UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
ko darītu savādāk?
Autors: estrella (---.Red-83-34-189.dynamicIP.rima-tde.net)
Datums: 21/07/2009 15:49

Esmu pašā sākuma procesā, atjaunojot padomju laikā iesāktu un nepabeigtu divstāvu ķieģeļu jaunbūvi. Tādēļ pieredzes apmaiņas nolūkos atvēru tēmu, lai pajautātu tiem, kam viss ir aiz muguras- ko Jūs darītu savādāk savas mājas būvēšanas/ remontdarbu procesā? Kas Jums tiešām nepatīk vai kaitina? Ko neieteiktu? Un ar ko tieši otrādi- esat ļoti apmierināti?
Diapazons nav būtisks- var būt sākot ar druvju kliņķiem līdz pat kanalizācijai, piemēram :)

Re: ko darītu savādāk?
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 21/07/2009 16:52

Man vēl tikai kāda trešdaļa aiz muguras, tomēr vismaz pagaidām esmu apmierināts ar:
1) to, ka izvēlējos ilgbūvēšanas modeli ar vispirms māzākām, tad lielākām ēkām, kas prasījis mazāku kredītņemšanu;
2) to, ka vairumu risinājumu esmu visdažādākajos avotos noskatījis (vai dažus pat izdomājis) pats un arhitektu, būvnieku vai amatnieku padomus uzklausījis tikai tiktāl, cik man tas pašam šķitis pieņemams vai par cik viņi spējuši mani pārliecināt. Ar viena mezgla risinājumu, kur paklausīju būvnieku (skursteņa novietojumu attiecībā pret četrslīpu jumta kori), esmu neapmierināts.
Tāpēc arī citiem ieteiktu nesteigties un ja ne 7, tad vismaz 2-3 reizes gan nomērīt, īpaši vietās, ko vēlāk mainīt nevarēs. Vispār mana gaume un uzskati būvniecībā sākot ar piedalīšanos dažādos remontos un jaunbūvēs līdz savas sētas realizācijas uzsākšanai apmēram 20 gadu laikā mainījusies par 180° un šobrīdējo varētu raksturot jēdziens "natural building".

Re: ko darītu savādāk?
Autors: ints45 (81.198.206.---)
Datums: 21/07/2009 22:25

Mums te Latvijā visam ir miljons risinājumu, simttūkstoš padomu un desmittūkstošs materiālu no kā izvēlēties. 5 gadus atpakaļ celta māja jau skaitās celta no nemoderniem materiāliem, pēc arhaiskas tehnoloģijas utt. Regulāri sekojot līdzi visam kas notiek būviecībā un esmu nonācis pie viena secinājumu - nav iespējams dzīvot privātmājā kura būvēta padomju un vēl senākos laikos. Bet paradoks - cilvēki tajās dzīvo paaudzēm, pārdod citiem utt.
Es runāju ar čomu, kas nu ja padsmit gadus dzīvo Britānijā un strādā celtniecībā. Tur miljons gadus būvē vienādas rindu mājās ar līdz bezgalībai atstrādātiem materiāliem un paņēmieniem. Nekādas jaunās tehnoloģijas un ūberkrutie materiāli. Minerālvate ir tipisks siltumizolācijas materiāls, krutie siltina ar putuplastu, tas ir dārgāk. Kad sāku piesaukt mūsu stereotipus par putuplastu, tad viņš atbildēja īsi un konkrēti - "Ja tu nevari paelpot, tev jāiet pie daktera". Tā lūk!

Re: ko darītu savādāk?
Autors: pauljukas (87.226.72.---)
Datums: 21/07/2009 22:45

ints45 Wrote:
-------------------------------------------------------
Kad sāku piesaukt
> mūsu stereotipus par putuplastu, tad viņš
> atbildēja īsi un konkrēti - "Ja tu nevari
> paelpot, tev jāiet pie daktera". Tā lūk!

Šitas labs! :D

Re: ko darītu savādāk?
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 22/07/2009 08:34

Atgādināšu: būvniecībā ar "elpošanu" saprot mitruma vadīšanu
[www.breathingwalls.com]

Re: ko darītu savādāk?
Autors: estrella (---.Red-83-34-189.dynamicIP.rima-tde.net)
Datums: 22/07/2009 09:48

Runājot par vecajām padomju laikā un vēl senāk celtajām mājām- nebūt neuzskatu, ka tās ir sliktākas nekā mūsdienu kāršu namiņi. Manējā ir būvēta pamatīgi, pamati ir nosēdināti, viss sauss, nekas neplaisā, arī tagad ar atjaunošanu nesteigšos- gribu visu kārtīgi izsvērt un pārdomāt pirms kaut ko sāku darīt. Veco namu kvalitāti nevajag apšaubīt- piemēram man radiniece dzīvo lauku viensētā ulmaņlaika celtajā mājā, tur ir skaidrs, ka vecie meistari ir bijuši sava darba pratēj. To pašu varu teikt par manu paziņu jau pieminētajā Anglijā, konkrēti Londonā, viņa dzīvo Viktorijas laikā celtā rindu mājā, varu teikt droši, ka namiņš netaisās sabrukt un viss 'elpo' :)

Bet par tēmu runājot, manā tagadejā dzīvesvietā kaitina tāds sīkums kā pārāk īsie ūdenskrāni vannasistabas izlietnēm- krāns tad pats ir smuks un dizains ir ok, bet par īsu, ūdens šļakstās laukā. Jaunajā namiņā ņemšu garākus un matētus, jo esošajiem katra pile redzama :D Vēl zinu, ka nākamjā mājā ņemšu gaismekļus ar viegli nomainamām spuldzītēm- tagad, kad jāmaina, tas ir tik sarežģīti, ka katru reizi jāsauc elektriķis. Vēl virtuves darba zonā vairāk kontaktligzdas vajadzēja ierīkot, dažreiz pietrūkst. Bet tagad esmu tiešām apmierināta ar neskaitājamiem slēdžiem un pārslēdžiem, piemēram aizejot uz caurstaigājamo istabu varu pie vienām durvīm ieslēgt gaismu, pie otrām izslēgt, tas pats ar kāpņu telpu un gaiteni. Nav jārokas pa tumsu. Skaidri zinu, ka tagad vairāk likšu uzsvaru uz mājas funkcionālismu, lai pašiem viegli dzīvot :)

Re: ko darītu savādāk?
Autors: ints45 (81.198.206.---)
Datums: 22/07/2009 09:58

"Regulāri sekojot līdzi visam kas notiek būviecībā un esmu nonācis pie viena secinājumu - nav iespējams dzīvot privātmājā kura būvēta padomju un vēl senākos laikos"

Sorry, šis apgalvojums bija domāts ar ironiju

Re: ko darītu savādāk?
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 22/07/2009 10:23

Reiz par sīkām detaļām, savulaik bija diskusija par kāda mezgla konstruktīvajiem izpildījumiem un lietošanas īpatnībām
[www.building.lv]

Re: ko darītu savādāk?
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 22/07/2009 11:45

Ko es darītu savādāk? Tikai un vienīgi vienu lietu - simtreiz kārtīgāk un pamatīgāk visu izplānotu un pārdomātu. Kad cēlu māju, viss notika diezgan lielā steigā utt, līdz ar to ir lietas, kuras varētu būt savādāk. Manuprāt sekmīgai mājas uzbūvēšanai pats svarīgākais jau no sākuma ir visu līdz galam izdomāt un izplānot - pat tādās detaļās, kā, kur stāvēs dīvāns, kur būs aizkari, kā es viņus piestiprināšu, kur būs lampas, kādas, kur būs santehnika un kāda, kādu izmēru, kādas mēbeles un kur katrā istabā, ne jau modeli, bet apmēram kādu izmēru. Jo no tā ir ļoti atkarīgs kontaktu/slēdžu izvietojums, krāsns novietojums utt.
Tāpat ārā - kādi vadi jāizvelk uz vārtiem, uz ielas apgaismojumu, kur būs ūdens ārā, varbūt vēlāk plānots celt pirti, tad jau iepriekšā vismaz uz āru jāizvelk ūdens un štromes vads. Koncepcijai jābūt skaidrai sākumā, pat līdz tam, kur un kādi celiņi ies utt. Tas vienkārši nenormāli atvieglo tālākos darbus un vispār darbu gaitu,
Par materiāliem utt te nav iespējams izrunāt- to tiešām ir simtiem un variantu to iestrādē arī ir simtiem un arī viedokļi par to, kas un kā jātaisa ir simtiem, un nav tāda labākā varianta, ir vienkārši daudzi labi varianti, jo ja tu pats savu māju esi uzcēlis, izlolojis, izslimoji, tad tā tev arī liksies vislabākā un pareizākā.
Siltināšanā gan es vienu esmu sapratis - es nekad savu māju - nav svarīgi no kāda materiāla, nesiltinātu no ārpuses ne iekšpuses ar putuplastu. Zem grīdas un pamatus, protams tikai ar to, bet sienas un jumtu - nekad. Atkal tās pašas mitrumnevadīšanas dēļ. Ir rūgta pieredze, ka man zināmās mājas, kas siltinātas ar puķiku no ārpuses praktiski visas pelē no iekšpuses, tātad mitrums tais sienās tomēr ir p\ar\ak liels.

Re: ko darītu savādāk?
Autors: v_t (78.84.59.---)
Datums: 22/07/2009 15:34

būvētu vienstāveni, lai nav jākāpelē.
balkons nav vajadzīgs.
kaut nelielu pagrabiņu uztaisītu, gan!

atkal izvēlētos siltās grīdas un ss.
auto nojume ir ļoti ok.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ******   ********   **     **  **     ** 
 **        **    **  **     **  **     **  **     ** 
 **        **        **     **  **     **  **     ** 
 ******    **        ********   **     **  **     ** 
 **        **        **     **   **   **   **     ** 
 **        **    **  **     **    ** **    **     ** 
 ********   ******   ********      ***      *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727