UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Gruntsūdens Pagrabā zem majas.
Autors: BM (77.219.3.---)
Datums: 02/03/2022 22:30

Ir vasaras māja ko ir plāns pārtaisit par māju kura dzivot visu gadu. Mājai ir augstie pamati un zem mājas ir pagrabs. Tas taka butu forši. Gribetu tur likt apkures katlu. Bet tur ir udens. Nav daudz. Šobrīd, kad ir atkusnis, ~15cm. Tas arī ir apmeram max līmenis.
Vasarā viss sauss.
Tatad jautajums - No arpuses pagaidām nevaru pagrabu hidroizolet. Vajag risinajumu no iekšas. Vai arī taisit padzļinajumu un likt sūkni. Kadi vel varianti?
Pacelt pagrabā gridu neder. Griesti ir 170cm. Es esmu 190cm...
Plānā no arpuses likt hidroizolaciju pec kadiem 2-3 gadiem. Kad ari siltinās pamatus. Bet dzivot gribas jau šogad

Paldies.

Re: Gruntsūdens Pagrabā zem majas.
Autors: jtdesign (83.243.94.---)
Datums: 03/03/2022 09:42

Pārāk maz informācijas un nav būtiskās - no kurienes ūdens? Ātrumā - tas, ko tagad negribi (nevari) darīt ir tieši tas vienīgais, ko šobrīd jādara. Pēc tam, kad saprasts , no kurienes ūdens.

Re: Gruntsūdens Pagrabā zem majas.
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 03/03/2022 11:07

Sāc ar to, ka salīdzini sava pagraba ūdens līmeni ar apkārtnē esošajiem grāvjiem. Ja tie ir vienādi, tātad nekas nepaļīdzēs no applūšanas arī cito līdzīgos gados. Ja līmeņu starpība ir, tad jāveido drenāža.
Sūknis ir tikai daļējs risinājums, jo var gadīties, ka tam pat būs par mazu jauda, lai varētu noturēt sausu, ja visaprkārt līmenis ir augšā. Pēc vienas supersniegotās ziemas arī man pagrabā ienāca ap 40cm un es pāris reizes tur papumpēju ar stipri jaudīgu sūkni (ap 1.5-2kw šķiet bija). Jā, ar tādu es pāris stundās varēju izsūkt, bet visu laiku tāpat papildinājās un beidzās tikai pēc nedēļas, kad vispārējais līmenis bija nokrities zem grīdas līmeņa. Hidroizolācija var palīdzēt pret mitrumu, nevis ūdens līmeni.

Re: Gruntsūdens Pagrabā zem majas.
Autors: Cogito (84.237.202.---)
Datums: 03/03/2022 11:32

Padziļinājums un sūknis tajā nav problēmas risinājums, bet ir obligāts papildpasākums.
Tāds tur vienalga būs vajadzīgs vienmēr, pat pēc visu nepieciešamo pasākumu veikšanas, jo kalpos kā avārijas situāciju (kādas iespējamas vienmēr) amortizators.

Līdz ar to šādu padziļinājumu ar sūkni vēlams izveidot jau tagad. Tas arī ļautu novērtēt ūdens pieplūdes ātrumu un pastāvīgumu, kas var noderēt nopietnāku pasākumu plānošanā.

Man tāds ir izveidots jau pasen, kad vēl nebija novērsta kušanas ūdeņu ieplūde pagrabā. Līdz tam ūdens pagrabā bija uz pāris nedēļām katru pavasari un reizi pāris gados arī pēc spēcīga lietus vasarā. Nu jau vairākus gadus nekas tāds nenotiek, tomēr šis sūknis veiksmīgi savu darbu paveica pirms kāda pusotra gada, kad bija plīsis caur pagrabu ienākošā ūdensvada ventilis un ūdens zem spiediena bija plūdis vairākas stundas, pirms tas tika pamanīts.

Re: Gruntsūdens Pagrabā zem majas.
Autors: SerViss (85.254.75.---)
Datums: 03/03/2022 13:14

Pagrabs, protams, ir neslikta vieta, tomēr nevajag arī uz to ieciklēties kā vienīgo. Problēma būs ne tikai šķidrā ūdens līmenis, bet arī sistemātisks telpas mitrums (arī nesezonā), kas nenāk par labu ne kurināmā uzkrājumiem, ne elektrokontaktiem, ne mehānismu daļām, kas ražotas no rūsoša metāla. Kamēr tas viss ir tikai projektā, varbūt ir vērts apsvērt arī variantus pirmajā stāvā, papildus verandā, vai arī atsevišķi stāvošā saimniecības būvē ar siltumtrasi. Veiksmi!

Re: Gruntsūdens Pagrabā zem majas.
Autors: BM (77.219.3.---)
Datums: 03/03/2022 22:47

Blakus mājai ir grāvis (4m no majas). Grāvis ir apmeram tik pat dziļš kā majas pamati. Ja gravī ir ūdens, pēc laika paradās ari udens/mitrums pagrabā.
Gravi padziļināt īsti nevar jo man ir samera augstais gals un lietus laikā viss smuki tek prom. Ja es gravi padziļinu, udens stav man pagalmā....

Re: Gruntsūdens Pagrabā zem majas.
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 04/03/2022 09:11

Pats par sevi saprotams, ka sava grāvja padziļināšana neko nedod. Vienīgā vājā cerība verētu būt, ka tālāk grāvja lejtecē kaut kur ir aizsērējumi, kurus izņemot varētu nodrošināt, ka tava grāvja daļa ir tukša. Bet tas ir mazticams un turklāt tas netradīsies tavā teritorijā. Bet principā kaut vai ar acī var apskatīties kā tas grāvis tālāk izskatās un vai nav kādi līmeņu kritumi. JA kritumi av, tad viss skaidrs - tas ir dabisks lietu stāvoklis tajā vietā.
Domāju, ka vari samierināties, ka šādas situācijas atkārtosies un būt tām gatavām ar sūkni utml.

Re: Gruntsūdens Pagrabā zem majas.
Autors: Hmm (213.180.113.---)
Datums: 04/03/2022 12:13

Un hidroizolācija no sāniem neko nedos. Tad būtu jāveido pilnīgi hermētisks un noslēgts slānis visapkārt pamatiem, tai skaitā - grīdai.
Lai gan tā ir zeme un betons, tomēr tāpat strādā savienot trauku princips, ja tas ir mainīgais gruntsūdens līmenis, kā tas izskatās, sānu nosmērēšana neko nedos.
Aizmirsti un ber ciet to bedri, vai ja ļoti liela vēlme cīnīties, samierinies un ceri, ka sūknis palīdzēs.

Re: Gruntsūdens Pagrabā zem majas.
Autors: ETT (95.68.58.---)
Datums: 04/03/2022 18:11

Griesti ir 170cm. Es esmu 190cm.... ar šo savu izvēli vajadzētu arī beigt...

Re: Gruntsūdens Pagrabā zem majas.
Autors: ... (212.3.193.---)
Datums: 05/03/2022 16:48

labu laiku atpakaļ Mārupē kāds saimnieks bija nolēmis šo problēmu atrisināt savā mājā. viņš zem mājas visu pagrabu bija izklājis ar metāla loksnēm un hermētiski aizmetinājis, tādējādi novērsis pilnībā ūdens iekļūšanu ēkā. liels bija cilvēka pārsteigums kad nākamajos pavasara palos viņa ēka uzpeldēja kā pludiņš un tā arī šķībi palika. apdrošinātāji tikai plātīja rokas, pats vien vainīgs.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **      **  **     **  **     **  ********  
 **    **  **  **  **  **     **  **     **  **     ** 
     **    **  **  **  **     **  **     **  **     ** 
    **     **  **  **  **     **  **     **  ********  
   **      **  **  **   **   **   **     **  **        
   **      **  **  **    ** **    **     **  **        
   **       ***  ***      ***      *******   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727