UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
žogs paliek zaļš
Autors: als (81.198.101.---)
Datums: 08/01/2018 22:25

Žogs pirms 3 gadiem krāsots ar tumšo tekstūrdekoru 2 reizes, bet nu strauji ziemeļu pusē apaug ar zaļu pļuru. It kā bija laba tā doma, ka iesūcas kokā un nenolobīsies kā plēve, bet tāpat mitrums apakšā cauri un pūst, bet zaļais iet uz augšu un uz horizontālajām virsmām jau pabiezu kārtu veido... Galīgi nevaru saprast ko darīt. Citi ar spiediena ūdeni un fleksi ņemas, bet man tā sēta pagara...Nu un, ja jau ik pēc 3 gadiem jākasa nost un jāpārkrāso, tad jau nekam citam nebūs ne naudas, ne laika...

Re: žogs paliek zaļš
Autors: Pavels.O (83.136.136.---)
Datums: 09/01/2018 07:58

Man ir tāda pati problēma ar RILAK tekstūrdekoru, bet gaišo toni. Divus gadus atpakaļ 2 reizes noklāju verandas sienas vagondēļus un šogad uz fasādes (3 sezona) no visām pusēm parādījās zaļi pelējuma pleķi un punkti.
Pirms tam vienmēr izmantoju tekstūrdekoru ārdarbos un nekādu problēmu nebija, bet laikam viņi ir ko pamainījuši sastāvā un tagad koksni tas mēsl..s neaizsargā, bet rada papildus neparedzētos darbus.
Vasarā plānoju nomazgāt un slīpēt, tad noklāšu ar cita ražotāja aizsarglīdzekli.

Re: žogs paliek zaļš
Autors: v_t (91.105.115.---)
Datums: 09/01/2018 09:34

man tekstūrdekors uz sētas ir jau kādus gadus 10. un tikai šoruden pastiprināti veidojas zaļais. bet pie tāda klimata tas nav nekāds brīnums! tāds slapjums vēl nav redzēts. zaļš palika arī polikarbonāta loksnes atgriezums un viegls zaļums redzams arī uz bleķa jumta laukos. tas gan ir zem lieliem kokiem.

Re: žogs paliek zaļš
Autors: Pavels.O (83.136.136.---)
Datums: 09/01/2018 10:42

Man tumšbrūns tekstūrdekors, ko izmantoju pirms 5-7 gadiem arī turas labi gan dienvidu pusē (pabalēja, bet ne kritiski), gan ziemeļu pusē.
Runa ir par relatīvi svaigi apstrādāto koku, turklāt RILAK pārstāvji teica, ka toņi nesen ar ir pamainījušies un mazliet atšķirīgi, tātad mainījās arī aizsarglīdzekļa sastāvs.

Re: žogs paliek zaļš
Autors: v_t (91.105.115.---)
Datums: 09/01/2018 10:59

es krāsoju ar pīlādzi un mahagoni jeb latviski - kakubrūno. tur, kur lietus negāžas akurāt virsū, izskatās kā vakar pindzelēts. bet sēta pēdējo pusgadu vai pat vairāk sausa nav bijusi.

Re: žogs paliek zaļš
Autors: als (81.198.101.---)
Datums: 09/01/2018 12:20

Liekas, ka tā aizsardzība agrāk bija domāta pret sporām uz pa retam saslapinātas krāsas virsmas, bet šitā zaļā želeja ir kaut kas cits. Itkā slapja, nepārtraukti mērcējoša "mačalka". It kā tas koks būtu iemērkts ūdenī. Laivu vismaz kādreiz pažāvē, bet dēļi ziemeļu pusē slapji stāv konstanti. Un praktiski vairs nav arī mīnusu grādu, kad tas process nopauzēja. Kaut kādu citu pieeju tai problēmai jāmeklē...

Re: žogs paliek zaļš
Autors: Šmirģelis (195.13.169.---)
Datums: 09/01/2018 13:30

Droši vien kāds no sūnu vai ķērpju radiniekiem. Uz jumtiem pret to cīnās ar vara vai kapara plāksnes piestiprināšanu. Tā oksidējas un traucē dzīvot sūnveidīgajiem. Vari pie dēlīšiem augšpusē pieskrūvēt pa vara pieckapeikai - tikai ideja, nevis ieteikums.

Re: žogs paliek zaļš
Autors: Tas kas uz jumta (80.233.160.---)
Datums: 09/01/2018 13:53

als Wrote:
-------------------------------------------------------
> Žogs pirms 3 gadiem krāsots ar tumšo
> tekstūrdekoru 2 reizes, bet nu strauji ziemeļu
> pusē apaug ar zaļu pļuru. It kā bija laba tā
> doma, ka iesūcas kokā un nenolobīsies kā
> plēve, bet tāpat mitrums apakšā cauri un
> pūst, bet zaļais iet uz augšu un uz
> horizontālajām virsmām jau pabiezu kārtu
> veido... Galīgi nevaru saprast ko darīt. Citi ar
> spiediena ūdeni un fleksi ņemas, bet man tā
> sēta pagara...Nu un, ja jau ik pēc 3 gadiem
> jākasa nost un jāpārkrāso, tad jau nekam citam
> nebūs ne naudas, ne laika... Visparastākās aļģes tas ir. Teksturdekors nav pie vainas, pie vainas ir visi netīrumi, kas ir tikuši uz žoga, patstāvīgi liels mitrums, kas ļauj aļģēm mierīgi augt uz tiem netīrumiem. Tev gadījumā blakus nav arī kādi krūmi, kas traucētu izžūt žogam?

Re: žogs paliek zaļš
Autors: Didzisp (84.237.141.---)
Datums: 09/01/2018 17:10

Es arī par tekstūrdekoru varu teikt tikai to labāko. Kalpo kādus piecpadsmit gadus un Loti smuks. Nevar gan apgalvot, vai mūsu bāleliņi nav ko sastāvā ''uzlabojuši''. Var jau apjautāties rūpnīcā. Cita lieta, ka strauji mainās klimats. Ja kādreiz decembrī sen jau bija kārtīgi mīnusi. tad tagad es, pēc pirst, 5 janvārī ārā nositu odu. Neviens koks nevar panest, ja visu vasaru līst un ziema vispār neiestājas. Mīnusos vismaz visas tās zarazas sasalst un aprīļa saulē izkalst, bet tagad tik līst un līst.

Re: žogs paliek zaļš
Autors: als (81.198.101.---)
Datums: 09/01/2018 20:50

"Visparastākās aļģes tas ir. Teksturdekors nav pie vainas, pie vainas ir visi netīrumi, kas ir tikuši uz žoga, patstāvīgi liels mitrums, kas ļauj aļģēm mierīgi augt uz tiem netīrumiem. Tev gadījumā blakus nav arī kādi krūmi, kas traucētu izžūt žogam?"

Ir augsti lieli koki pāri ielai un šur tur savi, bet, galvenais piesārņojums jau hruščovkas - aizsedz ziemas sauli un vējus. Liekas, ka vismazāk tām aļģēm patīk augt uz nekrāsotiem cinkotiem skārdiem, jo visi pārējie jumti apauguši gandrīz ar velēnu( zem kokiem). Bet nu izskats ļōōti specifisks. Redzēju kā šovasar veči vienai mājai uzlika cinkoto jumtu un tūliņ pēc tam arī nokrāsoja. Varbūt ir kāda krāsa, kuras sastāvā ir varšs? Svina jau balta, neder. Cinka pelēka, arī. Tomēr jau uz brūnas tos draņķus vismazāk redz.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   **         *******   **     ** 
 ***   **  **     **  **        **     **  **     ** 
 ****  **  **     **  **        **         **     ** 
 ** ** **  ********   **        ********   ********* 
 **  ****  **         **        **     **  **     ** 
 **   ***  **         **        **     **  **     ** 
 **    **  **         ********   *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727