UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Koka vai plastmasas logi
Autors: J (---.lvm.lv)
Datums: 03/08/2012 09:42

Ir jāizvēlas stikla pakešu logi privātmājai. Sākotnēji skatījos koka logu virzienā, tomēr tagad sāk mākt šaubas par to vai labāk nebūtu izvēlēties plastmasniekus.

Koka logi sanāk kādas 2x dārgāki, tiem nepieciešama kopšana (lakošana) reizi 3 gados un cik esmu pētījis, tad tur nbo tā dabiskuma arī īsti nekas nav palicis pāri, jo tie ir līmēti ar visādām līmēm, lai nestaigātu, turklāt vēl pārklāti ar vairākām kārtām lakas, tik vien ir palicis kā kaut kas no koka izskata, bet arī plastmasniekiem koka imitācijas tagad ir ļoti labas...

Ko labāk izvēlēties? Vai pastāv nōzīmīgas atšķirības koka un plastmasas rāmju siltumnoturībā?
Varbūt vēl kādus apsvērumus esmu palaidis garām?

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 03/08/2012 10:42

Ja ir vēlme, laiks, instrumenti un rokas vietā, palasi un paskaties bildes @#$%&.lv un taisi nelīmētus koka logus pats.

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: AigariTTO (---.neonet.lv)
Datums: 03/08/2012 12:16

Principā man tie tieši tāda pati dilema kā tev..sākumā biju sapēries par koka logiem..pat koka alumīnija, bet laikam ejot un lasot atsauksmes un runājot ar dažādiem gudrajiem secinājums ir PVC...Es takāskatosdivos virzienos vainu logi no REHAU GENEO profiliem vai ALUPLAST Energeto 4000 vai Energeto 800....No Rehau profiliem piedāvā daudzi kantori sameistarot, Bet Aluplast ir grūtāk..pats speciāli zvanīju uz leishiem kur ir oficialie izplatitaji baltijas valstis tieshi Aluplast profiliem un vini ieteica tikai un vienigi Logi.lv jo shis ir vienigaiskantoris kas var uzrazot Energeto logus.....sobrid gaidu tieshi no logi.lv piedavajumu sev....Ja nem Rehau Geneo profilus tad man ieteica izmantot Bauska bazetu AVULogi kantori...bet no savas puses uz doto bridi neko nevaru pateikt....

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: ..................... (195.20.126.---)
Datums: 03/08/2012 13:54

Reiz man viens paziņa kurš beidzis LLU fakultāti ar novirzienu uz kokmateriāliem sacīja sekojošo...
Logs sastāv no rāmja un stikla. Rāmis ir apmēram 10 - 15 % no visa loga kopā ņemot - pārējais ir neelpojošais stikls. Tad kāda starpība no kā tas rāmis ir uztaisīts no plastmasas vai no koka, tik un tā tu nejutīsi vai viņš elpo jo pārējie 85 - 90% ir neelpojošais stikls. Pēc ši teksta man vairs nav šaubu par logu izvēli.

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: igaunis (87.246.167.---)
Datums: 03/08/2012 14:38

Vari droši painteresēties Windows Factory jeb iepriekšējais viņu nosaukums bija Logi Lukss.Es ari sākumāiespringu uz koka logiem ,bet beigās sapratu ,ka ekoloģijas tur maz deļ kā viņi ir par 20% vismaz dārgāki un pēc tam vēl tā ņemšanās ar viņiem reizi gadā vismaz smērējot ar to ķīmiju.Pasūti normālus PVC tiem tur šobrīd ir jauni KBH 3 kameru

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: J (87.110.19.---)
Datums: 03/08/2012 22:54

Par elpošanu koka loga rāmim, kurs 3x pārklāts ar laku šķiet vispār nav vērts runāt. Cik izpētīju, tad arī siltumnoturībā labākie koka logu prifili ar 92mm biezumu diemžēl diezgan pamatīgi zaudē labākajiem plastmasasprifiliem no Aluplast un Rehau Geneo.

Jāsaka, gan, ka pēdējiem diviem dokumentācijas ciparos un uzrādītajās U vērtībās ir diezgan paliels bardaks...

Piemēram Rehau savās brošūrās neatlaidīgi min profilu labāko siltumnoturību Uf=0.85 un turpat blakus labāko logu Uw=0.73, kura nezin kāpēc tiek sasniegta ar salīdzinoši vājiem Uf=0.91 profila rādītājiem....

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: parks2007 (---.bitemobile.lv)
Datums: 04/08/2012 09:34

Ja izvēleis PVC logus noteikti pirmais atmet domu par Trocal profilu,ko tirgo Montāžnieks D,šie logu profili ir izliekušies gan rāmjos,gan vērtnēs,kā rezultātā slīpā lietus gadijumā smuki ūdens pa palodzi tek uz grīdas,par logu svīšanu pat nav vērts pieminēt,mēs taču zinam(logu tirgotāji tā apgalvo),ka visiem mums mājās nav ventilācijas tapēc arī svīst.Pieļauju,ka logi nav kvalitatīvi ielikti,ko veica pats Montāžnieks,bet man kā lietotājam ir pilnīgi vienalga vai nekvalitatīvs profils jau ražotnē vai nekvalitatīva uzstādīšana,mani interesē lai logs pilda elementāras funkcijas t.i.aizsargā no lietus,no vēja un aukstuma un to var atvērt un aizvērt.

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: AigariTTo (---.neonet.lv)
Datums: 07/08/2012 13:47

Principa sanemu piedavajumu par pa Rehau Geneo profilu 3 stiklu logiem..cena kosmoss :) apmeram sanaca 5% letak neka ozolkoka logi....taka secinajmuspashi izdariet :)

Pat kopejo summu neizpludishu sikumos , jo katrs gadijums ir savadaks katrai majai, bet kruti plasmasnieki maksa ojojoj...

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: Niks (---.neonet.lv)
Datums: 07/08/2012 20:33

Man ir koka logi ar stikla paketi. Vienīgais pluss - izskats, kamēr tie ir jauni. Citu plusu tiem logiem manā skatījumā nav. Nākošreiz noteikti ņemtu PVC. Tas gemarojs ar pārkrāsošanu ir riktīgs. Jau tagad domāju, ka 5 gadus vecai mājai tuvākā nākotnē koka logus nomainīšu uz PVC, jo nervu sistēma to pārkrāsošanu man netur. ...varbūt uzliekot Al uzlikas ārpusē, iekšpusē varēsi priecāties par loga izskatu, bet šādas konstrukcijas logi maksā kosmosu.

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: J (87.110.19.---)
Datums: 07/08/2012 21:59

Geneo profils sanāk dārgāk nekā koka profils ar identiskām 3-stiklu paketēm?

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: alise34 (---.warlock.lv)
Datums: 07/08/2012 22:14

J, man teica, ka koka logiem nemaz nevar nodrošināt augstu siltumnoturību (man vajadzēja 0.8 stiklam kopā ar rāmi).
Pēc ilgstošas izpētes un piedāvājumu salīdzināšanas, izvēlējāmies Saules logu Energeto (no galvas neatceros, kuru ciparu). Rezultāts vēl nav zināms. :)

Vēl kaut cik reāls likās Eurologi piedāvājums.

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: J (87.110.19.---)
Datums: 07/08/2012 22:37

92mm koka profils un 3stiklu pakete ar Ug=0.5 var nodrošināt kopējo Uw=0.8. Arbo saviem logiem vel uz rāmja lika speciālas siltumizolējošas starplikas un arī piedāvāja kopējo Uw=0.73. Par cenām gan nav ne jausmas. Bet Energeto šķiet ļoti laba izvēle. Kā bija ar cenu, salīdzinot kaut vai ar to pašu Rehau Geneo? Vai uzstādīšana bija kvalitatīva?

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 07/08/2012 23:30

Nezinu, vai un kāpēc jācepjas par siltumnoturību kā tādu - marta saule jālaiž arī iekšā. Lai nelaistu ārā krāsns siltumu, var aizvilkt aizkarus un piedevām pat slēģus. Ja liksiet divas divstiklu paketes ar mazītiņu starptelpas ventilāciju uz ārpusi, 3 daļās sadalītai temperatūru starpībai vajadzētu būt daudz par mazu lai uz jebkura stikla izraisītu kondensāciju.

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: Garamgājējs (---.gov.lv)
Datums: 08/08/2012 16:33

Es pats dzīvoju jau 3.gadu savā mājā un dabūju mainīt slavenus PVC un Alumīnija logus/durvis.

Pieredze ir šādā:
1). Sākotnēji nomainīju PVC logā 2-stiklu paketi pret 3-stiekliem: sajūta ir tāda, ka paliek siltāk un klusāk no ielas puses.
Problēma ir tāda, ka pa ziemu pie -20°C un zemāk caursalst PVC logi, īpaši ziemeļu fasadē.
Un vispār no PVC logiem ir zināms "pūšanas efekts" vai "caurvēja efekts" ar vesu gaisu ziemas laikā.

2). Nomainīju PVC sūdīgu ROTO jumta logu ar 2 stikliem pret koka Velux jumta logu ar 3 stikliem.
Sajūta ir perfekta: pat labāk, nekā gaidīju - pirms nomaiņas nevarēja sēdēt zem loga aukstuma/pūšanas dēļ (no ROTO loga), tagad var mierīgi sēdēt zem Velux jumta loga pat aukstākajās ziemas dienās T-kreklā.
Sākumā pagājušā gadā, protams, ka nomainīju vienā istabā, bet šogad jau nomainīju 2.istabā (abas divas - bērnu istabās). Tagad ir domas turpināt jumta logu maiņu: ROTO pret Velux.
Velux - tas ir luksa klases jumta logs, apmēram, kā mašīnām Mercedes: viss ieiet komplektācijā un iebūvēt var ātri un vienkārši, viss ir izdomāts un par visu padomāts (viss ir vienā pakā), par ko es tagad priecājos. Abiem logiem ieliku arī Velux žaluzijas, lai bērni varētu mierīgi aizmigt garās vasaras vakaros.
Protams, īpašs "Paldies!" tam Jelgavas meistaram, kurš jau 2.gadu atbrauca pie manis citā pilsētā un kvalitātīvi nomainīja jumta logu...

3). Nomainīju Alumīnija durvis balkonā, un starp citu, tieši ar "ARBO" koka durvīm IV78-profila ar 3-stikliem - tas ir vidējais starp parastu ES profilu IV68 un pasīvu māju logu/durvju profilu ar ārējo alumīnija plāksni.
Protams, piespiedu "ARBO" meistarus montēt balkona durvis arī pēc ES standartiem: ar visām logu/durvju vēja un tvaika plevēm un pašizplēstošām lentēm.
Sajūta ir perfekta, bet pagaidām gaidu, kas būs pa ziemu: jāpārbauda ziemas aukstākajās dienās. Šis balkona durvis iziet ar skatu uz dabu, tāpēc viss izskatās, kā dabas glezna koka rāmī.

Un galvenais, visi radnieki, īpaši bērns ļoti pozitīvi novērtēja jaunas balkona durvis...un arī jumta logus.
Paradās domas, bet droši lemšu tikai nodzīvojot šo ziemu, par citu alumīnija durvju maiņu...


SLĒDZIENS:
Ja es zinātu 5 gadus atpakaļ, ka koka logi-durvis nav sūds, kā to tajā laikā reklamēja logu/durvju izplatītāji, tad ieliktu sev visur tikai no koka...

Ar cieņu
Garamgājējs

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: alise34 (---.warlock.lv)
Datums: 08/08/2012 21:55

"Ja liksiet divas divstiklu paketes ar mazītiņu starptelpas ventilāciju uz ārpusi, 3 daļās sadalītai temperatūru starpībai vajadzētu būt daudz par mazu lai uz jebkura stikla izraisītu kondensāciju."

Bet tas būs vēl dārgāk nekā "parastā" 3 stiklu pakete. Labi 3 kāršie logi jau arī nav lēti. Nu jā, un koka logi ir vēl dārgāki. Bet nu bagāts jau dara kā grib.

J, kā jau rakstīju, rezultātu vēl nezinu - logi vēl nav ielikti. Cena ar visām atlaidēm un diskusijām galugalā sanāca līdzīga kā citiem līdzīgiem piedāvājumiem.

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: Rol (212.93.100.---)
Datums: 08/08/2012 23:35

Man koka logi no Jaunpils (Līvas grupa) ielikti pirms 5 g, ārpuse krāsota (gaiša, ar sedzošu krāsu), iekša lakota. Neredzu, ka 5 g laikā būtu kaut kā mainījušies, vai, ka būtu jākrāso. Kalpo izcili, siltuma un skaņas izolācija perfekta. PVC logus pat ja dotu par velti, ilgi un dikti vēl padomātu, vai ņemt.

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 09/08/2012 07:34

alise34: > Bet tas būs vēl dārgāk nekā "parastā" 3 stiklu pakete.

1) Nez kāpēc laikā, kad sienas siltina ar 20+ cm logos grib iztikt ar tiem pašiem 2 stikliem kā padomju laikā, kad īpaša siltinājuma sienām vispār nebija;
2) var jau arī "paketi" taisīt mājās, tomēr neizskatās, ka tas atmaksātos:
4 mm stikls 1605 x 1300 loksnes: 3.21 Ls/m², sagriezts: 4.28 Ls/m²
Pakete ar diviem 4 mm stikliem: 13.59 Ls/m²

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: martell (---.i-net.lv)
Datums: 09/08/2012 22:53

Es arī nesaprotu, kas tiem koka logiem par īpašu kopšanu vajadzīga?.. Es ieliku Staļu logus šķiet 2005.gadā, un neesmu ne lakojis, ne krāsojis, tie nav zaudē'jušio formu, nekur nekas nepūš, varbūt nedaudz saules ietekmē priede tumšāka palikusi. Vienīgā kopšana - putekļu lupata un reizi sezonā mēbeļu tīrītājs. Es par koku - īpaši jau privātmājā. Vizuāli un uz tausti daudz patīkamāks, un palodzes arī var likt no līmēta priedes masīvkoka..

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: joo (78.84.133.---)
Datums: 09/08/2012 23:39

jautri bija palasīt "garāmgājēja" komentāru, it īpaši, ja esi iepazinies ar šī cilvja iepriekšējiem tekstiem [www.building.lv]-(:)))) bet par tēmu- pats esmu savai mājai salicis pvc logus un alu durvis un esmu aizmirsis par jebkāda veida problēmām. ne man kas pūš, ne velk, ne salst, ne skan, ne japārkrāso, ne ...vispār neko nedomāju, ir svarīgākas lietas, kurām jāvelta laiks....

Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: alise34 (---.warlock.lv)
Datums: 10/08/2012 09:07

" Nez kāpēc laikā, kad sienas siltina ar 20+ cm logos grib iztikt ar tiem pašiem 2 stikliem kā padomju laikā, kad īpaša siltinājuma sienām vispār nebija; "

Vienstāvs, ne jau ar 2 stikliem, bet ar 3. Bet Tu taču piedāvā likt 2 divstiklu paketes. Tādas vispār logu ražotāji piedāvā?

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **  **     **  **      **  **     ** 
 ***   **  **   **    **   **   **  **  **   **   **  
 ****  **  **  **      ** **    **  **  **    ** **   
 ** ** **  *****        ***     **  **  **     ***    
 **  ****  **  **      ** **    **  **  **    ** **   
 **   ***  **   **    **   **   **  **  **   **   **  
 **    **  **    **  **     **   ***  ***   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727