UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 53
Re: TV antenas
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 20/11/2009 09:32

Ir Triaksiem arī tādas, bet ar mazākiem gainiem. Kāpēc tev nepatīk tas stiprinājums?
[www.argus.lv]

Re: TV antenas
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 20/11/2009 09:36

No viedokļa izurbt caurumu blakus un pārvietot kādu "direktoru".
Tomēr varbūt tiešām Didzim taisnība, ka vajag platjoslu. Tagad noskaņosies uz 650:
[www.lattelecom.lv]
bet pēc tagadējo analogo LNT un TV3 izslēgšanas droši kautko iebāzīs arī zemākos kanālos.

Re: TV antenas
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 20/11/2009 09:46

Atkal neskaidrība, Didzis saka, vajag labu pasīvo, bļatelekoms skaidri un gaiši raksta, ka iesaka aktīvo. Kā tad ir? Jebšu pirkt labu pasīvo un uzlikt pastiprinātāju - tas būs tas pats? Un kur to pastūzi jāliek - pirms teļļuka, vai jau ienākošajā?

Re: TV antenas
Autors: v_t (78.84.59.---)
Datums: 20/11/2009 09:56

baudiet mirkļus, ka varat neskatīties to kasti.
gan pienāks laiks, kad jums visu nepieciešamo pienesīs klāt ar visām lietošanas insturkācijām vai insturkcijām, jeb kā tur īsti bija, un uzliks par pienākumu katru vakaru vairākas stundas notupēt pie tā altāra. vai arī nebūs ēst.
piemēram, pensionāriem jau atnesa un viņi tagad ir laimīgi un visu zinoši, jo bilžu kaste ir pats svarīgākais d-informācijas avots. un kurš tad to taisās noliegt? [www.apollo.lv]

Re: TV antenas
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 20/11/2009 10:00

Ja pieņemam, ka pastiprinātājs, kas stāv televizora pirmajā kaskādē, būtu vienādi labs ar atsevišķi nopērkamu, tad jēga ir tikai kompensēt zudumus garā kabelī. Iespējams, Didzis baidās, ka slikts pastūzis var tikai kropļot signālu - labam TV varētu būt klusāks un lineārāks par sliktu atsevišķu mastā vai bēniņos liekamu. Tikai sliktam TV varētu būt jēga likt labu pastiprinātāju pirms pašas TV ieejas.

Re: TV antenas
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 20/11/2009 10:30

v_t: Mazāk skaties Krievijas TV kanālus, tad nebūs pārliecības, ka TV ir dezinformācijas līdzeklis. LV tomēr mēdiju brīvības indeksā bija pasaules augšgalā, un es reizēm domāju, ka mums tās d-informācijas ir pat par maz, ja salīdzina, piemēram, ar Krieviju. Tur ir žopa pilnīgākā, bet paskatoties viņu TV liekas, ka tu dzīvo Arābu Emirātos. Un kāda tur bija tā Gēbelsa teorija - ja lielus melus nemitīgi atkārto, tad tauta to sāk uztvert kā patiesību. Mums reizēm stipri pietrūkst pašiem sava tēla spodrināšanas mēdiju telpā, mēs drīzāk visus biedējam ar to, cik viss ir slikti un briesmīgi un cik mēs esam mazi, vārgi un nevarīgi. Un galu galā, nav jau jāskatās kaut kādi smadzeņu pogājamie raidījumi, pa TV rāda ne tikai to un ne viss ir pakļauts konspirācijām. Nezinu kā raidījums par, piemēram, copi, varētu ietekmēt cilvēku smadzenes.

Re: TV antenas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 20/11/2009 11:23

Antenu ar lielu pastiprinājumu vajag tikai tālu no raidītāj. Ja jūs dzīvojat teiksim Salaspilī, kur pa logu redz torni, tad derēs arī pati visvenkāršākā antena, izņemot istabas antenu. Istabas antena principā nav piemērota kvalitatīvai uztveršanai.Antenai vislabāk jāatrodas uz mājas jumta un pēc iespējas augstāk. Nesaprotu, ko baidīties no garām antenām. Smuka antena jau tikai izdaiļo jūsu māju:).Par mehānisko stiprību es jau teicu- jāskatās lai elementi izturetu vārnas svaru. Visgrūtak laikam ir saprast par tiem pastiprinātājiem, kuru tagad moderni bāzt priekšā un pakaļā:). Tātad, signālu uztver tikai antena ar saviem elementism. Jo antena lielāka un sarežģītāka, jo tā, parasti, uztver vairāk signāla. Šo signāla "daudzumu" tad mēra decibelos attiecībā pret pašu vienkārško antenu. Decibelos mēra arī elektronisko pastiprinatāju pastiprināšanas koeficientu. Tā tas radiotehnikā pieņemts, bet antenas decibeli nav tas pats kas pastiprinātāja decibeli un nedrīkst tā vienkārši antenas 8dB pieskaitīt, piemēram, pastiprinatāja 10dB. Galā jau iznāk 18dB un tas ir tik pat daudz kā lielai antenai ar 18dB pastiprināšanas koeficientu. Lai būtu vēl saprotamāk- tātad jums ir antena ar 8dB un pastiprinātājs ar 10dB. Pievienojam vienu kabeli antenai, otru kabeli antenas pastiprinātājam un uzliekam antenu un pliku pastiprinātāju uz majas jumta.Es ceru, ka visiem skaidrs- antena radīs bildi, bet antenas pastiprinatājs bez antenas nerādīs neko. Tātad signālu uztver tikai antena un to jāatcerās mūžu mūžos!!!!!!! Liela antena ar 18dB pastiprināšanas koeficientu rādīs daudz stabilāku bildi neka aktīvā antena, kura sastāvēs no antenas ar 8dB pastiprinajumu un pastiprinatāju ar 10dB.
Tagad, kur tad likt antenas pastiprinātāju? Antena ar TV ir savienota ar kabeli un jebkuram kabelim ir zudumi. Visplašāk izplatītajam un piejamajam RG6 kabelim uz pašas augstākās decimetru viļņu frekvences ir aptuveni 20dB zudumi 100m garā kabelī. Tas nozīmē,ja jums no antenas līdz TV novilkts 30m garš kabelis, tad kabelī zudīs 6dB no signāla līmeņa. Lai vieglāk sapras- uz jumta jums teiksim stāv antena ar 18dB pastiprinājumu, bet pie televizora signāls ir tikai tāds, itkā antena būtu ar 12dB(18-6=12) pastiprinajumu. Ja pie pašas antenas uzliekam pastiprinātāju teiksim ar 6dB, tad tas precīzi kompensēs visus zudumus kabelī un televizori sasniegs viss uztvertais signāls. Tas nozīmē, ka antenas pastiprinātāju obligāti jāliek pie pašas antenas!!!!! Nav jēga likt pastiprinatāju ar 30dB un lielāku pastiprinājumu, jo diez vai kadā māja kabelis būs garāks, par manis pieminetajiem, 30m. Pilnīgi pietiks un būs ar rezervi pastiprinatājs uz 10-15dB. Svarīgi,lai pastiprinātājam būtu mazs trokšņu līmenis( tā pat kā SAT galviņām). Cita lieta, ja kabelis ir īsāks par 10m, vai jūs pa logu redzat TV torni, tad ir pilnīgi bezjēgā likt pastiprinātāju. Pie īsa kabeļa zudumi tajā būs ap 1dB un tas ir ļoti mazs lielums, bet ja māja atrodas tuvu raidītājam, tad signāls ir tik spēcīgs, ka daži decibeli šurpu turpu ir pilnīgi pofig.
Baigi gari un sarežģīti jau sanāca, bet ceru, ka kāds sapratīs manu murgojumu:)

Re: TV antenas
Autors: Jūras vilks (---.btv.lv)
Datums: 20/11/2009 11:43

Paga Didzi izstāsti vēlreiz.
Manā gadījumā 15 km no Rojas, cik tālu no torņa nezinu- iesakiet kā ar to Google Earth var sarēķināt?
Ir uzlikts poļu režģis, apmēram 9 m augstumā, bet Lv programmmas rāda sūdīgi, jo priekšā koki. Vasarā nāk iekšā igaunis no Saaremaa, laikam šiem spēcīgs raidītājs, jeb pa ūdens virsmu atstaro.
Kaimiņš uzlika to Lattelecom sūda kasti un skatās un maksā, es tam kantorim maksāt negribu. Kas var pateikt ko likt poļu režģa vietā un cik tas maksā?

Re: TV antenas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 20/11/2009 11:53

Nu Roja jau sanāk dikti tālu no Rīgas un normāla uztveršana būs apgrūtināta ar pašu spēcīgako antenu. Tā drīzak ir jau tāluztveršana:) Cik zinu, digitalās televīzijas raidītāji ir paredzēti Dundagā un tad vajadzētu varēt redzēt arī ar poļu brīnumantenu.
Neviens jau neliek maksat Lattelekomam- nopērc savu DVB-T uztvērēju un skaties laimīgs vietējās programas pilnīhi bez kāda sabonentmaksas.

Re: TV antenas
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 20/11/2009 12:01

Dažādu uztvērēju jūtības atšķiras, kaut vai tāpēc vien, ka vidējā statistiskā datoram pieslēdzamā TV sīkuztvērējiņā nevar ielikt tikpat labu (jūtīgu un blakus-traucējumu noturīgu) antenas signāla priekšpastiprinātāju kā vidēja statistiska televizora lielkastē vai lielpanelī.
Kabelis man ir kādi 8 m un it kā pastiprinātājam varētu nebūt jēgas. Tomēr nesen, mēģinot mazināt no Laiielecom uztverto programmu defektus vadoties no ziņām, ka tagad raidot ar lielāku jaudu kā DLRTC vai Baltkom laikos, nogriežot uz vismazāko pastiprinājumu es izdzirdu, ka lejā zūd pat skaņas dekodēšana...

Pašreizējā: 3 no 53


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   ********  **    **   ******     ******  
 **    **     **      **  **   **    **   **    ** 
 **           **       ****    **         **       
 **           **        **     **   ****  **       
 **           **        **     **    **   **       
 **    **     **        **     **    **   **    ** 
  ******      **        **      ******     ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727