UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
reģispsis un krāsošana
Autors: arviss (---.vid.gov.lv)
Datums: 21/05/2004 11:00

Virtuvē gribu likt reģipsi. Tikai vienā daļā būs flīzes - pie virtuves iekārtas. Bet pārējās sienas ir doma tikai krāsot.
kā pareizi viss būtu jāsagatavo, t.i., gruntēt u.tt., lai reģipsi varētu krāsot?? Galvenais kuri materiāli būtu labāki???
Vai visas reģipša sienas ir jāšpaktelē, jāslīpē u.tt, vai var krāsot reģipsi bez visas virsmas špaktelēšanas???? Protams reģipšu salaidumu un stūru vietās ir jāšpaktelē un jāslīpē, tas būtu skaidrs.
un kura špaktele ir noturīgāka, cietāka - Kā ar špakteli ROTBAND?????
Varbūt kaut kur internetā par šo prosesu var izlasīt????

Re: reģispsis un krāsošana
Autors: Intresents (80.249.194.---)
Datums: 21/05/2004 12:23

Rotband nav špaktele ???? tas ir apmetums, kaut gan uz sienām kuras ir mazliet viļņainas ar mazām bedrītēm to var izmantot ķā pirmās kārtas špakteli, bet ne kādā kadijumā uz līdzenām sienām !!!!!

Reģipsis ir jāšpaktelē tad kad vēlas ļoti augstu krāsojuma kvalitati, un ja tiek krāsots a ruliti kam sari ir 4-6mm !!! ja sari ir lielāki tad nav īpašas jēgas no špaktelēšanas. Ja špaktelē reģipsi jāizmanto špaktele ar grauda lielumu 0,15mm un mazāk, vēlams lateksa, jo vairāk špaktelē ir iekšā lateksa jo tā ir gludāka un elastīgāka, bet grūtāk slīpejama.

Jāšpaktelē reģipis ir ja nu vienīgi, lai palielinātu aizsardzību pret ārējo iedarbību, ūdens, ķīmijas, sēnītēm utt, bet tad jāšpaktelē ir ar speciālām špaktelēm.

Reģipša špaktelēšanai ļoti labi var izmantot Eskaro - FINE Filer

Foruma ir tēma !! Špakteles !! tur ir uzrakstītas pāris špakteles, kuras parasti lieto Latvijā.

Re: reģispsis un krāsošana
Autors: umka (---.tele2.lv)
Datums: 21/05/2004 13:25

Ne jau viss regipsis ir jaaspaktelee, tikai skruuvju un suvju vietas. Suvju vietas piems spakteleesanas ir jaaapliimee ar speciaalo lentu. Aareejiem stuuriem pieliimee alumiinija stuuriiti un tad spaktelee. Pie izlietnes veelams likt zaljo mitrumizturiigo rigipsi, to apstraadaajot ar speciaalo mitrumizturiigo mastiku. Rigipsis peec tam ir jaagruntee un tikai tad var kjerties pie kraasosanas un fliizju liimeesanas.

Re: reģispsis un krāsošana
Autors: Intresents (80.249.194.---)
Datums: 21/05/2004 16:13

Umka vai esi redzējis kā izskatās krāsots reģipsis ar planu krāsu(beckerplast 2-7 vai bindo 2-7 num.) un ar mazu tekstūru 4-5mm rulītis velūra, krāsots 2-3 kārtās, ja tikai savienojuma vietas ir špaktelētas.
Gaismai krītot slīpi no logiem dienā siena izskatās raiba, jo reģipsim ir cita textūra un cita uzsūkšanas spēja nekā špaktelei savienojumu vietās un lidz ar to krāsa met savādāku texturu un siena paliek raiba !!! bet tas ir svarīgi tikai Lux klases remontiem parastie mirstīgie iztiks.

Re: reģispsis un krāsošana
Autors: arviss (---.vid.gov.lv)
Datums: 09/06/2004 16:23

mjā, bet špakteļu ir tik daudz, ka nezin jau kuru labāk lietot. Veikalā arī diez vai ieteiks to labāko, viņiem ka tik pārdot.
Mani interesē ļoti labas, elestīgas (plastiskas) špakteles un kuras ļoti labi turas pie reģipša. Lai arī viņa grūti slīpējas, tāpēc jau var paņemt slīpmašīnu, ja negrib visu dienu sēdēt pie vienas šuves un ar roku slīpēt. Lai laba špaktele arī maksā dārgāk, toties kvalitāte ir cita.
nu un kā ar INTERESENTA pieminēto Eskaro - FINE Filer???? Kā ar KNAUF produkciju????

Tā kā palieku pie tā, ka špaktelēšu tikai reģipša sailaiduma vietas, skrūvjju vietas un stūrus, tad interesē špakteļu ieklāšanas, specilās lentas, stūru leņķīšu ieklāšanas secība un galvenais kā to pareizi izdarīt.
Tāpēc:
1.Varbūt kāds var ieteikt un secības kārtībā uzrakstīt, kā pareizi ir jāiešpaktelē (jāiestrādā) speciālā lenta salaiduma vietām un jānostiprina (jāiestrādā), jānošpaktelē stūru leņķīši, skrūvju vietas.
2. kā pareizi jāiestrādā apmetuma sietiņš, ko liek lai nerastos plaisas (gribu likt uz 90.gados apmestām sienām, kurās ir redamas plaisiņas).

Re: reģispsis un krāsošana
Autors: saimnieks (---.latnet.lv)
Datums: 03/07/2004 15:09

Interesent! Vai jūs varētu iedot kāda Meistara koordinātes, kurš saprot, kas ir laba kvalitāte špaktelēšanā un krāsošanā? Paldies! 9724997

Re: reģispsis un krāsošana
Autors: And (---.iem.gov.lv)
Datums: 05/07/2004 12:39

ljoti laba ir Uniflot spaktelju izveele , un pirms kraasoshanas obligaati ir jaagruntee ar dziljumgrunti (izliidzina uzsuukshanas speejas)

Re:
Autors: arviss (---.vid.gov.lv)
Datums: 09/08/2004 13:07

radās nepieciešamība pēc liektām virsmas. IR speciāls reģipsis ko liek liektām virsmām. Bet kā ir ar profiliem????

Re:
Autors: Arvīds (193.178.178.---)
Datums: 12/08/2004 13:12

TO: arviss

Pagājušajā mēnisī ar riģipsi izskrūvēju visu māju. nošpaktelēju un nokrāsoju pagaidam tikai vienu izstabu. Līdz šim to nebiju nekad darījis.

viss ir daudz vienkāršāk neka liekas, gan lentas un stūrīšu iestrādāšana, gan slīpēšana. (ar slīpmašīnu tur nav ko darīt, ja špaktelē plānā kārtiņā). pamēģini.

Nākošo istabu pamēģināšu nešpaktelēt visu - baigais čakars.

Re:
Autors: arviss (---.vid.gov.lv)
Datums: 16/08/2004 15:28

Arvīd, varbūt vari tuvāk pastāstīti par tām lentām un stūrīšu iestrādāšanu, man kā reize tas darbiņš priekšā. Un kā ar kantaktu un slēdžu iestrādi sienās, kas un kā???
Man ar profiliem iet lēni, kamēr izlīmeņo, jo profili gadījās kaut kādi līki un greizi. Uz aci i nepateiksi. It īpāši lēni iet ar profiliem stūros, varbūt tur kaut kādi speciāli stūru profili ir??

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **   ******    ********         ** 
 ***   ***   **  **   **    **   **     **        ** 
 **** ****    ****    **         **     **        ** 
 ** *** **     **     **   ****  ********         ** 
 **     **     **     **    **   **         **    ** 
 **     **     **     **    **   **         **    ** 
 **     **     **      ******    **          ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727