīgi...
Un godprātīgam - mūžu nostrādājušam pensionāram, kurš vecumdienas gribēs pavadīt "pelnītā" atpūtā savā seņču namiņā - varbūt arī būs brīva izvēle - 10 taukšķi vai sveču gaisma...

NEADEKVĀTĀ SAMĒRĪBĀ - tur tā problēma - nav runa ka kaut kas jādod par pliku velti....

Re: Cik ilgi LATVENERGO čakarēs jaunos klientus un nepieslēgs elektrību?
Autors: Teorētiķis (178.16.22.---)
Datums: 23/05/2014 14:14

1.Elektrības ražošanu un pārvadi vairs nav ko jaukt vienā katlā LE ir ražotājs un ST ir piegādājs pēdējā jūdzē.
2.Es negribētu konkurenci kā Indijā [www.google.lv] :) kad katrs var vilkt savu vadu bez jebkādas poņas
3.Jāpiekrīt, VK, kāpēc man vecam patērētājam būtu jamaksā vairāk par to ka jauns patērētājs vēlās ievilkt elektrību savā iespejamā īpašumā kaut kur laukos 5km no tuvākā elektrības staba? Ja būtu ierakumu otrā pusē, tad noteikti ka lamātos ko tas ST tik dārgi 10k grib pa kilometru, lai paši no peļņas sedz utt. Bet peļņa tiek gūta no citiem lietotājiem.

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    ********  **     **   ******    ********  
 **    **   **        **     **  **    **   **     ** 
 **         **        **     **  **         **     ** 
 **   ****  ******    **     **  **   ****  ********  
 **    **   **        **     **  **    **   **        
 **    **   **        **     **  **    **   **        
  ******    ********   *******    ******    **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727