UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Re: TV antenas
Autors: Pēterisābolins (193.68.66.---)
Datums: 18/03/2010 14:14

Tā virszemes padarīšana tāds krāms vien ir.Pilsētā točna.Man gar māju kaut vai mašīna nobrauc,signāls karās uzreiz!

Re: TV antenas
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 18/03/2010 14:23

Ne jau stāvu, bet dzīvokļu...

Re: TV antenas
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 18/03/2010 14:28

Te var dabūt dekoderus un antenas, un, kā jau internetveikalam - var sarunāt arī piegādi:
[www.semicom.lv]
Par DVB-T antenām tā arī līdz šim neviens tolkom nav paskaidrojis kā darbojas tās kantainās (plakans kvadrāts), apaļās utt antenas, kas visas ir aktīvās istabas un esot daudz labākas pilsētā kā īstas lielas antenas, jo ļoti labi tiek galā ar atstarotajiem signāliem. Turklāt Konig modeļiem vairākiem ir iekšā GSM filtrs, kas izķer mobilā traucējumus. Nedomāju, ka Rīgas pilsētā būtu nepieciešams likt kaut kādu baigo vēdekli uz jumta, lai skatītos digitālo.

Re: TV antenas
Autors: Sūnuciems (---.btv.lv)
Datums: 18/03/2010 15:14

Bet man interesā, ko likt Rīgā uz 6 stāvu mājas jumta, ja tornis ir redzams, no Zaķusalas līdz Miera ielai laikam kādi 9km būs.
Mājā ir gan izzi gan baltkoms, bet tie šakāļi plēš ādu pār acīm par savām paketēm,
man muterīte skatās tikai latviešu programmas, viņai citi kanāli nav vajadzīgi.

Re: TV antenas
Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 18/03/2010 15:32

Par 12 stāvu māju pārlasījos. Bet tad iespējams nevajadzēs pastiprinātaju Logoperiodiskajai antenai, jo rezervē jābūt 20dB līmenim, kas pamatpakešu signāliem , cerams būs. Tikai HD kanāls tagad iet ar mazu jaudu (0.15...kw). Kā būs tālāk , gan jau pieliks jaudu, citadi jēga maza. Miera ielā sākumā ar istabas antenu jāskatās, un tikai sliktākajā gadījumā jāpāriet uz jumtu.

Re: TV antenas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 18/03/2010 15:50

aaaa, priekš kolektīvās antenas vajag profesionālu tehniku bet Tavs dotais links piedāvā pilnīgus štruntus. Es tak teicu, ka visi tie UFO, plakanās, kantainās antenas ir tīrs marketings, kuras izgatavotas smukas, bet lai maksimāli ietaupītu materiālu un iegūtu lielāku peļņu. Nu radioviļņu uztveršana digitālajā un analogaja TV pilnīgi ne ar ko neatsķras. Uz TV raidītaju ir jābūt pavērstai virziendarbības antenai un tad nekādu problēmu nebūs. Visi tie smukie bumbuļi un šķīvīši, kuri saucās par specializētām antenām digiālajai TV, ir izgatavoti tā, ka šīs antenas pilnīgi neko nepastiprina, toties signālu ķer no visam pusēm. Parastam lietotājam tak nav pilnīgiu nekādas sajēgas, kā antena jāliek, tad nu nopērc pilsētā tādu "smuku antenu" un gan ko radīs. Kā parāda prakse- nerāda viss:) Pēterisābolins te pat forumā sūdzās "Man gar māju kaut vai mašīna nobrauc,signāls karās uzreiz" Tas ir kā reizi dēļ nepareizas antenas, kura ķer signālu no visam pusēm. Būtu jagi tipa antena uz mājas jumta, nebūtu pilnīgi nekadu problēmu, kaut tramvajs brauktu garām:). Nu jā, ko nu es te runāju aaaa vienalga uzskatīs, ka nevar tak būt tā, ka veikalā var tirgot štruntīgas antenas, kaut uz tām lieliem burtiem uzrakstīts- priekš digitālās TV. Radiotehnikā nav speciālu antenu digitālajai TV, jo radioviļņiem jau pilnīgi pofig, kādu signālu nest. Visi tie digitālie uzraksti ir tirgotāju izdomāti reklāmas triki, lai apčakarētu parastu pircēju, kurš tak labak pirks digitālo antenu par lielu naudu, nevis lētāku, labāku decimetru antenu, bet bez birkas- digitālā TV:).

Re: TV antenas
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 18/03/2010 16:08

Pret mobilo Opticum FT14p bija praktiski nejūtīgs. Aizmirsu šo lietu pārbaudīt uz dBox R-101, kas pašlaik aizvests uz tāliem laukiem.
Nedomāju, ka istabas antena var būt labāka par virziendarbīgu "ārējo". Tieši no dažādiem virzieniem var ieksriet dažāda kavējuma signāli, un tik vienkāršā kastē diez vai ir ielikti dažāda kavējuma starpsimbolu interferences apstrādes algoritmi...

Re: TV antenas
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 18/03/2010 16:32

Didzi, tas links, ko iekopēju satur veselu čupu anteņu, tur ir 7 lapas ar antenām. Es nesaku, ka mazās ir labas, un lielās sliktas, bet ja ir kur dabūt aizņemties, kāpēc nepamēģināt ar maziņu istabas, ja dzīvo dažu km attālumā no torņa - kaut kur Rīgā, piemēram. Nu piekritīsi, ka ir daudz vienkāršāk parastam cilvēkam nopirkt mazu smuku antenīti, nevis kāpt 6-stāvīgai mājai uz jumta un sliet kaut kādu vēdekli, kas jānostiprina, vads jāpievelk utt. Nu ja ar mazo nerāda - tad arī domājam.
Dažas, kas izliekas normālas, no tā paša semikoma:
[www.semicom.lv]
[www.semicom.lv]
[www.semicom.lv]
[www.semicom.lv]
[www.semicom.lv]
Arī cenas liekas pieņemamas. Nu tā, vienkārši ir alternatīva izslavētajiem Argusiem un Jotām.

Re: TV antenas
Autors: Čibis (87.110.240.---)
Datums: 18/03/2010 16:43

Nu šitās antenas kāreiz arī ir pašas labākās šobrīd par sakarīgu cenu pieejamās, izņemot vienu kura ņem tikai līdz 60.kan. Nav jēgas tādu pirkt, jo neviens jau nezin, kādās frekvencēs vēl kas tiks raidīts, palielinot kanālu skaitu.
Viņas perfekti darbojas bez jebkādiem pastiprinātājiem un arī izpildījums kvalitatīvs.
Tikai viena nianse- Yotā viņas ir vēl lētākas, pie tam ir uz vietas noliktavā, atšķirībā no Semicom.

Re: TV antenas
Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 18/03/2010 17:18

Mazi informatīvi dati. Saulkrastos ar Logoperiodisko antenu DVB-T signāls, merīts ar PROMAX TVHUNTER digitalā dvb-t mērītāju, uzradīja 43kanālam (latvijas kanalu pakete) 48 dB. MER-31. (MER ir BER un citu kvalitātes parametru rēķināts parametrs, kura max vērtība ir 33). Tikko tiek uzlikts simetriskais dalītajs uz 4, signāls , protams samazinās. Bet kvalitAtes rādītājs arī!!! un nokrītas uz 26 (pie MER ir 15-16 bilde paliek klučos). Tā var secināt ka signala līmenim tuvu jutības zonai, ir arī nozīme attiecībā pret MER (varat domāt ka tas ir BER). Tapēc liekiet labāk labu antenu, nevis sliktu, jo kā jau iepriekš rakstīju- BER labi parametri dod arī labas kvalitātes bildi. (Digitalajā DVB-T Tv var būt arī slikta bilde!!!)



Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **      **  ********   ******    *******  
 **  **  **  **  **  **  **        **    **  **     ** 
 **  **  **  **  **  **  **        **        **     ** 
 **  **  **  **  **  **  ******    **         ******** 
 **  **  **  **  **  **  **        **               ** 
 **  **  **  **  **  **  **        **    **  **     ** 
  ***  ***    ***  ***   ********   ******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727