UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ka izveleties gatavu maju
Autors: Deniss Zislins (5.184.199.---)
Datums: 13/04/2019 18:51

Labdien.
Es velos nopirkt gatavu maju bet nezinu ka parbaudit majas kvalitati.
Iesakiet ludzu profesionalu, kurs var kartigi parbaudit maju " uz kasjakiem " pirms majas iegades.
Paldies

Re: Ka izveleties gatavu maju
Autors: qwe (46.109.153.---)
Datums: 13/04/2019 23:13

Tāds neliels stāstiņš iz dzīves. Pie Baložiem blakus Titurgas ezeram tur tādas 90m2 mājiņas toreiz vēl cēla. Atsūtīja būvnieks pilnu speceni. Uz gāzbetona siltinājums 100mm akmens vate. Pirmais ko ieraudzīju mājai, kura vēl nebija pabeigta, akmens vates vietā rēgojās 50mm putuplasts.
Pamatus, sienas, jumtu neviens neplēsīs vaļā. Maksimums kur varēs iebakstīt ar pirkstu ir kosmētiskais remonts. Bet ieliekušos jumtu vai tad pats neieraudzīsi?
Šobrīd es teiktu tā, ja pērk komunisma laika māju, tad vēlams bez kosmētiskā remonta, lai viss redzams. Ja celtu pēdējos 10-15 gados, tad lēts būs bez kvalitātes, bet par dārgu - lētāk pašam uzcelt.

Re: Ka izveleties gatavu maju
Autors: Teorētiķis (87.110.26.---)
Datums: 14/04/2019 12:19

Deniss Zislins Wrote:
-------------------------------------------------------
> Labdien.
> Es velos nopirkt gatavu maju bet nezinu ka
> parbaudit majas kvalitati.
> Iesakiet ludzu profesionalu, kurs var kartigi
> parbaudit maju " uz kasjakiem " pirms majas
> iegades.
> Paldies


Viens no padomiem, apsekot ziemā.
Arī ir stāstiņš (ir vairāki, šis īpaši izcēlās). Cilvēki nopirka Līčos māju - vasarā. Rezultātā ziemā apkures katls izrādījās par mazjaudīgu, siltinājums ar nekāds, briesmīgākais, jumta siltinājums stipri par maz, kausē sniegu, ūdens tek, bet diemžēl izstabā. Kaut kas bija vēl ar logiem, neatminos, gadi jau 7 pagājuši. Ziemā var arī termo uzšaut. Bet kopumā QWE taisnība, pastāv ļoti liela iespēja, ka pašam uzbūvēt būtu prātīgak.

Re: Ka izveleties gatavu maju
Autors: bern (212.3.192.---)
Datums: 14/04/2019 20:47

Smags jautājums. Tādā tiešā veidā neviens ar rengena redzi nepateiks, vai tas, kam zem riģipša ir jābūt, tur arī ir, un ar asinīm parakstīsies, ka pirkt ir droši. Ieteikums pie kārtīgiem mīnusiem māju kārtīgi iekurināt un uztaisīt termoauditu, ir ļoti labs. Bet tas ir tikai viens no aspektiem.
Es ieteiktu noskaidrot, kurš ir cēlis, kad, vai bijusi būvuzraudzība. Šo cilvēku reputācija. Ja pats cēlis, palūgt izdevumu čekus (tos krāj dēļ kapitāla pieauguma nodokļa), pēc kuriem var spriest vai kaut kas netrūkst. Palūgt bildes no celtniecības procesa, parunātu ar kaimiņiem, ieguglētu pēc visiem iespējuamiem atslēgas vārdiem.

Re: Ka izveleties gatavu maju
Autors: Pašdarbnieks (77.219.13.---)
Datums: 14/04/2019 21:35

Kaimiņiene, kad tirgoja māju, tad viņai jaunie precenieki pa pieciem dienā vienu brīdi brauca. Skaidrs ka nevienam čeku serekopijas utml nedeva. Gribi pērc negribi nopirks cits.
Ko varētu apskatities.. gar skursteni uz griestiem, sienas nav mitruma pleķi-jumts tek defolta vietā.
Plaisas virs logu ailem uz fasades un iekšā uz apdares
Logi pie gumijām vai nav ar pelējumu, ja ir tad logi ziemā nejēgā raso un pieļauju ka caursalst. Tas var liecināt par sūdīgu ventilāciju, vai pakete ir pilnīgs sūds kas caursalst.
Bumbiņu uz grīdas noliec, ja ripo tad līka grīda.
Vannene vai pēc kanaluzācijas nesmird, vai ja ir izvēdinats, norauj podā ūdeni, vai neburbuļo vanna vai izlietnē. Ja burbullo tad kanalizācijas ventilacija nav. Lai izveidotu nāksies izplēst sienas, vai samietināties ar sūdu smaku.
Utml..

Re: Ka izveleties gatavu maju
Autors: Deniss Zislins (77.219.11.---)
Datums: 14/04/2019 22:07

Man patik padoma - parunat ar buvfirmu kas buveja un ieskatities cilveka reputacija.
Bet laikam jaatrada tiesi atbildigo buvuzraugu?
Vel gribeju pajautat:
Cik daudz informacijas var dabut no papiriem?
Teiksim ja ir paraksts par fundamentu ka ir pienemts - vai var uzticeties? Cik atbildigi Latvija paraksta dokumentus?

Re: Ka izveleties gatavu maju
Autors: qwe (158.255.56.---)
Datums: 15/04/2019 12:51

Nodotai mājai ekspluatācijā visur būs paraksti. Bet esi kaut ko dzirdējis par korupciju amatpersonu līmenī? Tāda aptuveni ir visa Latvijā amatpersonu struktūra. Šodien nav tie laiki, lai kādam parakstam ticētu pat ministru līmenī, kur nu vēl kaut kādam nepazīstamam būvuzraugam vai būvniekam. Un ne visiem būs publicēta reputācija un ne visur publicētā reputācija būs meli, jo konkurenti par šo parūpējas.
Labāk uzraksti, kas par māju ir noskatīta. Ja sludinājumi vari iepostot, tad drīzāk kāds varēs ko vairāk pateikt, ieteikt.

Manuprāt vienīgās mājas, kurām var kaut nedaudz ticēt ir kaut kādas Livas Grupas līmeņa ražotnes celtās, bet kur viņi paši ir arī pamatus cēluši.

Re: Ka izveleties gatavu maju
Autors: sq (78.84.134.---)
Datums: 15/04/2019 13:01

Labs jautājums, kā nopirkt māju.
Neesmu pircis, bet, ja to darītu, tad vispirms māju izstaigātu, novērtētu uz 'aci', ja iekšā būtu fīlings, ka izskatās pieņemami un ir tās cenas vērts, tad nākošais solis būtu tehniskās apsekošanas veikšana, vajag sameklēt kādu būvinženieri, kas to var izdarīt, būvinženieru savienībā var griesties un pajautāt, gan jau kādu savējo veco krabi uz haltūru jums ieteiks. Tad ar viņu kopā apstiagāt māju, pakonsultēties par interesējošiem jautajumiem, lai viņš tikmēr apseko. Protams, par brīvu tas nebūs. Un atceries, ka arī vispārēja apsekošana neko negarantē jo konstrukcijas vaļā neplēsīsi, TAČU krietni samazina risku.

Re: Ka izveleties gatavu maju
Autors: aaaa (212.3.193.---)
Datums: 15/04/2019 15:08

Vismaz puse māju ir celtas pašiem sev - ar tām, domājams, viss ir OK. Man kaimiņos cēla mājas uz pārdošanu - arī tur tā īsti nav kur piesieties - viss ir atkarīgs no būvnieku saprašanas. Ja cilvēki tur ir dzīvojuši - domāju viss ir OK. Vai mēnesī būs 10 EUR vairāk vai mazāk siltinājuma dēļ - tas NAV noteicošais. Galvenais ir vieta un fīlings mājā.

Re: Ka izveleties gatavu maju
Autors: Akita55 (81.198.83.---)
Datums: 03/06/2019 13:35

Vienīgais kaut cik sakarīgais gatavas mājas variants šķiet no [www.filwud.com]. Šīs gan ir koka mājas, bet manuprāt diezgan pievilcīgas un man daudz labāk patīk par betona mājām. Iepatikās, jo meklēju internetā, kur uzreiz būtu skaidrs cik mājas izmaksā, cik tā ir liela utt, lai jau pašā sākumā būtu skaidrs ar ko rēķināties. Protams, šeit vēl klāt nāks pamati un citi svarīgi punkti, bet bilde un cena ir, tad uzreiz jau vieglāk izvēlēties. Veiksmi!

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.