UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 6
Re: Problēma ar zāles trimmeri
Autors: nkn (85.10.211.---)
Datums: 11/07/2016 09:06

Arī man kādu mēnesi jau ir SBC252D, šo modeli izvēlējos, jo periodiski nav jāpļauj pārāk lieli gabali, bet ja ir vajadzība, tad var arī uzlik ripu kādam mazākam krūmam un manām vajadzībām nevēlējos maksāt lielāku naudu par tādas pašas jaudas, piemēram, husi. Modelim ir vidēja jauda ar salīdzinoši lielu kubatūru (piem., husim šādai jaudai ir daudz mazāki kubi), cerams būs lielāks motora resurss. Konkrētā modeļa mīnusi:
- vibrācija. It kā esot amortizators, bet ne uz rokturiem. Ja būtu jāpļauj lielāki gabali priecīgs nebūtu.
- sakabe ar siksnu nav fiksēta. Diezgan neērti pievienot, jo gredzens uz kura uzkabinās trimmers grozās apkārt, nepieturot ar otru roku trimmers sagriežas.

Rezumē - par tādu cenu un ja nav jāpļauj ikdienā lielāki gabali šo stigas modeli var ņemt, jo motoram jaudas pietiek (nav gan tik atsaucīgs uz uzgāzēšanu kā zināmāki brendi, bet var piešauties) un remonta gadījumos šim brendam detaļas būs dabūnamas.

Re: Problēma ar zāles trimmeri
Autors: nkn (85.10.211.---)
Datums: 11/07/2016 09:16

Par karšanu, manējais ar sasilst, bet ne tā lai teiktu ka pārkarst. Tas jānovērtē konkrētā gadījumā

Re: Problēma ar zāles trimmeri
Autors: Venta (85.10.211.---)
Datums: 11/07/2016 09:44

Nu cik sasilst--tāds labi karsts?

Re: Problēma ar zāles trimmeri
Autors: v_t (85.10.211.---)
Datums: 11/07/2016 09:53

kad pirku husi, tad pārdevējs informēja, ka reduktors var sakarst līdz kādiem 80*C, un tas ir normāli.
ja uzspļaujot čūkst, tad gan nav ok.
nevajadzētu taupīt uz smērēšanas rēķina.

Re: Problēma ar zāles trimmeri
Autors: nkn (85.10.211.---)
Datums: 11/07/2016 11:14

Sasilst - roku noturēt var (vakar 2 bākas izpļāvu bez pīppauzēm). Ja runā par reduktoru, tad tas ir sasmērēts un nekarst nemaz.

Re: Problēma ar zāles trimmeri
Autors: Venta (85.10.211.---)
Datums: 21/07/2016 09:18

Labdien! Atkal jaunas problēmas piemeklēja. Trimmeris Stiga SBC 252 D izpļaujot kādas 8.bākas --novērojam ka nedod apgriezienus--kas var būt par vainu jaunam trimmerim un kādi noteikumi ar garantiju--varbūt var nodod atpakaļ,jo tas nav normāli ka jauns trimmeris šādi sāk uzvesties.

Re: Problēma ar zāles trimmeri
Autors: Venta (212.3.197.---)
Datums: 28/05/2017 07:29

Pagājušajā gadā nopirku Stiga SBC252D BET..tika papļauts 10-15 minūtes un palika karsta vieta--neprotu nosaukt--kas savieno motoru ar trubu --tāds korpuss sudraba krāsā--tas varētu būt sajūga korpuss--nu nezinu?
Kad zvanīju pārdevējam--teiva ka tā jābūt un esot pļaušanas vaina.Pagājušo sezonu tika pļauts tālāk un it kā viss labi.
Šogad --tas ir vakar sākām pļaušanu,bet kaut kas ar trimmeri nav kārtībā,pielēkšana normāla,bet nav jaudas vai apgriezienu--neprotu noraksturotvēl kas- kad to sarkano ķepu nolaiž uz leju--tad reduktors negriežas,bet kad paceļ uz augšu tad griežas--it kā pretēji viss.
Nezinu ko iesākt--nu jāved pie pārdevēja,bet ko tālāk?Jo patiesībā lietots ir ļoti maz,garantija vēl vairāk par gadu.Man nav vēlēšanās tagad ar to trimmeri vadāties pa remontiem,bet kāda cita iespēja?

Re: Problēma ar zāles trimmeri
Autors: Didzisp (81.198.112.---)
Datums: 28/05/2017 08:22

Grūti saprast, ka sir sarkanā ķepa? Varbūt domāts gaisa čoks? Lai kā arī būtu, tam aparātam nav nekādas vainas. Visdrīzāk trūkst degvielas un degnaisījums pārāk liess. Vispār, ja bērnībā nav braukts ar mopēdu un rodas šādi jautājumi, tad vai nu jāapgūst divtaktu motora darbības principi, vai jāaiznes trimeris uz jebkuru zāģu servisu. Domāju, ka meistars problēmu fiksi atrisinās. Gan jau, iepriekšējā gadā, atstāji benzinu bākā un karburātorā. Tas kautko saēda karborātora membrānām vai noštopēja kādu dīzi. Jā, ja pareizi lieto,sajūgam nevajadzētu karst. Trimmerim visu laiku jāgriežas dziesmā, lai sajūgs neslīd. Sajūgs karst, ja ar maziem apgriezieniem slogo ripu.

Re: Problēma ar zāles trimmeri
Autors: Venta (212.3.197.---)
Datums: 28/05/2017 09:17

Atvainojat ka nesaprotami izsakos,jo no tehniskām lietām neko daudz nesaprotu, ar mopēdu arī neesmu braukusi:) Uz ziemu degviela atstāta nebija.Kā jau iepriekš rakstīju uzreiz pēc trimmera iegādessākot lietot tika novērota ka silst sajūga korpuss. Tika lietots šādi--veicot pļauts šādi--gāzi pielaid un atlaid-visu laiku jau netur gāzi nospiestu.Vārdu sakot --uz priekšu vālu pļaujot gāzi piespiež un atpakaļ atlaiž un tā visu laiku.Par ķepu--nezinu kā nosaukt,bet pirms palaišanas tā ķepa tiek pacelta uz augšu un kad iedarbinās,tad tiek laista uz leju.Varbūt ar gaisu kas saistīts.

Re: Problēma ar zāles trimmeri
Autors: Didzisp (81.198.112.---)
Datums: 28/05/2017 09:39

Jā, tas ir tā sauktais gaisa čoks, jeb pareizi latviski degmaisījuma bagātinātājs. Konkrētā situācijā motoram trūkst benzīna. Es ieteiktu nest pie meistara, lai noregulē kā vajag. Nav tur nekāda raķešzinātne un varbūt kāds kaimiņš, kuram rokas no īstās vietas aug, var palīdzēt. Ar benzīna aparātiem tā mēdz gadīties. Pat jaunām automašīnām jāveic aokope. Jebkurā gadījuma trimmerim nav ne vainas un nevajag krenķi ķert. Tehnika palierk tehnika.
Jā, par pļaušanu viss pareizi un sajūgs skaitās sakarsis, kad tas , pieliekot slapju pirkstu, čūkst kā gludeklis. Siltam tam jābīut. Vairāk vajag uztraukties par reduktoru. Tā ir detaķa, kura atrodas pašā apakšāpirms ripas. Tur sānos ir skrūvīte pa kuru regulāri vajag iespiest smēri. Nekas sarežģīts tas nav , apmēram kā sejas krēmu izspiest no tūbiņas. Ja trimmeri lieto reti, tad ar pāris reizēm pa vasaru pietiks.

Pašreizējā: 4 no 6


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **     **  **    **        **  **     ** 
 **  **  **   **   **   **   **         **  **     ** 
 **  **  **    ** **    **  **          **  **     ** 
 **  **  **     ***     *****           **  **     ** 
 **  **  **    ** **    **  **    **    **  **     ** 
 **  **  **   **   **   **   **   **    **  **     ** 
  ***  ***   **     **  **    **   ******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727