UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Toode vai Ruukki jumti
Autors: elza (81.198.233.---)
Datums: 26/05/2008 12:48

Vai kādam ir atsauksmes par Toode jumtiem? Vai Toode ir tikpat labi, cik Ruukki? Pašlaik jāizvēlas mājai jumts, taču nevaru īsti saprast, kuru no šiem abiem lai izvēlas. Varbūt kādam ir kādi labi ieteikumi?

Re: Toode vai Ruukki jumti
Autors: Mans jumts (78.84.170.---)
Datums: 28/05/2008 17:50

Jumta seguma tirdzniecība un ieklāšana
www.mansjumts.lv
Gatis MOB 28366622

teknes Re: Toode vai Ruukki jumti
Autors: Jānisre (85.15.210.---)
Datums: 22/03/2012 10:53

Es arī nevaru saprast; būtu labi, ja kāds sakarīgi komentētu.
Interesē materiāls: Fe+Zn+krāsa+plastmasa
Jānis

Re: teknes Re: Toode vai Ruukki jumti
Autors: Slidenais (---.lv)
Datums: 22/03/2012 11:08

Ruukki labāks - metāla biezums, pārklājums un krāsojums! Pats pāgājušajā gadā pētīju šo! Starp 4 maniem pretendentiem Ruukki biji pārāks! Turklāt ciparu ar iedeva labu!

Re: Toode vai Ruukki jumti
Autors: Ing (85.10.211.---)
Datums: 02/09/2015 12:29

Toodei ir vislabākās cenas, un ari kvalitāte ir laba.Uzliku savai mājai un nevaru sūdzēties.

Re: Toode vai Ruukki jumti
Autors: Daniliano (85.10.211.---)
Datums: 02/09/2015 13:53

Par Ruukki nevaru neko teikt. Par Toodi gan, šogad jau uzliku trešajai ēkai-gan jumts, gan fasādes.
ļoti operatīvi izgatavošanas laiki un piegāde. Pirms četriem gadiem sāku ar dzīv.mājas jumtu. Precīzi tiek aprēķināts nepieciešamais materiālu daudzums-skārds,palīgmateriāli,skrūves utt. Par materiālu kvalitāti nav nekādu sūdzību. Kā tas viss kopā izskatīsies ļoti būs svarīgi no jumta licēju profesionalitātes. Domāju uz to būtu jāiespringst vairāk.

Re: Toode vai Ruukki jumti
Autors: rbm (85.10.211.---)
Datums: 02/09/2015 13:57

Es tik varu pastāstīt salīdzinājumā Balex un Ruukki - pagāšgad man lika Ruukki classic , šogad kaimiņam Balex Classic.

Kaimiņš kamēr tika līdz jumtam izbesījās nepajokam un bija gatavs Balex tirdzniecības menedžeri piekārt stabā. Kā beigās teica - ja nebūtu labi gali un attiecīgi lielas atlaides Balex tad ņemtu vienīgi Ruukki, savukārt tagad pat ar visu atlaidi trīsreiz padomātu vai ir tā vērts.
Un lūk tikai daži uzskaitījumi par Balex problēmām no kaimiņa skatu punkta:
1. saimniecības ēkai loksnes atnāca trapecveidīgas - ja saliek vienu loksni pie otras, tad nākamai ir 1cm nobīde - sanāk vainu likt gar kori loksnes itkā zāģa zobus, vai visām loksnēm piegriezt malu.
2. piegāde ir pilnīgi neprognozējama - sākumā kavē nedēļu pusotras noteikto termiņu, tad menedžeris saka cikos būs un kā vedīs nav skaidrs - "kad būs tad būs".
3. atved tikai daļu jumta jo pārējais redz neielīda kravā, bet painformēt par to aimirst. celtnieki sāk likt jumtu un piefiksē ka daļa elementu nemaz nav atvesta
4. ražotnē pie uzkraušanas salocīja loksni, rezultātā vēl nedēļu nācās gaidīt kamēr atved vietā

Par Ruukki varu teikt tikai to labāko piegādes process atstrādāts kā pulkstenis un viss notiek pēc grafika un laikā, materiāla kvalitāte kā jau Ruukki.

Jā un kas būtiskākais attiecībā uz Classic profiliem - Ruukki ir tā saucamais C un D profils, kam kals ir nolocīts, tādējādi nav nepieciešams kautko kniedēt vai skrūvēt vai loksne turētos pie karnīzes.

Re: Toode vai Ruukki jumti
Autors: Praktiķis (85.10.211.---)
Datums: 02/09/2015 18:13

Rbm,atvaino,tavs komentārs ir tik subjektīvs,cik vien ir iespējams.
...loksnes atnāca rombā. Tas fiziski nav iespējams. Ja amatnieki būtu uztaisījuši jumta plakni taisnā leņķī (vainīgie ir pamatu lējēji,parasti) tad arī skārds derētu ideāli. Normāls jumiķis pats prot atlocīt skārdu jumta apakšmalā-tad leņķa nobīdes nekur neparādas.A ko darīt kad uz objektu atved Ruukki loksnes ar jau atlocītiem galiem(tās domātas amatieriem bez instrumentiem,kas paši sev nolēmuši uzmontēt jumtu),bet jumta plakne neleņķī? Tad jumta apakšmalā neizbēgami parādīsies zobi,vai pēc leņķa jāpiegriež sānu mala.Vai gribi teikt,ka tavas mājas jumtam diagonāles atbilst viena otrai?-Neticu,jebkuram jumtam ir vismaz dažu cm nobīde(kas ir ideālā gadījumā) Strādāju ar Balex jau gadiem,par sagādi kritika reizēm vietā ,gadās,bet tas bieži vien atkarīgs no izplatītāja kurā pasūta jumtu un no tā brīža noslogojuma.
Kāds gudrinieks tur minēja par skārda biezumiem. Visiem tagad ir ekonomiskais biezums-0,45 mm. Baleksā pieejams vācu skārds ar "la perla" krāsojumu-tā biezums-0,5mm. Varu teikt,ka Balex skārds nav sliktāks par Ruukki,turklāt netiek iekasēta maksa par brendu. Diletanti amatnieki sačakarēs kā vienu,tā otru-tāpēc starpības nav. Piekrītu,ka amatnieku izvēlei jāpiešķir vislielākā vērība. Par cik,pasūtītājam trūkst kompetences,lai atlasītu amatniekus (tagad rudenī,pamēģini vispār kādu atrast),tad es ieteiktu vaicāt izplatītājam. Arī tur,protams ir risks,bet tie meistari gadā uzmontē 10 jumtus un kaut ko jau ir iemācījušies lai galīgi nesalaistu ko "dēlī" Pats arī nodarbojos ar jumtiem,bet diemžēl stāv rinda un tuvākajā laikā nearko nevaru līdzēt.

Re: Toode vai Ruukki jumti
Autors: Niks (85.10.211.---)
Datums: 02/09/2015 21:12

Protams, ka Ruukki.
Jumta meistari (nu super izcili viņi jau nebija), kas lika man jumtu teica, ka Ruukki kvalitāte ir jūtama pat cilājot loksnes. Neapšaubāmi Ruukki materiāls (pats metāls) ir pārāks savā kvalitātē. To netieši atzīst arī viņu konkurenti.
Man ir pieredze gan ar Brocēnu metālu (tagad laikam Balexmetal), Ruukki un Toode. Par ģeometriju man sūdzības nav ne par vienu no šim ražotājiem. Vissenāk (jau 10 gadus) man stāv Brocēnu metāla jumts. Principā ir mazliet aprūsējušas rūpnieciski grieztās metāla kantes, bet rūsa uz priekšu neiet. Krāsojums, nu var būt ir mazliet mainījies, bet tad vienmērīgi visā plaknē un pretenziju principā nav.
Toodes jumtam (ekspluatācijā 7 gadi) ir novērojams, ka krāsa ir pabalējusi. Abiem šiem jumtiem ir parastais poliestera (PE) pārklājums. Ar Ruukki pieredze ir vismazākā. Taču ļoti iesaku nenožmiegties un savai mājai, ja liekat metāla jumtu, tad izvēlēties nevis parasto PE pārklājumu, bet gan Pural (tā laikam viņš saucās) pārklājumu. Nu vismaz pie montāžas viņš tā neskrāpējās, kā PE pārklājums.

Re: Toode vai Ruukki jumti
Autors: asd (85.10.211.---)
Datums: 02/09/2015 21:59

Piekrītu Nikam:Protams, ka Ruukki.
Savai mājai Rūķu jumtu uzlikām tālajā 1998.gadā tumši ķiršu Elite ar dārgāko pārklājumu, tagad tādu profilu Latvijā vairs nepiedāvā, krāsa vēl tagad tikpat koša gan no ziemeļu puses, gan saules pusē. Kaimiņš ar tai pašā laikā būvējās, arī uzlika metāla jumtu, kādu nezinu, bet krāsa jūtami pabalējusi.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **  **    **  **    **  ********  
 **   **   ***   **   **  **   **   **   **     ** 
 **  **    ****  **    ****    **  **    **     ** 
 *****     ** ** **     **     *****     ********  
 **  **    **  ****     **     **  **    **        
 **   **   **   ***     **     **   **   **        
 **    **  **    **     **     **    **  **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727