UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Alumīnijs sārmā (betonā)
Autors: soseds2 (---.btv.lv)
Datums: 26/11/2009 11:21

Aluminiju noteikti neieteiktu! Bet labaka komponenete betona konstrukcijam ir melnais vai nerusejosais terauds.
Kapara caurulei 15mm, ieksejais ir 13, tas taka butu tuvak vajadzigajam izmeram.
Padomju laika razoja caurules prieks dazadiem saimniecibas prieksmetiem par vienu izmeru mazakas ka 1/2", tam tad ari ir ieksejais 12mm. Pats esmu ar tam stradajis, izgatavojis forminas krasu presesanai.

Re: Alumīnijs sārmā (betonā)
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 26/11/2009 12:24

Paldies visiem.
Domāju, ka cauruli nelikšu vispār (jo tad jāpērk garāki dībeļi, ko savukārt būs grūti pabāzt garām jau uzstādītajai armatūrai) un ceru, ka izplests dībeļa iebetonēts stāvēs gana labi.

Tomēr pie viena: kā betonā uzvedas cinkots tērauds?
Esmu salicis veidņus savelkošus cinkotus vītņstieņus, kas tā arī paliks betonā.

Re: Alumīnijs sārmā (betonā)
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 26/11/2009 12:30

Jau ilgu laiku praktiski visi enkurdzelži betonēšanai ir no cinkota bleķa, paskaties, pat tiltu balstos, u.c. atbildīgās konstrukcijās, tātad nekas tam nenotiek. Vispār cinks arī šķīst sārmā, bet jau daudz stiprākā, un daudz drastiskākos apstākļos, kādus nevar panākt pat ne šķidrā betonā, ne kaļķu javā. Cinkam nekas nenotiks.

Re: Alumīnijs sārmā (betonā)
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 27/11/2009 09:14

Vai tie dībeļi domāti putuplasta noturēšanai pie sienas virsmas. Ja tā, tad vienkāršakais risinājums ir izmantot cinkotu stiepli, kas nolocīta U formā un uz galiem uzmaukti skārda paplāksnes. Stieple tev iebetonēsies un tici man, bez mehānisma palīdzības to ārā neizvilksi. Ja uztraucies par koroziju, tad izmanto korozijizturīgu 1..1,5mm stiepli.
Ja runa par plastikāta dībeļiem, tad ja to gali vienkārši izmaukti cauri putuplastam, tad tiem izplēstā stāvoklī nemaz nav jābūt. Betons taču žūstot sarūk un nospriego tajā ievietoto materiālu. Pamēģini pats, sagatavo betonu zemes formā un iespraud plastikāta dībeli. Pēc betona sacietēšanas, to tu izraut nevarēsi.

Re: Alumīnijs sārmā (betonā)
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 27/11/2009 09:22

Tā drāts tomēr ies cauri putuplastam? To es tā kā īsti negribu, jo uzskatu par termotiltu. Savulaik dēļ tā trīsslāņu pamatu sēju kopā ar kravu pakojamo lenti un noskatos bažīgi, ja kāds to izdara ar tehrauda armatūru.
Par dībeļa turēšanos betonā es vairs īpaši nebažījos, tomēr gan jau izplēst galu iestumjot iekšējo serdi nekait. Vai tiešām betons jūtami rūk? Piemēram, betonējot 5 m garu sienu vairākās kārtās, uz slāņus sasaistošu armatūru darbosies cirpes spēki vai pat radīsies plaisas?

Re: Alumīnijs sārmā (betonā)
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 27/11/2009 11:20

Man liekas, ka tu problēmu ņem pārāk uz sirds. Lai tā drāts iet cauri putuplastam, to tiltu ietekme - neprojektē taču kosmisko kuģi, tev temperatūras diference starp telpas temperatūru un grunts temperatūru nepārsniegs 15 grādus..kāds termotilts, tad korozijas ietekme būtiskāka.
Par betonu, jā tas sarūk, bet šis rukums vairāk ietekmē pārseguma konstrukcijas, kamēr dzīvojamo ēku pagraba sienām ..nav būtiks.

Re: Alumīnijs sārmā (betonā)
Autors: Muižnieks (85.10.211.---)
Datums: 30/04/2015 19:33

Sveiki.

Jautājums saistībā ar šo temu - cinkots metāls betonā.

Plānojot liet pamatus, apsveru šādu domu, Vertikālās armatūras vietā izmantot cinkotus tērauda profilus (4mm), caur kuriem tiktu savilktas un sasietas horizontālās armatūras. Pamatu augstums kopā ar pēdu ir 1400mm, cinkotā profila garums tad varētu būt 1200mm.
Jautājums pavisam vienkārš, vai nav kāds liels BET, lai tomēr šos cinkotos profilus neizmantotu pamatos?

Un vēl, par pamatiem turpinot:

stipra laika trūkuma dēļ, pamatu pēdu plānoju ieliet vasaras otrajā pusē, bet lentu jau nākoša gada pavasara sākumā. Vai tas nerada kādus riskus pamatiem, ja pēda nostāv ziemu un turpinājums vēlāk?

Paldies.

Re: Alumīnijs sārmā (betonā)
Autors: aaaa (85.10.211.---)
Datums: 01/05/2015 21:34

Visa ideja kāpēc pamatu pēdu lej dziļi - zem sasalšanas robežas, lai zeme ZEM pamatu pēdas nesasaltu un to neizcilātu. Stāsts par to, ka pamatiem - pat pilnīgi gataviem, ir ziemu jānostāv - ir pirmais celtnieka nekompetences un lietu nesapratnes rādītājs. Ja to pēdu tomēr lej rudenī, tad dari visu, lai ne centimetrs zemes zem pēdas nesasaltu. Praktiski kā to izdarīt - nezinu - varbūt aprokot ar metru zemes, tikai pēc tam tu tai pēdai klāt netiksi. Ieteiktu nesasteigt, un pamatus visus tomēr uzliet vienā gadā, lai pirms ziemas tos var piebērt ar zemi gan no iekšpuses, gan ārpuses.
Par armatūru gan jautājumu nesapratu - privātmāju celtniecībā pirmo reizi dzirdu, ka lentveida pamatiem vajadzīga armatūra. Armē parasti tikai pēdu - pamatu sienas, kas no abām pusēm tiek balstītas ar zemi, nav jāarmē. Ko tieši tev dos vertikālā un horizontālā armatūra??? Armatūra palīdz uzņemt lieces spēkus - tev tur tādu nebūs nekad un nevienā vietā.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         **     **   *******   **    **  **     ** 
 **    **   **     **  **     **  ***   **  **     ** 
 **    **   **     **         **  ****  **  **     ** 
 **    **   **     **   *******   ** ** **  ********* 
 *********   **   **          **  **  ****  **     ** 
       **     ** **    **     **  **   ***  **     ** 
       **      ***      *******   **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727