UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: joo (78.84.133.---)
Datums: 22/08/2012 13:55

benekov r15, ap 130m2, drīzumā nāks klāt 35m2.

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: specs (---.cust.tele2.lv)
Datums: 22/08/2012 19:52

Dārgais, joo! Varbūt esi tik laipns un ar savām muļķībām nejauc topika autoram galvu. Ne tu zini, kas ir šneks, ne tu zini, kas ir siltummainis!
Tas, ko tu sauc par siltummaini, īstenībā tiek saukts par degli. Piekritīsi, ka ir diezgan liela atšķirība starp šīm abām lietām, ja vien tu zini, kas ir deglis un kas ir siltummainis. Siltummainis ir metāla plaukti, kuros iekšā ir katlā esošais siltumnesējs (ūdens vai kas cits), un šo plauktu loma ir akumulēt katlā esošo karstumu un pārnest uz katlā esošo siltumnesēju, kurš tālāk plūst uz radiatoriem. Uzskatāmi attēli ar siltummaiņa vizualizāciju (attelā zilā krāsā): vertikālais - [www.moderator.lv] ; horizontālais - [www.moderator.lv].

Un tagad, dārgais, joo, varētu pastāstīt, manis izglītošanai, ko nozīmē "neadekvāta poļu katlu darbība"??? Ņemot vērā granulu katla primitīvismu, labprāt gribētu zināt, kas nepoļiem ir tik labs un, kas poļiem ir tik neadekvāts.

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: joo (78.84.133.---)
Datums: 22/08/2012 20:45

nav bazārs spec par siltummaini, tur tev gan taisnība, man bija vieglāk tā ātrumā uzrakstīt un tikai. bet ja tas svarīgi, tad deglis ir deglis un siltummainis ir siltummainis. par neadekvātumu poļiem- nu piemēram, poļu idiotiskajos katlos ventilators pūš ar max jaudu visu laiku, un lai tu varētu pieregulēt sev vajadzīgajā režīmā ir jāpiever mehāniski ar roku žalūzija. ver vai never, bet šis tik rullē uz pilnu klapi. vai tu, spec, vari paskaidrot cik adekvāta ir šāda darbība? tevis nīstajam latvijas un čehijas ražotājam tā nav, automātikai ir ļoti efektīvs algoritms, kas regulē gaisa padevi pielāgojot ventilatora jaudu konkretajiem granulu padeves/nepadeves un temperatūru režīmiem. bet tas jau nekas, ka šos katlus tik tiesam var darbināt ar ļoti lēnu liesmu, nevis gruzdešanu, toties poļu brīnumu var tikai jāt uz pilno, vai nemitīgi gruzdošo...tadēļ jau tie poļu razojumi ir aizķepuši, neefektīvi un neadekvāti...polis sezonā ik pa laikam ir avārijas stāvoklī, diez kādēļ? tieši tādēļ ka ar tiem nav iespējams vispār uzturēt mazajā lokā patstāvīgu temperatūru, NAV. un saki šneks bija problema, spec? diez kadēļ poļiem pēc katras pārkaršanas šneks nav pagriežams ne uz vienu pusi, kādēļ lai to iztīrītu ir jāsit ar āmuru? kādēļ jānoņem bunkurs, lai to vispār var izvilkt? ....nu protams poļu katli ir adekvāti, nu protams...zini ko, spec, tu man paskaidro vienu mīklu, kuru nekādi nespēju saprast, galu galā taču gudrs cilvēks esi. kadēļ man, kurinot savu benekovu, deglis ir jātīra 2 reizes sezonā? kadēļ paziņas "jānis un juris" to saviem poļu dampjiem dara reizi 3jas nedēļās? kādēļ man uz savu niecīgo dzīvojamo platību pa sezonu aiziet 3-4t granulu, bet jānim&jurim uz tādu pašu aiziet 4-5t sezonā? starp citu, kuram poļu katlam SILTUMMAIŅA tīrīšana notiek ar speciālu iebūvētu skrubi kā benekovam un cik zinu, nu jau jaunajiem grandegiem arī? parausi kloķīti reizi nedēļā un viss...ehh, lai nu kā, kurina taču katrs kā var un prot, bet ir lietas, kuras vēlāk nožēlo ja savlaicīgi neapdomā.
p.s. spec, tev derētu iepazīties ar austriešu degļiem, kuri aprīkoti ar fēnu un ja siltums nav vajadzīgs, tie nodziest pavisam. un kas īsti ir šneks, to nu tev spec būs grūti saprast:DD

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: rs (212.93.105.---)
Datums: 22/08/2012 22:00

ja cilvēks ir redzējis vienu poļu katlu, tas nenozīmē, ka visi tādi ir :) Vispār jau krutie vāciešu, austriešu, šveiciešu katli paredz ~vienu katla tīrīšanu sezonā(vēl kādas pāris reizes pelnu šuplādīte jāizvek un jāizber), un nekas tur nav jāiet un reizi nedēļā jārausta. [www.biotech-energietechnik.ch] Cena gan kosmoss:) Ļoti advancēti šķiet Sanistala piedāvātie bulgāru Burnit-automātiska degļa tīrīšana, automātiska siltummaiņa tīrīšana, augsts lietderības koeficients(un speciāli priekš joo-nodziest pavisam, ja siltums nav vajadzīgs:) -šķiet arī pietiktu ar 1 apkopi-tīrīšanu sezonā.

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: joo (78.84.133.---)
Datums: 22/08/2012 22:38

kopumā jau tieši par to iet runa, ja pērc poļu katlu par 2000ls vai čehu par 3000 vai austriešu par 4000 utt, tad jo vairāk maksās katls, jo ekonomiskāks un efektīvāks tas būs. bet kas attiecas par attieksmi pret polijas tehniku, tad ta jau tikai mana izpratne...daudzi te blēj cik ķīnieši labi, nu ok, ja labi tad labi...īstenībā visa dzīve māca kas labi un kas nē, bet nevienam jau neliedz darīt kā vēlies un turpināt slavēt piepļūtītas bikses, jo īstenībā esi tik nabags, ka nevari atlauties jaunas un normālas nopirkt:)

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: igaunis (46.109.153.---)
Datums: 23/08/2012 07:11

Paldies kungi par diskusiju.Uzskatu ,ka abi esat speciālisti.Nav jēgas strīdēties.Taisnība vienmēr ir kaut kur pa vidu:)))Cik saprotu no Jums abiem tad arvien biežak tiek minēts Grandeg arī?Es neko labu par tiem katliem neesmu dzirdējis,bet te Jūs pieminējāt kaut kādu jauno Grandeg katlu.Kāds tas ir?Kuŗs pēc modifikācijas ja iespējams uzzināt?
Par Benekov esmu dzirdējis no time ,kuri kurina ar R-25 ,KA EKONOMISKĀKS KĀ GRANDEG UN CITI TIKAI VĀRĪGĀKS PRET GRANULU KVALITĀTI.
Vēl viens jautājums ,lūdzu vēlreiz apskaidrojiet man kāpēc granulu katlam nav nepieciešama siltuma akumulacijas tvertne?Man santehniķis visu laiku spiež uz to arī.Saka ,ka tas ekonomeš man jo katlam mazāk būs jāslēdzas iekšā ārā.It īpaši sildot tikai ūdeni vasarās.

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: bobo (81.198.148.---)
Datums: 23/08/2012 08:37

Labdien , varbūt stūlbs jautājums , bet lieta tāda, taisos būvēt koka karkasa māju, un nu jāstuko par to apsildi. Domāju likt granulu katlu , vai cietā kurināmā katlu, un tagat domāju vai tik granulnieks nebūs par skaļu darbībā ?? Aiz katlumājas būs uzreiz izstaba...Tāpeic domāju likt sveces tipa katlu, un kurināt ar briketēm ..nu varbūt mazliet arī ar oglēm :)...

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: joo (78.84.133.---)
Datums: 23/08/2012 23:44

par benekov katla skalumu- manuprāt, tas ir tik pat skaļš kā jūsu ledusskapis.

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: specs (---.cust.tele2.lv)
Datums: 25/08/2012 11:17

Sveiks, joo!
Pirmkārt, galvenais nākamajā reizē nesajauc apkures katlu ar sulas spiedi :)
Otrkārt, tu esi tipiska provinciālisma piemērs, kurš ir kaut ko sagramstījies visapkār, domājams Benekov pārstāvis tevi ir kārtīgi apstrādājis, un tagad tu nodarbojies ar vispārinājumiem, tas ir, noliec visus poļu katlus. Domāju, ka sliktu katlu piemēri ir atrodami jebkuras valsts ražotājiem, tādēļ nevajag vispārināt! Kā piemēram, manam "sūdīgajam", poļu katlam nepiemīt neviena no tevis aprakstītajām īpašībām, un degli apkures sezonas laikā es netīru vispār, bet siltummaini tīrīju divas reizes gan. Kas ir pārkāršana un avārijas stāvoklis es nezinu, ventilatora jaudu, protams, ka nosaka programmatūras uzstādījumi. Lai izdarītu pareizo izvēli, ir jādraudzējas ar galvu, nevis jābalstās uz kaut kādām klišejām.
Treškārt, šajā dzīvē būtiski ir saprast, ko nozīmē ekonomiskais izdevīgums. Pat, ja poļu katls apēd 1 tonnu granulu vairāk sezonā, tas ir +100Ls, kā tu domā cik gados tev atmaksāsies tie 1500Ls, kurus būsi pārmaksājis par LV vai CZ ražojumu? Pateikšu priekšā tie ir 15 gadi!!! Pateikšu tev noslēpumu - tavs katls būs izdedzis jau pēc 10 gadiem un tu nebūsi atpelnījis savus ieguldījumus.
Es neienīstu nevienu no ražotājiem, bet gan uzskatu, ka granulu katls ir primitīvs kā tāds un atšķirības starp ražotājiem ir tikai niansēs, kuras nemaksā papildus tūkstošus.

Tā kā peace!

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: katlambūt (46.109.26.---)
Datums: 25/08/2012 21:34

Specs, kurš tev katls ir? Es tagad meklēju, tik izskatās, ka vajadzēs šneka lokano pievadu, jo nevar nolikt normāli blakus katlu un krātuvi :/

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: katlambūt (46.109.26.---)
Datums: 25/08/2012 21:48

Vēl viens jautājums. Atbrauca apkures potenciālais licējs un tā kā man apkures telpa nav liela, skurstenis drusku traucē, attiecīgi katls būs jāliek ne blakus skurstenim, bet nostāk. Viņš teica, ka nav labi, ka dūmeņa izvads būtu tik tālu. Vislabāk esot turpat blakus un bez maz horizontāli.
Tagad jautājumi.
Vai tā ir taisnība?
Kādā augstumā skursteņa mūrētājam taisīt ievadu skurstenī?

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: igaunis (46.109.153.---)
Datums: 26/08/2012 09:44

Vai vari katlambūt padalīties ar info kādu katlu Tu esi izvēlējies?Kāpēc tieši šo?

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: katlambūt (46.109.26.---)
Datums: 26/08/2012 13:41

Igauni, vēl neesmu izvēlējies, bet ticamāk, ka izskatās, ka tas būs kāds risinājums ar katls+ deglis ar lokanu pievadu no granulu tvertnes, jo tvertni blakus katlam pagrūti nolikt. Tad nu jāskatās, kura kombinācija to nodrošina.

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: katlambūt (46.109.26.---)
Datums: 27/08/2012 21:31

Veicot nelielu LV ražoto katlu apskatu, neatradās neviens vietējais variants, kuram būtu ārējais deglis liekams. Visi iebūvēti, vai arī es kļūdos? Atradās Atmos un SIME katli, kuriem no ārpuses delis un var tvertni novietot drusku savādāk.

Varbūt es kļūdos un ir kāds LV ražotājs, kurš var šādu katlu piedāvāt? Protams, tam jābūt ērti lietojamam, viegli tīrāmam, efektīvam un ar vertikālu siltummaini.

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: joo (78.84.133.---)
Datums: 27/08/2012 21:58

vispār interesanti par to katlu izdegšanu... tagad droši vien ka cilvēkiem tirgo visādu ķīniešu metālu, kurš nekalpo ilgi, bet par piemēru no psrs laikiem- mūsu privātmājās nokalpoja vienā 20 gadus, otrā gandrīz 30 pašmetināti malkas katli, no 4mm bieza bleķa. bet tākā morāli viss noveco, demontējot ar flekšiem sagriezu tos brīnumus daļās...speciāli pārgriezu vairākās vietās, kur likās vajadzētu korodēt un /vai izdegt, bet nekā...kā jauni, šķiet ka vakar metināti. toties bija vienā kurtuvē lietuvas ražojuma čuguna vairāku sekciju katls, tad apmēram 15 gadu laikā tam tika sekcijas mainītas divas reizes. nav ne jausmas cik jakalpo čugunam, tomēr mana izvēle bija pakļauta šitai pieredzei par labu bleķa ražojumam. starp citu, redzēju ungāru granulu katlu, kas ražots speciāli( tā vismaz tirgonis izteicās) kurināšanai ar zāles/salmu granulām, jāsaka baigais tehnikas brīnums izskatījās:) pašam mēģinot kurināt ar šīm granulām deglis aizauga jau tajā pašā dienā...

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: igaunis (46.109.153.---)
Datums: 28/08/2012 07:14

Jā es arī esmu nonācis izvēles priekšā SIME vai ATMOS.ABIEM VAIRĀK VAI MAZĀK CENA VIENĀDA.Viena Itāļu (SIME) otrs Čehu(Atmos).Tirgotājs redzot ,ka esi apstājies pie šiem abiem slavē abus.SIME čuguna Atmos metāla ar šamota kurtuvi.SIMEM labs Vācu deglis un šneks ar reduktoru tam Atmosam lietderības koeficiens teorētiski esot par 5-7% lielāks.Tāpēc arī jautāju šeit visiem ,lai padalās pieredzē ,lai iesaka.

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: specs (---.zb.lv)
Datums: 28/08/2012 23:30

Igauni, tu nu gan esi malacis. Priekš kam prasi padomu, ja neko no tā neņem vērā? Tagad pēc visa uzklausītā esi nolēmis iegādāties MALKAS apkures katlu, kam PIELĀGOTS granulu deglis. Un cena tam visam, protams, ir kā dārgam specializētam granulu katlam, kur viss ir būvēts speciāli priekš granulām. Lieliska izvēle! Siltuma akumulatoru arī liksi?

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: igaunis (46.109.153.---)
Datums: 29/08/2012 07:05

Specs,paldies par jautājumu.Vēl nekādu lēmumu neesmu pieņēmis.Tāpēc arī nemitīgi filtrēju visu informāciju.It kā tas Atmos katls ir tieši granulu katls.Kuru tad Tu man ieteiktu?

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: katlambūt (87.110.179.---)
Datums: 29/08/2012 09:59

Kādam ir pieredze ar šiem Ceroņa kga katliem no ECO HEAT? [ksde.lv]

Latvija ražots, bet informācija lapā ļoti minimāla.

Re: katlu telpas apsaiste privātmājā
Autors: RXEI (80.232.140.---)
Datums: 31/08/2012 14:27

Interesanti, ka visi novirzījās no tēmas, un pamatjautājums par izmaksām palika piemirsts. Bet vismaz kaut kādus ciparus par izmaksām minēju tepat forumā:
[www.building.lv]

Nu jau visi darbi pabeigti, un visvairāk, salīdzinot ar sākotnējo tāmi, sadārdzinājās apsaistes materiālu, sūkņu un elektronikas pozīcija. katru dienu meistaram pietrūka dažādi misiņa sīkumi, kas katru reizi maksāja ~100Ls. It kā apkures sistēmai pat taisīju projektu ar materiālu sarakstu, bet vienalga... kaut kādas novirzes no projekta un improvizācijas laikam neizbēgamas.

Rēķini kā gribi, bet kādus 1000Ls turi rezervē.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   ******     *******   ********   ******** 
 **   **   **    **   **     **  **     **  **       
 **  **    **         **     **  **     **  **       
 *****     **   ****   ********  ********   ******   
 **  **    **    **          **  **         **       
 **   **   **    **   **     **  **         **       
 **    **   ******     *******   **         ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727