UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
Vecās guļbūves atjaunošana
Autors: Iburis. (213.226.141.---)
Datums: 02/01/2019 23:24

Labdien ,esmu 23.gadus jauns cilvēks kuram par māju būvniecību ,un citām ar māju saistītām lietām ir ļoti maz pieredze un zināšanu.
Manā rīcībā ir nonākusi māja ,kura varētu būt 100 gadus veca, māja bija izlaupīta, ar izsistām durvīm un logiem ,bet kādu laiku atpakaļ to visu novērsa un ielika logus un durvis, lai uz neilgu laiku vasarā varētu padzīvot.
Apejot ap māju secinu ,ka ir daudz bojātu baļķu ,pagaidām izskatās, ka tikai vietās kur nav melnā apšuvuma, bet tas nav 100%, var tomēr atklāties daudzkas cits.
Skatot māju no sāna tā nav šķība vai savērpusies,kas iespējams liecina,ka mājās pamati vēl ir labā stāvoklī.
Gala sienā ir kādi desmit bojāti baļķi ,kas izskatījās lielākais bojājums mājai ko redzēju.
Jumts ir šīfera un ganjau ar kādu caurumu.
Gribētu zināt vai šādu māju var atjaunot ,ļoti gribētu ,jo patīk vecās guļbūves ,un to aura.
Zinu, ka ir jārēķinās ar dažādiem klupšanas akmeņiem un likstām.

Augšupielādēju dažas bildes lai variet apskatīt ,un izteikt kādu viedokli.


[failiem.lv]

Re: Vecās guļbūves atjaunošana
Autors: weekday2019 (77.219.4.---)
Datums: 03/01/2019 08:19

Ir jaabuut ljooooti speeciigai emocionaalai izveelei, lai shaadaa staavoklii esoshu eeku meegjinaatu atjaunot. Racionaalaak un arii leetaak buus vinju nojaukt un taas vietaa uzcelt jaunu. Guljbuuvi gan neieteiktu.

Re: Vecās guļbūves atjaunošana
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 03/01/2019 13:23

Hmm, interesanta māja. Pirmoreizi pārejot foto šķita, ka ir baigi briesmīgi, bet vēlreiz rūpīgāk papētot varbūt ka tik traki nav, bet pie nosacījuma, ka tos stipri bojātos baļķus protezē un visu fasādi kārtīgi
un akurāti nosiltina.
Pamati paliks auksti, attiecīgi iekšā grīdas kārtīgi jānoizolē. Pagrabiņš stilīgs. Jumta konstrukcijas no ārpuses izskatās cerīgi.
Ja man būtu jāsāk, tad es pirmo lietu darītu novāktu tos ruberoīdus, salabotu pamatus un bojātos baļķus un mājā ieliktu kārtīgas siltās grīdas, novācot visu lieko no mājas (skursteņus krāsnis, nevajadzīgas staprsienas utt., ievilkt ūdeni un kanalizāciju Tikai pēc tās mega šmuces siltinātu fasādi un pārsegumu.
Projekts priekš 23 gadu vecuma un ierobežota budžeta ir tieši laikā. :)

Re: Vecās guļbūves atjaunošana
Autors: arre (195.13.169.---)
Datums: 03/01/2019 13:36

Māja ļoti interesanta un skaista. Tā emocionāli un vizuāli liekas, ka restaurācija varētu sniegt gandarījumu par rezultātu.

Vienīgais, iedomājoties darbu apjomus un problemātiku, paliek slikta dūša. Varu atļauties tā teikt, jo pēdējos 7 gadus nodarbojos ar vecas mājas restaurāciju. un aptuveni vēl tikpat nodarbošos:)

Re: Vecās guļbūves atjaunošana
Autors: Jampadracis (neīstais) (159.148.94.---)
Datums: 03/01/2019 14:08

Nu, vecīt, guļbūvei nepiestāv PVC logi - tas par šarmu ;)

Šarmam nāk līdz telpu plānojums - tās caurstaigājamās istabas un kā parasti, sanmezglam vieta atrodas kautkur caurstaigājamo istabu labirinta galā vai piebūvē :D

Man vienam draugam ir šitāds hobijs atjaunot vecu māju. tagad, apmēram pēc 10 gadiem, viņa atziņa: "Tā jau viss labi, māja silta, bet b***, ka tas plānojums pilnīgs s****, ne ko nekur nekā un vēl tie mazie lodziņi... būtu bijis gudrāks, celtu jaunu!"

Domā pats, kā jau te minēja, 23. gadi, labs vecums, lai paākstītos. No manas puses ieteikums aizvākt to ruberoīdu no fasādes pirmāmkārtām - tas to guļbūvi ir sapūdējis.

Re: Vecās guļbūves atjaunošana
Autors: Rx (62.85.87.---)
Datums: 03/01/2019 16:04

Esmu saskāries ar šādu problēmu, bet ne tik traku....Pirmkārt, aina atklāsies tad, kad sāksit urbināties sienās, tas ir, mēģināsit saprast, kur , cik tālu puvis un ko darīt tālāk. 100% būs nepatīkami pārsteigumi un gandrīz neatrisināmu problēmu. Tas no ārpuses. Un kas vēl iekšā...praktiski visu no jauna. Griestu pārsegumi...būs puvbrīnumi. Paņemiet līmeņrādi un pārstaigājiet sienas, griestus. Viss būs šķībs un ja ir prasības pret perfektumu, tad gan neapskaužu to, kas to paveiks. Ja perfektums trešā-ceturtā plānā, bet dzīvotgriba, esība laukos ar to šarmu, tad var visu izdarīt. Klāt nauda un laiks. Ja daudz naudas, tad cits jautājums un atbildes. Tā , es neesmu perfektuma liels cienītājs...tad pēc pirmās domas, ruberoīdu nost. Tad būs redzamāka aina. Tad lēmums, ko atstāt, ko nē. Maiņa ir baigais čakars.... Ja tā, ar ielāpiem var tikt galā, tad no ārpuses veido vājāku, vai stiprāku karkasu, ko pilda ar akmensvati vai citu pēc pārliecības. Var pēc tam koka fasādi dizainam. Māju tas saturēs papildus. Būs silti. Pārsegumi- ? tos dublē, papildina, nu ja nē...tad maiņa atkal ar baigo čakaru. Grīdas lielāko tiesu šādās mājās jau kukū.....Tikai jauna. Kāda- gaumes lieta. Tad arī izveido kanalizācijas tīklu, ūdensvadu, ventilāciju un t.t.t. Logi...balti, un tā jau liela kļūda, kas domu par lauku māju ar tamlīdzīgu izskatu bojā. Mazliet piemaksājot vajadzēja likt iekrāsotos logus- brūno ozolu vai...Dizains būtu dabīgāks, bet lētāk kā koka.

Re: Vecās guļbūves atjaunošana
Autors: Iburis (213.226.141.---)
Datums: 03/01/2019 16:05

Labdien ,paldies par ieteikumiem un padomiem. Māju drīzumā brauks skatīties pazīstami būvnieki ,kas arī apstaigātu māju ,un izvērtētu darba apjomus.
Patreiz mājas remontam ir atvēlēti 10 tūkstoši eiro ,cik tālu aptuveni es varētu tikt ar šo summu?

Drīzumā arī būs bildes no iekšas.

Re: Vecās guļbūves atjaunošana
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 03/01/2019 16:27

Mazliet offtopics, bet par tiem logiem mazliet gribētu oponēt.

Loga rāmja krāsa ir atkarīga no kopīgā fasādes dizaina un kopumā ņemot baltie logu rāmji ir vispopulārākais veids latviešu lauku mājai un labi sader kopā ar dažādiem Latvijai tradicionāliem fasādes risinājumiem.

Cita lieta ir loga dizains. Piekrītu, ka pilnīgi bez rūtīm logs izskatās lauku mājai neiederīgi. Bet tā nav problēma, jo var ielikt (pielīmēt dekoratīvās šproses, kuras imitē klasisko rūšu logu un izskatās ļoti labi gan no iekšpuses gan ārpuses un tai pat laikā logs atvērsies pilnā izmērā. Šproses manuprāt nav problēmu arī pielīmēt jau uzstādītam logam.

Jebkurā gadījumā tā nav problēma šajā jautājumā par to vai būt vai nebūt mājai.

Re: Vecās guļbūves atjaunošana
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 03/01/2019 16:33

Ar 10K manuprāt varētu savest kārtībā pamatus un protezēt sienas, demontēt demontējamo iekštelpās un varbūt varbūt ielikt grīdas. Vairāk domāju nesanāks. Varbūt vēl iemontēt pagaidu stāvoklī pārējos logus un ar niecīgu varbūtību durvis. Vairāk točna nesanāktu ja citi strādā.
Papildus manuprāt būtu fasāde ar siltinājumu 5-10K, jumts - 3K, apkure kanalizācija - 8-10 K.
Principā ieguldot attiecīgi 30K varētu dzīvot salīdzinoši mūsdienīgi un plaši, bet interjers pašam jāizdomā. :)

Re: Vecās guļbūves atjaunošana
Autors: arre (195.13.169.---)
Datums: 03/01/2019 16:54

Šīs mājas galvenā vērtība ir vēsturiskā fasāde. Augsts laukakmeņu pamatu coklos, bezdelīgastes kaķējums, vēsturiskie logi. Ja kaut kas no tā tiek zaudēts siltināšanas vai citu iemeslu dēļ, tad tā spēle nav sveču vērta. Ja siltināt, tad ekovati un kokšķiedru no iekšpuses.

Retu reizi, bet nepiekrītu Vilnim. Šai mājai Ir 3 normālas kvalitātes restaurējami un uzlabojami (ar blīvgumijām) vēsturiskie logi. Pārējiem replikas jāpasūta pie attiecīga galdnieka, kas tādus jēdz taisīt.

energoefektīvu koka logu ielikšana vēsturiskā ēkā es tagad uzskatu par savu personisko neveiksmi . Oriģinālie bija pilnībā izpuvuši. Logi ir kā oriģinālo atdarinājums - viens logs sadalīts 6 rūtīs. Nesmukumi ir trīs - kvalitatīvais lakojums ozolkoka tonī izskatās pārāk glancēts robustai mājai (vajadzēja krāsot nevis lakot, arī krasas segums ilgāk kalpo); modernais selektīvais stikls ir pilnīgi taisns un noteiktā rakursā uzvedas kā spogulis - izskatās nedabīgi šādai ēkai. Tāpat baigi redzams katrs mazākais netīrums, pat pēc loga mazgāšanas; loga sānos redzamas paketes alumīnija maliņas, kas atstaro gaismu un atkal izskatās nedabīgi. Tā, ka ar šproses ielīmēšanu konfekte nesanāks.

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******   **    **  ********  **     ** 
 **     **  **     **  **   **   **    **  **     ** 
 **     **  **         **  **        **    **     ** 
 **     **  ********   *****        **     **     ** 
  **   **   **     **  **  **      **       **   **  
   ** **    **     **  **   **     **        ** **   
    ***      *******   **    **    **         ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727