UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Mājas vibrācija un šūpošanās otrajā stāvā
Autors: Mārtiņš V (178.16.22.---)
Datums: 08/07/2013 18:33

Labdien, mūsu ģimenes īpašumā daudzdzīvokļu namā Vaiņodes ielā 10, Rīgā, otrajā stāvā jūtama ļoti bieža spēcīga vibrācija un šūpošanās, mājai nesen veikta apmetuma siltināšana un remonts, jaunais apmetums plaisā no šīs vibrācijas. Plaisā arī jaunās kāpnes.

Jautājums - kas varētu būt iemesls šai vibrācijai (Ulmaņa gatve, dzelzceļš, kurš ir diezgan tālu), vai būtu jāstiprina pamati, kā to vislabāk darīt, kādus speciālistus pieaicināt, un vai valsts kompensē šādus izdevumus, ja vibrācijas iemesls ir intensīvā kravas auto satiksme?

--

Ar cieņu,
Mārtiņš Viļums

Re: Mājas vibrācija un šūpošanās otrajā stāvā
Autors: Ai Gars (178.16.22.---)
Datums: 08/07/2013 19:31

Vispirms jau noformēt AKTU, pieaicinot sertificētu ekspertu un pieaicināt pēdējos meistarus.

Re: Mājas vibrācija un šūpošanās otrajā stāvā
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (178.16.22.---)
Datums: 08/07/2013 20:12

Vibrē jebkuras konstrukcijas - to vibrācija saistāma gan ar transporta dinamisko slodžu ietekmi, gan vēja ietekmi -- tas gan vairāk izteikts daudzstāvu būvēm. Pats personīgi dzīvoju koka statņu mājā un "tuvumā" ~500...600m attālumā esošā dzelzceļa darbība nodrošina ievērojamu ēkas vibrāciju.
Pats sev apmetuma plaisāšanu griestos novērsu ielīmējot apdares sietu tepes slānī, bet plaisas starp atsevišķām konstruktīvām daļām - koka sienu un mūrēto dūmeni novērst nevar.
Ar to varu teikt, ka pilnībā novērst vibrāciju ietekmi diezin vai izdosies, taču samazināt ietekmi var. Tā, ka aprakstā nav informācijas par ēkas konstruktīvo uzbūvi un nesošo saišu vai diafragmu veidu, tad iespējamos risinājumus nosaukt nevaru, jo minētais pamatu pastiprinājums negarantē vibrāciju izbeigšanos... taču var teikt tā, jo vieglāka ēka, jo lielākas iespējamās vibrācijas. Taču visas problēmas norakstīt uz vibrācijām? "mājai nesen veikta apmetuma siltināšana un remonts,..." neņemos. Te jāsaprot remontā izmantoto principi - materiāli un citas detaļas... taču ja vēl nav pagājis pilns gads ar apkures sezonu ... priekšlikumu sniegšana manuprāt pāragra un diezin vai nosauktā "valsts" šajā gadījumā ko veiks.
Ko darīt? Sākt vajag ar vai nu praktizējoša pieredzējuša būvdarba vadītāja, vai būvinženiera apskati un izvērtējumu uz vietas.. jo kāpņu plaisāšana?...10 un vairāk iemeslu. tas būtu vēlams noformēt rakstiskā formā - tehniskā vizuālā apskate.

Re: Mājas vibrācija un šūpošanās otrajā stāvā
Autors: puskaimiņš (178.16.22.---)
Datums: 09/07/2013 10:43

Man tas pats Jelgavas virziena dzelzsceļš ir 200 m attālumā, bet veca, bedraina iela, pa kuru šad tad kāda fūre labā ātrumā aizbrauc - 100 m attālumā. Pat kravas vilcieni neko izņemot gaisu nevibrina, bet kad brauc fūre pa bedrēm šad tad, ja baigi iespringst, nedaudz jūt pat stāvot pļavas vidū.

Bet tač uz vietas būtu jāvar saprast, kas to vibrāciju rada - viens sēž mājā, otrs, ja vajag uz ielas vēro. Un kad māja sāk vibrēt, sasaucas un tas, kurš uz ielas paskatās, kas tai brīdī kur brauc vai nebrauc.

Ko darīt ieteikumu nav. Vienīgi vēss prāts iespējams ļautu mazāk iespringt. Bet ja tiešām traki vibrē, tad gan nezinu.

Re: Mājas vibrācija un šūpošanās otrajā stāvā
Autors: jtdesign (178.16.22.---)
Datums: 09/07/2013 13:59

Cik nu guglī ielūrēju - veca māja, noteikti koka pārsegumi, arī sienas varētu būt statņu un apmūrētas apmestas vai vienkārši apmestas. Cokols mūra. Gan jau veiktas dzīvokļos iekšējās pārbūves, kas kādu nebūt konstruktīvo līdzsvaru izjaukušas. Pa ielu it kā fūres nebrauc (minējums), tikai autobusi un trolejbusi un, tā kā gandrīz blakus pietura, nekādus ieskrējienus šamie nemaz nevar paveikt. Gan Ulmaņa gatve, gan jo īpaši dzc būs par tālu. Man birojā tieši aiz sienas dzc, māja, kādu augstāk aprakstīju. Kad garām traucas divi ieskrējušies smagsvari, tad vibrāciju radītā masāža krēslā gan sāk radīt nelielu diskomfortu, bet tā vibrē tikai pārsegums.

Re: Mājas vibrācija un šūpošanās otrajā stāvā
Autors: Vienstāvs (178.16.22.---)
Datums: 09/07/2013 14:04

Kā ar īpašiem amortizatoriem noamortizēt ģimenes māju blakus dzelzceļam, bija redzams vienā no daudzajām Grand Designs sērijām.
Māju var atstāt kratoties, bet izveidot noamortizētu istabu istabā. Tā, cik zinu, izveidota LR 7.studija:
[www.studios.latvijasradio.lv]

Re: Mājas vibrācija un šūpošanās otrajā stāvā
Autors: Mārtiņš V (178.16.22.---)
Datums: 09/07/2013 15:12

Paldies par atbildēm. Tur jau tā mistērija ka Ulmaņa gatve ir par tālu, bet no trolejbusiem tas nav. domājām ka pāļus dzen Z torņiem, varbūt tāpēc, bet diez vai.. tie grunts ceļi ir neizdibināmi.

Uzzināju, ka ir MK noteikumi: [likumi.lv] kas ļauj piedzīt gan vibrācijas pārbaudes izmaksas, gan arī ar novēršanu saistītos izdevumus. Sazinājos ar Vibroakustikas laborotoriju [www.viblab.lv] šāda pārbaude izmaksās 730 Ls bez PVN.

Diezgan sālīti.

Vēl uzrakstīju Būvvaldei, gaidu atbildi.

Pamati ir mūra (ir pagrabs), māja ir no koka, apmesta. Domāju varbūt jānostiprina pamati, piereizes no pagraba mitrumu izdzītu ar hidro izolāciju. Cik tādi darbi varētu izmaksāt, nav kādam pieredzes?

Vēl lasīju par skrūvpāļiem, kas var novērst mājas vibrāciju..

Re: Mājas vibrācija un šūpošanās otrajā stāvā
Autors: MV (178.16.22.---)
Datums: 09/07/2013 15:16

Kur tādu sertificētu ekspertu atrast?

Re: Mājas vibrācija un šūpošanās otrajā stāvā
Autors: jtdesign (178.16.22.---)
Datums: 09/07/2013 19:35

Atrast nav problēma, vēl vajag viņu pierunāt šo darbu uzņemties. Kaut kā visi man zināmie apsekotāji ir pārkrāmēti ar darbiem. Vēl, protams, var zvanīt uz RTU, bet tur augstāk minētā cena var pat vienam zobam nebūt ko uzkost. Rezultāts gan nopietns.

Praktiski jebkurš sertificēts būvinženieris der, kaut labāk, ja sertifikātā minēta tieši apsekošana, tātad specializējies šajā jomā.

Re: Mājas vibrācija un šūpošanās otrajā stāvā
Autors: nunee (178.16.22.---)
Datums: 09/07/2013 23:18

Kāda jēga meklēt iemeslu? Tāpat jau neko nevarēs darīt, ja tā nav veļasmašīna. "Jāmīkstina" plaisas un miers. Citādi tikai laiku un naudu izķēzīs.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   **         ******   **      ** 
 ***   ***  **     **  **        **    **  **  **  ** 
 **** ****  **     **  **        **        **  **  ** 
 ** *** **  **     **  **        **        **  **  ** 
 **     **  **     **  **        **        **  **  ** 
 **     **  **     **  **        **    **  **  **  ** 
 **     **  ********   ********   ******    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727