UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 11 no 14
Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 02/03/2015 21:26

Maziņš solis ūdeņraža tehnoloģijās arī veikts te: [www.hhohhu.com] ( Youtube pilna ar līdzīgiem eksperimentiem). Tikai te tieši: Ir gatavs! Pārrēķinot 1500 kvadrāt pēdas uz m2 ir apmēram 140m2. Elektropatēriņš 300w !!!!! Var barot ar saules baterijām !!!!!! Interesanti.......Elektrība- gāze-sadeg- karstums. Elektroenerģijas ietaupījums lielāks par 100%. Tikai var noprast, kāda izejas jauda, bet cik tad vajag 140m2 apsildei? noteikti vismaz daži-vai vairāk kW.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 16/02/2016 16:36

Rx Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pusmūžīgā baterija ir
> jau:[www.adgex.ru]
> 3/ZAPUSK-V-SERIYu-FONAREY-NOVOGO-POKOLENIYa-RABOTA
> YuShIH-OT-PRINCIPA-ISPOL-ZOVANIYa-ELEKTROMAGNITNOY
> -ENERGII-OKRUGAYuShEGO-PROSTRANSTVA.aspx

Bija daudzi skeptiķi un "gudrie komentētaji".
Tikko šī baterija tika izārdīta un parādīta: Interesentiem te:

[www.youtube.com]

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: sleepnis (85.10.211.---)
Datums: 17/02/2016 00:33

Ūdeņraža sildītājs - hmm, viss tas izskatās pēc vēlmes notirgot plānus un pēc tam "sam durak".
Lukturītis - nav šaubu, ka apkārt esošo elektromagnētisko viļņu enerģiju var paņemt, Uzliekot pārsimt metru garu antenu elektropārvades līniju tuvumā, var mašinas aķi ja ne gluži lādēt, tad kompensēt pašizlādi gan. Bet kaut kā mazāk ticams, ka normālās apdzīvotās vietās tā enerģijas koncentrācija ir tik augsta, ka var uzlādēt kabatas lukturīti.


E-cats pagājušā gada augustā dabūja ASV patentu. Interesanti, kā tur viss turpināsies. Tad jau tas šķiet cerīgāks projekts.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: vārds (85.10.211.---)
Datums: 17/02/2016 09:47

par to AGDEX krapuci diezgan detalizēti izstāstīts - [revolution-green.com]

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 02/03/2016 14:10

Jaunums Latvijā (pasaulē???) vai kļūda:
[www.ght.lv]
Un te: [site-51152.mozfiles.com]
Tiek teikts, ka: "Patērējot tikai 0.05kW tiek iegūts līdz pat 5kW siltuma enerģijas"
Un tehniskajā dokumentācijā teikts: COP 86-96!!!!!!!!!
Savādi gan, vai kaut ko nesaprotu?

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Ciparins (85.10.211.---)
Datums: 02/03/2016 15:16

Šī iekārta jau nav siltumsūnis, kas tērē daudz enerģijas, bet tikai siltummainis, ko izmanto ventilācijas rekuperatora priekšildītāja vietā. Izejas temperatūra ir 0C. Tā kā COP ir reāls. Bet tas attiecas uz ventilāciju, nevis mājas apsildi.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: v_t (85.10.211.---)
Datums: 10/03/2016 19:32

šeit stāsts par to kas ir, un par to, ka mēs to nekad nedabūsim:
[www.youtube.com]

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Didzisp (85.10.211.---)
Datums: 10/03/2016 20:17

Klausies tik tā krieva muļķības. Ja tā būtu taisnība un aukstā kodolsintēzē darbotos, krievi to momentāli izmantotu tanku motoros. Fufelis viss tas ir!

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: v_t (85.10.211.---)
Datums: 10/03/2016 20:57

kas tad nu tanki par tādu priviliģēto kastu, gribētos zināt?
man tam krievam nemaz nav jātic. būtiska daļa no viņa teiktā ir saskatāma un sataustāma
es te domāju pieminētos spēkus, kas nosaka kam būt un kam ne.
piemēram, tagadējā lielā tautu staigāšana. un ja kāds domā, ka tas nav rūpīgi organizēts un vadīts pasākums, tad tur nav ko dzesēt muti vai klabināt klavieri.
turklāt svarīguma ziņā tautu staigāšanas uzdevumi vēl ir špicka salīdzinot ar jautājumu par brīvo enerģiju un tās ietekmi uz civilizāciju.
kaut kā tā.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 10/03/2016 21:14

Liekas ka jau līdzīgu materiālu te ieliku, bet atkārtošanās- zināšanu māte. Un, vai atceraties savu - v-t rakstīto:
Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Posted by: v_t (78.84.88.---)
Datums: 10.05.2013 16:07

"...nupat skatījos kas vainas vienam lādētājam. rādās, ka pazeminošajam trafam primārais vijums kirdik. ommetrs rāda bezgalību. bet izejā šā kā tā ir stabili 0,28 v iztaisnotā sprieguma. sekundārais vijums ģenerē strāvu no kosma vai no zemes, jo zemes kodols droši vien strādā kā primārā spole.
vai šitas nav pareizāks ceļš, kur rakties?"

Nu tad ir šajā sakarā jaunumi. Jau vairākus gadus interesantus pētījums, un nu jau arī pilnīgi jaunu skatījumu- "teoriju-loģiku" uz pasaules fiziku, izklāsta, pierāda, eksperimentāli pamato Александр Мишин. Ja labi pameklē, ir viņa teorijas sākotnējs ievadizklāsts arī rakstiski, tās sakot, katrā teikumā dziļa doma. Bet Yotubē daudz materiālu, un vienu ietekt būtu negodīgi. Sākumā liekas ka tas ir pilnīgs "murgs"....bet ja sāk iedziļināties, it sevišķi palasot rakstu darbus, tad jau sāk saprast, par ko tiek runāts. Tas ir pilnīgi jauns skatījums, ar daudziem piemēriem no ķmijas, fizikas, mūsdienu skatījumā.
Jūsu pārrautais tinums ir "statiskā elektriskā lauka rezonanses ģenerators" Mišina izpratnē. Un beidzamos gados, attīstot šo teoriju- eksperimentos ir atklāts jauns ārstēšanās rīks- Virpuļmedicīnas princips.
Zinu, tūlīt sāksies "gudrinieku" komentāri... Bet pirms komentēt...pavadiet kādu dienu- divas, domājot līdzi, labi, ja ar fizikas- telpiskās domāšanas pielietošanu...., saprašanas centību, kas tiek pateikts, un tad varbūt noliedzošā attieksme būs izsīkusi... Mazs ieskats teorijas sākuma fāzē te: [globalwave.tv]

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: v_t (85.10.211.---)
Datums: 10/03/2016 21:31

par susāņinismu. un pēdējā laika apspriestāko tēmu forumā.
saules baterijas ir lielisks susāņinisma piemērs, kura uzdevums novadīt cilvēku enerģiju, laiku, līdzekļus vajadzīgajā virzienā.
kādam vajadzīgajā virzienā.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Hmm (85.10.211.---)
Datums: 10/03/2016 22:25

v_t ir no tiem, kuri uzskata, ka pagājuša gadsmita atklājumi ir galējā cilvēces attīstības robeža. Tas nav iespējams jo tas ir dārgi un tas vispār nav iespējams, tāpat kā magnētiskais lauks vecmāmiņai un zemes lodveida forma pirms vairākiem gadsimtiem :>
Kur tad to enerģiju vajadzētu virzīt? Šnabi dzīt? Vai beigt visiem datorus bakstīt un atgriezties agrārajā civilizācijā, tad visiem būtu kur enerģiju likt un nevajadzētu ar izgudrojumiem nodarboties.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: v_t (85.10.211.---)
Datums: 11/03/2016 08:33

viss tieši diametrāli pretēji tam kā saka Hmm.
par progresu esmu ar abām rokām "par".
galvenais saprast kas ir progress un kas ne.
tāpēc lietoju terminu susāņinisms, ko varētu īsi aprakstīt kā novirzīšanu pa maldu ceļiem.
slavenākais susāņinisma piemērs ir darvina evolūcijas teorija. īstenībā tā pat nav teorija, jo nav pierādāma, bet hipotēze.
tad vēl freidisms, ainštainisms.
saules baterijas ar videi galīgi nedraudzīgo ražošanas procesu arī no tās pašas operas. lai cilvēkiem ir ko ņemties ar saulaino stundu skaitīšanu un mākoņu stumdīšanu, un atmaksāšanās laika staipīšanu. tā vietā, lai iepazītu un apgūtu progresīvas enerģijas ieguves tehnoloģijas.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 11/03/2016 09:36

Parasti ierindas cilvēki, kuriem labākajā gadījumā ir zināms oma likums, nespēj nekādā veidā orientēties mūsdienu fizikā un enerģētikā. Visas mums zināmās energo lietas savā ziņā ir akmens laikmets un tās kuras potenciāli ir revolucionāri jaunas acīmredzami prasa āprātīgus tehniskos un finansiālos līdzekļus un n-jaunas zināšanas (kuras vēl jāattīsta), lai tos novestu praksē. Piemēram tas pats ITER projekts. Teorija ir salīdzinoši sen, bet lai realizētu praksē ar šo tēmu jau strādā no kuriem tur 80 vai pat vēl senākiem gadiem un prototips faktiski būs gatavs kurā tur 2030 gadā. Tātad 50 un vairāk gadi fundamentāli jaunas energotehnoloģijas prototipam - un vēl arī naudas resursi kolosāli. Un tas ir tikai prototips bez komercializācijas.

Savukārt ierindas cilvēkam tik ilgs laiks šķiet absurds, viņam labpatīk šķist ka viss var notikt kā pasakā - alķīmiķis paņem senebreju valodā rakstītas grāmatas par piramīdām un šķirstiem un tad iznāk no istabas ārā un youtubā ieliek shēmu kā no vara santehnikas caurulītēm var uztaisīt mūžīgo dzinēju. Nekritiskam cilvēkam tas šķiet wow, bet principā nav jēga par šīm tēmām vispār interesēties, jo 99% tas viss ir blefs. Kāda motivācija mūžīgo dzinēju autoriem ir producēt savus murgus - nezinu - visdrīzāk vairums vienkārši dzīvē grib kļūt slaveni, bet reāla pamatojuma tam nav, tāpēc cenšas šādā veidā.

Tāpēc es šādus youtube utml, jo īpaši ar krievu zinātņu kandidātiem vienkārši kategoriski neskatos. Ja tā tehnoloģija ir pamatota, tad viņu ieviesīs bez manas līdzdalības, bet tā kā pārsvarā gadījumu tie ir murgi, tad priekš manis tas ir zemē nomests laiks. Nevajadzētu uzskatīt pasaules zinātnieku un tehnologu kopienu par idiotiem, kuri pēķšņi būtu palaiduši garām kādu Teslas izgudrojumu. Vienkārši visas lietas kļūst sarežģītākas un plaisa starp normālu inteliģentu cilvēku un zinātni kļūst ar katru gadu plašāka, nerunājot par proletriātu, kurš dzīvo pilnīgi citā gadsimtā.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 11/03/2016 09:43

Un sazvērestības teoriju kults manā skatījumā ir mentāla diagnoze.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Hmm (85.10.211.---)
Datums: 11/03/2016 11:12

v_t, neizskatās, stāsti ka otrādāk, bet čīksti, ka saules baterijas ir nepareizais virziens jo dārgs un nelietderīgs :D Zirgs ar kādreiz bija labāks par auto.
Saule ir viens no virzieniem kur iegūt enerģiju, jo ielākā enerģija ko mēs patērējam nāk no saules, tai skaitā fosilas kurināmais ir saules radīts. Kurināt malku, gāzi ir labi, bet attīstīt tehnoloģiju, kas efektīvi spēj uztvert šo enerģiju nē? Iedomājies, ka LV ir pasaules naba, kur ir ziema un tāpēc visā pasaulē saule ir nepareizs virziens? Tev pašam smiekli nenāk, vai tiešām tik šaurs leņķis uz pasauli?

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 11/03/2016 11:21

Hmm, nevajag aizmirst, ka saules enerģija ir sekundārs produkts kodolsintēzei, tāpēc daudz vairāk enerģiju varētu iegūt izmantojot kodolsintēzi uz vietas. Ja salīdzina kodolsintēzi ar gaismas ķeršanu, tad zirgs ir saules panelis, bet kodolsintēze ir auto.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: v_t (85.10.211.---)
Datums: 11/03/2016 11:50

Vilni_Radio, par diagnozi paldies! citādi es jau sāku šaubīties vai kāds kādreiz pateiks kas ar mani īsti notiek.

"vienkārši kategoriski neskatos" - šis, protams, ir labākais izziņas veids. tas ir analogs izteikumam: lasījis neesmu, bet viedoklis man ir.

"Parasti ierindas cilvēki, kuriem labākajā gadījumā ir zināms oma likums, nespēj nekādā veidā orientēties mūsdienu fizikā un enerģētikā." - piekrītu par visiem 100%. izglītības sistēma ir "sakārtota" tā, lai nekas tamlīdzīgs nenotiktu.
jāteic, ka arī saules bateriju elementu ražošana mājas apstākļos nav izplatīta. tos izgatavo rūpnieciski, lai cilvēkiem būtu ar ko dzīvoties un aizpildīt laiku.

Hmm
galīgi negribas ieslīgt neauglīgā polemikā par redzes leņķi, žēl laika. bet īsi.

pilnīgi piekrītu, ka fosilais un atjaunojamais kurināmais ir perfekts dabisks saules enerģijas transformēšanas veids, bet ne pats ērtākais izmantošanā. kamēr baterijas tikai neveikla protēze.
īpaši, ja zināms, ka pieejamas praktiski bezmaksas enerģijas iegūšanas tehnoloģijas. ko varu droši teikt, jo diagnoze jau man zināma, ar neko jaunu vairs nepārsteigt.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: ETT (85.10.211.---)
Datums: 11/03/2016 12:35

Hmm
Kāpēc tu, bērdams bākā auzas, domā, ka auto ir labāks par zirgu? ;)

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: vārds (85.10.211.---)
Datums: 11/03/2016 12:40

v_t Wrote:
-------------------------------------------------------

> īpaši, ja zināms, ka pieejamas praktiski
> bezmaksas enerģijas iegūšanas tehnoloģijas.


zināms jau tikai "izredzētajiem", kas izkrituši no Darvina evolūcijas teorijas un radušies no ēdamas ribas.

Pašreizējā: 11 no 14


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  ********   **     **  **     ** 
 **     **   **   **   **     **   **   **   **     ** 
 **     **    ** **    **     **    ** **    **     ** 
 **     **     ***     ********      ***     **     ** 
  **   **     ** **    **           ** **     **   **  
   ** **     **   **   **          **   **     ** **   
    ***     **     **  **         **     **     ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727