UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 53
Re: TV antenas
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 20/11/2009 12:11

Paga, bet tam pastūzim tač štromi vajag. Ja antena ir uz jumta, tad bez antenas vada vēl papildus jāvelk arī pastūzim barošana? Tas pasākumu krietni sarežģī.

Re: TV antenas
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 20/11/2009 12:18

Vai nu atsevišķi vai pa koaksiālā vidējo dzīslu. It kā pat ...elecom piedāvātā kaste nodrošina šādu barošanu caur kabeli.

Re: TV antenas
Autors: E (80.233.175.---)
Datums: 20/11/2009 12:18

Štromis tiek pa laists pa to pašu antenas kabeli ja nemaldos.

Re: TV antenas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 20/11/2009 12:59

Vienstāvs, par tiem datoriem pieslēdzamajiem pļurdakiem Tev pilnīga taisnība.. Skaidrs,ka iekš TV ir labāks uztvērējs, lai gan ražotaji pedejā laikā visu baigi vienkāršo. Nesaprotu, kādu pastiprinājumu varēji regulēt? Es vismaz nezinu nevienu pastiprinātāju ar tadu iespēju. Parasti pirms pastiprinātāja stāv grozāms potenciometrs, kurš darbojas kā signāla vājinātājs. Ja ar šo potenciometru samazina signāla stiprumu, tad tas ir pilnīgi garām. Pastiprinātājam obligāti jābūt savienotam pa tiešo ar antenu, vai šim potenciometram vienmēr jābūt uzgrieztam līdz galam. Tas ir vienkaršī stulbums vājināt tā jau no antenas nākošo švako signalu. Potenciometru pirms pastiprinataja izmanto lai sadzītu vienādus signāla līmeņus dažādos diapazonos un tad tikaipie spēcīga signala. Uz digitālās TV uztveršanu tas neattiecas. Ja signāls par stipru, tad vienkārši vajag izmest pastiprinātāju, jo tas tādā gadījumā taisa tikai ziepes. Ir vēl kaut kādi pastiprinātāji, kuriem var regulīt pastiprinašanas koeficientu no pie TV novietota barbloka. Tos sū** taisa poļi un tādiem vieta tikai miskastā. Nu nevajag sarežģīt lietas. Ja kabelis garš, tad pie antenas liekam pastiprinatāju ar ne lielāku par 10-20dB pastiprinājumu, pie TV kabelī ieslēdzam barošanas adapteri un skatāmies laimīgi.

Re: TV antenas
Autors: sto (78.84.218.---)
Datums: 20/11/2009 13:16

Ja barošanu pieslēdz pie TV kabeļa, tad, kā to dara - vai vienu vadu pievieno pie koaksiālā kabeļa vidējās dzīslas un otru - pie ekrāna? Un kuram + un kuram -?

Re: TV antenas
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 20/11/2009 13:39

Didzim: man ir šāds vai līdzīgs
[www.terraelectronics.com]
jaucis neesmu un nezinu, kur tas pocis ieslēgts. Iespējams, ka vienkārši vājina, tomēr nedomāju, ka PIRMS pastūža.
sto: līdzstrāvu kabelī pūš caur īpašu verķi, kam uz TV pusi kondiķis, bet uz barokļa pusi - spole. Gan jau tādus ražo priekš TV, 50 omu saimniecībā tādus sauc par bias-T.

Re: TV antenas
Autors: v_t (78.84.59.---)
Datums: 20/11/2009 14:01

aaaa
"LV tomēr mēdiju brīvības indeksā bija pasaules augšgalā" - vot šitā vajag pateikt! šitas iespārda nepajokam. īpaši, kad "sabiedriskās" tv diktors nopietnu ģīmi sataisījis 11. septembrī stāsta par kārtējo gadadienu kopš teroristu uzbrukuma dvīņu torņiem, kad jau pus pasaules zina, ka tas ir pašu amerikāņu roku darbs. (tas pirmais ienāca prātā. un fufeļi par gripu, un vakcināciju, par teroristiem u.t.t.)
visas ziņas taisa vienā katlā, un tas katls atrodas aiz trejdeviņām jūrām.

un ļoti iespējams, ka cope ir vienīgais raidījums, kuru var pieņemt par tīru monētu.
bet vislabāk copēt pašam.

Re: TV antenas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 20/11/2009 14:57

Vienstāvs, tas Terras pastiprinātājs ir nopietns verķis un var pavilkt vairākas daudzdzvokļu mājas. Esmu daudz tādus uzstādijis. Kā reizi šim pastiprinātājam signāla vājinātājs stāv pirms pastiprinatāja un uz decimetru viļņiem jau nu noteikti potenciometrs jāgriež līdz galam. Ogrē ar labu antenu ne reizi man nav bijusi vajadzība vājināt decimetru signālu. Uz analogā signāla izejā labi ja var dabūt 100-106dBmikrovoltus, ko tad tur vēl vājināt. Tāds pastiprinātājs privātmājā nu galīgi nav vajadzīgs, jo signāls pēc tā ir par stipru. TV pie šī pastiprinatāja jaslēdz vismaz ar 15-20dB signāla dalītāju.
Antenas pastiprinātāju vislētāk un vienkāršak iebarot ar speciālu adapteri, kurš parasti nak komplektā ar poļu režģa antenām un to tirgo praktiski visos Latvijas tirgos un radiotehniskās bodēs

Re: TV antenas
Autors: sto (78.84.218.---)
Datums: 20/11/2009 17:05

Paldies par info.

Re: TV antenas
Autors: Rx (87.110.192.---)
Datums: 20/11/2009 19:05

Daudz kas jau pareizi tika pateikts, bet Tas nē: Tā kā gaisā tagad ir ne tikai analogā, bet arī tā digitālā DVB-T signāli, tad pastiprinātājs pastiprina visu spektru- tas ir, visus antenas uztvertos signālus. Un katram pastiprinātājam ir pastiprināšanas koeficients (dB), bet arī trokšņu koeficients aptuveni 5-6dB(tas nāk klāt pie signāla), kā arī ļoti svarīgs lielums- maksimālais izejas līmenis signālam, kad kropļojumi- blakus radītie nelineārie produkti ir kādās standarta robežās. (jāskatās, kāds ir maksimālais izejas līmenis, pie attiecīga kanālu skaita (DVB-T aizņem tagad ļoti lielu!!!! spektra daļu, bez jau minētajiem analogajiem). Un tāpēc lai nepārsniegtu izejas līmeni pastiprinātājam (būs kropļi, slikts signāls...) līmenis pastiprinātāja izejā jāsamazina!!! Un ja kaut viens no pastiprināmiem signāliem būs liels ieejā, tad tas arī nosaka , maksimālo izejas līmeni. Un bieži cilvēki uzliek pastiprinātāju, un ar tiem pašiem 15-20dB rada izejā no pastiprinātāja tādu "troksni", ka DVB-T vairs nav uztverams! Arī analogais paliek slikts! Tāpat ir arī zemie līmeņi ieejā (TV5 analogais Rīgā).Un ir liela problēma: nepārsniegt maksimālo līmeni lieljaudīgajiem, un maksimāli pastiprināt to pašu TV5-mazjaudīgo. Tapēc jau jālieto filtri-izlīdzinātāji...ieejā. Digitālā signāla vajadzībām vajadzētu jau no antenas nofiltrēt zemās frekvences- līdz 223...Mhz vismz (arī radioFM..).Tāpēc tie, kam uztveramība uz robežas- jāliek maksimāli laba antena ar joslu filtru tikai tai spektra daļai, kas ir DVB-T signālam un tad tikai pastiprinātājs.

Pašreizējā: 4 no 53


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********        **  **     **  ********  **      ** 
 **              **  **     **     **     **  **  ** 
 **              **  **     **     **     **  **  ** 
 ******          **  **     **     **     **  **  ** 
 **        **    **   **   **      **     **  **  ** 
 **        **    **    ** **       **     **  **  ** 
 **         ******      ***        **      ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727