UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Logu aiļu apdare
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 07/09/2020 20:11

Galda virsmam solis bija 2 metri...Protams, ja jasamaksa par liekiem 20 cm tad tas ir sikums. Bet ja ir 10 palodzes...Man ar logu tirgotaju kantoriem nav bijusas problemas pasutit palodzes, un cenas ir bijusas ok.Pat letakas ka Depo. Bet ir nemtas ari Depo. Es ar šim lietām nodarbojos jau pari par 25 gadiem...Kaut kada pieredze jau ir.Trešdien brauksu ekskursija pa LT celtniecibas veikaliem.Varbūt ieraudzīšu kaut ko letaku, tad padalisos.

Re: Logu aiļu apdare
Autors: binary (90.139.33.---)
Datums: 07/09/2020 20:28

Uz Lietuvu aizbraukt man noteikti nebūs lētāk, man Depo palodzes sanāks uz kādiem €160 (±10), neskaitot atgriezumus. Atgriezumos gan jau vairāk kā €10 neaizies. Ja vadītos pēc principa "laiks ir nauda", tad logu firmas meklēšana nudien izmaksātu vairāk :)

Ja man vajag 3x 75cm palodzes, tad gan jau ņems nevis 3x pa metram un taisīs 3gab 25cm atgriezumus, bet paņems 1gab 2.5m un sazāģēs 3 daļās, atstājot vienu ~20cm atgriezumu (vispār tur var 300x2300 nopirkt, kā reiz trīs daļās tādu varu sazāģēt, tikai 300mm dziļums būs par mazu). Tā vismaz es sapratu, bet nu varbūt kļūdos. Teorētiski jau var arī ņemt garākus gabalus un pats sazāģēt. Uz ceturtdienu jāsagatavo sarakstu ar izmēriem, kārējo reizi jānomēra auto salona garumu un jābrauc skatīties, kas tieši viņiem tur ir pieejams.

Re: Logu aiļu apdare
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 07/09/2020 20:35

Vispār jau nekas ipasi nav jamekle...Kur sūtiji logus, tur ari var paņemt palodzes.Un komplekta jau nu drosi ka sanak letāk.Bet tas nu ta..Protams, palodzu del nav verts uz LT braukt. Man sanak braukšana pa citam lietam, tad nu pie reizes intereses pēc paskatisos kas un ka....

Re: Logu aiļu apdare
Autors: binary (90.139.33.---)
Datums: 07/09/2020 20:50

agrais Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tapec ka liek sturīti- aluminija, plastmasas...Ka
> bez stūriša normali aili uztaisīsi?. Sturitis ir
> kaut kada biezuma. Ja busi ailes apdari ielicis
> stingri 90 grados, tad uzliekot stūriti veidojas
> neliels izbidijums, un aile sak skatities uz
> iekspusi. Protams, to var spaktelejot izlabot, bet
> iesacejam tas var labi nesanakt. Visadi brinumi
> redzeti...

Starp citu, tagadējā mājoklī laikam ir tieši šis variants. Laikam septīto gadu te dzīvojam, un līdz šim biju domājis, ka ailes ir 90 grādos :D Izrādās, nē, pie loga ir platākas nekā pie iekšsienas. Ja ieskatās, tad to pat uz aci var pamanīt.
Nav jau tā, ka tām ailēm nekad nebūtu bijusi pievērsta uzmanība - katru pavasari uz palodzes tiek audzēti stādi, ir pat uztaisīts plaukts, lai var divos stāvos audzēt. Bet tas šķībums kaut kā nebija ievērots.


Par logu firmu - rīt jāuzzvana, it kā mājas lapā minēts, ka piedāvā REHAU palodzes. Bet nu grūti noticēt, ka varētu būt lētāk par Depo leišu palodzēm.



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 07/09/2020 20:54, labojis binary.

Re: Logu aiļu apdare
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 07/09/2020 20:56

Nu ja audzejat stadus uz palodzes, tad tiesam plastmastnieces jaskatās. Pats Depo verandai pirku, gan ne baltas.Un ne uz piegriesanu. Ir plauktos LT razojums, nosaukumu neminos, bet garumi bija dazadi. Un platumi ari.Tur gan nekada piegriesana nenotiek, janem iepakojums. Iznaca gan diezgan padargi...Bet kvalitate salīdzinosi laba.Taisni prieks podiem...

Re: Logu aiļu apdare
Autors: Aldiss (195.122.12.---)
Datums: 07/09/2020 21:03

Lietuvā jau tie paši Senukai vien ir , katrā lielākā vai mazākā pilsētā. Tā kā sortiments palodzēm būs tas pats.
Ja nodarbojas ar lauksaimniecību vai grib iekopt puķu dārzu, vai skaistu mauriņu, tad Lietuva ir īstā vieta, kur nopirkt lauksaimniecības ķīmiju, kura LV nav reģistrēta - piemēram herbicīdus MCPA 75, Banvel 4s - jaunam mauriņam noderēs un turpmākos gadus nevajadzēs ar pienenēm karot. Mauriņa zāle paliek, bet nezāles nobeidzas. Tirgo LT Depo, Senukai, .

Re: Logu aiļu apdare
Autors: binary (90.139.33.---)
Datums: 08/09/2020 14:27

Par palodžu montēšanu. Starp palodzi un gāzbetonu ir 3-4cm sprauga. To visu aizpilda ar putām? Vai vispirms uzlīmē uz ailes putuplasta loksni, pēc tam uz tās līmē palodzi?

Ja aizpilda ar putām, tad ar kādām? Man vairumā ir Penosil 877, bet tās laikam tik biezam slānim nebūs tās piemērotākās. Vēl it kā ir Penosil GoldGun 65 Plus, tik nezinu, vai vēl lietojamas.



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 08/09/2020 14:30, labojis binary.

Re: Logu aiļu apdare
Autors: Aldiss (195.122.12.---)
Datums: 08/09/2020 15:39

binary rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Par palodžu montēšanu. Starp palodzi un gāzbetonu
> ir 3-4cm sprauga. To visu aizpilda ar putām? Vai
> vispirms uzlīmē uz ailes putuplasta loksni, pēc
> tam uz tās līmē palodzi?
>
> Ja aizpilda ar putām, tad ar kādām? Man vairumā ir
> Penosil 877, bet tās laikam tik biezam slānim
> nebūs tās piemērotākās. Vēl it kā ir Penosil
> GoldGun 65 Plus, tik nezinu, vai vēl lietojamas.

Tas Penosil 877 ir putu līme, neveido vienmērīgus burbuļus un lielākā apjomā lietots ir ar tieksmi palikt šķidrs un notecēt. Logiem, durvīm (rāmjiem) vislabākais ir PENOSIL Window & Door Elastic, pieņemu arī palodzēm.

Re: Logu aiļu apdare
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 08/09/2020 15:43

Bija man jāliek palodze dzīvoklī pēc loga maiņas. Arī ap 3-4 cm varēja būt. Noskatīju no youtube kā vīri dara. No ekstrudētā izgriež precīzus klucīšus un ik pa kādiem 30 cm. Plāns ir tāds, ka izpūš putas , tad uzreiz iever palodzi un uzliek svaru uz ārmalas. Rezultātā visa apakša pilna, palodze stāv pareizā slīpumā un perfekti piespiežas pie loga profila apakšmalas. Domāju var improvizēt. Galvenais lai blīvi pie profila, pareizā leņķī un apakšā nezēģelē vējš.

Re: Logu aiļu apdare
Autors: BezPalodze (77.219.1.---)
Datums: 08/09/2020 15:57

Sākumā binary jautāja arī šo:

"Pirmā neskaidrība - iekšējās palodzes. Bez palodzēm var atstāt? Vai labāk nevajag? Ja palodzi jāliek, tad cik lielu "pārkari" parasti atstāj? Kurā brīdī palodzi iebūvē - pirms vai pēc pārējā aile ir apstrādāta? Palodzi liek taisni vai ar kritumu prom no loga? Ja ar kritumu, tad cik lielu?"

Maniem dēliem ir mājas, kur ir dažādi palodžu risinājumi - vienā mājā ir gāzes apkure ar radiatoriem. Tā kā radiatorus parasti izvieto pie logiem, tad te vajadzētu palodzi. Bet kvalitatīvu. Otrā mājā ir siltumsūknis un siltās grīdas. Te palodzei nekas nav jānosedz un tāpēc sākumā tika izvēlēts it kā netradicionāls risinājums - bez palodzēm. Un tas, manuprāt (katram savi apsvērumi un gaume), ir perfekti - pirmkārt, vienkāršāka apdare, otrkārt, nav vajadzības mājā nokrāmēt palodzes ar podiem u.c. krāmiem - tam jāatrod labāka vieta, treškārt, nekas neaizsedz gaismu un visbeidzot - tas ir arī lētāk.

Ja nu tomēr binary izvēlas palodzes, tad man nav skaidrs, kā vispār var runāt par kaut kādām PVC palodzēm! Taisīt māju un uzreiz ielikt iekšā - kā lai to tā pieklājīgāk nosauc? Un arī laminētās palodzes atgādina lētas virtuves iekārtas virsmas. Protams, par gaumi nestrīdas, par gaumi smejas ...

Re: Logu aiļu apdare
Autors: ETT (85.254.147.---)
Datums: 08/09/2020 16:06

Ja palodze domāta, lai nosegtu radiatorus, tad kāda jēga tos izvietot pie loga? ;)

Re: Logu aiļu apdare
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 08/09/2020 16:08

Nu vispār jau rodas jautajums- ka ta sanacis ka tik liela širba sanak? Ka logus esi merījis...Līme to pukiku, vai arī vismaz klucīsus. Vispar jau ta klucīšu sistema labaka, jo ja uzlimesi veselu loksnes gabalu, tad vienalga kaut kadus kilīsus vajadzēs, ta uz putam vien to palodzi būs grūti limeni noturet.Bet galvenais skaties lai pie loga palodze labi pieguļTur noteikti vajag kiļus...Bet ja nu beigās paliks škirbas, un daudziem pasdarbniekiem paliek, tad silikons izglābs....

Re: Logu aiļu apdare
Autors: ekomaja (159.148.107.---)
Datums: 08/09/2020 16:33

Es uztaisīju divus logus ar tiem speciālajiem līmejamajiem apmetuma profiliem un arī nonācu pie atziņas, ka labāks rezultāts būs, ja palodzi ieliek pirmo. Ailes netaisīju 90 grādos bet ~1,5 cm platāku telpas pusē.

Būvējam sev māju:
[ekomaja.wordpress.com]

Re: Logu aiļu apdare
Autors: binary (90.139.33.---)
Datums: 08/09/2020 16:46

Aldiss Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tas Penosil 877 ir putu līme, neveido vienmērīgus
> burbuļus un lielākā apjomā lietots ir ar tieksmi
> palikt šķidrs un notecēt.

Ir man viena krietni lielāka sprauga, varētu būt kaut kādi 8x6 cm, kuru vajadzēja ar jebko aizpildīt. Nu paņēmu to pašu 877. Nekas tur netecēja. Turklāt pamanījos pārcensties - pāris stundu laikā izspieda vītņstieni no tās spraugas, tāpēc nācās visu ķidāt ārā un pildīt vēlreiz. Ķidājot tās putas ārā, secināju, ka nekā šķidra tur nav. Par burbuļiem - jā, ir atsevišķi 5mm burbuļi, gadās arī pa kādam garenākam 1cm burbulim (intereses pēc dažus burbuļus biju pārgriezis).


agrais Wrote:
-------------------------------------------------------
> Nu vispār jau rodas jautajums- ka ta sanacis ka
> tik liela širba sanak? Ka logus esi merījis...

Es nemērīju :) Mērīja logu firma.
Zem rāmja ir aplodzes profils, tas jau arī ailē tiek likts. No iekšpuses zem loga redzams tumša putuplasta klucis (tā palodzes profila līmenī). Nezinu, kādi 4cm tur var sanākt.
Palodzi neplānoju likt zem loga rāmja. Laižu siltinājumu mazliet uz rāmja (kaut kāds 1-2cm sanāk). Sānos apdare sanāk ~1cm no eņģes. Palodzi plānoju likt tādā augstumā, lai sprauga starp palodzi un vērtnes rāmi būtu līdzīga kā starp aili un vērtnes rāmi (~2cm).


agrais Wrote:
-------------------------------------------------------
> Bet galvenais skaties lai pie loga
> palodze labi pieguļTur noteikti vajag kiļus...Bet
> ja nu beigās paliks škirbas, un daudziem
> pasdarbniekiem paliek, tad silikons izglābs....

Par tiem ķīļiem lāgā nesapratu. Tas gadījumam, ja to palodzi liek zem rāmja, lai palodzi no apakšas piespiestu pie rāmja? Tad manā gadījumā tas atkrīt. Silikonu gan jau uzsmērēšu, lai peļķes gadījumā tur nekas nesatek.


ekomaja Wrote:
-------------------------------------------------------
> Es uztaisīju divus logus ar tiem speciālajiem
> līmejamajiem apmetuma profiliem un arī nonācu pie
> atziņas, ka labāks rezultāts būs, ja palodzi
> ieliek pirmo. Ailes netaisīju 90 grādos bet ~1,5
> cm platāku telpas pusē.

Jā, es arī nolēmu vispirms ielikt palodzes. Ailes mēģināšu taisīt 90°.

Re: Logu aiļu apdare
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 08/09/2020 17:14

Ja pareizi sapratu, tad palodzi neliksi palodzes profilla...Nu nafigā tads kolhozs?Prieks tam jau tas profils domats, tur speciala malina lai palodze labi iegultos...Ja pieliksi palodzi pie loga ramja...nekas tur labs nebūs. Ai, tur pat runat nav par ko...

Re: Logu aiļu apdare
Autors: ЕТТ (87.110.70.---)
Datums: 08/09/2020 18:13


Re: Logu aiļu apdare
Autors: Aldiss (195.122.12.---)
Datums: 08/09/2020 18:16

Palodze ir jāliek palodzes profilā, tam taču tas ir domāts! Muļķu drošs risinājums, iestum palodzi, pa lielam jau tā turās pati gropē, pieregulē nelielu 1-2 grādu kritumu uz telpas pusi un apakšā iepūš putas. Ja šķirba mazāka, tad putas pūš vispims, un gropē palodzi liek pēc tam. Nekādus silikonus nevajag, gropē palodze ieiet blīvi, šķirbas nav,

Re: Logu aiļu apdare
Autors: Georgs999 (212.3.195.---)
Datums: 08/09/2020 19:11

Ārtprāts par ko šis forums ir pārvērties. Tādas muļķības var runāt uz rinķi jau kuro dienu pēc kārtas.

Re: Logu aiļu apdare
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 08/09/2020 21:50

Piekrītu, ka palodze jāliek apkašā zem profila, tas vienkārši ir pēc tehnoloģijas. Var protams piestiķēt ārī no malas, bet tas nav profesionāli galīgi - tur veidojas neloģiska šuve, kura būs neglīta un nefunkcionāla.
4 cm mierīgi var sanākt dēļ logu profila un tas ir nomrāli un pareizi. Logu līste apakšā domāta lai korekti pieskrūvētu lāseni no ārpuses. Tas Agrais.
Vispirms liec palodzi un tad sānu apdare. Par materiālu izvēli domā pats, jo ir stereotipu cilvēki, kuriem eksistē tika iparkets, kaņepju vate, kaļķa apmetums un dakstiņš. Nav vērts ņemt galvā, tie ir galējību cilvēki, kuri nav atvērti diskusijai. Katrā situācijā sava izvēle. Es nedomāju, ka tava dzīves kvalitāte baigi izmainīsies, ja uzliksi tur ozolkoka palodzi.



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 08/09/2020 21:52, labojis Vilnis_Radio.

Re: Logu aiļu apdare
Autors: Sqq (46.109.98.---)
Datums: 08/09/2020 23:41

Viss jau būtu labi, bet tas palodzes profils ir tīrā pornogrāfija un aukstuma tilts! Trīsstiklu logiem ar cik tur tām kamerām rāmī apakšā parasta plastmasas sliede kur iebāzt palodzi. Kaut kas tur nav riktīgi manuprāt.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **  **    **   ******   **     ** 
 **         **  **   ***   **  **    **  **     ** 
 **          ****    ****  **  **        **     ** 
 ******       **     ** ** **  **        **     ** 
 **           **     **  ****  **         **   **  
 **           **     **   ***  **    **    ** **   
 ********     **     **    **   ******      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727