UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

koka karkass
Autors: paulskkkkk (85.10.211.---)
Datums: 09/03/2016 00:03

Sveiki,

slienu vienu karkasa nelielu maju, kurai sanak nesosa siena pa vidu ariii. Tad pa visu pamatu liekas vainags uz kura celu augsaa statnus. pamats lenta. gribu iebetoneet griidu- kaa no prakses ir dariits ar griidas betona augstuma liimeni pret koka vainagu. logiski liktos betoneet lai vainags lidz augsai paliek betonaa- tad iekspusee starp istabaam nebuus slieksnis, bet koks paliek betonaa kas nebuutu iisti labi. Vai liet lidz vainaga apaksai un durvju vietaas zaageet aaraa vainagu lai nav slieksnis, ja vinu negribas.

Re: koka karkass
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 09/03/2016 00:27

Man domāt, ka var gan tā gan tā - iekšējā grīda taču būs silta, nevis betons uz grunts, ja silta, tad kokam nekas nenotiks. Ja grīdu ceļ augstāku, tad sanāk dubultā likt apakšējo vainagu, jo vajag sienu apdari apakšā kaut kur piestiprināt. Pluss augstākai grīdai ir tas, ka eventuālā sprauga starp pamatu un vainagu nobloķējas ar trepi - siltāk. Parasti gan cik redzēts, tad taisa pamatu līmenī, bet neesmu baigi daudz tos karkasa objektus redzējis.

Re: koka karkass
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 09/03/2016 00:31

Vienīgā tizlā vieta, ja vainags ir betona silē un tā siena sanāk kaut kāda virtuves izlietnes vai sanmezgla rajons. Ja tādā silē ar koku ietek ūdens, tad gan tas koks var pa īstam pūt nost īsā laikā. Ārējam perimetram tāda problēma tā kā nebūtu, bet nu arī jau nav baigi forši ja tur tiek ūdens. Principā jau ūdenim nekādīgi nevajadzētu līt mājā, bet nu visādi gadās.

Re: koka karkass
Autors: piča (85.10.211.---)
Datums: 09/03/2016 08:58

priekš slapjajām vietām (wc, duša) paredzēta hidroizolācija.
es lēju eštrihu, sanāca, ka vainags ir zem līmeņa (tur savādāk vienkārši nevarēja). apdari (reģipša apakšējo ud profilu) stiprināju pie eštriha. Vainagu gan no betona atdalīju ar ruberoīdu.

--------------------------------
paķimerējos ap savu vasarnīcu.
[vasarnica.blogspot.com]
tagad snaikstos ap nākamo objektu:
[mezamaja.wordpress.com]

Re: koka karkass
Autors: maris.builds.house (85.10.211.---)
Datums: 09/03/2016 09:02

Vainags svarīgs gan augšpusē gan apakšējā daļā. Tas to māju satur kopā. Pie ārējā vainaga es lēju betonu vienā līmenī ar koka augšējo malu. Jo grīdas pēdējam apdares materiālam vajadzētu ieiet nišā līdz pat durvīm vai logam, kas tur būs. Ja koks paliks augstāk veidosies slieksnis. Piemēram parketu via flīzes nevarēs padot vienā līmenī līdz logam vai durvīm - nišā viedojas līmeņu starpība. Brusu kārtīgi jāantiseptē un No divām pusēm vajag hidroizilācijas kārtu, var ruberoīdu divās kārtās. Tās iekšpusē es liku perimetra lentu( tādu mīkstu, lai grīda var nedaudz staigāt, to ko liek siltajām grīdām.)
Par ieksējo brusu: - Liktu grīdā no 3 pusēm hidroizolētu ar ruberoīdu divās kārtās un antiseptētu. Tikai augšējo malu atstātu vaļā. Siltā mājā vajadzētu izžūt un nepalikt mitra. Man bija garījums, kad demontēju vecu māju. Tajā bija lāgas mājas iekšpusē, zem grīdas. Istabas daļā bija viss kārtībā. Virtuves daļā, kur bija ticis mitrums lāgas bija pabojātas.
Ja ieliksi siltās grīdas vispār nebūs problēmu. :))



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********   **    **  **    **  **    ** 
 **     **  **     **   **  **   ***   **  ***   ** 
 **     **  **     **    ****    ****  **  ****  ** 
 ********   **     **     **     ** ** **  ** ** ** 
 **         **     **     **     **  ****  **  **** 
 **         **     **     **     **   ***  **   *** 
 **         ********      **     **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727