UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Siltā grīda garāžā
Autors: k06k (81.163.76.---)
Datums: 11/01/2022 10:47

Sveiki!

Droši vien dumjš jautājums, bet no siltajām grīdām neko diži nesaprotu.
Garāžā tiek plānota siltā grīda. Jautājums - vai remontbedres grīdā arī var ievilkt apkures trubu? Tas taču nekādu papildus slodzi sūknītim neuzliks, jo vienā pusē būs kritums, otrā tik pat liels kāpums. Vai ne?

Siltumu manuprāt tur vajag, jo ikdienā, kad bedre ir salikta ciet, tur veidojas mitrums. Arī neliela gaisa apmaiņa jāplāno.

Re: Siltā grīda garāžā
Autors: Jampadracis (212.3.217.---)
Datums: 11/01/2022 11:02

Sūknim nekas grūtāks tur nebūs, jo nav jāpumpē uz augšu.

Siltā grīda garāžā - lieliski :) Es pat teiktu, ka izvirtība :D

Re: Siltā grīda garāžā
Autors: Cogito (84.237.202.---)
Datums: 11/01/2022 12:20

Principā, ja reiz veido tādu luksusu, bedrei var būt ne tikai siltā grīda, bet arī siltās sienas.
Sūknim no tā nekas. Galu galā, ir jau arī divstāvu mājas. ;)

Re: Siltā grīda garāžā
Autors: k06k (81.163.76.---)
Datums: 11/01/2022 14:19

nu, bet ja visā ēkā būs centrālā apkure, un sanācis tā, ka garāžas grīda jāpārbetonē, jo savu ir nokalpojusi, tad kāpēc apakšā nenosiltināt un trubiņu neiemest iekšā? :)

Re: Siltā grīda garāžā
Autors: jtdesign (83.243.94.---)
Datums: 12/01/2022 11:38

Ja reiz nododas lux lietām, tad kāpēc bedre, bet ne pacēlājs? Šodienas apstākļos bedre ir viduslaiki, gan svētdienas braucējam, gan profesionālam remontētājam.

Tā tiešām ir izvirtība.

Re: Siltā grīda garāžā
Autors: protuprotu (84.237.191.---)
Datums: 12/01/2022 19:17

jtdesign rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ja reiz nododas lux lietām, tad kāpēc bedre, bet
> ne pacēlājs? Šodienas apstākļos bedre ir
> viduslaiki, gan svētdienas braucējam, gan
> profesionālam remontētājam.
>
> Tā tiešām ir izvirtība.

Ja griestu augstums neatļauj pacēlāju, jātaisa bedre. Man arī ir bedre, auksta un mitra.

Re: Siltā grīda garāžā
Autors: k06k (81.163.76.---)
Datums: 12/01/2022 21:28

Tieši tā arī ir - ēkā varu iebraukt ar Trafic busu, bet līdz griestiem paliek ap 40cm. Tāpēc pacēlājs nav iespējams. Un bedre jau ir gatava. Tik, cik eļļu nomainīt, ritošo paskrūvēt - pilnīgi pietiek.
Tā kā šobrīd ir plānā pārbetonēt grīdu, pie reizes gribās sakārtot bedri. Bedrē šobrīd ir ķieģeļu sienas, vispār nav grīdas un ir notece uz centrālo kanalizāciju, ja nu kas. Bet ūdens iekšā nenāk. Toties sienas ir ļoti mitras. Es gribu, lai bedre ir sausa - tāpēc jāiebetonē grīda, jāapstrādā sienas, bet nākotnes priekšnosacījums ir arī siltums - tas izdzīs mitrumu.

Starp citu siltā grīda tāpēc, ka ēka paliela, otrajā stāvā sanāk dzīvoklītis uz 80kv.m Tāpēc visā ēkā tiek plānota centrālā apkure. Garāžā nāk tikai par labu, ja tiešais siltumdevējs ir citā telpā.

Re: Siltā grīda garāžā
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 12/01/2022 21:57

Diezgan neracionāla doma manuprāt. Ja mērķis bedres sausums, tad ir jābūt siltinājumam uz sienām un bedres grīdas un sildīt tur neko nevajadzēs. Mitrums bedrēs un pagrabos lielā mērā rodas vasarā (nevis ziemā), jo zeme ir vēsāka kā siltais un mitrais vasaras gaiss - attiecīgi uz virsmām izkrīt kondensāts. Ziemā savukārt viss ir otrādi un ja šādā bedrē izveido ventilāciju, tad viņa būs sausa (kā man tagad). Ja mitrums rodas no zemes mitruma, tad atkal cits stāsts.
Par silto grīdu garāžā es it kā vēl varu saprast, bet nu baigi jau nu racionāli tas nav tik un tā, ja vien tā garāža netiek diendienā izmantota kā darbnīca. Siltās garāžās ziemās autiņi pūst tā ka maz neliekas. Laut kad nākotnē pastāv risks uz aizsalšanu, ja pēķšņi izdomāsies nogriezt garāžai siltumu un tur iesit sals grīdā.
Teiksim tā - šī doma kopumā ņemot ir izņēmums nevis standarts un viss kas ir izņēmums vienmēr liek uzdot jautājumu - kāpēc?

Re: Siltā grīda garāžā
Autors: k06k (81.163.76.---)
Datums: 12/01/2022 23:06

Nu labi. Priekšlikums tad ir radiatori pašā telpā?
Tā telpa jau tagad 80% laika ir kā tusiņu vieta bērniem. Tā nav eļļaina garāža, drīzāk vieta, kur uzspēlēt biljardu. Tur ir boksa maiss, tur kādreiz ieslēdz youtubi un pasporto uz paklājiņa, tur ir muzika, tur varētu nākotnē filmu ar projektu sīčiem uz sienas uzlikt un tml. Bet ar iespēju iebraukt ar auto. Tāpēc radās ideja par silto grīdu, jo pārsvarā pavisam cits pielietojums.

Par bedri - nosiltināt sienas vairs nav reāli. Tad viss jāārda laukā un jāsāk no sākuma. Piezīmi par ventilāciju ņemšu vērā, kaut kas jāizdomā. Ikdienā gribu, lai bedre ir diezgan kvalitatīvi nosegta.

Par mīnusiem - negribas ticēt, ka zem ēkas kādreiz varētu būt mīnuss. Nav jau arī galīgs šķūnis. Šoziem pašā telpā ne reizi nebija zem nulles, kaut gan tajā aukstajā decembra nedēļā netika kurināts. Bez tam zem grīdas taču būs siltinājums.

Vienārdsakot esmu atvērts idejām, priekšlikumiem, uzlabojumiem utt.

Re: Siltā grīda garāžā
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 13/01/2022 06:25

Es varetu ieteikt ūdens silta gaisa pūteju.Man diezgan liels garazas bokss, nav ipasi silts. Soziem neizdarīju, bet vasara liksu putēju, lai uz nakoso sezonu ir.Tad iesledzu, uzsildu cik vajag un var slēgt ara.Maksa ap 200-300 eiro, nu tur kaut kada automatika vel drusku,pievienosana pie sistemas, nu nekas liels nesalecas.Man gan malkas katls un malka nav jataupa....

Re: Siltā grīda garāžā
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 13/01/2022 06:31

[www.santehnika24.lv] ka piemers...Un nevajag nekādus putuplastus,trubas grida likt utt. Kad vajag iesledz, var uzlikt uz automatiku, variantu tur ir..Es pats to noskatiju no drauga garažas, tik noslinkoju un neuzliku. Viņam piesilda praktiski momentali, pēc tam var uzturet vajadzigo t.Kad nevajag, tad slēdz āra.

Re: Siltā grīda garāžā
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 13/01/2022 07:59

Nu redzi, ja tu izstāsti visu situāciju, tad bilde top skaidrāka. Tā nav parasta garāža, bet pēc apraksta sporta telpa/aktīvā atpūta. Tādā gadījumā tur ir vērts ierīkot silto grīdu (nu tā lielai drošībai var arī radiatorus) un bedri nosegt un ierīkot ventilāciju.
Vienīgais kas jāņem vērā, ka mitra tev viņa būs anyway - ziemā mitra tāpēc, ka apkurinātāi telpai zemes siltums būs vēss, un vasarā tas pats - sienas par vēsu. Ja uz bedres plānoti dēļi, tad rekomendācija, zem tiem likt plastmasas loksnes, lai uz dēļu apakšās nebūtu kondensāts, tad virsū dēļi. Tad principā tur var arī ventilāciju nerīkot lai lieki neienestu mitrumu. Nu sēnēm iespēja augt tur būs. Sēnēm nepatiks ventiācija, bet ventilācija pienesīs mitrumu (ziemā mazāk, vasarā vairāk).
Bet grīdu silto garāžas bedrē - to domu neattīsti. :)
Garāžas bedres sienas var aplikt ar putuplastu un apmest, ja tik tiešām tas mitrums tik ļoti traucē. :)

Re: Siltā grīda garāžā
Autors: k06k (81.163.76.---)
Datums: 13/01/2022 15:19

Tagad, kad situācija ir noskaidrota, pastrīdamies vēl par pašu sākotnējo jautājumu - kas var slikts notikt, ja siltās grīdas truba vienā galā aizies lejā, izmetīs 2-3 lokus pa siltinātu bedres grīdu un otrā malā atgriezīsies augšā? :)

Par kvalitatīvu bedres pārsegumu vēl domāju. Pagaidām nav neviena ideja, kas ņemtu virsroku. Vienkārši sakrāmēti dēlīši rindiņā īsti neprasās, drīzāk kaut kādi paneļi 60-70cm plati. Bet, kas būs ērta un smuka virskārta, vēl neesmu izdomājis. Vasarā varētu pirmo un pēdējo paneli aizstāt ar kaut kādu metāla redeli, lai tai bedrē notiek kāda gaisa apmaiņa.

Re: Siltā grīda garāžā
Autors: Jampadracis (212.3.217.---)
Datums: 13/01/2022 16:07

Nekas tur nenotiks, ja nolaidīsi lejā 2-3 lokus. Ar to viss OK.

Tik pa manam ir tā - gar;āžas grīda obligāti kā siltā grīda jātaisa tam izmantošanas mērķim, kas tika uzskaitīts. Bet to bedri... lai izmantotu 2x gadā.... nu, ja jau tad jau vajadzēs kārtīgi nosiltināt, lai pa tukšo siltumenerģiju nesanāk nodedzināt - tādā kautkādā ķepķeļep pietaisīšanas variantā, ko ieskicēji būs normāli zudumi. (granulas vakar iepirku - tās palikušas dārgākas. Paziņas, kuri ar siltumsūkni kurina - nu tā, īd un otri, kas ar gāzi - vispār mēmais klusums...).

Re: Siltā grīda garāžā
Autors: k06k (81.163.76.---)
Datums: 14/01/2022 10:26

Doma jau ir nevis lai pakaļai silti, kad ielīdis iekšā, bet lai tur sēnes neaug un kartupeļu pagraba smaka nerodas.

Kaut gan, ja būs labi saremontēta, ventilācija kaut kāda izdomāta, droši vien, ka nevajag ar to loku likt iekšā.

Re: Siltā grīda garāžā
Autors: Jampadracis (212.3.217.---)
Datums: 14/01/2022 11:51

nu joka pēc vari ielaist bedrē siltās grīdas trubu - necik daudz jau nemaksā un parasti jau paliek pāri un tāpat nav kur likt...., bet kā minimums tam jābūt atsevišķam lokam, lai ja nu kas, var aizgriezt ciet vai atgriezt vaļā.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **         ********   **          *******  
 ***   ***  **    **   **     **  **    **   **     ** 
 **** ****  **    **   **     **  **    **   **     ** 
 ** *** **  **    **   ********   **    **    ******** 
 **     **  *********  **         *********         ** 
 **     **        **   **               **   **     ** 
 **     **        **   **               **    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727